Fashionkids 8/2/2016

[mittaustagi]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edellisen postauksen kuvista tutut maisemat toistuvat näissä asukuvissa, jotka otin Avasta viime perjantaina Helsingissä. Näitä kuvia oli aika hauska ottaa, kun samaa aikaa ohi kulki ryhmä japanilaisia turisteja, jotka pysähtyivät innoissaan kuvaamaan Avaa ja huudahtelivat kehuja pienelle poseeraajalle. Ava on nämä kaikki asennot ja paikat valinnut ihan itse, mutta asusta kunnian vie äiti. Tässä postauksessa ei näy vielä valitettavasti Avan mekko, koska en halua lapsen takkia lähteä yhtään avaamaan ulkona, mutta yritän saada illaksi valmiiksi postauksen tästä meidän Helsinki-päivästä niin pääsette sitten myös näkemään takin alla piilottelevan mekon, joka on aaaaaaivan ihana! Paras ostos aikoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jacket – Benetton / Scarf – Gant / Hat – Lindex / Shoes – Skopunkten / Mittens – Tiger / Bag – Zara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä Avan ulkovaatteet olivat tosi söpikset ja riittivät hyvin tällaisella nollakelillä, ei tullut yhtään kylmä. Prinsessavaiheessa pitää tietenkin olla aina vähän glitteriä ja tällä kertaa sitä oli ihanassa Zaran laukussa, mutta ruseteilla somistetut lapaset toivat myös kivan tyttömäisen lisän kokonaisuuteen, vaikka eivät sopineetkaan väreihin. Mutta ei se niin vakavaa, kyllä Avankin täytyy saada päättää mitä haluaa pukea! Onneksi meidän maut edelleen menevät aika hyvin yhteen ja minäkin olen oppinut antamaan periksi glittersupersankariponiprinsessaröyhelö -vaatteiden kanssa. Tykkään yleensä tunnetusti enemmän kylmistä sävyistä ja väreistä, mutta vähänkö tämä takki sopii ihanasti Avan hiuksiin ja ihoon! Mitäs tykkäätte?

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Oon osittain samaa mieltä muiden kanssa siitä, että lapsen kuuluu saada leikkiä ja sen mukaisrt vaatteet, MUTTA blogiasi silloin tällöin seuranneena huomaan kyllä, että Avalla on niitä siistejä myös leikkiin sopivia vaatteita 🙂

Ja kyllä lapsen voi välillä pukea kaupunkireissuille siistimpiin eikä aina johonkin haalariin tms, varsinkin isomman lapsen 🙂

Avatar

Voi miten kaunis Ava! <3

Avatar

Ihana Ava ja ihana asu <3

Avatar

Ava ion todella kaunis pikkuneiti, mutta miksi puet lapsen kuin miniaikuisen? Lasten pitää saada olla lapsia ja noissa vaatteissa on melkoisen vaikea leikkiä.

Emilia Huttunen

Anteeksi nyt vaan, mutta noissa vaatteissa on erittäin hyvä leikkiä ja Ava ei ole mikään pikkuaikuinen, kyllä lapsillakin on MUOTIA, ei kaikkien tarvitse koko ajan olla kollareissa.

Avatar

Täytyy kyllä sanoa, että olen myös sitä mieltä, että noissa vaatteissa on huono leikkiä. Iso kaulahuivi on tiellä ja takki ei todennäköisesti pysy kiinni, vaan liehuu mukana tai on tiellä. Sukkahousuilla ei paljon maassa pyöritä, eikä kengätkään näytä ihan mukavimmilta juosta temmeltää.

MUTTA eihän lapsen nyt aina/jatkuvasti leikkiä tarvitsekaan. Voihan sitä olla siistimmät vaatteet siistiin tarkoitukseen. Veikkaanpa että tässäkään tapauksessa tarkoitus ei ollutkaan temmeltää ulkona tai leikkiä – eiköhän silloin olisi päällä ollut jotain ihan muuta. Nätit vaatteet mielestäni ja sopii kyllä lapsellekin juurikin silloin, kun tarkoitus on näyttää siistiltä, eikä läiskiä mudassa.

Avatar

Pakko kommentoida, että oon Emilian kanssa samaa mieltä! Eiköhän tässä Helsinki-päivässä ollut tarkoitus olla hienona, jos kerta mekkokin alla. Eiköhän Avaltakin löydy ne pieruverkkarit ja kurahaalari leikkimistä varten

Ps.Tyttö on super söpö, ja ihana nähdä kun lapsen vaatetukseen panostetaan!

Avatar

Niin samaa mieltä Emilian kanssa! Ja ihania kuvia Avasta <3 ja mikä poseeraus! 😀

Avatar

Mitä ihmettä nyt taas 😀 Avan vaatteet näyttävät ihanan pehmeiltä ja mukavilta. Niissä on varmasti mukava olla ja myös leikkiä! 🙂

Avatar

Päivin kommenttiin vielä viitaten; mikäli Emilian aiempia postauksia tarkastelee, huomaa että Ava saa vaikuttaa pukeutumiseensa ja valita lapsen tavoin niitä iiihania rimpsurämpsyröyhelöitä, värejä, kuoseja yms. Vaatteille on kuitenkin erilaisia käyttötarkoituksia ja hiekkalaatikkovaatetukselle (=kurahousut, kumisaappaat, rukkaset…) on hyvä olla toisenlainen vaihtoehto, esim. kuvanmukainen siisti asu kyläilyjä tai kaupunkireissuja varten. Tämä nyt vain huomionarvoisena lisäyksenä. 😉
Ja Ava toden totta on hurmaava tyttönen!

Avatar

Ava on ihana ja kaunis lapsi, mutta tekee pahaa, että tuon ikäisen ja äidin yhteinen leikki tai harrastus on poseeraaminen. Tavallaan siinä tulee tukeneeksi tätä ulkonäkökeskeistä ajattelua ja vahvistaa vääriä malleja lapselle. Sulla itsellä on ollut syömishäiriö, niin kirjoitat, niin miten Avaa voisi suojata siltä? Täytyykö hänen ikäisensä osata poseerata?

Avatar

Aika raffi kommentti. Kyllä suurin osa lapsista joilla on kotona kuvausta harrastavat vanhemmat, osaavat olla kameran edessä. Avan poseerauksen on ihan lapsille sopivia ja luontevia tapoja olla kameran edessä. Itse lapsena hakeuduin aina videokameran eteen tekemään ilmeitä ja temppuja ” kuvaa ku juon vettä tyyliin”… Enkä mä ainakaan ole saanut mitään traumoja tai ole hakeutunut minkään BB taloihin julkisuutta hakemaan :).. Eikä mulla myöskään ole syömishäiriötä tai vääristynyttä kuvaa lapsuudesta. Lapsihan vaan nauttii kun äiti kuvaa ja kehuu sua. Eli ihan hyvää äiti tytär suhteelle.

Avatar

Syömishäiriöön vetoominen kuulostaa hieman kohtuuttomalta. Kyllähän kuvaamisella ja poseeramisella saa myös nostettua lapsen itseluottamusta. Lapsi viihtyy kameran edessä ja pitää kuvistaan 🙂 Ihana Ava<3 Just hyvät vaatteet kaupunkipäivään!

Avatar

Sama asia vaivaa minuakin tässä blogissa. On ihan ok postailla lastenvaatteista, mutta tuollaiset aikuismaiset poseeraukset ja kyselyt, että sopiiko tämä teidänkin mielestä lapselle tekee pahaa. Älkää laittako lasta arvioinnin kohteeksi ihmiset. Kuvatkaa vaatteet leikkien lomassa tms. mutta että neljävuotias poseeraa kuin aikuinen ja koko postauksen idea on se lapsen asu, niin jokin siinä vaan tökkii.

Avatar

Ompa nätti asu! Musta on ihanaa kun on äitejä, jotka panostaa noin selkeesti myös lastensa pukeutumiseen.

Avatar

Kauniit vaatteet. Sopivat juuri kaupungille käymiseen, ei ehkä leikkipuistossa rypemiseen. Äidithän ne päättävät mitä lapsen kaappiin ostetaan. Makuja on yhtä monia kuin äitejä.

Avatar

Ihana asu! Voin vaan kuvitella kuinka on ollut pienen neidin mieleen 🙂 musta on mukavaa kun nykyään lasten vaatteita löytyy joka makuun ja tilanteeseen!

Avatar

Mulla on Avan ikäinen tyttö, joka keikistelee, vaihtaa vaatteita, on hyvin tarkka vaatteistaan, tykkää poseerata. Minä olen taas ihan vastakkainen, ja ollut sitä lapsesta asti. Äitiäni on naurattanut monta kertaa, että miten tytär ja äiti voivatkin olla niin erilaiset. Mua ei kiinnostanut pienenä (eikä isonakaan) vaatteet ja keikistely ollenkaan.

Osalle lapsista esiintyminen / poseeraaminen / vaatteet / kauneus ovat osa lapsen persoona ja kiinnostuksen kohteita.

Meillä neljävuotias huomaa kauniit asiat kaikkialta, milloin jonkun vaatteet, milloin kauniin värisen taivaan, tai minkä tahansa kauniin asian ja sanoo myös asian ääneen.

Tuota vaate ja ulkonäkö kiinnostusta en tasan tarkkaan ole opettanut, kun ole itse yhtään sitä sorttia. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä