Keep SAFE

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’F-Secure’ title=”]

Yhteistyössä Indiedays ja F-Secure

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä meidän neljän hengen perheessä minä olen ainoa, joka ymmärtää tekniikasta yhtään mitään. Kaiken teknologian suhteen ajatellen minulla on kolme lasta huollettavana. Kolme vaikutuksille ja vahingoille altista lasta. Käyttivät ne lapset sitten laitteitaan lastenohjelmien katselemiseen tai NHL -tulosten tarkastamiseen, kaiken tekniikan huoltajana ja päivitysten ylläpitäjänä minulle on tärkeää, että kaikki laitteet ovat turvallisia, enkä joudu käyttämään siihen turvallisuuden hoitamiseen yhtään ylimääräistä aikaa ja vaivaa. Toki olisi kivaa, jos olemassa olisi niin helppoja turvallisuuteen liittyviä tuotteita, että Topiaskin osaisi niitä käyttää, mutta hei, nyt puhutaan miehestä, joka hädin tuskin saa itsenäisesti näppäinlukon auki. Enemmän on toivoa Avan suhteen.

Tässä yhtenä päivänä taas kerran Topiaksen puhelinta putsatessani Topias ihmetteli vieressä, että miksi puhelimeen muka tarvitsee mitään suojaa tai muuta palvelua, eikä ollut lainkaan tietoinen siitä, että minä huolehdin jatkuvasti niin hänen, kuin omien ja lasten laitteiden turvallisuudesta. Olen aina asentanut laitteisiin jos jonkinlaista palvelua ja torjuntaa ja puhdistan kaikki puhelimet ja padit säännöllisesti kunnolla, jatkuvan päivittäisen huollon lisäksi. Ja koska tosiaan olen meidän perheessä ainoa, joka ymmärtää yhtään tekniikkaa, rakastan F-Secure SAFEa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F-Securen SAFE -palvelulla on helppo suojata kerralla koko perheen kaikki laitteet. Yhdellä samalla paketilla saat kaikkiin laitteisiin turvallisen internetin, täyden virustorjunnan ja selaus- ja verkkopankkisuojauksen. Ei jatkuvaa päivitystä ja tarkistusta, vaan turvalliset puhelimet, padit, tietokoneet ja hybridit. Ja paljon noita pelkkien virustorjuntaohjelmien viikon testijaksoja puhelimissa käyttäneenä sanon jo nyt, että kannattaa todellakin lukea loppuun, jos haluat ilmaiseksi turvalliset laitteet ruhtinaalliseksi neljäksi kuukaudeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aina pitänyt huolta omasta puhelimestani ja laitteistani, mutta viime aikoina olen herännyt yhä enemmän myös lasten padin käyttöön. Lapset kasvavat ja pikkuhiljaa tulee se hetki, kun nettiä käytetään muuhunkin kuin lastenohjelmien katsomiseen. Meillä kävi hiljan ensimmäistä kertaa niin, että sähköpostiini kilahti kummastusta herättänyt kuitti, kun Ava oli onnistunut padillaan vuokraamaan elokuvan ilman, että me huomasimme yhtään mitään. Onneksi ei ollut kyse kuin muutamasta eurosta turvallisen sovelluksen kautta, mutta mitä jos Avan padia ei olisi suojattu kunnolla ja hän onnistuisi klikkaamaan jostain jonkun haittaohjelman padilleen ja seuraavan kerran sitä käyttäessäni vaikkapa nettishoppailuun, luottokorttitietoni tai verkkopankkitunnukseni olisivat vaarassa? Ei hirveästi houkuta ajatus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haittaohjelmien vahingossa pääseminen laitteelle ei ole ongelma vain lasten käyttäessä. Jos käytät paljon ihan vaan somea, päädyt todella helposti haitallisille sivustoille, mutta SAFEn avulla näin ei käy, koska se varoittaa heti, että sivuston sisältö on kyseenalaista. Esimerkiksi viime vuonna moni käytti tätä suosittua toimintoa, jossa haettiin kymmenen suosituinta Instagram -kuvaa kollaasiksi ja sitä sitten jaettiin somessa. Todellisuudessa tältä sivustolta lähti monen käyttäjän suojaamattomaan laitteeseen mukaan vaikka ja mitä. Tällaiset trendit ovat usein juurikin se verkkorikollisten suosituin kohde. Moni ajattelee, että kyllä täällä Suomessa ollaan turvassa, mutta se on kaukana todellisuudesta. Valitettavasti asian vakavuuteen vaan herätään vasta sitten, kun on jo liian myöhäistä. SAFEn avulla voit käyttää somea ihan vaaratta, sillä jokaista linkkiä klikatessa SAFE pitää turvallisuudestasi huolta. Aina pelästytään kun Facebookissa lähtee leviämään näitä tapauksia, että ihmisten profiilit lähtevät lähettelemään outoja linkkejä kaikille kavereille ja sitten jokainen, joka linkin avaa, lähtee tietämättämään tekemään samaa. Eikö olisi aika kivaa ja huoletonta, jos et joutuisi enää ikinä miettimään, että voinko nyt klikata tätä vai en?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F-Secure SAFE on suunniteltu niin, että voit tehdä kaikkea älylaitteen sallimaa ilman, että joudut kyseenalaistamaan turvallisuuttasi internetissä. Jos vaikka hävität puhelimesi, voit lukita ja paikantaa sen ja jopa tuhota kaikki henkilökohtaiset tietosi etänä, jotta kukaan muu ei pääse nihin käsiksi. Tämä on minulle erittäin tärkeää, sillä jos vaikka jompikumpi lapsista onnistuisi jättämään padin bussiin tai minne tahansa kotia kauemmaksi, tahtoisin välittömästi tuhota sen sisältämät tiedostot. Meidän laitteemme käyttäjätiedot ovat minun sähköpostini perustalta ja ne ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, joten lähes joka laitteelta voi päästä käsiksi kaikenlaiseen tietoon, jonka haluan pysyvän salassa. Kadonnut padi, jota käytetään lähinnä lastenohjelmien katseluun ja kirjaimien opetteluun voi uteliaalle ulkopuoliselle paljastaa kaikki työsähköpostini ja salaiset tiedot, joiden pitäisi pysyä minun, työnantajien ja asiakkaiden välillä. Ei hirveästi naurattaisi siinä kohtaa, kun huonosti suojattu laite päätyy jonkun pahantahtoisen ihmisen käsiin. Mitä enemmän näitä asioita miettii, sitä enemmän haluan kaikkien laitteidemme olevan turvassa sekä tietoturvauhilta, että mahdollisilta varkailta.

Tietoturva on helppo jättää huomioimatta ja unohtaa kokonaan, mutta se ei todellakaan kannata. Siksi F-Secure SAFE onkin ihan huippu, riittää että huomioit tietoturvaa kerran. Kun olet asentanut SAFEn, et joudu enää miettimään asiaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt teillä olisi myös ihan huippu mahdollisuus kokeilla F-Securen SAFE -palvelua ihan ilmaiseksi 4 kuukauden ajan! Tästä linkistä pääset hommaamaan itsellesin ilmaisen testijakson, joka ei velvoita yhtään mihinkään. Lisäksi yksi teistä voittaa vielä F-Secure SAFEn ilmaiseksi kokonaiseksi vuodeksi! Kerro tämän postauksen kommenteissa, miksi juuri sinä tarvitsisit F-Secure SAFEn vuodeksi ja olet mukana kisassa! Aikaa osallistua on 18.3. asti ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Onnea kaikille! 🙂

Kommentit

41 kommenttia
Avatar

Näin yrittäjänä olisi tärkeää, että olisi kunnon tietoturva suojaamassa kaikki tiedostoja. Vaikka onkin ulkoinen kovalevy niin kaikkea ei aina sinne muista/kerkeä laittaa.

Avatar

Tuo olisi tosi kätevä koska olen pahin unohtelija ja hieman huoleton tyyppi. En aina tajua linkkejä klikatessa että ehkä kannattais miettiä vielä vähän. Arvonnat fbeessä on yks asia jota teen paljon ja on niihin feikkeihin tullut osallistua ja sen seurauksena sposti täyttyi mitä ihmeellisimmistä jutuista. Kone oli kauan ilman suojaa ja nyt sain vihdoin ladattua uuden suojan mutta auts jos siihen on jo kerennyt jotai käymään. Kännykkä ois myös hyvä suojata siis oon ihan tyhmä!

Avatar

Tarvitsisin f-secure safen, koska neljä vuotta ilman virustorjuntapäivityksiä ym. kuulostaa taivaalliselta! Ja kukapa tätä ei tarvitsisi?

Avatar

*kuukautta

Avatar

Opiskelijataloudessa joudutaan pihistelemään kaikesta, joten kalliisiin virustorjuntoihin ei ole varaa ja tyydytään ilmaisversioihin joiden varmuudesta ei aina ole taetta. Välillä kyllä mietityttää tämä, sillä niin puhelimella, tietokoneella kuin tabletillakin tulee hoidettua päivittäisiä asioita laidasta laitaan, somettamisesta shoppailuun ja laskujen maksuun. Vuoden ilmainen virustorjunta tulisi siis tarpeeseen. Ehkä tuo mieskin heräisi sen tarpeellisuuteen.

Avatar

Mä tarvisin tämän meidän perheeseen juuri sen takia, että heräsin tähän turvallisuus asiaan vasta tämän sinun postauksen myötä. Suu ammollaan täälä rupesin miettimään että miten en ookaan ajatellut tuota!
Minä ja mieheni ei kanssa olla mitään tekniikan ihmelapsia mutta käytämme ahkerasti somea. Voi apua, Me todellakin tarvitaan tää! :’D kiitos tästä postauksesta! 🙂

Avatar

Käytän puhelinta päivittäin erilaisiin tarkoituksiin eikä miulla oo mitään suojaa tähän, koska oon jotenki ajatellu ettei puhelimeen tarvii mut tää postaus kyllä herätteli! Eli tulis tarpeeseen

Avatar

Meillä ei varmasti ole tietoturva-asiat kunnossa, kun ei niistä mitään ymmärretä. Olisipa hyvä saada tähän joku toimiva ratkaisu, nyt on menty vain huonolla ilmaisella (ja kännykät ilman suojausta..)

Avatar

Aikoinaan kotona asuessa isä huolehti tietokoneen suojauksesta, nyt muutaman vuoden omillaan kun olen asunut, niin eipä ole tainnut kunnolla tullut huolehdittua puhelimen taikka tietokoneen suojauksesta. Erittäin ajankohtainen voitto olisi siis itselleni 🙂

Avatar

Olen varsinainen reikäpää tämmöisissä asioissa. Kerran serkkuni puhdisti tietokoneemme ja naureskeli kuinka hän oli löytänyt tädin koneesta yli 900 haittaohjelmaa. No eipä siinä, meidän koneesta löytyi semmoset 10 000 samanmoista. Että kyllä vaan kelpais kunnon suojaukset tänne! 😀

Avatar

Todellakin tarvisin jonkin luotettavan turvaohjelman koneelle ja kännykkään. Oon hieman liian huoleton, enkä valitettavasti ymmärrä kovinkaan paljoa turvaohjemien päälle. En edes tiedä kuinka loutettava mun nykyinen ohjelma on…

Avatar

Esikoisemme on 3v ja on alkanut kiinnostua tabletista. Kuopus 1v ja kolmas tulossa, joten tämmöselle olisi kyllä käyttöä!

Avatar

Juuri edellinen kauteni on päättymäisillään (2päivän päästä) ja tarvitsisin kipeästi lisäaikaa, opiskelijabudjettiin unohtui lisätä tämä meno tälle kuukaudelle 😀

Avatar

Meillä on keploteltu ilmaisversioilla jo 10 vuotta(koko yhdessäoloaikamme). Nyt kun on lapsia, niin riskit vaan kasaa koko ajan.

Avatar

Meidän perheessä todellakin oltais tällaista vailla, sillä koneet on aina juntturassa! Eikä todellakaan olla mieheni kanssa mitään tekniikan ihmelapsia , että osattaisiin virustorjuntaa jostain hakea, saati vertailla eri vaihtoehdoista 🙂

Avatar

Tarvittisin tän vaan siks, koska mulla ei vielä oo tätä.

Avatar

Tää postaus kyllä herätti! Oon niin sinisilmäinen ja luottavainen että en ole edes tullut miettineeksi mitään tietokoneen suojausjuttuja joten tää paketti tulis todelliseen tarpeeseen:)

Avatar

Itse luulin olleeni tarkka näissä asioissa mutta edelliseen tietokoneeseeni tuli jotain kautta virus joka silloin tuhosi suurin piirtein kaiken siltä koneelta. Uudessa koneessa ei vielä mitään virusturvaa ole ja siksi tämä olisi aivan täydellinen, saisin itselleni mielenrauhan ja historia ei toistaisi itseään 🙂

Avatar

Meille ehdottomasti tämmönen. Ei oo kyllä turvattu konetta eikä puhelimiakaan muilla kuin ilmaisohjelmilla. Opiskelijan kukkaro kiittäis! 🙂

Avatar

Meille siksi, että laitteita on vaikka millä mitalla, mutta täs taloudessa ei kukaan osaa hoitaa näitä turvajuttuja……

Avatar

Kukapa nyt ei tarvitsisi suojaa laitteisiinsa? Olen somen suurkuluttaja ja melko harvoin tulee mietittyä, millaisilla sivuilla tulee käytyä ja mitä haittaohjelmia sieltä voikaan tarttua mukaan… Opiskelijan kukkaro myös kiittäisi kovasti ilmaisesta suojauksesta!

Avatar

Minulla ei ole mitään tietoturvaa joten olisi kiva kokeilla, tulisi kyllä tarpeeseen koska käytän mobiilipankkia ja maksan aina laskut tabletilla tai puhelimella…

Avatar

Kurjaa kun kaikki vähänkin huomiota saaneet blogit on täynnä mainostekstejä sovittujen yhteistyökuvioiden takia.

Avatar

Opiskelijatalous ja varsin vahvana vainoharhainen ”kaikesta tulee viruksia, en voi käyttää” -kammo ei yhtään sovi yhteen. Tällainen palkinto tulisi siis tosi hyvin tarpeeseen!

Avatar

Meidän perheen esikoinen, juuri 8 vuotta täyttänyt alkaa olemaan enemmän ja enemmän kiinnostunut internetistä, ja netti peleistä. Olen usein huolissani mitä kaikkea poika ehtii klikkailemaa ja koneeseen tilaamaan joten tämä tulisi tosiaan tarpeeseen. Ja kuten moni kirjoitti, kiitos tästä postauksesta, ymmärrän nyt että meillä on paljon parannettavaa

Avatar

huh, hyvä postaus ja ajatuksia herättelevä myös! Kyllä näissä asioissa ei sais olla liian huoleton!!

Me tarvittaisiin toi SAFE, koska mä en noista jutuista juuri mitään tajua eikä miehellä (joka tajuaa) oo niihin aikaa. Eikö kyllä mullakaan liian monimutkaisiin, mutta tää kuulostaa just meillä sopivalta. Meillä on kolme pientä lasta (4v, 2v ja 5kk), talon rakennus ja mies töissä. Ylimääräistä aikaa ei siis todellakaan ole! Toivottavasti arpaonni siis suosii!?

Avatar

Tämä tulisi tarpeeseen, tällä hetkellä tabletissa ei ole mitään viruksentorjuntaa, eikä taida kyllä puhelimessakaan olla. Esikoinenkin kun välillä käyttää tablettia niin olis kyllä hyvä olla joku ihan kunnon torjuntaohjelma! Täytyypä pistää alkuun testiin toi 4kk:n koeaika ja toivoa parasta että kerrankin voittaisin jossakin arvonnassa! 😀

Avatar

Tulisi juuri nyt hyvään saumaan, kun vanha Secure menee umpeen. 🙂

Avatar

Tämä minun yhden hengen opiskelijatalouteni todellakin kaipaisi päivitystä tietoturvan suhteen, koska olen aivan onneton niin tietoturvan kuin tavaroiden mukana pitämisen suhteen. Tabletti, puhelin ja usein myös tietokone yrittävät pysytellä vauhdissa mukana ja olisi loistavaa suojata kaikki tietotekniikka kaiken varalta. Myös kummilapset pelaavat paljon tabletillani kyläillessään luonani, joten heidänkin varalta olisi hieno juttu voittaa tämä!

Avatar

Mulla (eikä myöskään miehellä) ole puhelimissa mitään suojaa. Itse olen kyllä tarkka ja varovainen, mietin kahdesti mitä linkkiä painan. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että tällätavoin säästyisin 100% kaikilta haittaohjelmilta kun joskus voi painaa vahingossakin väärää kohtaa.
Täytyy kyllä perehtyä vielä enemmän tuohon ohjelmaan ja ottaa kokeiluun. Kiitos! 🙂

Avatar

Tää toimisi meillä! Puhelimet ja pädit on tosiaan ilman minkäänlaista suojausta.. Olis aika hyvä jos tälläisen saisi!

Avatar

Meillä mies hoitaa nämä turva-asiat, ja jokunen vuosi sitten kysyi, että pitäisikö hommata puhelimiinkin suojaus (nyt vain läppärissä). Asia jäi, ja on jäänyt vieläkin – tämä olisi hyvä keino hoitaa asia kuntoon, myös niiden puhelinten osalta. Raksavuosi on juuri startannut, ja ei meinaa riittää jaksaminen (ja pähkäily) ylimääräisiin asioihin, joten tässä päästäisiin helpolla ja vuoden päästä raksakin pitäisi olla valmis, niin sitten voisi itse jatkaa suojausta 🙂 Nyt mies raksaa ja minä hoidan kaiken muun, olisi hyvä keino yllättää tällaisella asioiden hoitamisella toinen!

Avatar

Opiskelijaelämä ei mitään ruhtinaallista ole, ja suojattavia laitteita löytyy yksi jos toinenkin. Olisi kiva että laitteet kestää käyttöä ja olisi suojassa viruksilta ainakin opiskeluajan kun ei sitä ylimääräistä rahaa uusiin laitteisiin löydy:-)
Ihanaa kevättä sinulle!❤

Avatar

Siksi koska olen vähän huono/laiska hoitamaan virustorjuntoja.

Avatar

Meille olisi kovin tarpeellinen virustorjunta, nöin työttömänä joutuu penniä venyttämään pitkästi. Nimimerkillä, aina onnistun klikkaamaan väärästä kohdasta.

Avatar

Tänne todellakin olis tarvetta! Vasta klikkaamisen jälkeen yleensä tajuaa, että mitä tulikaan painettua. Tämä postaus herätteli todellisuuteen, ei ole käyny mielessäkään esimerkiksi tabletin suojaus.. Kaikki päivittäiset asiat tulee kuitenkin sillä hoidettua. Meillä mies ei ymmärrä hölökäsen pöläystä tekniikasta, jospa hänetki sais edes ajattelemaan asiaa.

Avatar

Tällainen olisi kyllä hyödyllinen itsellekin : kotikone, kotitabletti, työtabletti, talouden kännykät… Suojattavaa ja päivitettävä riittää, lisäksi lapset kasvavat kuvailemallasi tavalla myös tekniikan käyttäjinä!

Avatar

Näin opiskelijana ei ole juuri ylimääräistä rahaa käytettävissä. Kuitenkin tietokonetta tarvitsee joka päivä ja se tarvitsee hyvän suojauksen. On opiskelijan kukkarolle suuri menoerä, kun joka vuosi joutuu ostamaan uuden virustorjuntaohjelman.

Avatar

Näin opiskelijana ei ole juuri ylimääräistä rahaa käytettävissä. Kuitenkin tietokonetta tarvitsee joka päivä ja se tarvitsee hyvän suojauksen. On opiskelijan kukkarolle suuri menoerä, kun joka vuosi joutuu ostamaan uuden virustorjuntaohjelman.

Avatar

Tärkeät työt tietokoneella pitäisi kyllä olla paremmassa suojassa. F-securesta on hyviä kokemuksia.

Avatar

Tulisi tarpeeseen, koska edelinen meni umpeen jonkin aikaa sitten ja opiskelijana ei jotenkin osaa tommosia priorisoida… 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä