7. luukku – Kummalliset jouluperinteet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän suvusta löytyy yksi perinteinen jouluruoka, jonka olen koko elämäni ajan luullut olevan ihan tavallinen suomalainen herkku. Mutta kun Topias ensimmäistä kertaa söi meidän sukumme kanssa jouluruokaa, sain kuulla, että ehei, tämä on meidän pappan suvusta periytynyt kummallisuus. Lapsuuden lemppariherkku, joulupöydän välttämättömyys, jokaiselle maistuva nakkivoisula. Kuulostaa superoudolta, eikö? Voissa keitettyjä nakkeja. Topiaksen ensireaktio oli yäk, mitä hittoa, mutta sitten hän maistoi kyseistä ruokalajia. Nakkivoisula nautitaan meidän suvussa yleensä rosollin kanssa ja se sopii siihen tosi hyvin. Voi on hyvää, nakit on hyviä, voi ja nakit sitten taas yhdessä. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löytyykö teidän suvuista jotain erilaisia jouluruokia tai -perinteitä?

Ps. Minulla oli tälle kuulle todella tarkka postausaikataulu päätettynä, olen jopa kirjoittanut jo kaikki otsikot ylös, mutta tänään meni kyllä kaikki pieleen, kun päivä on mennyt sohvalla pienestä kolarista toipuessa. Onneksi olin yksin autossa ja loukkasin vain pääni, eikä käynyt sen pahemmin. On vaan nyt ollut hirveä päänsärky ja heikottaa, joten en viitsi enempää tuijotella tätä ruutua. Mulla on ollut niin paljon aivotärähdyksiä elämäni aikana, etten jaksanut edes lähteää enää lääkäriin tällaisen takia. Toivottavasti huomenna on parempi olo! Vain mulla voi olla näin huono tuuri!!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

miten tätä tehdään? 🙂

Avatar

No enpä ole kieltämättä ikinä kuullut kyseisestä ruokalajista, aika mielenkiintoinen yhdistelmä kyllä, mutta varmasti hyvää. 🙂 Pikaista toipumista!

Avatar

Mua alkoi kiinnostaa! Missä suhteessa tota voita ja nakkeja laitetaan ja kuinka kauan pitää ”keittää”?

Avatar

Onpas mielenkiintoista. Tekisi mieli itsekin maistaa. Miten tätä tehdään?

Avatar

Huippu! En ole kyllä ikinä kuullut. Minkä kanssa tuota syödään?

Avatar

Muistaakseni tuota samaa nakkivoisulaa syödään jouluisin myös Aamukahvilla Henriikan kotona? 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä