Täydellisiä kesäpäiviä

Oletan, että teistä jokainen on vähintään vilkaissut ulos ikkunasta ja ymmärtää varmasti, miksi viime aikoina ei ole oikein huvittanut postata. Ollaan pidetty lasten kanssa aika paljon vapaapäiviä päiväkodista ja ulkoiltu, tehty pyöräretkiä ja touhuttu vaikka mitä. Reidet on hellinä, peppu mustelmilla ja posket punoittaa auringon jäljiltä. Tosi harmi, että tämä oli nyt luultavasti viimeinen oikein lämmin päivä hetkeen! Nyt alkaa säätiedotusten mukaan vähän viilentyä ja tottakai juuri lauantaina tulee vettä saavista kaatamalla kun ollaan menossa koko perhe Särkänniemeen. Meidän isän työpaikka vuokraa särkkiksen lähes joka kesä omaan käyttöön ja on aina niin huikeeta päästä sinne viettämään päivää ilman jonotusta, toivottavasti ei sataisi ihan koko ajan. Mutta vaikka sataisikin niin hyvät varusteet vaan mukaan ja voila.

hdr

Meillä on taas vaihteeksi koko perhe flunssassa, juuri kun parannuttiin edellisestä. Mutta ollaan silti yritetty nauttia täysillä tästä säästä, kun nämä päivät on Suomessa niin harvinaisia. Mulla on flunssan lisäksi ihan kamala allergia, kun jouduin allergiakokeiden takia olemaan kaksi viikkoa ilman allergialääkkeitä. Tuli ihan järkyttävät oireet, nenä aivan tukossa ja vuotaa tauotta, silmät on ihan turvonneet, punaiset ja kutisevat, kurkku turpoaa milloin mistäkin ärsykkeestä ja iho on ollut täynnä ihania paukamia. Onneksi nyt ne kokeet on vihdoin ohi ja saan taas aloittaa allergialääkkeet!

dav

Meillä on kotona ihan hirveä sotku, kun ollaan keskitytty touhuamaan kaikkea muuta kuin niitä pakollisia juttuja, en tiedä yhtään, mistä keksin lapsille vaatteet huomiseksi, pakko varmaan ruveta nyt vielä pesemään pyykkiä. Eletään kaatopaikan keskellä, mutta tällä hetkellä ei oikeastaan edes haittaa, koska on ollut niin ihana viikko. Ihanaa, kun voi vaan heittää kaikki tavarat lattialle oman paikan sijaan ja rynnätä hakemaan pyörää varastosta ja pyöräillä yhdessä jätskille. Ihanaa huomata, että kaikki astiat on likaisina ja pitää piknik pihalla. Ihanaa vilkaista läppäriä ja päättää suunnata leikkipuistoon nauttimaan auringosta. Niin ihanaa kun on kesä!

dav

Topias on ollut tällä viikolla ensimmäistä kertaa yövuorossa ja siihen on ollut aika totuttelu jo näiden ensimmäisen kahden yön aikana. Eilen halusin antaa Topiaksen nukkua rauhassa, joten vietettiin lasten kanssa koko aamupäivä Myllyssä ja etsittiin vähän kesävaatteita. Sitten ehdittiin hetken aikaa leikkiä pihalla, kun perhetyöntekijät saapuivat ja mentiin sisälle touhuamaan ihan muita juttuja. Laitettiin lapset päikkäreille ja keskusteltiin neljästään vähän kaikesta ja oli taas tosi hedelmällistä ja oikeasti hauskaa. Perhetyöntekijöiden lähdettyä pyöräiltiin jätskille (taas) ja sen jälkeen jäin lasten kanssa pihalle leikkimään muutamaksi tunniksi, että Topias sai ottaa vielä päikkärit ennen töitä. Nompulla oli eilen päällä isosiskon mansikkamekko ja ostettiin sitten hänelle Myllystä omia mekkoja, jotta hän ei joudu kompastelemaan helmoihin. Nomppu on toki kotona pitänyt paljon mekkoja, mutta nyt hänellä oli ensimmäistä kertaa mekko päällään julkisella paikalla. Hän sanoi aamulla haluavansa pukea ”inanan mannikkamekon”, enkä edes miettinyt asiaa, vaan sanoin, että tottakai saat pukea sen. Ja voi kuinka ylpeä hän oli ihanasta mekostaan. Ja kuinka onnellinen hän on kaikista uusista ikiomista mekoistaan! Vähän jännitti, että toivottavasti kukaan ei Myllyssä loukkaa hänen tunteitaan, mutta tähän aikaan Myllyssä oli paikalla lähinnä lapsiperheitä ja selkeästi nämäkin vanhemmat osasivat kasvattaa lapsensa, sillä ei tullut yhtäkään pahaa sanaa tai ilkeää katsetta, ainoastaan ihailevia hymyjä. On niin surullista, että joudun ylipäätänsä pelkäämään tällaista asiaa, mutta valitettavasti lapsen valinnanvapaus ei vain ole kaikille tuttu käsite. Tottakai isosiskoaan ylikaiken ihaileva kaksivuotias tahtoo pukeutua mekkoon ja sen pitäisi olla ihan itsestäänselvää, että hän saa niin tehdä.

dav

Huomenna mun on tarkoitus lähteä aamulla aikaisin Helsinkiin (hyvä minä!!) ja olen kyllä aika ylpeä, että olen onnistunut tässä yhdessä tavoitteessa. Kertaukseksi: multa jäi nämä työreissut melkein vuodeksi kokonaan pois, kun arki oli vaan liian rankkaa ja lähtö alkoi ahdistaa niin paljon. Perhetyön yhdeksi tavoitteeksi päätinkin heti, että haluan olla siinä kunnossa, että pystyn taas käymään tuttuun tapaan joissakin pr-tilaisuuksissa. Kaikkiin en enää jaksa mitenkään mennä, en halua puskea itseäni liian tiukille, mutta valikoin nykyään kaikki mielenkiintoisimman tilaisuudet ja käyn sitten niissä! Vähän jännittää huomisen asuvalinta, koska edelleen tunnen oloni niin lihavaksi, että kaikkien huikean kauniiden bloggaajien vieressä tunnen olevani ihan toiselta planeetalta. Mutta sitä lukuunottamatta olen jo aika hyvin päässyt takaisin tähän reissaamisen rytmiin.

dav

Vitsi siitä on taas kauan, kun olen kirjoitellut tällaista höpinää! Mun mielestä tästä blogista huomaa kyllä selkeästi tämän mun parantumisen, kun sen jatkuvan pahan olon purkamisen sijaan täällä on nykyään selkeästi enemmän kaikkea positiivista! Vai mitä mieltä olette? Postaustahti toki on edelleen hitaampi, mutta se johtuu ihan vain siitä, että en halua nyt pakottaa itseäni tekemään liikaa töitä, tämä parantuminen on liian tärkeää. Kaikki ajallaan 🙂

dav

Ihanaa viikkoa teille kaikille, toivottavasti ehditte nauttia näistä lämpimistä päivistä! <3 

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Todella ihanaa, että olette ottaneet ja otatte jatkossakin ilon irti ihanista lämpöisistä kesäpäivistä! 🙂 Ihailen myös sitä, että ”uskallatte” antaa Nompun pukeutua mekkoon jos hän haluaa! En itse näe myöskään siinä mitään pahaa, mutta itseäni siinä pelottaisi nimenomaan se, loukataanko pikkuisen tunteita, niin lokeroivaa ja suvaitsematonta porukkaa täällä välillä liikkuu :/

Avatar

Ihana mekko Nompulla:). Nykyisin lokeroidaan lapsia niin paljon:/. Meillä Eetu tykkää tosi paljon miun laukuista ja meikeistä,mutta autot,mopot yms on myös ihan huippu juttuja:)

Emilia Huttunen

Niinpä! Nomppu rakastaa myös autoja, mopoja, junia ja dinosauruksia, siinä missä barbeja ja prinsessaleikkejäkin 🙂

Avatar

Särkänniemessähän on lauantaina sen uuden laitteen avajaiset ja siellä on yö sekä roope salminen. Eli siellä voi olla porukkaa paljon, toivotaan ettei sada ainakaa kaatamalla. Saako sua tulla moikkaa,(ja jos uskaltaa) jos sua jossain täällä tampereella näkee?

Emilia Huttunen

Tottakai saa! 🙂 Me ollaan siellä Särkänniemessä olikos se nyt noin 8-12 eli siihen asti, että se aukeaa kaikille, saattaa olla, että hyvän sään sattuessa jäädään vielä hetkeksi, mutta luultavasti mennään sitten 12 jälkeen kohti Ideaparkkia, käydään perinteisesti siellä aina särkkiksen jälkeen syömässä ja shoppailemassa! 😀

Avatar

Ihana Nomppu ihanassa mekossa! <3 Hyvää kesää teidän koko perheelle!

Emilia Huttunen

Eikös <3 Kiitos ja samoin sulle! 🙂

Avatar

Eikä ihana nomppu!!

Emilia Huttunen

hän on <3

Avatar

Emilia, todella hienoa kasvatusfilosofiaa sinulla. Kyllä moni muu vanhempi saisi ottaa tästä mallia – ihanaa, että sinä et lokeroi lapsiasi sukupuolinormien tiukkoihin lokeroihin, jotka usein vain ajavat negatiivista pysyvyyttä.

Hyvää kevättä ja kesää teille! 🙂

Avatar

Mahtavaa!! jokaisen pikkupojan pitää saada pukeutua mekkoon, jos niin tahtoo <3

Avatar

Miksi pitäisi tehdä sukupuolesta iso juttu mihinkään suuntaan, kun asian voisi ottaa juuri noin yksinkertaisesti kuin sen tässä esitit. Ihanaa, että annatte Nompun olla oma itsensä, hän on oikein suloinen mekossansa.

Avatar

Myönnän että ensin katsoin kuvia sillai että täh, miksi Nompulla on mekko, mutta tosiaan miksipä ei! 🙂 toisaalta tuon ikäisistä lapsista ei välttämättä päällepäin muutenkaan voi tietää sukupuolta niin ei kiinnitä huomiota vaikka olis mekko päällä, toki ihmiset monesti olettaa tytöksi jos on. Itekin oon yrittänyt lapsille aina korostaa että saa pukeutua niinkun tykkää, olla minkälaiset hiukset vaan ja leikkiä millä vaan riippumatta siitä onko tyttö vai poika. En tiedä onko päiväkodista opittua jotenkin, mutta oma tyttöni tuntuu nyt kovasti lokeroivan asioita tyttöjen ja poikien juttuihin :/

Avatar

Musta on ihan mahtavaa että ajattelet noin ja olet rohkea etkä välitä muiden mielipiteistä! 🙂

Itse olen kyllä varmaan niin vanhanaikainen, että jos minulla olisi poikalapsi nii varmaan sortuisin siihen ajatteluun, että ei pojat voi käyttää mekkoja. Mutta ehkä pystyn sinun hyvällä esimerkillä muuttua rohkeammaksi etten ajattelisi niin kuinka pojan ”pitäisi pukeutua”!

Tsemppiä Emilia sinulle ja hyvää kesää! 🙂

Avatar

Ihanaa, että Nomppu saa pukeutua just niin, kuin itse tahtoo. Kyllä ei pitäisi lasten genitaalien noin ylipäätään kiinnostaa ihmisiä niin paljon: mitä väliä sillä on, mihin sukupuoleen lapsi on syntymässä määritelty? (Plus ei tuon ikäisestä oikeasti edes näe päällepäin, mitä sieltä mekon alta löyyy)

Avatar

Ihanaa, että annat Nompun pukeutua miten haluaa. Munkin isoveli halusi lapsena pukautua mekkoon ja sai niin tehdä. Eikä hänestä tullut sen kummempaa mistä, kuin muistakaan (jos joku semmoista pelkää!).

Avatar

Moi,
Kuinka teidän elämäntaparemontti sujuu? Onko jo paljon kiloja lähtenyt? Voisitko tehdä tästä postauksen jossain vaiheessa? Kiinnostaa kun itsellä sama projekti, hieman eri menetelmin vain 🙂

Avatar

Tuliko pääsykoekutsua? 🙂

Avatar

Ihana kuulla. Joo parkour ja varmaan muutkin harrastukset pojat käyttää sellaisia haaremi housuja jotka on leveitä keskeltä, pussimaisia ettei haittaa liikettä. Upeat juttu jos kaikki kiinnostaa, lapset on lapsia. Ja ehtii kasvaa kyllä myöhemmin. Lapsuus on impulsiivisuutta ja leikkiä ikä kaikki. Ei todellakaan pidä kieltää jos pojat haluaa kokeilla ja käyttää mistä tykkää.. Pitää itsekin suosia enemmän värejä ja kuoseja nyt esikoisella ja tulevalla pikkuveljelle. Ihanaa kesän tuloa ja makoisaa oloa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä