WTWC, eli maailman masentavin vessa.

Yhteistyössä Indiedays ja IDO

Meidän marraskuun kohokohta lähestyy ja odotan sitä todella innoissani! Operaatio ikuisuusremppa edistyy taas vähän kun yksi kolmesta täysin remppaamattomasta huoneesta kokee täyden muodonmuutoksen. Nimittäin meidän vessa! Olenkin joskus täällä kirjoittanut, että meillä on ihan hirveä vessa. Oikeasti tosi ruma. Olenkin sitä kuvaillut white trash –vessaksi. WT-WC.

MUTSIS ON14 (2)

Seinissä on puoliväliin tummansinistä laattaa, ja lattiassa tuollaista oikein kaunista kuviota. Yläseinä on sitten taas tapettia ja katossa aivan lahon näköistä likaista lautaa. Lisäksi täältä ollaan joskus revitty irti kaikenmaailman koristeita, kun tämä loistava värimaailma oli ilmeisesti kaivannut kaveriksi kultaisen seinään kiinnitettävän wc-harja –telineen, kultaisen seinään kiinnitettävän saippuatelineen, kultaisen vessapaperitelineen ja kultaisen pyyhekoukun. Allas ja pytty ovat supervanhaa mallia ja todella huonossa kunnossa ja peili on järkyttävä. Siis oikeasti katsokaa näistä kuvista itse. Vessa on se meidän kämpän isoin häpeäpilkku. Aina uusille vieraille pitää selittää, että me ei sitten olla tätä vessaa tehty. Tuossa pytyssä oli vielä sellainen supermauton kansi, jossa oli kuva sellaisista naisten ja miesten vessan symboleista, mutta Topias joskus istui siihen pesemään hampaita ja se meni rikki, haha 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän IDOn kamppikseen päästyäni ruvettiin sitten urakalla suunnittelemaan tulevaa vessa ja suunnitelmat olivat aika selkeät. IDOn klassisten kalusteiden ympärille sopii täydellisesti yksinkertainen valkoinen/harmaa värimaailma. Seiniin isoa laattaa ja lattiaan pienempää. Minusta olisi ollut ihanaa laittaa lattiaan jotain upeaa mosaiikkilaattaa erilaisilla kuvioilla, mutta koska tämän ei ole tarkoitus olla meidän loppuelämän koti, ajateltiin tehdä vessasta mahdollisimman monen ihmisen makuun sopiva, jotta tämä sitten menisi hyvin kaupaksi! Vessaremppa on kuitenkin aina sen verran iso proggis, että mieluummin ihmiset ostavat asunnon valmiilla vessalla! Olen niin onnellinen, että saadaan kamppiksen myötä upeat IDOn kylpyhuonekalusteet. Niillä kelpaa laittaa vessa kuntoon ja ei olla sitten ainoat, jotka niistä pääsee nauttimaan. IDOn tuotteet varmasti kestävät ja tekevät sitten tulevaisuudessa hyvän vaikutuksen potentiaalisiin asunnon ostajiin, joten tässäkin mielessä kunnollisiin kalusteisiin panostaminen on fiksua! Ostajaehdokkaat varmasti myös osaavat arvostaa sitä, että IDOn tuotteet ovat kotimaisia. IDOhan on Suomen ainoa saniteettikeramiikan tuottaja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laatat sun muut oli tosiaan helppo päättää samalla, kun ensimmäistä kertaa tutustuttiin IDOn valikoimiin, mutta kalusteiden päättäminen olikin isompi prosessi. Niin paljon upeita malleja ja erilaisia ratkaisuja, joista todella moni olisi sopinut meille. Meidän ainoaksi ongelmaksi tulikin vessan ahtaus, sillä meidän pieneen tilaratkaisuun ei mahdu mikään minkään liikkeen tarjolla olevista allaskaappivaihtoehdoista. Mutta onnekseni rakastuin IDOn upeaan Quadro –altaaseen, joka asennetaan kaapin tai tason päälle ja kun Topias kerran on puuseppä, päätimme että hän saa tehdä meille tarpeeksi pienen allaskaapin. Näin emme joudu tinkimään sitten kuitenkaan tilan suhteen mistään! IDOn kaikki tuotteet ovat kuitenkin takuulla laadukkaita, joten on ihanaa kun valitessa sai keskittyä lähinnä juuri siihen ulkonäköön. Laadukkaat tuotteet ovat tuon ehkä reilun viiden vuoden päässä häämöttävän muuton lisäksi senkin takia meille tärkeitä, että kaikenlaiset pienetkin kosteusvauriot ovat homeallergiaperheessä todella iso juttu.

MUTSIS ON15 (2)

IDOn tuotteissa yksi kivoimmista jutuista oli se, että kaikki tuntui olevan loppuun asti mietittyä. Valikoimia katsellessa ei tullut kertaakaan sellaista ”tämä olisi kiva, jos tässä olisi sellainen…” –tilannetta. Tuotteiksi meidän vessaan sitten loppujenlopuksi valittiin tuon altaan lisäksi IDO Seven D 36310 WC istuin sisäänrakennetulla fresh wc –raikastimella ja IDO Reflect Spot –peilikaappi. Kaikki kalusteet sopivat takuulla yhteen ja remontin viimeistelemisestä tulee helppoa, kun piensisustuksen suhteen saa aika vapaat kädet, eikä tarvitse miettiä, että sopivatko nämä ja nämä pyyhkeet yhteen tämän altaan kanssa. Tällainen klassinen ja selkeä linja sopii täydellisesti muutenkin pohjoismaalaiseen tyyliin sisustetun asuntomme kanssa. Suositaan selkeästi suomalaista joka huoneessa! Ja jos ei löydy Suomesta niin vähintään sitten naapurista, IDOn ainoat Suomen ulkopuolella valmistettavat tuotteet ovat suihkut ja nekin valmistetaan Ruotsissa, ei sen kauempana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän remppa-aikataulu etenee, asbestikartoitus ja aloitustarkastus on tehty ja nyt odotellaan asbestikartoituksen tuloksia, jotta saadaan aloittaa purkaminen. Vessasta siis tosiaan revitään aivan kaikki pois, koska halutaan tehdä näille IDOn tuotteille tavallaan ihan puhdas kangas. Aloittaa kokonaan alusta! Heti kun ne tulokset tulevat, revitään kaikki laatat, tapetit ja laudat pois. Samaan syssyyn täytyy hankkia putkimies irroittamaan vanha wc –istuin ja allas, jonka jälkeen tehdään purun jälkeinen tarkastus. Seuraavaksi meille tulee vesieristys, jossa menee se vuorokausi ja sen jälkeen pitää tehdä sitten taas vesieristyksen tarkastus. Jos kaikki on ok, päästään laatoittamaan, jonka jälkeen tulee taas putkimies asentamaan uudet ihanat IDOn tuotteet. Tähän kohtaan sitten tuleekin vihdoin lopputarkastus ja sitten on valmista! Aikamoista hommaa tämä vaatii, mutta voi miten odotankaan lopputulosta! En malta odottaa, että parin viikon päästä pääsen esittelemään teille näiden kamalien kuvien sijaan ihania jälkeen –kuvia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitäs mieltä olette meidän vessasta? Eikö olekin pimeä ja masentava? 

Kommentit

6 kommenttia
Emilia Huttunen

Varmasti! Ja tuo IDOn valaistu peilikaappi tekee varmaan myös ison eron! Nähtäväksi jää, että pitääkö laittaa vielä joku lisävalo, kun tonne ei tosiaan tule mistään tippaakaan luonnonvaloa 😀

Avatar

Ai kauhea mikä vessa 😀 toimivan näköinen tila kuitenkin. Meillä on parasta aikaa menossa vessaremontti, joka on kestänyt jo 7 pitkää viikkoa!! Urakoitsija tekee samalla kylpyhuonetta ja saunaa, mutta vedättämisen makua tässä on. Suututtaa niin paljon 🙁 Olen antanut ehdottomaksi takarajaksi ensi viikon perjantain ja jos torstaina vesikalusteet eivät ole paikoillaan, soitan muun firman hoitamaan hommat loppuun. Toivottavasti teillä menee asiat paremmin, pysykää ehdottoman tarkkoina aikatauluista! Odotan kovasti jälkeen -kuvia! 🙂

Emilia Huttunen

No niinpä! 😀 Ja voi ei, toivottavasti pian valmistuu!! Mä oon hirveän tarkka aina aikatauluista ja sekoan, jos ei homma toimi 😀 voin vaan kuvitella, kuinka turhautunut olet!

Avatar

Mä en oo kummallakaan kerralla käyny teillä vessassa ja pitää myöntää, et jos oisin käyny niin oisin kyllä yllättyny siitä, et se riitelee noin paljon muun asunnon kanssa. 😀

Emilia Huttunen

Haha no onneksi et oo käynyt 😀 Ens kerralla sit kehtaa käydä!

Avatar

Onpa kyllä pimeä! Näyttää varmasti tosi paljon isommaltakin vaaleammalla värimaailmalla. Innolla jään odottamaan lopputulosta:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä