Aina mukana

Yhteistyössä Indiedays ja Asus

Ollaan tässä nyt pari kuukautta saatu testailla tätä Asus ZenPad S 8.0 –padia, josta olen teille kirjoitellut jo täällä ja täällä. Padi on edelleen päivittäin ahkerassa käytössä ja sille onkin löytynyt aika monta erilaista käyttötarkoitusta. Eniten padia kylläkin käyttää ehdottomasti Ava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Topias käyttää padia oikeastaan ainoastaan jääkiekon seuraamiseen, siitä kun on tosi näppärä katsella pelejä illalla sängyssä tai ruoanlaiton keskellä. Muutaman kerran on jäänyt ruoasta kokonaan mausteet pois kun Topias on keittiössä aina napit korvissa ja padi toisessa kädessä. Padi pysyy myös näppärästi keittokirjatelineessä niin saa kädetkin välillä vapaaksi. Ja on tosi jees, ettei mun tarvitse ihan koko ajan kuunnella sitä lätkämeteliä kun tosta padista kelpaa katsella.

Minä käytän padia paljon reseptikirjana. Puhelin on turhan pieni, mutta läppäri vie liikaa tilaa, joten padi on juuri sopiva siihenkin hommaan. Eniten kuitenkin tykkään ihan vaan katsella leffoja ja sarjoja, tai kuunnella musiikkia. Padin näppäimistö on aika helppokäyttöinen ja hyvänkokoinen, joten pari kertaa olen töitäkin tällä tehnyt näppärästi, mutta silti selkeästi koko perhe käyttää padia eniten ihan näihin vapaa-ajan juttuihin. Sairaalassa padi oli todellinen pelastus, kun oltiin Nompun kanssa neljä päivää osastolla, olisi ollut superhankalaa ilman!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ava kuitenkin meidän perheestä tosiaan on se padin virallinen omistaja, vaikka sen pitikin olla meidän yhteinen. Ava on tykästynyt niin paljon tähän isojen tyttöjen padiinsa, jolla hän saa itse valokuvata, kuvata videoita, pelata pelejä, katsella lastenohjelmia, opetella englantia ja harjoitella kirjaimia ja numeroita. Ava on ihan sitä mieltä, että tämä on ehdottomasti hänen padi, koska tunnustan, että Ava kyllä käyttää padia jopa paremmin kuin minä. Meinasin nyt sanoa, että tämä näyttää hyvin, että padi on todellakin helppokäyttöinen, koska Avakin osaa käyttää sitä ongelmitta, eikä joudu ikinä pyytämään apua, mutta parempi esimerkki tästä olisi kertoa, että jopa Topias osaa käyttää ZenPadia. Topias on siis aivan käsi tekniikan kanssa, mutta nyt en ole joutunut olemaan apuna. Topias ei osaa kunnolla käyttää edes omaa puhelintaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän on pitänyt tehdä selkeät rajat tähän padin käyttämiseen lapsilla, mutta en ole kyllä liikaa lähtenyt siitä nipottamaan, koska tähän saa niin paljon kivoja opettavia ohjelmia, joita tekemällä Ava oppii enemmän kuin kirjasta lukemalla. Ava on oppinut padin kanssa todella hienosti kirjaimia ja numeroita ja ollaan siitä todella iloisia! ZenPad on niin selkeä, että Ava osaa hyvin itse etsiä oikeita pelejä ja vaihtaa sovelluksesta toiseen, eikä meidän tarvitse tosiaan häntä auttaa. Näinollen tämä onkin todella kätevä automatkoilla, kun meidän ei tarvitse kurkotella sinne takapenkille koko ajan auttamaan jonkin kanssa. Oikeastaan voisi sanoa, että padi on meillä aina mukana, koska yllättävän usein tulee sellaisia hetkiä, kun pitää itse saada keskittyä johonkin ja lapset on helppo hiljentää jonkun pelin pariin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tätä postausta suunnitellessani olin ajatellut kuvata tätä padia erilaisissa tilanteissa. Minä katselemassa leffoja, kun lapset nukkuvat päikkäreitä. Minä näpyttelemässä toisella kädellä postausta, kun autan Nomppua lounaalla ja niin edespäin. Mutta kun kerran aina haluan mennä sillä rehellisellä linjalla niin paljon paremmin meidän padinkäyttöpolitiikkaa kuvaa nämä kuvat, joissa Ava pelailee ABC -peliään ja minä odotan enemmän tai vähemmän kärsivällisesti omaa vuoroani. Vaikka kovasti tykkäisin useamminkin makailla sohvalla padin kanssa niin olen suosiolla jättänyt ne hetket lasten nukkumaanmenoajan jälkeen. Silloin saan ainakin rauhassa keskittyä nauttimaan lempparisarjoistani ja helposti välillä päivittää somea ja blogia! Noniin, ketä tässä huijataan, tällaisen sateisen syksyn keskellä kyllä jää iltaisin paljon mieluummin katsomaan Frendejä tai lukemaan e-kirjoja padilta, eli tuon edellisen lauseen jälkimmäisen osan saa unohtaa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Me ollaan tykätty tästä padista ihan hirveästi ja suosittelen sitä kyllä tosi lämpimästi kaikille. Sopii aivan loistavasti koko perheen yhteiseksi padiksi, koska sovellukset on helppo järjestää käyttäjän mukaan ja helppokäyttöisyys tukee hyvin lasten käyttöä, mutta samalla ominaisuudet ovat niin laajat, etteivät varmasti jätä vanhempiakaan kylmäksi. Tässä on kyllä loistava täyte pukinkonttiin!

Mitä ominaisuuksia te kaipaatte padilta? Jos tahtoisitte kysyä vielä jotain Asusin ZenPad S 8.0:sta niin kommenttiboksiin vaan! 🙂

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Voisitko kertoo mitä kaikkia sovelluksia Avaa käyttää? Ois kiva löytää meidän pojalle hyviä opettavia sovelluksia.

Avatar

Onko teillä mitään aikarajaa, että kuinka kauan padia saa päivän aikana käyttää? Voisitko tehdä postauksen, jossa kerrot vähän teidän kuulumisia vaikka sitten videon muodossa ja joku video olisi kiva myös tämän hetkisestä kodin tilanteesta! Tai ihan vaan kuvia!

Emilia Huttunen

Ei me ihan kello kädessä mitata, mutta sanoisin että Ava käyttää padia normiviikkona 5 päivää viikossa, tunnin päivässä 🙂 välillä kerralla, välillä 10 minuuttia siellä täällä 🙂 rajoitus riippuu myös siitä, että pelaileeko hän vain vai opetteleeko kirjoittamaan ja laskemaan!

Avatar

Saako padia käyttää pukiessa ja ulkoillessa ja missä tahansa milloin vain vai onko teillä joitakin sääntöjä?

Avatar

Tuo kuvasarja antaa kyllä (TOIVOTTAVASTI) väärän kuvan siitä miten teillä käytetään padia….

Emilia Huttunen

Kuvasarja on erittäin liioiteltu ja huumorilla tehty 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä