Lasten operaatioista ja uusista tuulista

Voi miten hankala päivä meillä onkaan ollut. Topias aloitti viime maanantaina uudessa työpaikassa, kun vanhassa työpaikassa alkoivat jälleen kerran lomautukset. Epävakaalla puualalla lomautukset on tullut todella tutuiksi ja liiton rahoja pahimmillaan 4-5 kuukautta odottaen ja sillä aikaa minimiäitiyspäivärahalla eläen, emme enää halunneet jäädä siihen tilanteeseen jumiin. Oli kyllä todella onnea matkassa, ja niin, tietty hyvä cv meidän tunnolliselta duunarilta, kun Topias sai heti uuden työpaikan.

Uusi työ on vain hankaloittanut meidän arkea todella paljon, koska Topias joutuu alkuun (ties kuinka kauan…..) tekemään yövuoroa. Meillähän ei mitään vuoropäiväkotia ole, joten lapset ovat nyt sitten minun vastuullani suurimman osan ajasta. Topias tulee yhdeltätoista töistä kotiin ja nukkuu loppupäivän päikkäreita, menee lasten kanssa seiskalta nukkumaan ja lähtee sitten taas kahden jälkeen töihin. Toisinsanoen minä olen melko yksinäinen, enkä saa oikein töitä tehtyä, koska olen todella riippuvainen omasta rytmistäni ja kaikista rutiineista ja nyt ne ovat pilalla. Samoin kävi sillon kun Topias oli lomautettuna ja aina kotona, se oli parisuhteelle todella rankkaa. Me vaan ollaan sellaisia ihmisiä, että tarvitaan myös sitä omaa tilaa, eikä haluttaisi olla koko ajan kiinni toisissamme. Etenkin kun ollaan niin erilaisia kaikessa! Täydennetään toisiamme, mutta en kyllä tarvitse sitä täydennystä ihan 24/7 vaan välillä haluan olla oma sekopäinen itseni. En malta odottaa, että Topias saa siirtyä normaaliin päivävuoroon…

Näiden voimalla päivän läpi!

Näiden voimalla päivän läpi!

Tänään oli senkin puolesta rankka päivä, että saatiin vihdoin kuulla molempien lasten leikkausajat. Nompun leikkaus on tasan kolmen viikon päästä, mikä on ihan ok, mutta Avan leikkaus on neljän viikon päästä. Se viikko välissä on tosi hyvä, mutta oikeasti, miten meidän on tarkoitus pystyä vielä neljä viikkoa katsomaan tuota Avan kipua??? Nompun toipumisaika on tosiaan pidempi, joten saa nähdä miten hoidetaan tuo Avan koepala. Pitää varmaan tehdä niin, että Topias jää kotiin hoitamaan Nomppua ja minä vien Avan. Topias on vähän rennompi, mutta minä en ikinä pystyisi olemaan kotona niin, että tiedän Avan olevan peloissaan leikkaussalissa odottamassa nukutusta.

Tämä päivä on mennyt aikalailla sähköposteihin vastaamisen ohella lasten kanssa touhuten ja kokkaillen, koska en vain ole pystynyt nyt keskittymään kirjoittamiseen. Meille sanottiin jo aiemmin lääkärissä, että jos Avalla on kovia kipuja niin voimme myös lähteä päivystykseen ja siellä sitten katsotaan, että tehtäisiinkö toimenpide kiireellisenä. En nyt osaa yhtään päättää, että pitäisikö seuraavan kipukohtauksen iskiessä vaan marssia sinne päivystykseen vai odottaa suosiolla tuota aikaa. En halua viedä lääkäreiden huomiota pois kiireellisemmistä tapauksista, mutta ei tämä kivun ja oireiden ympärillä pyörivä elämä ole neljävuotiaan lapsen elämää… 🙁 Huoh.

Huomenna lupaan palata positiivisempien juttujen kera <3 En malta odottaa joulukuuta kun kaikki operaatiot on ohi ja saa nauttia joulufiilistelystä ja olla ilman stressiä, tai ainakin näihin terveysongelmiin liittyvää stressiä!

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Itse melkein menisin kyllä sinne päivystykseen. On kuukausi pienelle kuitenkin aika pitkä aika, jos kovia kipuja on paljon. Kyllä ne ”kiireellisemmät” tapauksetkin varmasti silti hoidon saavat. Voimia tilanteeseen, itä sitten päätättekin tehdä!

Avatar

Tuntuu mukavalta ajatukselta, että ei tarvitse lasten kärsiä enää pitkään. Varmasti tuo aika tuntuu pitkältä, mikä on vielä edessä, mutta sentäs on päivät merkattu kalenteriin!
Kovasti tsemppiä sinne teille!

Avatar

Mikä leikkaus niillä on? Oon lukenu sun blogia mut on menny ihan ohi toi..? 😮

Avatar

Saako udella minkä alan töitä topias tekee nyt? Ja tsemppiä!

Avatar

Hui, nyt alkoi jännittämään. Itsellä on yötyöhön haastattelu tällä viikolla. Meillä on kolme vuotias esikoinen ja toista odotan, toisin raskaus on vielä hyvin alussa. . Tuleekohan arki käymään kuitenkin liian raskaaksi, jos tuon paikan saisin. Pitänee miettiä vielä uudestaan koko hommaa, ainut vaan että mietintä aikaa ei ole kuin pari muutama päivä sillä turhaa lähteä kauas haastatteluun jos en kykenisikään työhön.. Niin ja meilläkään ei lapselle ole vuorohoitoa.

Avatar

Kannattaa muistaa, että lapsi peilaa vanhempien tunnetiloja – neljävuotias tuskin osaa pelätä leikkausta, jos vanhempi suhtautuu asiaan luottavaisesti. Jos taas vanhempi näyttää lapselle, että on syytä pelätä kuollakseen, lapsi sen epäilemättä tekee. Oma rauhallisuus on siis kaiken a ja o. Tsemppiä!

Avatar

Äh, onpas typerä yövuororytmi! Mä teen myös pelkkää yövuoroa mutta meillä se on 22-06 joten perheellisetkin pystyvät siihen suht ongelmitta. Tsemppiä uuteen arkeen, toivottavasti tilanne selkiytyy pian! (:

Terveisin se sinitukkainen kaheli joka viime lauantaina ensin hölötti suu vaahdossa ja sitten kapsahti kaulaan 😉

Avatar

Tsemppiä teille! <3

Avatar

Paljon paljon tsemppiä teille <3 Onnea Topiakselle uudesta työpaikasta, harmi, että vuorot ovat alkuun noin hankalat 🙁 Vie vaan ihmeessä Ava päivystykseen jos kivut ovat todella kovat, mitä nopeammin koepala saadaan otettua, sen parempi.

Avatar

Paljon paljon tsemppiä teille <3 Onnea Topiakselle uudesta työpaikasta, harmi, että vuorot ovat alkuun noin hankalat 🙁 Vie vaan ihmeessä Ava päivystykseen jos kivut ovat todella kovat, mitä nopeammin koepala saadaan otettua, sen parempi.

Koitin laittaa tämän kommentin jo, mutta sain ilmoituksen, että identtinen kommentti löytyy jo.. Pahoittelut jos tulee moneen kertaan. 😀

Avatar

En osaa muuta sanoa kuin hurjasti voimia teille! <3

Avatar

Paljon voimia teille kaikille!

Avatar

Tsemppiä Emilia! Ei varmsati ole helppo katsoa oman lapsen tuskaa. Mä meinaan hajota jo tukkoiseen nenään jayskään joten en osaa edeskuvitella millasta siellä on :/

Avatar

Meilläkin täälä hankala tilanne arjen kanssa, mutta siihen on jo tottunut. Elämämme on ollut täynnä muutoksia ( suurimmaksi osaksi positiivisia ), että ollaan välillä kaikki ihan sekaisin. Tällä hetkellä tilanne ihan vakaa, kun mies opiskelee monimuotokoulutuksena ja pystyy olemaan lapsen kanssa kotona suurimmaksi osaksi. Minä olen sitten vuorotöissä… Tsemppiä kaikkeen, älä haalin liikaa hommia, elämä ei ole suorittamista kokoajan. 🙂

Avatar

Kiireellisenä vaan, ettei lapsen tarvitse enempää kärsiä:/ Vaikka tietysti onhan niitä kiireellisimpiä potilaita varmasti aina.

Avatar

Heti vaan lääkäriin kun tulee kipukohtaus! Ihan turhaan ajattelet, että viet ajan joltain ”tärkeämmältä” potilaalta kun kyse on lapsesta. Voimia koko perheelle tulevaan!

Avatar

Onko Avalle tulossa ihan oikea leikkaus vai gastroskopia, jossa otetaan koepala? Leikkaus vain koepalanottoa varten lapsella kuulostaa hurjalta eikä itse asiassa leikkauksia tehdä aikuisillekaan vain koepalojen ottoa varten. Tähystyksiä kylläkin, mutta riskiluokaltaan tähystys nukutuksessa on aika pitkälle eri luokkaa kuin leikkaus nukutuksessa. Ja jos kyseessä on koepalan otto tähystyksellä, niin eihän ne kivut siihen heti lopu vaan vasta kun nähdään mitä koepala pitää sisällään ja sitä aletaan hoitamaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä