Pizzamaanantai

[mittaustagi]

Tehtiin viikonloppuna raclettea ja siitä jäi yli aika paljon kaikkia täytteitä niin päätin riipasta niistä pitsan. Tein kaksi pohjaa, tavallisen ja gluteenittoman. Tavallisen ohjeen kaivoin netistä ja siitä tuli kyl hyvä, taikinaa oli helppo käsitellä ja pyöritellä. Gluteenittoman tein samalla ohjeella paitsi laitoin vehnäjauhojen tilalle jotain glutejauhosekotusta. Gluteeniton pohja haisi vähän oudolle(en tiedä haiseeko gluteeniton aina hikikainalolta??) ja sitä oli tosi vaikea käsitellä. Noh reippaana ja reiluna miehenä syötin sen Emilialle.

2016-02-10

Viittä eri juustoa jotka raastoin eka. Täytteinä oli: Kinkku, salami, katkarapu, tonnikala, tomaatti, ananas, maissi, herkkusieni

2016-02-101

Lapset auttoi hienosti mua ja kokosi kaikki aineet keskelle pitsaa josta itse sitten levitin ne reunoillekkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bonzooorna (en tiedä miten kirjotetaan) herkkusuut, tää pitsa ainakin uppos kokonaan mulle ja lapsille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä ja haisupitsa. Ton verran jäi lopulta jääkaappiin pyörimään, jonka heitin nyt hyvissä ajoin roskiin, enkä kahden viikon päästä kun siinä on 5sentin kerros karvaa päällä.

MUTSIS ON17

Pitsapohjaan tuli;

25 g hiivaa
dl vettä
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Kopioitu sivulta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/32753/Paras%20pizza/

Kommentit

11 kommenttia

Gluteiiniton pitsapohja ei vain valitetttavasti ole ihan yhtä hyvä kuin tavallinen. Ihan hyväähän siitäkin saa jos on osaava kokki, mutta mutta ei se vain yksinkertaisesti ole samalla tasolla tavallisen pitsan kanssa.

Gluteeniton pitsapohja kannattaa taputella öljyllä niin ei tuu kovapohja ja paljon helpompi. Gluteeniton taikina kun on niin tarttuvaa! Hyvä ja terveellinen pitsapohja tai voi myös tehdän kotsonenkin( mutta kotsonen pohjanpaistossa vähän lyhyempi aika niin ei mee taitettaessa halki) Ohje : 1pss kuivahiivaa, 2dl vettä, 3-4dl provenan kaurajauhoja, loraus laadukasta öljyä, 0,5-1dl kanamunanvalkuaista ja vähän suolaa. 🙂 220°c noin 10min…

http://pikkukuu.vuodatus.net/lue/2009/08/gluteeniton-pizza-tosi-hyva-ohje

Tässä on tosi hyvä gluteenittoman pitsapohjan ohje. =D Teemme tällä reseptillä, ja jauhoina Semperin fin mixiä.

Mä teen tämän ohjeen mukaan gluteenittoman: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/558184/Paras%20gluteeniton%20pizza!/

Näyttää tosin olevan lähes sama kuin tuo edellisen linkkaama. Mielestäni kuitenkin noista Semperin fin mixistä (siitä hienosta) ei tule tällä ohjeella hyvää pohjaa, vaan vannon ennen kaikkea Sunnuntain gluteenittoman jauhoseoksen nimeen, siihen, joka on paperipussissa. Ihan parhaan pohjan saa aikaan sillä, kun laittaa jauhoja vain tuon 4 desiä ja muistaa nostattaa sen pari tuntia jääkaapissa!

Mitenkä sen Avan koepalan kanssa kävi, löytykö keliakia? Sori jos tästä on jo blogissa puhuttu ja kyselen turhia tai jos haluatte pitää tiedon itelläne, mullon si vaa joku menny ohi

Ja jos ei jaksa tehä pohjaa ite niin kantsii testaa maissitortilloja 😉 just viime viikol tein niihin pizzoja ja hyviä tuli! Merkkiä en muista mut ovat gluteenittomia ja maidottomia 🙂

tää blogi on ihan mun lemppari!! tykkään ku kirjotatte nii rehellisesti ja ”tavallisesti”, välitätte jotenki tosi aidon kuvan itsestänne ja elämästänne 🙂 elkää muuttuko!

Nami, tässä tulee ihan nälkä!! Lisää tällaisia!

Aivan superhyvän näköisiä täytteitä pitsaan *_* Pakko varmaan leipaista ittekin pitsa jossain välissä 😀

Sellanen juttu tuli vaan mieleen että olis ainakin musta kiva jos alussa lukis että mies on kirjottanu tekstin 😀 oletan aina että sä emilia oot ja jossain kohtaa havahdun että häh

Samaa olin tulossa sanomaan. Jokin varoitus alkuun, kiitos! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä