Lastensuojelun asiakkaana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla oli viikko sitten tosi hyvä päivä! Kävin lasten ja äitini kanssa uimassa, tein isot ruokaostokset Lidlissa, ulkoilin lasten kanssa pari tuntia ja rakennettiin peräti kaksi lumiukkoa! Ja oli muuten hiukan ihana lastenkin vaan rauhassa laskea peppumäkeä kalliolta, maata ja istua lumessa ja tehdä lumienkeleitä, minkä kerkeää, sillä nämä Reiman vaatteet pitävät heidät aina takuulla lämpimänä ja kuivana, eivätkä kärsi helpolla.

Tästä päivästä olikin kiva kertoa sitten seuraavana päivänä meidän uusille tuttavuuksille, kun meillä oli ensimmäinen tapaaminen perhetyöntekijöidemme kanssa. Ovikelloa pimpottivat tiistai-iltapäivällä kaksi perhetyöntekijää ja sosiaalityöntekijämme, joiden kanssa juteltiin taas kaikesta ja vähän tutustuttiin. Nyt sitten käynnit jatkuvat perhetyöntekijöiden kanssa ja meillä on edessä kuuden viikon arviointijakso, jonka jälkeen päätetään jatkosta ja etsitään meille paras toimintatapa.

Topias on kotona enää kaksi viikkoa ja minua pelottaa hirveästi Topiaksen töihinpaluu, koska jään yksin, ilman sitä arjen henkistä apua. Mutta tämä lastensuojelun apu auttaa siinä nyt paljon, kun tiedän, että minulla on ainakin joku sitten tukena arkisissa asioissa. Lääkitystäni on kokeiltu, väännelty ja nyt itseasiassa madallettu. Lääkkeet ovat auttaneet todella paljon ja harmittaa, etten ole hakenut apua jo aiemmin. Olen ollut viime kuukausien aikana ihan eri ihminen, vaikka tottakai tie on vielä pitkä. Tällä hetkellä en enää oikein tiedä, mitä haluan elämältä, mutta nyt tarkoitus onkin elää hetkessä ja miettiä sitä sitten myöhemmin. Tässä on kyllä aikaa.

Ajattelin kirjoittaa teille jatkossakin sitten tästä lastensuojelun kanssa toimimisesta! Kunhan sitä kokemusta kertyy enemmän. Uskoisin sen olevan aihe, joka monia kiinnostaa, vai olenko ihan väärässä?

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Hei. Ainakin Helsingissä saa varhaisen tuen lapsiperheiden kotipalvelua, jossa perhetyöntekijä auttaa ja tukee arjessa. Palvelu on toki maksullista mutta hyvin joustavaa tulojen mukaan taisi olla 0-10e tunti. Tietoa löytyy varmaan tarkemmin netistä sekä neuvolasta. Ei siis liity lastensuojeluun.

Avatar

Uskon että kirjoitukset lastensuojelun asiakkuudesta ja todellisuudesta vähentävät ihmisten pelkoa lastensuojelua kohtaan ja kynnys hakea ajoissa apua madaltuu.

Täytyy tunnustaa että itse häpesin sitä kun meillä kävi perhetyöntekijä. En kehdannut kertoa siitä kenellekään ja koin myös sosiaalitoimen mörkönä. Nyt kun siitä on kokemusta niin se ei enää olekaan mörkö eikä tabu vaan asia josta pitää olla kiitollinen että meillä suomessa on tälläinen tukiverkko ja apu lapsiperheille!

Avatar

Kyllä kiinnostaa! Tuntuu, että edelleen lastensuojelua pidetään vain pahana asiana, ja on hyvä, että sitä tuodaan esiin myös positiivisessa valossa. 🙂 hyvä, että olet uskaltanut hakea apua ja tukea jaksamiseesi! <3

Avatar

Todellakin kiinnostaa! Olen itse ollut koko lapsuuteni ja varhaisen aikuisuuteni (lastensuojelun asiakkuus jatkuu aina 21-ikävuteen asti) ja aina niiiiiiin toivon juttuja siitä, miten lastensuojelu ei ole mikään iso paha mörkö joka tuhoaa perheitä! On totta, että meidän tapauksessa lopulta meidät muksut siirrettiin kodin ulkopuoliseen hoitoon, koska se oli meidän kannalta parasta, mutta ei se aina mene niin. Rakastin pienenä meidän perhetyöntekijöitä ja heidän kanssa hengailua, toivottavasti heistä on teidän perheelle paljon hyötyä ja apua.

Avatar

Kiinnostaa nuo lasu-asiat!! Onko teillä siis ihan lasu vai perhetyö? 🙂 Meillä on perhetyö, jonka tarkoitus on ehkäistä lasu:n asiakkuus, en tiennyt että toimivat myös yhdessä 🙂

Avatar

Todella kiva kuulla, että saatte apua lastensuojelulta! Lastensuojelun asiakkuutta pidetään yleensä todella huonona asiana, jota täytyy hävetä. Myönnän ajatelleeni näin itsekin aiemmin, kun kuulin, että joku on lastensuojelun asiakkaana. Nyt itse sairaanhoitajaksi opiskellessani ja monissa harjoittelupaikoissa käyneenä, olen täysin eri mieltä! Sen takia musta onkin todella hienoa, että tuot asian avoimesti täällä esille. Lastensuojelu on parhaimmillaan erittäin iso apu teidän koko perheelle, ota siitä kaikki irti minkä voit saada! 🙂

Avatar

Meille kans tulossa torstaina ensimmäistä kertaa perhetyöntekijä ja sama kuuden viikon jakso. Sitä odotellessa! Ja odotan myös kirjoitustasi aiheesta miten te koette avun

Avatar

Me ollaan tuen tarpeen arvioinnissa suoraan lastensuojelun asiakkaana ei olla. Toki meidän tilanne eri

Avatar

Mahtava juttu, kun olet uskaltanut hakea apua lastensuojelulta ja kerrot siitä avoimesti! Se on suuri apu ja yleisesti huippu ammattilaisia töissä. 🙂 Muutenkin mahtava blogi!

Avatar

Olet huikean rohkea kun uskallat kertoa näin avoimesti asioistasi. Älä turhaan harmittele että et hakenut aiemmin apua. Nythän sen teit, joten kaikki ok sen suhteen. Ole siis siitä iloinen ja etsi positiivisia puolisia siitä ♡ Asioilla on tapana järjestyä. Ikivanha ja kulunut sanonta, mutta niin totta.

Avatar

Kyllä kiinnostaa kuulla lisää tästä aiheesta. Monet pitävät lastensuojelua pahana ja jopa häpeävät, jos ovat avun tarpeessa. Realistiset kertomukset tästä aiheesta voivat madaltaa joidenkin kynnystä hakea apua, kun sitä tarvitsee. Odotan siis innolla, että kerrot tästä lisää. 🙂

Avatar

Hienoa, että Emilia avaat näinkin haastavaa aihetta! Ei varmasti ole helppoa ja pisteet siitä 🙂 Työskentelen itse alalla ja mielenkiintoista kuulla asiakkaan silmin perhetyöstä. Tämä auttaa varmasti monia, joille lastensuojelu on yksi iso peikko, josta ei edes uskalla puhua lähimmillekään. Toivottavasti saatte kaipaamaanne apua ja oma vointisi lähtee kohoamaan ylöspäin. Kaikkea hyvää koko teidän perheelle!

Avatar

Toivottavasti jossain vaiheessa pääset masennus lääkkeistä eroon ja saat hoidettua asioita kuntoon terapian (pitkäkestoisen) avulla. Lääkkeillä saat keinotekoisesti tukahdetuksi pahan olon tunteesi ja nostettua mielialaasi ja ne todelliset ongelmat jäävät usein kunnolla käsittelemättä. Silti siellä syvemmällä on asioita joita pitäisi selvittää ja kohdata jotta voit täysin parantua. Monet jäävät lääkkeisiin koukkuun ja eivät pääse enää niistä eroon. Tuntevat ahdistusta ym.lääkkeen lopettamisen jälkeen, koska eivät pysty kohtaamaan ja käsittelemään enää elämään kuuluvia normaaleja tunnetiloja. Toivon ,että et ole yksi niistä, vaan lääkkeet ovat hetkellinen apu sinun sisäisen hyvinvoinnin löytymisessä.

Avatar

Kiinnostaa ehdottomasti! Voisi olla itsellenikin tarpeen..

Avatar

Jaksamista teille koko perheelle, kiva että saat apua arkeen kun tulee työntekijöitä kotiin auttamaan 🙂 Onko lapset yhtään päivähoidossa? Toivottavasti saat levättyä ja kevään valoisuuskin voi piristää 🙂 voin muuten suositella Chlorella merievä-jauhetta, n. 1tl päivässä. Syön myös sitä, siinä on lehtivihreää isot määrät, ja se piristää ja antaa tasapainoisen energisen olon 🙂 voimia teille arkeen, toivottavasti olosi on pian hyvä 🙂

Avatar

Kiinnostaa!
Meillä oli yksi käynti heiltä kotona ja vaikka kuinka yritin pyytää jonkin sorttista apua, lasulla ei ollut tarjotakseen meille mitään. Oma jaksaminen on rajoilla.
Rahat ei riitä maksaa avusta, mutta kun on tuloja ei ilmaiseksi apua saa. Eikä heillä muita ehdotuksia ollut.
Mukava kuulla muiden kokemuksia.

Avatar

Tabu tämä aihe kyllä on, jossain palstalla kakkamyräkkä varmaan tästäkin repeää 😀 Hatunnosto kun tästä uskallat kertoa!

Kiinnostaa kyllä kovasti siis. Itse olen siis lapsi perheestä joka vastaanotti apua kyseiseltä taholta. Äiti suhtautui asiaan raskaasti ja häpesi. Häneltä kai olen oppinut sitten vähän samanlaisen ajattelumallin. Hyvä juttu tuo apu oli kyllä ehdottomasti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä