Iloa pimeyden keskelle

Yhteistyössä Indiedays & SF Film

joy_juliste

Käytiin pari viikkoa sitten Iinan ja Korinnan kanssa kuolaamassa Bradley Cooperia, ei kun siis käytiin leffassa katsomassa uutuutta nimeltään Joy. Mites sitten saan teidät innostumaan tästä elokuvasta ilman, että paljastan sen juonta? Noh, sanoinhan jo, että leffaa tähdittää mm. Bradley Cooper. Siinä yksinään on jo syytä tarpeeksi lähteä leffateatterin penkeille istumaan, mutta lisäksi leffan naispääosassa on omiin idoleihini kuuluva Jennifer Lawrence. Jennifer Lawrence on paitsi uskomaton persoona, myös upea näyttelijä. Ja henkilökemia Bradley Cooperin kanssa toimii loistavasti tässäkin elokuvassa.

JOY

Joy on draamakomedia ilosta, äitiydestä, menestyksestä, kovasta työstä, kunnianhimosta, perheestä, rakkaudesta, uskollisuudesta ja petoksesta. Tämä elokuva nostaa esiin paljon erilaisia teemoja ja herättää vielä laajemmin tunteita. Omalla kohdallani aika vahvojakin sellaisia. Useaan otteeseen huomasin salissa nauravani mukana, ärsyyntyväni oikein urakalla ja pyyhkiväni tippaa silmäkulmasta. Yhdessä kohtaa mietin jo vakavasti, että pitääkö minun lähteä ulos salista, koska elokuvan herättämä tunnemyrsky oli niin raju. Alkoi vaan ahdistaa ihan hirveästi, koska leffan tilanteet osuivat niin lujaa omaan elämäntilanteeseen. Mitään sen enempää voimatta paljastaa sanon vain, että oma elämä on tuntunut olevan pelkkää vastoinkäymistä ja saman seuraaminen valkokankaalta kävi kovin raskaaksi, mutta elokuva antoi myös voimaa uskoa siihen, että kun vain jaksaa tehtä töitä sen oman onnen eteen, eikä ikinä luovuta, niin paremmat ajat ovat kyllä tulossa vielä.

JOY

Jennifer Lawrencen esittämä Joy Mangano on Ingenious Desingnsin toimitusjohtaja, joka keksi ”Miracle Mopin”. Joy on ehdottomasti vahvin ja mielenkiintoisin naispäähahmo pitkään aikaan. Ehdottomasti ihailun arvoinen persoona, jonka elämään on helppo samaistua palavasti. Joy on todellakin Jennifer Lawrencelle täydellinen rooli. Uraauurtava nainen, joka on vuosia aikaansa edellä. Rakastan seurata Jenniferin haastatteluja ja uraa julkisuudessa ja ihailen niin paljon tapaa, jolla hän itsensä kantaa ja luo uraa antamatta periksi omista periaatteistaan. Ja Joy tekee mielestäni aivan samaa! Todellakin hyvä roolimalli jokaiselle naiselle.

JOY

Joy on kaunis ja voimaannuttava kuvaus siitä, miten joskus ero voi olla paras mahdollinen päätös ja muuttaa koko elämän. Siitä, että kun elämä potkii ja lujaa ja olet niin alhaalla, ettet jaksa enää edes yrittää, niin silti pitää vaan jatkaa. Siitä, että vaikka sinulla on perhettä ja tukea, loppupeleissä voit luottaa vain ja ainoastaan itseesi. Siitä, että kovalla työlläkään ei aina saa sitä, minkä ansaitsee, vaan kovan työn lisäksi sinun pitää olla valmis tekemään vielä enemmän. Joy on kaikki, mitä elokuvalta voi toivoa.

JOY

Ja niin entäs sitten ne käytännön jutut, koskas tätä elokuvaa pääsee katsomaan? Joy tulee elokuvateattereihin 1.1. ja jos kiinnostaisi nähdä tämä leffa ilmaiseksi niin nyt kannattaa osallistua kommenteissa leffalippujen arvontaan! Eli siis, katso ensin tästä alapuolelta traileri:

…ja sitten kommentoi postaukseen sähköpostiosoitteella varustettuna ja kerro, mitä tunteita tai ajatuksia traileri sinussa herätti. Valitsen itse kommenttien joukosta mielestäni inspiroivimman/eniten liput ansaitsevan ja voittaja saa leffaliput Joy -elokuvaan! Aikaa osallistua on 29.12. klo 20.00 asti. Voit myös mennä jo varaamaan omat leffalippusi tästä linkistä!

Kommentit

28 kommenttia
Avatar

Minulla ei ole nyt mitenkään tunteisiin vetoava peruste. Haluisin vain yksinkertaisesti nähdä tämän elokuvan.

Avatar

Pakko nähdä tämä pätkä!

Avatar

Näin Joy-elokuvan trailerin aikaisemmin jo tänäsyksynä, kun olin katsomassa toista elokuvaa. Pelkkä traileri sai minut mukaansa jo niin että varsinaisen elokuvan alku meni vain miettiessä juuri näkemääni traileria. Vaikka elokuva vaikuttaa todella synkältä ja raa’an totuudenmukaiselta (omaa eläämääni heijastaen) en malttaisi odottaa sen näkemistä!

Avatar

Ensinäkin; elokuvan näyttelijät. Kaikki Jenniferin ja Bradleyn yhdessä tähdittämät elokuvat on ollut uskomattomia, joten ennakko-odotukset myös Joyn suhteen nousivat heti tähtiin kun elokuvasta kuulin. Kun sitten näin trailerin joitakin viikkoja sitten ensimmäisen kerran, kävin läpi tunnemyrskyn. Jo lyhyessä trailerissa Jennifer Lawrence kykenee käsittelemään tunteita laidasta laitaan. Uskomaton Jennifer kykenee olemaan samaan aikaan vahva ja heikko, kaunis ja karu, rakastava ja kylmä. Nämä kaikki on piirteitä joita kuka tahansa varmasti tunnistaa itsessään ajoittain ja siksi elokuva vaikuttaa jo trailerin perusteella äärimmäisen koskettavalta. Olen hypettänyt elokuvaa etukäteen ja katsonut traileria yhä uudestaan ja uudestaan, ja kerta kerran jälkeen saan jo pelkästä trailerista irti entistä enemmän (ja pakko myöntää että itkun pidätteleminen vaikeutuu jokaisen katselukerran myötä). En malta odottaa että pääsen saliin ja näen koko elokuvan, koska jo nyt tunnen olevani äärimmäisen rakastunut. (Kuka ei voisi rakastaa elokuvaa jossa on Bradley Cooper? Ja Jennifer Lawrence…) <3

Avatar

Uskon että elokuva luo minuunkin uskoa että kaikki järjestyy jos yrittää parhaansa.

Avatar

Traileri herätti minussa erilaisia tunteita.. Haikeutta, iloa, toivoa ja vahvuutta.. Ei sitä muuten osaa oikeen näin lyhyestä pätkästä kuvata, mutta olisi varmasti hyvä nähdä tämä elokuva. Uskon, että minulle tulisi samanlaisia tuntemuksia kuin miten itse kuvailit, sitä, mitä elokuva sinussa herätti..

Avatar

Oih kaikki kolme pääosien näyttlijää lukeutuvat suosikkeihini, olisi todella kiva päästä katsomaan! 🙂

Avatar

Ainiin ja sitten vielä ajatuksia trailerista! 😀 Trailerista minulle tuli sellainen kuva, että elokuva on kohtuu hidastempoinen, mutta sitäkin enemmän ajatuksia herättävä. Rakastan elokuvia mitkä pistävät minut ajattelemaan aihetta vielä seuraavanakin päivänä ja sisältävät jonkin hyvän sanoman. Uskon tämän elokuvan olevan juuri sellainen.

Avatar

Leffa vaikutti kyllä huikean hyvältä! Silver Linings Playbookin joskus katsoneena arvostin myös näyttelijäkaartia erityisesti. Tarina naisesta, joka päätyy kehittämään itse oman bisneksensä on inspiroiva. Itse olen tällä hetkellä kohta 1,5 vuotiaan pojan äiti ja haaveilen täyspäiväiseen työelämään siirtymisestä. Mulla on kuitenkin tutkinto alalta, joka on hyvin kilpailtu, enkä onnistunut saamaan kunnon työpaikkaa ennen lapsen tuloakaan, vaikka hain satoja paikkoja. Siispä oma ura aiheuttaa lähinnä ahdistusta puhumattakaan siitä, että pitäisi työnhaun ja nykyisen osa-aikatyön lisäksi olla hyvä äiti omalle lapselle. Siksi olisi ihana nähdä leffa äidistä, joka onnistuu luovimaan uransa kanssa vaikka yksityiselämässä olisikin vaikeaa. Ja tietty elokuvia vahvoista naisista ei vaan voi olla liikaa. ☺

Avatar

Elämä (ja varsinkin ruuhkavuodet) ovat täynnä vastoinkäymisiä, muutoksia, kohtaamisia, mutta myös pieniä onnen hetkiä. Ehkä nämä fiilikset tulivat trailerista, koska itselläni on juuri näitä fiiliksiä ollut tämän viikon…

Kotiuduimme nimittäin aatonaattona lastenosastolta, minne jouduimme 2v8kk tyttäremme poissaolokohtausten ja viidettä päivää kestäneen 40 asteen kuumeen vuoksi. Taas kotona elämää ja lastaan arvostaa vielä entistä enemmän.

Näin Joy:sta lyhyemmän trailerin jo pari päivää sitten telkkarista ja päätin jo silloin, että tämän elokuvan aion katsoa teatterissa. Normaalisti en ole mikään leffateatterinpenkin suurkuluttaja, vaan katselen elokuvia mieluiten kotona.

Ja olisihan leffaliput ihan kiva synttärilahja, sillä saavutan 25 vuoden iän tammikuun tokalla viikolla 😀

Avatar

Kiinnostusta nyt ensimmäiseksi!

Avatar

Olen odottanut kyseistä elokuvaa teattereihin kuin kuuta nousevaa, joten oli ihanaa lukea postauksesi aiheesta! Traileri on tullut katsottua jo moneen kertaan fiilistelymielessä ja olen huomannut siitä paljastuvan joka kerta jotain uutta. Itse en alunperin ajatellut elokuvan aiheen olevan niin koskettava kuin kirjoituksessasi kerroit, mutta nyt sait vakuutettua siitä minutkin.
Kulunut vuosi ja erityisesti syksy on ollut itsellänikin henkisesti todella raskas ja elokuva-ihmisenä uppoudun usein vaikeina aikoina niiden ihmeelliseen maailmaan. Rakastan sitä, miten elokuvat herättävät tunteita ja inspiroivat, mutta parasta niissä on samaistuttavat henkilöhahmot. Trailerista päätellen Jennifer Lawrence on jälleen onnistunut luomaan upean ja vahvan naispäähenkilön, jonka näkemistä valkokankaalla en malta odottaa. Pimeyden keskellä niinkin pieneltä tuntuva asia kuin hyvä elokuva saattaa antaa sitä kaivattua toivoa tai pelastaa päivän. Uskaltaisin myös väittää, ettei ihanan Bradley Cooperin katseleminen siinä sivussa koskaan ole pahitteeksi 😉

Avatar

Vaikuttaa TODELLA mielenkiintoiselta elokuvalta! Rakastan elokuvia, jotka herättää ajatuksia.
Vähän aikaa sitten katsoin tulevaa elokuvatarjontaa ja ajattelin sitä surkeaksi, mutta en tainnut silloin huomata tätä elokuvaa.

Avatar

Sillasio tunteita et haluun niiiin mennä kattomaan tämän! 🙂 eli mukana ollaan

Avatar

Tää leffa on pakko mennä katsomaan! Ja leffaseuraksi valitsen ehdottomasti jonkun likkakaverini! 🙂 Leffa vaikutti just sellaiselta voimakkaalta, tunteellisen vahvalta ja mielipiteitä herättävältä leffalta, mistä tykkään kovasti! Jotenkin mieleeni tuli yksi lempparileffoistani Erin Brokowitch 🙂 Kiitos vinkistä 🙂

Avatar

Oi, olipas insporoiva traileri! Heti tekee mieli ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä jotain elämälleen 😀

Avatar

Trailerin jälkeen fiilis on ihan MIELETÖN! <3 Ensinnäkin on pakko nostaa ilmaan tuo puvustus ja koko trailerin tyyli, ihan mieletön! Siis nuo vaatteet aah, mikä sääli etten elenyt tuohon aikaan ): Toisekseen näyttelijäkaarti on ihan mieletön, ja Jennifer Lawrence yksi ihanimmista ikinä! Kolmanneksi koko elokuvan idea siitä, kuinka olemalla tarpeeksi määrätietoinen ja rohkea voi saavuttaa jotain on tosi hyvä, ja varmasti monella samaistuttava! Aika kymppi leffa näin trailerin perusteella, ja olisi ihana päästä näkemään koko leffa jotta tietäisi, onko se tämän traileri-hypen arvoinen! :>
Luulin, että Star Warsin jälkeen ei tule mitään katsottavaa leffaa pitkään aikaan, mutta olin totisesti väärässä! Kiitos ihanasta leffavinkistä siis.

Avatar

Elämä on iloa ja surua. On onnistumisia ja vastoinkäymisiä. On pelontunteita ja rohkeutta.
On vaikeaa ja helppoa. Sitä vain pieni ihminen välillä miettii mikä on elämäntarkoitus?
Jollekin se on ura tai toiselle perhe. Jollekin se on molemmat. Mutta kuka sen määrää mikä on oikein/väärin? Ei kukaan.
Jokainen kuunnelkoon sydäntänsä, ja olkoon oman elämänsä onnen enkeli. Se enkeli oppii asioita vain elämäänsä elämällä ja tekemällä asioita. Ja muista, ole vain oma aito itsesi. 🙂

Avatar

Sun täytyy valita minut, koska olen jo 24v enkä ole koskaan, siis koskaan käynyt elokuvissa!!! Tai saattaa olla, että kerran koulun kans yläasteella käytiin kattoo jokin surkea leffa 😀 En tarvi muita selityksiä, paitsi että sä sait liian hyvin mun mielenkiinnon heräämään tuota elokuvaa kohtaan. 😀

Avatar

”Elämä ei ole sulle velkaa mitään”. Ton parempaa sanontaa ei oo, koska totuus on että sun pitää hoitaa homma kotiin. Sun pitää päättää muuttaa asioita, ja silloinkin voi olla ettei se onnistu, jolloin sun pitää nousta sieltä kuopan pohjalta taas ylös kun epäonnistut. Elämä on se mitä sä itse päätät siitä tehdä. Elämä itsessään ei elä sun elämää.
Lisäksi toi palava halu näyttää kaikille epäilijöille, että kyllä mä hitto vie näytän teille että onnistun. Iski oikeesti ja kovaa… Välillä kun tuntuu ettei kukaan muu usko suhun kuin sä itse.

Lisää vielä näyttelijäkaartiin Jennifer Lawrence, niin on huippu luokan leffa valmiina voittamaan kaikki maailman palkinnot. Odotan innolla että pääsen näkemään tän.

Avatar

Nyt on opetettava tissitakiainen pullolle ja lähdettävä katsomaan tämä! Uskon (tai ainakin toivon) että tämä elokuva auttaisi mua itseäni tekemään päätöksiä elämäni suhteen.

Avatar

Haluaisin katsomaan tätä leffaa tietysti Robert de Niron vuoksi.
Mukavaa, että hän tekee vielä elokuvia.
Oli nuorena aika hot muuten.
Itse leffan juoni vaikuttaa kiinnostavalta…
Uusi alku uudet haasteet.

Avatar

Tuntui että elämäni junnaa vähän paikallaan joten tämä olisi kiva nähdä ja saada siihen vähän boostia! Tavoitteita on, motivaatio ja draivi vaan vähän kadoksissa.

Avatar

Pakko nähdä tämä elokuva teatterissa! 🙂 (en malta odottaa..) 😀

Avatar

Todella vaikuttava traileri! Näinkin juuri tänä aamuna televisiossa mainoksen tästä elokuvasta, ja mielestäni tv:n pätkä antoi todella huumorillisen kuvan tästä leffasta, mutta trailerista taas tulee jotenkin paljon vakavampi fiilis. Hyvässä elokuvassa toisaalta on monia eri puolia, ja ilman komediaa elokuva voisi olla jopa liian raskas. Niin kuin itsekin sanoit, näyttelijäkaarti on todella mehukas. Juoni taas toisaalta kuulostaa ehkä vähän käytetyltä tai yleiseltä, mutta kasvutarinoita on ihana katsoa silti. Trailerin perusteella annan leffalle kolme ja puoli tähteä (:

Avatar

Mulla tuli trailerista ja sun kertomasta heti mieleen äitini. Äitini on kokenut kovia viimeisten vuosien aikana ja haluaisin todella piristää häntä. Olen opiskelija, joten mihinkään suureen minulla ei ole varaa, mutta tämä leffa olisi mahtava tilaisuus tarjota äidilleni piristystä ja inspiraatiota tulevaan vuoteen!

Avatar

Mä vakuutuin jo sanaparin ”Bradley Cooper” -kohdalla, haha! <3 Trailerit on mun mielestä aina koitettu tehdä niin vaikuttaviksi, joten mä oon nykyään aika skeptinen niiden suhteen sitten lopputuloksen kannalta.. Mutta herätti kyllä kovan halun nähdä tämä leffa, ei oo pitkään aikaan tullu katottua mitään kunnon draamaa ! 🙂 Nykyään pienen lapsen äitinä saa niin vähän omaa aikaa omien ajatusten kanssa, että olisi ihanaa päästä katsomaan kunnon tunnekuohuleffa. Mutta sitäkin enemmän haluaisin leffaa viedä katsomaan rakkaan ystäväni, joka on kokenut aivan liikaa ja liian rankkoja asioita ikäänsä nähden, kahdenkeskinen aika kun meilläkin on nykyään niin kortilla.. <3

Avatar

Voi perse, tais mennä osallistumisaika jo umpeen! 😀 noh eipä voi mitään, taitaa mennä tämän leffan liput silti varaukseen kunhan sopiva rako aikaa jostain löytyy <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä