Ahdistusta ja hauskanpitoa laineilla

[mittaustagi]

Voi mikä kuukausi. Lääkitystäni nostettiin ja olo on ollut taas sen verran kurja, että olen näköjään postannut tässä kuussa vasta 4 kertaa… Nyt alkaa tuntua, että elämä voittaa, joten yritän kovasti tsempata blogien kanssa. On tässä ollut jotain kivojakin juttuja, kuten aikoja sitten varattu ja maksettu risteily, joka sattui viime viikonlopulle. Aikalailla tasan viisi vuotta sitten käytiin kolmen ystäväni kanssa tuttuun tapaan risteilyllä, mutta se jäikin sitten viimeiseksi. Risteilyt oli vähän simmonen meidän juttu, että siellä tuli nuorena ravattua ihan koko ajan. Nyt meistä kahdella on jo lapsia, yksi asuu kauempana ja kaikilla on aivan erilaiset työ- ja opiskeluaikataulut. Viiden vuoden tauon jälkeen lähdettiin siis vihdoin neljästään risteilemään, tällä kertaa Helsinki-Tallinna -väliä, sillä Helsinkiin oli kauempana asuvan ystävän helpompi saapua. Ja oli kyllä tosi kiva päästä näkemään vähän erilasta menoa, kun on tottunut tuohon Turku-Tukholma -väliin!

Perjantaina oli sellainen olo, etten halua yhtään lähteä mihinkään, mutta koska risteily oli aikaa sitten maksettu niin oli pakko lähteä ja onneksi niin, sillä oli ihan huippuhauskaa. Eikä siinä, en minä sitä epäilytkään, mutta mulle on iskenyt tämän masennuksen myötä hirveä julkisten paikkojen ja ihmistungosten pelko. En ole poistunut kotoa päiväkotia pidemmälle kuin pari kertaa ja se on aina tosi vaikeaa. Onneksi nyt lähdin matkaan ja olo oli tooooodella paljon helpompi, kun oli ne rakkaat ystävät siinä tukena. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa porukalla meikkaamaan ja laittautumaan. Reissun paras juttu oli juurikin se valmistautuminen tuttuun tapaan neljästään ahtaassa hytissä, se oli niin nostalgista ja ihanaa.

MUTSIS ON16

Meillä oli koko ajan aivan täydellisen hauskaa ja onneksi meitä oli neljä. Lähdettiin lopulta myös yökerhoon, mutta kahden juotavan jälkeen en enää pystynyt sinnittelemään vaan oli pakko päästä takaisin hyttiin. En vain kestänyt sitä julkisella paikalla ihmisten keskellä olemista kun ahdisti niin järjettömän paljon ja ahdistunut mieleni hoki minulle koko ajan, että kaikki ympäröivät ihmiset vain tuijottavat minua miettien, että tällaisen läskin otuksen pitäisi pysyä hytissä piilossa. Onneksi meitä oli mukana kaksi äitiä, niin en ollut ainoa, joka mieluummin lähti hyttiin ja toiset sitten jatkoivat iltaansa aamuun asti. Me keski-ikäiset (sanon aina, että jokainen lapsi lisää ikään kymmenen vuotta lisää) jäätiin sitten sänkyihin juttelemaan vielä tunniksi ja sekin oli aivan ihanaa. Aamulla noustiin ylös huomattavasti yökukkujia virkeämpinä ja pilkattiin krapulaisia hyttitovereita.

Toisteksi parasta oli tietenkin ruoka, nam! Oltiin siis Baltic Queenilla ja tuo Silja Linen uudistunut ruokailu on kyllä niin upea. Meidän porukasta löytyi normiruokailijoiden lisäksi gluteenitonta, semivegetaristia ja vegaania, mutta kaikille riitti hurja määrä herkkuja. Erityiset propsit laajasta kasvisbuffetista! Eniten tuli syötyä niitä meidän pöydässä. Lapset olivat onnellisia tuliaisista, minulla oli ahdistuksesta huolimatta hauskaa ja oli aivan mahtavaa päästä viettämään taas kunnolla aikaa rakkaiden ystävien kanssa. Kaikenkaikkiaan siis erittäin onnistunut vuorokausi <3

MUTSIS ON17

Osaako joku sanoa jotain Silja Linen aamiaisbuffetista? Ollaan viime vuosina matkattu lähinnä Vikingillä, koska siellä on niin ihana aamupala ja viimeinen kokemukseni Siljan aamiaisesta oli iso pettymys. Mutta siitä kyllä on jo oikeasti kymmenen vuotta aikaa, eli se on voinut muuttua paljonkin? Kannattaisiko ensi kerralla mennä myös aamiaiselle, jos mennään Siljan laivalle?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Olet todella kaunis. 🙂

Avatar

Voimia Emilia paranemiseen. Jäisit vaan hyvällä omallatunnolla sairauslomalle. Hengähdä hetki vailla stressiä postauksista. Me odotamme sinua kyllä.

Avatar

Samaa mieltä! Jos siltä tuntuu, niin vähän aikaa omalle itellensä, pistä itges ykköseks ja työt vasta sen jälkeen 🙂

Avatar

Tosi kaunis meikki! 🙂

Avatar

Rohkeesti vaan ulos pikku hiljaa pitempi aika ja pitempi matka ja kevät tulee alkaa valostuu ni mieli piristyy Ja Silja aamu buffa on hyvä ja päivällinen myös aina on parantamisen varaa mut Siljaa suosin nykyää kun lapsil paljon ja usein ohjelmaa hevisaurus ja muumit ym Muksu maantai matkat kivoi ja sit joka la ilta laiva on lasten risteily Ja meidän pikku Nella on jo pari tanssi kautta kaivannut avaa et terkkuja nellalta muistaa yhä miten Avan avulla käsi kädessä yhdessä lähtivät esitykseen ja me äidit jouduttiin jäämää alas

Avatar

Ei mulla muuta ku että näytät ihan älyttömän kauniilta! 🙂 Ja millä oot saanu noin luonnollisen näkösen päivetyksen?? Tahdon myös!

Avatar

Voi vitsi tollanen ahdistus on kyllä ihan pyllystä. Itselläkin joskus nuorempana ollut samanlaista. Sitä joutuu helposti noidankehään. Alkaa ahdistaa jo se pelkkä pelko mahdollisesta tulevasta ahdistuksesta. Älä anna ahdistuksen kontrolloida elämää. Yritä miettiä muita asioita ja hyväksyä se, että välillä saakin vähän ahdistaa. Ahdistuksen pauloissa on myös vaikea nähdä asioita realistisesti ja alkaakin ajatella kaikkein pahimpia skenaarioita, mitä voisi tapahtua, vaikka todennäköisyys näihin on todella pieni. Pikkuhiljaa pienillä askeleilla ahdistuksen kyllä päihittää. Tsemppiä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä