Aurinko odottaa

KGSDOME1037_2_30

KGSDOME1035_2_30

KGSDOME1039_2_30

Ihan pian on kesä ja saadaan taas nauttia auringosta ja ainakin satunnaisista lämpimistä päivistä. Kesä menee vaan valitettavasti hurjan nopeasti, mutta tästä viisastuneena päätettiin tänä vuonna lähteä sitten syyskuussa jatkamaan kesää vielä hetkeksi Kreikan lämpöön! Nimittäin syyskuun alussa meidän koko perhe lähte Kosille! Ollaan niin ansaittu tämä loma, enkä malttaisi odottaa. Lapsetkin ovat todella innoissaan ja kertovat kaikille tutuille, kuinka me sitten syksyllä päästään lentokoneeseen ja mennään lämpimään ulkomaille. Voi vitsi, ensimmäistä kertaa odotan, että kesä olisi jo ohi!

KGSDOME1044_2_30

KGSDOME1043_2_30

KGSDOME1027_2_30

KGSDOME1024_2_30

Mehän oltiin Topiaksen kanssa viime kesäkuussa kahdestaan Kosilla ja siellä lomaillessa juttelimme koko ajan siitä, kuinka kiva tänne olisi lähteä lasten kanssa. Ei siinä, nautittiin kyllä hurjasti olostamme ihan kahdestaan! Mutta nyt kun lapset ovat jo isompia niin halutaan ihan ehdottomasti lähteä tällä kertaa koko perheen voimin reissuun. Ihastuttiin tosiaan Kosiin sen verran paljon, että lähdetään nyt takaisin tutulle saarelle, mutta tällä kertaa eri kaupunkiin. Lomaillaan Kardamenan Mitsis Blue Domes -hotellissa ja siitä tulee varmasti upea kokemus. Ensimmäistä kertaa ollaan viiden tähden hotellissa! Ja kokeillaan all inclusivea. Tämä hotelli vaikuttaa aivan upealta; oma ranta, monipuolinen ravintolamaailma, joka kuuluu all inclusiveen, täydellinen sijainti saaren muihin kohteisiin nähden, 11 uima-allasta ja vaikka mitä. Lasten kanssa halutaan matkustaa mukavasti, siinä missä viime reissulla yövyttiin kahden tähden hotellissa, jonka antiikkisesta suihkusta onnistuttiin vasta kolme päivän jälkeen saamaan lämmintä vettä. Odotetaan innolla all inclusivea, ei olla ennen edes harkittu sellaista, mutta täällä on niin hulppea ravintolavalikoima, että ihan oikeasti ei ole koko viikon aikana pakko lähteä pois hotellista, jos ei erikseen tahdo. Kaikki ylläolevat kuvat hotellistamme ovat Tjäreborgin sivuilta. On tämä reissu tietenkin sitten myös kalliimpi kuin ilman lapsia…. Viimeksi matka itsessään maksoi noin 900 euroa ja saarella kului noin tuhat euroa, tämä matka sitten taas maksaa reippaasti enemmän, mutta onhan kyseessä kuitenkin all inclusive.

KOS (2)

KOS1 (2)

KOS4

Aiotaan lomaviikkomme aikana sekä nauttia kaikenkattavasta hotellistamme, että reissata ympäri saarta. Tullaan varmasti nauttimaan siitä, kun aamiaisen jälkeen saadaan kaikessa rauhassa köpötellä hotellin ylelliseen rantaan, tai jäädä nauttimaan uima-altaista ja vesiliukumäestä. Iltapäivällä on helppo pujahtaa tarvittaessa huoneeseen päikkäreille ja jos jotain unohtuu ottaa mukaan, ei hakumatka ole pitkä. Altaalla makoillessa saadaan nauttia all inclusiveen kuuluvista jätskeistä ja virvokkeista niin paljon kun napa vetää ja omia juotavia ei tarvitse rahdata koko ajan mukana.

Mutta ei tosiaan aiota koko viikoksi jäädä hotelliin, vaikka kyllä sekin kelpaisi! Aiotaan heti ensimmäisenä päivänä lähteä metsästämään paikallisista vuokraamoista neljän istuttavaa buggya, jotta päästäisiin kiertämään saarta taas hyväksi todetulla tavalla. Viimeksihän vuokrattiin Topiaksen kanssa buggy yhdeksi päiväksi ja kierretiin saari ympäri päivän aikana. Nyt ajateltiin, että haluttaisiin vuokrata buggy varmaan kolmeksi päiväksi ja niiden aikana käytäisiin ainakin Kosin kaupungissa, Lambin rannalla, Paradise Beachilla, Kefalosin kaupungissa, sekä Tigakissa eräässä ravintolassa, johon viime reissulla ihastuttiin. Nyt vaan toivotaan, että tuolloin on neljäpaikkainen buggy jossain saatavilla! Oli ihan huikean hauska seikkailu ajella kiemuraisilla vuoristoteillä pelkän kartan avustamana ja pysähtyä milloin mihinkin pieneen tavernaan hakemaan suojaa porottavalta auringolta. Vuoristo oli täynnä hauskoja kylmiä ilmavirtauksia, mielenkiintoista arkkitehtuuria, kauniita maisemia ja erilaisia eläimiä. Halutaan ehdottomasti kokea tämä uudestaan lasten kanssa! Tällä kertaa jätetään kaikki venereissut väliin, sillä lasten kanssa merellä porottava aurinko olisi jo liikaa. Meidän risteilypäivä Kosin saaristossa oli ainoa päivä, kun jopa multa kärähti iho ihan täysin, vaikka olin peittänyt itseni huolellisesti 30 suojakertoimella ja lisäsin kerrosta jatkuvasti. Viime reissustamme voi muuten lukea tästä postauksesta.

KOS5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Y7cK6y332PElxWEPHi__dnBoCrglg_St2MFVuUPKNu0

Olen nyt jo ostellut lapsille kesävaatteita reissua varten ja tilannut mm. uv-suojateltan rannalle, jotta saadaan nauttia auringosta ilman pelkoa lasten palamisesta. Vielä on 143 päivää lähtöön, mutta kesä menee onneksi aina tosi nopeasti ohi. Muuten kesästä varmaan nautittaisiinkin ihan eri tavalla, mutta Topiaksella ei uuden työn takia ole tänä vuonna kesälomaa. Kaikki pekkaset ja mahdolliset lomapäivät siis säästetään tähän reissuun! Minä puolestani olen koko kesän kotona lasten kanssa, ilmoitin jo päiväkotiin, että lapset ovat poissa kesä-, heinä- ja elokuun. Vähän jännittää mitä siitä tulee, kun olen yksin kolme kuukautta kotona lasten kanssa piiiitkästä aikaa, mutta yritän keskittyä tekemään kesästä mahdollisimman kivan Topiakselle, sillä ei ole kovin hohdokasta yhtäkkiä joutua olemaan koko kesää töissä.

Meillä on muuten reissua varten myös hurjat laihdutussuunnitelmat, niistä voit lukea tästä postauksesta Project Bootyn puolelta!

Löytyykö täältä ketään Kardamenassa lomailleita? Ei käyty viime reissullamme siellä ollenkaan pyörähtämässä, joten kaupunki on meille ihan vieras!

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

En oo ikinä jättäky kommenttia blogiin mut nyt on pakko 😀 ihana lomakohde! Mä oon ollu tuolla töissä vuonna 2010 miniclubilla 😉 se miniclubi lapsille siel on ihan mieletön ja siinä samassa ”pihapiirissä” on kolme muutaki all inclusive hotellia 🙂 tosi hyvä valinta! Toi blue domes on näistä kaikista kaikkein hienoin ja vähän luksus kyllä! Se on muutenki ihan tosi hienoo seutuu.. Sit siel on hirveesti näitä animator tiimien esityksiä ja paljon kaikkee ohjelmaa! Tosi hyvää lomaa teille jo näin vähän etukäteen <3

Avatar

Onko tää joku yhteistyöpostaus? Eli tjäreborgin sponssaama matka osittain?

Emilia Huttunen

Ei ole 🙂 Yhteistyöt on blogissani aina merkattu selkeästi. Tjäreborg on mainittu vain, koska kuvat on sieltä lainattu.

Avatar

Paradise beachilla kannattaa ainakin ehdottomasti käydä! Aivan ihana ranta ja varmasti lapsillekkin super sopiva, koska vesi syvenee todella hitaasti, eli saa aikuiset kävellä melko pitkälle ettei jalat osu pohjaan 🙂 Tää oliki mun eka kommentti ikinä tänne sun blogiin, vaikka oon jo tosi pitkään seurannu 🙂 ihanaa lomaa teille!

Emilia Huttunen

Me käytiin siellä viime kesänä ja se oli kyllä IHANA! Ja se vesi ja pohja, ihan huikee snorklauspaikka! <3 Pakko kyllä mennä sinne! 😀

Avatar

Mukavaa odotusta teillä tiedossa ja varmasti hyviä hetkiä lomalla.
Mutta, oletko tietoinen että all inclusive ei ole kovin eettinen valinta? Lastenkin kanssa voi matkustaa hyvin ilman all inclusive-pakettia. Veronkierto on ollut suomalaistenkin huulilla viime aikoina ja olisi hienoa, että jokainen omilla valinnoillaan tukee paikallista pienyrittäjyyttä ja kulttuuria.

”Suomalaistenkin suuressa suosiossa olevat all inclusive –hotellit omistaa usein joku kansainvälinen jättiläismäinen pörssiyhtiö, vaikkapa kiinalainen vakuutusyhtiö.

Ne tekevät valtavat ruoka- ja palveluostoksensa usein keskitetysti jostain muualta, maksavat henkilökunnalleen pientä palkkaa, pitävät asiakkaansa viikon omien buffee-pöytiensä äärellä, juottaen aikuisille ”ilmaista” viinaa ja lapsille limsaa.

Resorteissa ei välitetä paikallisesta kulttuurista. Niiden lähettyviltä kuolevat ravintolat, baarit, kaupat ja safariyritykset koska loputtoman tarjoilun ääreltä ei jaksa lähteä tutustumaan kulttuuriin tai luontoon. Resortissa on omat ohjelmanumeronsa.

Penniäkään resorttien voitoista ei tietenkään jää niiden sijaintimaahan. Verot maksetaan sinne minne niitä vähiten tarvitsee maksaa.”

Lähde: http://www.lapinkansa.fi/kolumnit/kiertakaa-kaukaa-all-inclusivet/

Avatar

Eiköhän niitä paikallisten tukijoita löydy noista ilman lapsia tai isompien lasten kanssa matkaavista riittämiin. Noin pienten lasten kanssa all inclusive on kyllä ehdoton, jos meinaa lomalla yhtään rentoutua.

Emilia Huttunen

Tämä hotelli ei sijaitse keskustassa ja ilman all inclusivea joutuisimme vuokraamaan auton ja ajamaan kaksi kertaa päivässä lounaalla ja illalliselle useamman kilometrin päässä sijaitsevaan keskustaan, joten tässä tapauksessa all inclusive on hyvä vaihtoehto 🙂 Aina tuen mielelläni paikallisia yrittäjiä, mutta eivät kaikki all inclusive -hotellit ole mitenkään huonoja valintoja.

Avatar

tuo toinen kommentti oli siis Miialle.

E: Ok, selvä 🙂

Avatar

Selvä, itse kiersin 1- ja 4-vuotiaan kanssa Aasiaa ns. reppumatkalla 6 viikkoa. En ole koskaan käyttänyt all inclusive hotelleja artikkelissa mainituista syistä enkä ymmärrä miksi ne on ehdottomia lasten kanssa.

Avatar

Oon kade, kuulostaa niin ihanalta 🙂 Kävitkö muuten siellä hevostelemassa? Oliko heppa sopiva vuokrattavaksi? 🙂

Emilia Huttunen

Joo kävin ja kirjotin siitä toiseen blogiin! 🙂

Avatar

Olimme viime kesänä Kardamenassa all inclusive lomalla mieheni kanssa. Ajattelimme, että kyllästymme ja teemme sitä ja tätä….loppujen lopuksi hotellilla oli vaikka minkälaista allasta ja aktiviteettia. Iltaisin oli tanssi/teatteri/komedia esityksiä yms. mitä oli hauska drinkki kädessä katsella ja lapsia oli katsomot täynnä myös. Kardamenan ”keskusta” on pieni, mutta sympaattinen juoda meren rannalla kahvilassa kahvia yms.

Vuokrasimme myös buggyn ja kiersimme vuoristoa siellä. Upeita maisemia! Ja kannattaa kysyä vuokraajalta neuvoa mihin kannattaa ajaa. Kävimme pienessä puistossa joka oli täynnä riikinkukkoja. Paljon erilaista nähtävää, kuin Kosin keskustassa missä kävimme myös..

Nauttikaa lomasta. Itse haaveilen uudestaan sinne pääsystä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä