Näin järjestät täydelliset juhlat aikuisille

Postaus sisältää saatuja tuotteita ja palveluita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli tosiaan viime viikonloppuna juhlameininki, kun juhlittiin 24. syntymäpäivääni ja samaan syssyyn myöhäisiä tupareita, kun kämppä alkaa pikkuhiljaa olla valmis. Mulla oli kauheat paineet järjestämisessä, kun niin moni kaveri hehkutti jo etukäteen bileitä, koska meidän juhlat on kuulemma aina ihan parhaita, kun mulla on tapana järjestää jos jonkinlaista ohjelmaa avoimesta drinkkibaarista perinteisiin peleihin ja turnajaisiin. Näistä juhlista tulikin onnistuneimmat ikinä ja koko viikon on saanut kuulla kehuja vuoden parhaista pippaloista! Rakastan juhlien järjestämistä ja tänä vuonna onnistuin järjestämään erityisen pienellä vaivalla huippubileet, joten innostuin nyt tekemään näistä juhlista kattavan postauksen. Tässä siis tulee täydellinen tapa järjestää onnistuneet juhlat kavereille aikuisten kesken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erityisesti juhlien valmistelussa päästiin superhelpolla. Synttäriviikolla keräiltiin pikkuhiljaa tavaroita paikoilleen kaappeihin ja ennen juhlia käytiin avaamassa ulko-ovi, päästettiin Freskan Mirja sisään, lähdettiin itse lounaalle ja ostamaan juhlatarvikkeita ja sitten kolmen tunnin päästä palattiin täydellisen siistiin kotiin. Kesken ostosreissun tuli viestiä Freskalta, että Mirja sai jo kaiken siivottua ja aikaa jäi yli, että olisiko vielä jotain erityistä, mitä tahtoisimme hänen tekevän. Maailman parasta palvelua! Oli niin ihanaa, kun vältyttiin siltä viime hetken stressiltä, jota yleensä podetaan tuntia ennen kun vieraat tulee ja kämppä on pommin jäljiltä. Eikä tullut tehtyä mitään pikasiivousta, jossa vieraita ei voi päästää kurkkaamaan sohvan alle, vaan oli taas joka paikka oikeasti puhtaana. Tällaista tapahtumaa ennen tuo siivous tuntui jopa vielä paremmalta kuin ihan keskellä arkea, koska se auttaa siihen stressiin niin paljon ja sisään astuessa on tosi helpottunut olo. Silloin kun ei ole mitään erityistä tulossa niin se siivottuun kotiin tuleminen sitten taas tuntuu ihanan rentouttavalta ja tulee sellainen olo, että nyt saa hyvällä omatunnolla vaan nauttia olostaa, kun ei tarvitse miettiä, että pitäisi siivota ja tehdä sitä ja tätä. Olen kyllä ollut niin onnellinen tästä yhteistyöstä Freskan kanssa! Jos kiinnostaa saada -50% siivouksen hinnasta niin käypä muuten kurkkaamassa tästä postauksesta alennuskoodit, jotka ovat vielä maaliskuun loppuun asti voimassa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen valmistelua superisti helpottava juttu oli Sushi Pandan Partyplatter. Ei tarvitse itse huhkia keittiössä hulluna saadaksesi tarjottua muutakin kuin sipsejä ja herkkuja. Mikäpä sopisi meikäläisen synttäreille paremmin kuin sushi? Siitä asti kun Sushi Panda tuli Turkuun, olen jäänyt sushikoukkuun aivan järjettömän pahasti kiinni. Siis Sushi Pandan sushit on vain vertaansa vailla! Hinta on huomattavasti muita paikkoja edullisempi, lounastarjoukset ovat ihan huippuja ja laatu aina täydellistä. Raaka-aineet haetaan aamuisin Turun kauppahallista ja sen kyllä maistaa. En ole mistään saanut näin hyvää sushia. Olen tilannut sushia miljoona kertaa kotiin, sekä jopa TYKSiin ollessani taannoin viikon Nompun kanssa lastenosastolla ja on kyllä ihanan helppoa näppäillä vain netissä tilaus menemään ja odottaa ovikellon soimista. Osastolle tilatessani kirjoitin vain ohjeet osastolle saapumiseen ja voila. Mutta aivan yhtä mielellään sovin aina kavereiden kanssa treffejä Turun Forumissa sijaitsevaan Sushi Pandaan, jossa on nykyään sisätilojen lisäksi Forumin aulassa sijaitseva viihtyisä terassi! Sushi Panda on saanut minut vannoutuneeksi sushifaniksi, mutta nyt kun olen tottunut tähän Sushi Pandan laatuun, ei oikein maistu enää mikään tusinasushibuffa… Melkein unohdin tärkeimmän; Sushi Pandan marinoitu inkivääri on aivan vertaansa vaille! Siis aivan täydellistä. Lempparicomboni on lohinigiri marinoidulla inkiväärillä, vähän soijaa ja ihan pikkaisen ehkä wasabiakin päälle. Täydellistä!

Sushi Panda toimitti synttäreilleni yhteistyön merkeissä veloituksetta täydellisen Party Platterin, jonka toimitus sovittiin kuudeksi ja sitä odotellessani vieraat pidättelivät naurua, kun säntäilin koko ajan ikkunaan kurkkimaan verhojen välistä, että joko sieltä näkyy jotain. Kaikki sushi meni kuumille kiville ja ennen sushia maistamattomistakin ihmisistä löytyi monta uutta sushifania! Sushiloverit sen sijaan vaikuttuivat laadusta, ulkonäöstä ja herkullisesta mausta ja lähtivät heti googlettamaan Sushi Pandan aukioloaikoja. Oli kyllä niin onnistunut ruokailuosuus, tästä sai hyvin tankattua energiaa illan kisailuja varten, ilman kamalaa hiilariähkyä. Siinä pöydän ympärillä kuului vain epämääräistä muminaa ja paljon oumaigaadoumaigaad tää on niin hyvää -mutinoita suut puoliksi sushia täynnä. Viimeksi eilen tilasin taas illalla kamppiksen parissa puurtaessani sushia suoraan kotiovelle ja vaikka juuri nousin pääsiäispöydästä ja maha on täynnä niin näitä kuvia katsellessani iskee hirveä himo… Pakko sopia jonkun kanssa sushitreffit ensi viikolle!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokailun jälkeen kehotinkin sitten kaikkia vieraita käymään vessassa, sillä pian alkaisi ohjelmaosio! Meille saapuessaan jokainen vieras valitsi eteisessä sijaitsevasta kulhosta irtotatuoinnin, jonka he kiinnittivät suihkepullon ja talouspaperirullan avustuksella. Ohjelman alkaessa sitten pyysin vieraita jakautumaan kolmeen joukkueeseen valitsemiensa tatuointien perusteella, joita siis oli kolmeen erilaiseen teemaan kuuluvia. Joukkueiden ensimmäinen tehtävä oli esittäytyä toisilleen ja keksiä tiimilleen nimi. Tässä oli loistava tapa rikkoa jäätä juhlissa, jossa kaikki eivät tunne toisiaan. Kokoon saatiin tiimit nimeltä Frozen, Rebel ja Star Wars. Palkinnoksi oli luvassa maineen ja kunnian lisäksi ruhtinaallinen iso lasipurkki, jonka olin täyttänyt erilaisilla karkeilla! Häviäjäjoukkue sen sijaan joutui rangaistukseksi käyttämään seuraavan tunnin ajan Tigerista löydettyjä irtoviiksiä. Tosin muutamalla viikset jäivät kyllä koko loppuillaksi, kun ne sopivat sen verran hyvin! Kun päästiin alkuun, oli vuorossa ensimmäinen tehtävä, yhteensä tehtäviä oli sitten neljä.

Ensimmäinen tehtävä oli valokuvauskilpailu. Annoin jokaiselle joukkueelle oman pahvisen läpyskän, jossa luki erilaisia kuvaustehtäviä, joista sai pisteitä haastavuudesta riippuen 5, 10 tai 15. Joukkue sai suorittaa niin monta tehtävää kuin haluaa/ehtii, aikaa oli puoli tuntia. Kaikki pistivätkin nopeasti töpinäksi ja yksi joukkue sai suoritettu jokaisen tehtävän. Lisäksi luovimmalle joukkueelle oli luvassa ylimääräiset 10 pistettä. Kuvaustehtävät keksin meidän lähiympäristöstämme löytyvien juttujen mukaan, mutta tässä teille muutama esimerkki:

Tee seksikäs poseeraus auton konepellillä. Rakentakaa kuuden hengen pyramidi. Ota selfie kiinalaisen ravintolan edessä. Koko joukkue talon numero 10 edessä. Tee hyvä teko tuntemattomalle. Ahtaudu ostoskärryihin tai -koriin. Toteuta tilanne: Prinssi herättää Ruususen. Kuvaa koko joukkue sängyn alla. 

Tämä kuvauskilpailu oli niin hauska! Ihmiset oikeasti panostivat ja näkivät vaivaa ja keksivät hauskoja tapoja toteuttaa kuvia eri tavalla. Yksi joukkue toteutti tämän hyvän teon tuntemattomalle antamalla pihalla kohtaamalleen naapurille kympin ja ottamalla tilanteesta kuvan. Ihan huippua! Kaikki tuntuivat nauttivan tästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen tehtävä oli sitten puolestaan tietokilpailu, jossa piti tietää minuun, Topiakseen ja meidän lapsiin liittyviä kysymyksiä. Siellä oli vähän jokaiselle jotain. Topiaksen vanhat kaverit tiesivät välittömästi, että Topiaksen toinen nimi on Daniel, minun siskoni taas tiesi heti, että kengänkokoni on 37,5. KAIKKI tiesivät, että Topias kokkaa enemmän ja minä hoidan kaiken tekniikan. Jokaisella joukkueella oli oma summeri ja ensimmäinen sitä soittanut sai vastausvuoron. Oikeasta vastauksesta sai 10 pistettä, mutta väärästä vastauksesta menetti 5 pistettä.

Kolmas tehtävä oli sitten juomapeli. Askartelin värikkäästä kartongista ja tarramagneeteista magneettikortteja, joiden toiselle puolelle kirjoitin erilaisia tehtäviä liittyen juomiseen. Esimerkiksi ota kaksi shottia, juo lasi boolia pillillä ylösalaisin, kun kaverit pitävät jaloista kiinni, koko joukkue juo shotit yms. Jokainen joukkue sai aikaa 5 minuuttia ja heidän tehtävänään oli onkia näitä lappuja magneettisella ongella ja sitten suorittaa tehtävät. Jokaisesta suoritetusta tehtävästä sai 10 pistettä ja joukosta löytyi myös erikoisempia kortteja, esimerkiksi kortti jolla sai yhden minuutin lisäaikaa, kortti josta sai 10 ylimääräistä pistettä ja kortti, jolla sai vähentää valitsemaltaan joukkueelta 20 pistettä. Tein tätä varten kaksi isoa vatia boolia, sekä jäätävän tarjottimellisen shotteja. Kaikki joukkueet suoriutuivat tosi hyvin ja meno näytti hauskalta!

Neljäs tehtävä oli älypeli. Jokainen joukkue valitsi yhden edustajan, jonka tuli koota pieni älypeli. Kikka olikin siinä, että jokaisella muulla jäsenellä piti olla täysi muki juotavaa ja heidän piti vetää vesiputousta samalla kun tämä yksi edustaja kokosi peliä. Peli piti saada koottua ennen kuin kaikilta loppuu juotava ja kukaan ei saanut lopettaa juomista ennen kuin muki on tyhjä. Onnistuneesta suorituksesta sai taas pisteitä, epäonnistuneesta ei mitään.

Loppuun laskin kaikki pisteet yhteen ja herätettiin varmaan koko talo, kun voittanut joukkue innostui huutamaan ja hyppimään voittonsa kunniaksi. Tässä kohtaa kaikki alkoivat jo olla tuttuja keskenään ja loppuilta sujuikin rattoisasti ilman mitään ylimääräisiä ohjelmia. Emäntänä toki käytin kyllä suurimman osan ajasta jälkien siivoamiseen 😀 Mutta oli kyllä ihan superhauska synttärituparit! Ja siitä isoiso kiitos etenkin Sushi Pandalle upeista tarjoiluista <3 Löytyykö teiltä muita hyviä ohjelmaideoita juhliin? 

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Hei, mainitsit, että joukkueilla oli jokaisella oma summeri. Millaisia summereita käytit ja mistä ne oli hankittu? 🙂
Nimimerkillä: Kiitos vinkeistä, juhlat suunnitteilla

Avatar

Kuulostaa kivoilta juhlilta, hauskaa ohjelmaa olit kehittänyt! 🙂 Sushi Panda on <3

Avatar

Wau ihanan kuulosta. Mahtavaa kun panostat siihen, että vieraat nauttii. Muutakin kun perus pönötystä alkuilta jos porukka ei tunne toisiaan.. ”oi jospa oisin saanut olla muukaana” 🙂

Avatar

Olitko siis siinä Onnenonkija-elokuvassa? Kävin katsomassa sen ja en bongannut sua siinä?

Avatar

Oi miten kivoilta teidän bileet kuulosti! Mä tykkään hirveesti just tommosista ns. toiminnallisista juhlista, ei aina tarvii vaan istua sohvalla/keittiön pöydän äärellä ja tissutella kunnes baari kutsuu 😀 Jos mä järjestän mun luona jotkut istujaiset, me pelataan aina Alias Partya ja Party Haaste lautapelejä! Kaikki tykkää niistä ja innoissaan tulee aina pelaamaan, se on just sitä parasta 🙂 Ja aina nämä perus juomapelitkin on kova juttu 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä