Fresh start

dav

Ihanaa naistenpäivää kaikille! Itse heräsin tänään yhden maissa ja olkkariin tallustellessani odotti tällainen ylläri Topiakselta, joka oli ensimmäistä kertaa auton ratissa ja vei lapset päiväkotiin ja kävi kaupassa. Ihanaa, ettei tarvitse enää tehdä kaikkea yksin. Vielä ei kyllä Topias kaikkeen kykene ja on vielä näillä näkymin ainakin pari viikkoa kotona, tammikuun puolivälistä astihan hän on täällä ollut jalka murtuneena.

Syy tähän kauan jatkuneeseen hiljaisuuteen ei ole kovin yllättävä näinä aikoina. Nimittäin meille iski mahatauti! Nyt on ainakin Turussa liikkeellä tällaista ihanaa kolme päivää kestävää mahatautia ja me saatiin siitä osamme. Ensin sairastui Topias, sitten minä ja viimeiseksi vielä Ava. Tänään oli lapset ensimmäistä kertaa päiväkodissa ja minä nukuin univelkoja tosiaan yhteen asti, vaikka menin eilen kasilta nukkumaan. Topias tuli takaisin sängynpohjalle tultuaan lasten vientireissulta ja nousi vasta neljältä, kun piti lähteä hakemaan lapsia. Nyt ollaan saatu nukuttua univelat pois ja jaksaa taas aloittaa arjen, kannatti kyllä viedä tänään lapset hoitoon. Nomppu taisi välttyä taudilta, sillä tämä alkoi viime keskiviikkona ja kun ei nytkään ole vielä tullut oireita niin uskallettiin viedä molemmat hoitoon. Nomppu tosin oli la-su -yön kuumeessa, mutta su-päivällä hän oli jo ihan normaali, että tiedä sitten mistä se johtui.

Mahatauti oli mulle taas kerran tosi traumaattinen kokemus ja itkin ja hyperventiloin vain ihan hulluna. Mulle tulee mahataudista niin paljon mieleen se Avan raskaus, jolloin olin kirjaimellisesti mahataudissa 9 kuukautta. Se oli niin hirveä kokemus, että nyt kun mahatauti iski, en pystynyt yhtään rauhoittumaan vaan panikoin ja itkin koko ajan Topiakselle, että mitä jos tämä ei taaskaan lopukaan ikinä. Tämän mahataudin jälkeen tajusin vielä paremmin, että viime aikoina potemani vauvakuume on tosiaan vain sitä, kuumeilua. En vielä halua oikeasti kolmatta lasta, koska en ole siihen henkiksesti millään mitalla valmis. Sen kolmen vuorokauden aikana en pystynyt ajattelemaan mitään muuta kuin, että kolmas lapsi ei olisi todellakaan tämän arvoista. En ole valmis kestämään sitä oksentelua uudestaan ja siitä näkee kyllä sen, mitä ihminen oikeasti haluaa, Nompun kohdalla kun taas olin siihen valmis uudestaan, vaikka se kidutusta olikin.

Mulla lähti ensimmäisen 12 tunnin aikana 5 kiloa painoa ja siitä kyllä näkee hyvin, että tämä lääkitys kerää mulle ihan hirveästi nesteitä. Nesteet kyllä tulivat takaisin heti kun alkoi ruoka ja lääkkeet pysyä sisällä ja tankkasin vettä ensimmäiset kolme vuorokautta aivan hulluna. Pitää oikeasti kysellä lääkäristä, onko jotain nesteenpoistolääkitystä mahdollista käyttää tämän lääkityksen seurana, kun se muuten sopii mulle aika hyvin.

Mutta tällaista meille! Nyt palaillaan taas normaaliin arkeen ja mulle se tarkoittaa töiden pariin palaamista, Topiakselle pleikkarin pelaamista 😉 Ihanaa viikkoa teille kaikille, huomenna palaillaan ihan erilaisten juttujen parissa! <3 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Moi 🙂 Pari kysymystä tuli mieleen. Minkä merkkistä lääkettä käytät? Ja kuinka kauan olet nyt käyttänyt? Onko aikeissa käyttää vielä pitkän aikaa, vai rupeatko jossain vaiheessa ajamaan alas lääkettä? Itse käytin citalopramia muistaakseni 20 mg vahvuisena, ja paino nousi 12 kg. Lääkkeen lopetettua sain kaiken keräytyneen painon tippumaan, ja olo on taas kevyempi. 🙂

Avatar

Hei! Saanko kysyä mikä lääke sulla on ? Itse sairastan paniikki /ahdistuneisuushäiriötä ja ssri-lääkkeen rinnalle aloitettiin Ketipinor 25mg iltaisin. Pelkään kovasti painonnousua huonon itsetunnon takia. Tsemppiä sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä