Moi taas lihakset!

Löysin sen vihdoin!! Motivaation! Sen täydellisen tavan treenata, ilman että huomaat treenaavasi. Oon vihdoin se tyyppi, joka nauttii treenaamisesta. Nimittäin treenaamisesta ratsastuksen muodossa. Oon niin rakastunut, miten oon voinut olla viisi vuotta ilman hevosia ja ratsastamista? Ei enää ikinä. Olin eilen ekaa kertaa tunnilla ja oli tosi hauska kokemus. Teki ihan hirveän hyvää, kun mulla on tosiaan tauon jälkeen se tasapaino ihan hukassa. Ilmoittauduinkin sitten saman tien lauantaiksi istuntatunnille ja aloin lukea istunnan parantamisesta kertovaa kirjaa. Mulla on sellainen ongelma, että kun tämä uusi vuokrahevoseni Duke on vasta kuusivuotias ja tooodella siro tapaus, niin siellä selässä istuessa tuntuu oikeasti, että mun perse on sitä hevosen selkää leveämpi. Siinä joutuu hakemaan tasapainoa ihan uudella tavalla ja kun mulla on vielä niin pitkä tauko takana ja Dukella on tosi epätasaiset askeleet, kun hän on niin vähän aikaa ollut ratsuna niin kyllä tässä saa tehdä töitä. En pysty rentouttamaan reisiä niin, että pääsisin istahtamaan tarpeeksi syvälle satulaan ja mun painopiste on liian edessä tän seurauksena. Mutta tämä on ihan varmasti tottumiskysymys ja meidän pitää Duken kanssa löytää se yhteinen kultainen keskitie. Duke on oikeasti niin ihana hevonen ja hänellä on ihan paras luonne, tässä hepassa on niin superisti potentiaalia!

hdr

Ne askeleet kyllä parantuvat harjoituksen myötä ja sitten päästään pikkuhiljaa aloittamaan sitä laukannoston harjoitteluakin, mutta tämä ajankohtaisin ongelma on kyllä tän hevosen jäykkyys. Kun koko ratsastushomma on Dukelle vielä niin uutta niin tottakai hän on tosi jäykkä. Viimeksi ratsastaessa vedin tosi taivutuspainotteisen lämpän ja Duke alkoi heti taipua huomattavasti paremmin. Nyt pitää vaan yrittää päästä mahdollisimman usein tallille, jotta Dukelle saisi hyvän rutiinin päälle! Tilasin myös yhden kirjan hevosen taivuttamisesta, koska kun kyseessä on näin nuori hevonen niin on kyllä mullekin tarpeen vähän kerrata sitä tietotaitoa. Jospa tästä kirjasta löytyisi jotain hyviä harjotteita!

bty

Eilisellä tunnilla treenattiin paljon väistöjä ja opettaja oli kyllä tosi osaava ja mukava. Meitä oli neljä hevosta, mikä on mulle se ihan maksimimäärä. Nuorempana mulla oli ihan yksityisvalmentaja ja kyselinkin tältä eiliseltä opettajalta jo yksityistuntien mahdollisuutta. Tekisi tosi hyvää kun on kyseessä tauolta palaava ratsastaja ja näin nuori hevonen. Väistöt lähti aika nihkeästi liikkeelle juurikin sen jäykkyyden takia, mutta lopputunnista alkoi sujua jo tosi hyvin ja siihen päälle vedettiin vielä huiput avotaivutukset. Tunnin jälkeen oli vaan niin mahtava fiilis ja nyt en malta odottaa, että pääsen taas selkään.

dav

Löysin tähän Duken lisäksi itselleni tosiaan myös toisen vuokrahevosen, kuten jo vähän vihjasin aiemmin! Kyseessä on parikymppinen irlannincob tamma, eli aivan täysi vastakohta. En ole ikinä ratsastanut kylmäverisillä, joten tämän irkun askeleet tuntuu tosi hassuilta, mutta koska kyseessä on niin hyväluontoinen ja kiva hevonen niin päätin vaan itsepintaisesti yrittää tottua niihin. Ja ihan varmasti totunkin! Siinä missä Duken kanssa paahdetaan kentällä ja treenataan perustaitoja, tämän irkun kanssa on sitten taas tarkoitus maastoilla ja hyppiä. Ja mikä parasta, tämän irkun tallikaverina on ihana shetlanninponi, jolla lapset sitten pääsee ratsastamaan! Mulla on shettiksistä jäänyt vähän traumoja, kun ne kaksi shettistä, joiden kanssa olen elämäni aikana ollut tekemisissä, ovat molemmat olleet tosi pahaluontoisia, joten jännitin vähän, että pärjäänkö minä edes itse, saati sitten pärjäävätkö lapset tämän ponin kanssa, mutta tämä vanha poniherra on kyllä äärimmäinen herrasmies!

dav

Oon vaan tällä hetkellä niin uskomattoman onnellinen tästä hevostilanteesta ja tämä tekee mulle niin hyvää. Sekä mielelle, että keholle! Mutta yhteen asiaan kyllä kaipaisin nyt apua! Nimittäin mistä ihmeestä löytäisin superkorkeavyötäröiset ratsastushousut? Mulla on niin iso peppu, että mitkään housut ei tule tarpeeksi ylös! Vinkatkaa!

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Tulee ittellä niin iso ikävä tallille, kun katon noita sun ilosia kasvoja ja maasto kuvia! Pakko myöntää että mietin jo edellisen postauksen vuoksi vuokra/hoitohevosen hankintaa. Ainoa miinus on, että tällain opiskelijalla ei meinaa rahat muutenkaan riittää ja pääkaupunkiseudulla tää on tosi kallis harrastus :(.
Poikaystävälle ilmotinkin jo että aion alottaa ratsastuksen taas heti, kun muutetaan parin vuoden päästä pois täältä pk:sta ;D.

Avatar

Mä lopetin ratsastuksen 2-3 vuotta sitten. Turkuun muuton jälkeen en ole saanut itseäni tallille asti, vaikka tiedän tuttuja, jotka käyvät tunneilla ja joiden mukaan voisin mennä. Jos just nyt heti tältä istumalta täytyisi lähteä ratsastamaan, löytäisin jopa kaikki ratsastuskamat vartin sisällä tästä kämpästä, vaikka ne onkin kaikki ripoteltuina eri huoneisiin.

Ratsastamisen lisäksi kaipaan hevosten ja ratsastuksen kuvaamista aika paljon 🙂 Melkein enemmän kuin sitä, että itse istuisi selässä.

Hienoa, että sää löysit tiesi takaisin tallille! 🙂

Avatar

Puhelin/kamera pois hevosen selässä! Anteeksi pakko huomauttaa 🙂

Avatar

Ihanaa, että olet löytänyt ratsastuksen uudestaan 🙂 Itselläni on hyvin monen vuoden ratsastushousukokemukset, hevosenomistaja kun olen. Voisin ehdottaa kokeilemaan Dominon ratsastushousuja, täällä päin ainakin Börjes Kotimäki myy niitä (netistäkin löytyy kun vain googlettaa ratsastushousut domino). Myös Horzen joissain perushousuissa on korkea vyötärö ja pitkät lahkeet :).

Ja suosittelen venyttelyä vaikka joka ilta vähän! Itse olen huomannut sen auttavan paljon omassa ratsastuksessa; kun lihakset ovat rennommat ja venyvämmät niin ei jää puristamaan satulaan niin kovin ja pääsee syvemmälle istumaan. Näin voi myös välttää ikävät lihaskivut aamulla sängystä noustessa, ainakin joskus 😀 Itsellä riittää vaikka ihan 10min venyttelysessio illalla vaikka telkkaria katsoessa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä