18. luukku – 10 joululempparia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäistä kertaa jäi joulukalenterin luukku myöhään….. Mulle tänään tosin on vielä perjantai, mutta huomasin vasta äsken kellosta, että mennäänkin virallisesti jo lauantain puolella, aika reilustikin! Siitä onkin vuosia aikaa, kun olen postannut yöllä, yleensä ajastan aina postaukset aamuun tai iltaan. Lääkkeiden sivuvaikutukset ovat selkeästi muuttuneet. Olen taas saanut ruokahalun takaisin, tai no en ihan täysin, mutta ainakin saan syötyä ja tekee välillä mielikin jotain tiettyä. Päänsärkykin on alkanut helpottaa. Mutta olen toooodella väsynyt koko ajan, enkä jaksaisi tehdä mitään. Kauppareissu vei jo mehut aivan täysin. Rytmini on tämän väsymyksen jäljiltä mennyt tässä parin viikon aikana pikkuhiljaa aivan sekaisin… Henkisesti fiilis on edelleen aika sama, mutta nyt kun olo on ollut fyysisestikin kurja niin olen antanut itselleni aikaa ihan vaan levätä ja se on tehnyt tosi hyvää. Olen katsonut tuntitolkulla putkeen sarjoja ja lukenut seitsemän kirjaa ja on tuntunut ihanalta uppoutua täysin fiktion pariin. Sitä tavallaan unohtaa omat ongelmat ja pahan olon, kun seuraa niin intensiivisesti jonkun toisen elämää, että siihen jotenkin tarrautuu kiinni ja tuntuu melkein kuin eläisi siinä mukana.

Tämä päivän luukussa oli tarkoitus olla jotain ihan muuta, mutta kun kello on jo näin paljon (yli neljä aamuyöllä…) niin ehkä pidän tämän simppelinä. Tässäpä siis kymmenen lempiasiaani joulussa!

1. Lohi. En ihan hirveästi välitä jouluruasta, mutta rakastan lohta ja sitä löytyy meidän joulupöydästä aina monessa muodossa. Joulu on täydellinen tekosyy ahmia neljä päivää putkeen kalaa, aamusta iltaan.

2. Joululaulut. Rrrrrakastan joululauluja, kuten ehkä kävi ilmi aiemmin tekemästäni joulun soittolistasta.

3. Lahjojen antaminen. Vaikka tänä vuonna budjettiin ei paljon mitään mahdu niin rakastan lahjojen antamista. Siitä tulee itse niin hyvälle mielelle, jos onnistuu ilahduttamaan jotakuta toista.

4. Yhdessäolo. Vaikka meidän sukumme viihtyykin muutenkin tiiviisti yhdessä niin joulussa tärkeintä on silti se läheisyys. On ihanaa vaan rentoutua niiden rakkaimpien parissa.

5. Lahjojen saaminen. Myönnän, rakastan myös lahjojen saamista. Olen vain aina ollut jotenkin vaivaantunut lahjoja avatessa, koska minulle jää aina sellainen olo, että en osaa kunnolla ilmaista, kuinka otettu ja kiitollinen siitä lahjasta olen. 

6. Paketointi. Se parin tunnin paketointiurakka on jotenkin todella rentouttavaa. Ihanaa touhuamista.

7. Tonttujen bongailu. Lapsena kun meidän nuorin pikkusisko vielä uskoi joulupukkiin, pukeuduttiin vanhempien siskojen kanssa tontuiksi ja mentiin aina ikkunoiden taakse juoksentelemaan lakit päässä. Oli ihanaa saada toinen innostumaan tontuista ja pukin saapumisesta. Tätä olisi ihana tehdä omienkin lasten kanssa jatkossa <3 

8. Joulupukki. Olin sitten 5 -vuotias tai parikymppinen, haluan nähdä joulupukin aattona.

9. Kynttilät. Kynttilät tuovat niin ihanasti tunnelmaa joulua odottaessa, etenkin nyt kun meillä on aivan ihania kynttiläsomisteita Partylitelta. 

10. Joulukuusi, tietenkin. Tahtoisin aidon kuusen niin kuin aina pienenä, mutta olen allerginen. Se oli aina maailman upein fiilis, kun jouluaamuna juostiin yökkäreissä rappuset ylös, talo tuoksui kuuselta ja ihanan runsaan kuusen alla odotti paketteja pukilta. Alkaa hymyilyttää ihan jo miettiessä.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Hei, Emilia!
Kiinnostaa että mitä kirjoja olet lukenut? Minulla on edelliset lukemiset kohta lopussa ja ajattelin pyytää näin ollen kirjavinkkejä 🙂

Avatar

Minä käytin myös tuota kirjojen lukemista selviytymiskeinona erosta. Kun oikein masensi, helpotti kokonaan eläytyä toiseen maailmaan 🙂 Elokuviin en pysty samalla tavalla eläytymään ja keskittymään.

Vähän ihmettelin tuota masennus -diagnoosiasi. Kun on tapahtunut todella rankkoja asioita elämässä, niin jokainenhan silloin rämpii suossa, on masentunut ja ahdistunut, jotenkin olen ajatellut että masentunut on masentunut ilman syytä, vaikka kaikki on hyvin eikä mitään erityistä ole tapahtunut. Huonoja hetkiähän kaikilla on elämässä ja näin ollen myös masentunutta mielialaa. Ajattelin vain, kun sanoit että sinulle on tapahtunut kaikenlaista nyt, että on ihan luonnollista olla alla päin. Mutta itsehän tiedät parhaiten, toivottavasti lääkkeet tepsii 🙂

Sun blogi on kyllä aidoin blogi mitä tiedän, todella harvinainen poikkeus nykyblogien seassa, jossa kaikki ikävä jätetään sanomatta ja melkeinpä kaikki muukin. Että on vain kivoja kuvia ja juhlaa. Kiiltokuvaa, ei todellisuutta. Kiitos siitä 🙂 Blogisi on oikeaa elämää etkä anna ulkopuolen vaikuttaa, teet omia juttujasi ajattelematta muiden mielipiteitä. Vaikutat ihanalta tyypiltä.

Avatar

Ja mua alko hymyilyttään tätä lukiessa. Ja oon kyllä samaa mieltä ihan jokaisessa kohdassa. Lohi on parasta, lahjojen antaminen ja saaminen ihanaa, joululahjat, paketoiminen ja kuusi… Kiitos tästä, aivan ihana aloitus lauantaipäivälle ja joulusiivoukselle.
Varmaan ekaa kertaa kommentoin vaikka monta vuotta oon lukenu. Ja pakko sanoa että vuosien varrella monet blogit on unohtunu mutta sun blogin kurkkaan vähintään viidesti päivässä, katon olisko jotain uutta tullu.
Toivon kaikkea hyvää sulle. Ja muista että vaikka muut jutut olis huonosti ni ainaki sulla on maailman paras blogi! ♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä