9. luukku – Halpaa joulua

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän suvussa on yksi perinne, jota ilman ei voida viettää joulua. Niinpä perinne jatkuu luonnollisesti tänäkin vuonna, vaikka osa porukasta viettääkin joulua Thaimaan lämmössä. Tämän perinteen ansiosta selviämme aina joulusta todella edullisesti, mutta saamme kuitenkin kokea sen lahjojen saamisen ja antamisen ilon. Meidän tärkein perinne onkin kympin lahjat. Joulua edeltävässä sukutapahtumassa, jossa kaikki varmasti ovat koolla (tämä on yleensä isoäitini syntymäpäivä) jokainen nostaa kiposta yhden perheenjäsenen nimen. Tälle perheenjäsenelle ostetaan lahja. Lahja saa olla itsetehty, kierrätetty tai ostettu, mutta siihen ei saa käyttää enempää kuin kymmenen euroa. Ja jokainen pitää tietenkin salaisuutena oman lahjansa saajan. Sitten jouluaattona meille saapuu joulupukki, joka jakaa nämä kympin lahjat saajilleen. Sitten avaamme lahjat yksi kerrallaan ikäjärjestyksessä, jotta kaikki näkevät, mitä jokainen saa lahjaksi. Tämä perinne on ihan huippu, koska lahjoista näkee, että niihin on laitettu ajatusta. Kympillä on hankala ostaa ihan mitä sattuu, joten lahjoja joutuu oikeasti miettimään. Minun mielestäni on aina todella hauskaa yrittää keksiä kympillä saajansa näköinen lahja! Tämän perinteen parhaita puolia on myös se, että emme osta muita lahjoja. Tai no lapset tietty saavat pukilta vaikka ja mitä, mutta me aikuiset emme osta muuta, vaan jokainen saa tämän yhden lahjan. Kymppi jouluun per nuppi, ei hassummin? Rakastan kympin lahjoja ja suosittelen kokeilemaan! <3

Kannattaa pysyä linjoilla tänään, illalla pääsette näkemään meidän uuden vessan!!!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Mekin otettiin nyt kaveriporukassa käytöön tämä systeemi 🙂 Jokainen nosti yhden nimen, ja sille yhdelle ostetaan/tehdään lahja 🙂 10e on maksimihinta.

Avatar

Meillä sama kympin lahja -idea on ollut käytössä myös muutaman vuoden! Kahdeksalle sisarukselle ei olisi kaikille varaa ostaa lahjaa, joten tämä on ihana kun kaikki saavat jotain! 🙂

Avatar

Oi just kiva idea, että jokainen nostaa yhen nimen ja antaa lahjan sitten sille. Kuulostatte jo tonki perusteella läheisiltä, siis teidän suku. : )

Avatar

Mä tulisin hulluksi, jos en sais hankkia kaikille just osuvia lahjoja just sillä summalla mitä ne sattuu maksamaan 😀 Ei vain toimis.

Avatar

Voitko joulun jälkeen kertoa mitä sait ja mitä itse ostit joululahjaksi? 🙂

Avatar

Entä jos nostaa oman nimensä? 😀
Tai siis, eiks tos pidä nostaa ne tyyliin sata kertaa ettei kellekää satu omaa. Ainakin halimurhaaja-leikissä, joka aloitetaan samalla nosta nimilappu -tyylillä, joku saa aina omansa..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä