Pääsiäissunnuntain munajahti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virpomiset on jo virvottu, mutta vielä on suklaamunia luvassa, sillä huomenna on pääsiäissunnuntai! Meillä on aina ollut perinteenä, että pääsiäissunnuntaina käy kukko munimassa perheen pienimmille yllärit. Meillä vain tehtiin aina siitä munimisesta astetta hauskempaa, sillä iskä teki joka vuonna meille erilaisen metsästyksen. Viime vuonna Ava oli jo sen ikäinen, että tein ensimmäistä kertaa kunnon munajahdin ja Ava nautti siitä ihan hirveästi. Nyt muksut ovatkin jo höpöttäneet tosi kauan siitä, että pian se kukko tulee taas munimaan. Välillä kyllä pääsiäispupulla on vissiin sormensa mukana pelissä, kun se käy sekoittamassa ne munat ympäri asuntoa. Tänä vuonna meille etsitään munia samalla kaavalla kuin viime vuonna, nimittäin piirrettyjen vihjeiden avulla. Vien munat  ja vihjeet tänään illalla paikoilleen ja aamulla lapset löytävät herätessään ensimmäisen vihjeen rairuohosta. Ruohossa tulee olemaan kuva, joka johdattaa heidät ensimmäisten munien luokse. Vihjeen osoittamasta paikasta löytyy muna kummallekin, sekä uusi vihje. Tämä jatkuu sitten siihen asti, että viimeisestä paikasta löytyy enää vain munia, eikä yhtään vihjettä. Tämä on mielestäni tosi näppärä etsintätapa näin pienillekin muksuille, sillä se on tarpeeksi helppoa, mutta kuitenkin kiinnostavaa ja hauskaa. Mites teillä metsästetään munia? Vielä ehtii ottaa tästä inspistä ja lähteä piirtämään! 😉

Isommille lapsille tosi hauska tapa metsästää munia on tämä isäni aikoinaan aloittama perinne: Ota valokuvia talon pienistä yksityiskohdista, mitä vanhemmat lapset, sitä haastavampi kuva keksiä. Sitten kun sen vihdoin tajuaa, mistä se kuva on otettu, sieltä löytyy uusi vihje ja/tai muna! Toinen tosi hauska tapa on tulostaa (tai piirtää) talon pohjapiirustus ja merkata siihen useampi rasti ja jokaisen rastin kohdalta löytyy sitten se muna. Ja tästäkin saa helposti säädeltyä sitä vaikeusastetta! Valitse rasteihin paikkoja, joissa on paljon piilotuspaikkoja, meillä oli joskus niin vaikeita, ettei millään löydetty munia ja etsittiin yhdessä tuntitolkulla 😀

Jos lapset ovat vielä sen ikäisiä, etteivät syö karkkia niin hedelmien, rusinoiden yms lisäksihän voi hyvin piilottaa vaikka naksuja! Nämä Instagramissa ja Facebookissa vilahdelleet Naperonaksut sopivat siihenkin hommaan täydellisesti, sillä pieni pussi on niin käytännöllinen! Naperonaksut ovat 100% luonnollisia, suomalaisia ja suolattomia. Meidän lasten lempparimaku on puolukka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Hauska idea! Pitänee joskus toteuttaa joku vastaava munajahti omalle lapselle, voisi tykätä tällaisesta. 🙂

Avatar

Ihana idea nuo piirustukset! Meillä oli kanssa lapsena käytössä kartat joiden avulla etsittiin munia. 🙂

Avatar

Hitsi, miten hauskalta kuulostaa! Meillä lapsena löytyi munat pääsiäisruohojen seasta, mikä sinäänsä oli jos lapsena hyvin jännittävää. Mutta tuo kartta-idea lähteekin mun korvan taakse kypsymään kunnes niitä omia mukuloita tulee… 😉

Avatar

Meillä on lapsena ollut tuo sama perinne. Piirettiin ison omakotitalon pohjapiirros ja siihen merkittiin raksilla munien sijainnit.
Sen verran hyvin iskostunut tapa päähän, että teen itse samaa vielä 27-vuotiaana poikaystävälleni 🙂

Avatar

Tosi kiva idea tuo valokuvavihje tai kartta. 🙂 Meillä ei mitään tälläistä pääsiäisperinnettä ollut kun olin pieni, mutta omille lapsille olisi hauska kehittää joku pääsiäistraditio.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä