Ihan oma kesäparatiisi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän perheessä ei ole ikinä välitetty mökkeilystä. Siis perheessä, jossa minä olen kasvanut. Viihdytään palvelujen lähellä, oman kodin mukavuudessa, eikä kaivata mitään luonnon rauhaa tai ulkohuusseja. Meidän isä on kasvanut aika rankoissa olosuhteissa lama-ajalla, joten hän on aina tehnyt paljon töitä mielessään vain yksi ajatus. Hän tahtoo tarjota omille lapsilleen kaiken, mistä on lapsena haaveillut. Sen sijaan, että lähdettäisiin saaristoon mökkeilemään, meidän vanhemmat halusivat rakentaa kotiin sellaiset olosuhteet, ettei tarvitse kesäisin kuunnella sitä ”ei oo mitään tekemistä” -vinkumista, tai kuskata koko ajan lapsia uimaan. Ja siinä he kyllä onnistuivat täydellisesti! Meillä oli pari vuotta ensin kotona sellainen pyöreä allas, joita näkee tosi paljon, mutta sitten isään iski inspiraatio ja hän rakensi omin kätösin meille uima-altaan. Entisenä VPK:n palopäällikkönä hoitui nopeasti paloauto täyttämään uusi allas, enkä ikinä unohda sitä ensimmäistä pulahdusta 4 asteiseen veteen. Nurmikolla sijaitseva trampoliini siirrettiin uima-altaan viereen ja tadaa, maailman huikein uimahyppypaikka oli valmis. Tästä altaasta löytyikin sitten aina koko naapuruston lapset, myös sillon, kun oltiin itse poissa kotoa. Ja se oli ihan ok, uima-allas rakennettiin rikastuttamaan lasten arkea, miksei siihen kuuluisi naapureidenkin lapset. Isä myös rakensi viereisen puiston hiekkakentälle hienon futismaalin, jotta päästäisiin siihen pelaamaan ja treenaamaan. Ostettiin kotiin myös pesisvehkeet ja talvisin iskä jäädytti futiskentästä luistelukelpoisen vetämällä letkun meidän takapihalta tien yli kentälle. Myöhemmin altaan ympäristöön rakennettiin terassi ja samalla isä sai idean päällystää altaan reunat puulla. Nyt siinä on entistäkin kivempi hengailla ja istuskella liottamassa vaikka vaan varpaita. Sitten tuli kuvioihin lapset ja koko allasalue aidattiin ja varustettiin lapsivarmoilla lukoilla. Muutama vuosi sitten ostettiin iskälle synttärilahjaksi biljardipöytä, josta iskä itse on haaveillut koko elämänsä. Nyt kun hän on tarjonnut meille kaiken, mistä lapset voivat unelmoida, on meidän vuoromme toteuttaa hänen unelmiaan.

Kyllä meillä on sitten niitä luonnonläheisempiäkin kokemuksia saatu, sillä kesäisin meitä jaksettiin kuskata sukuloimaan Itä-Suomeen, missä saimme viikkotolkulla ratsastaa, auttaa maatilalla, rapsutella lehmiä ja juoksennella onnellisina maalaislapsina vasta lypsettyyn maitoon tehdyn aamiaispuuron voimin. Ne muistot ovat minulle myös älyttömän rakkaita! Niihin liittyy myös vähän jännittävämpiä juttuja, kuten kyykäärmeiden hyökkäys ja susilauman näkeminen lähietäisyydeltä.

Tässä altaassa on oppinut uimaan aika monta lasta ja toivon mukaan parin vuoden sisällä meidänkin lapset voivat polskia täällä ihan ilman kellukkeita. Parvekkeelta on luvatta hypitty monet kerrat altaaseen ja välillä ollaan oltu pinnan alla jopa vartti, kun iskä on kantanut sukellusvarusteensa altaalle ja ollaan sukellettu tuntitolkulla niin, että otetaan vuorotellen happipulloista happea. Täällä on pidetty monenmonet allasbileet ja hurja määrä ihmisiä on lentänyt altaaseen vaatteet päällä. Tämän altaan ympärille on rakentunut niin paljon onnellisia muistoja, että pää ihan menee sekaisin niitä ajatellessa. Ollaan oltu kyllä niin onnekkaita, kun ollaan saatu kasvaa näin aktiivisessa ympäristössä! Olen ihan hirveän kiitollinen meidän isälle kaikesta, mitä hän eteemme tekee. Tottakai siis rakastan äitiä ihan yhtä paljon! Äiti on ollut se huolehtija, henkinen tuki ja aina paikalla oleva apu. Isä sitten taas on se ahkera työskentelijä ja kunnioitusta herättävä hahmo. Yhdessä meidän vanhemmat ovat pitäneet huolta siitä, että olemme aina saaneet harrastaa ja tehdä kaikkea, mihin meillä riittää potentiaalia. On kuskattu vuosien ajan joka päivä tallille, tanssimaan, jalkapalloon, yleisurheiluun, uintiin, partioon, kitaratunneille, pianotunneille, kuoroon, laulutunneille ja vaikka mihin, eikä yksikään turnaus, peli tai esitys ole jäänyt väliin. Olen ihan hirveän onnellinen ja tunnen oloni niin onnekkaaksi, voi miten paljon oikeasti rakastan vanhempiani! Tätä kirjoittaessa meni ihan ajatuksetkin sekaisin, kun heittäydyin niin tunteiden mukaan.

Mites teillä on mennyt lapsuus, oletteko mökkeilijöitä, vai kaupungissa viihtyviä?

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Aivan ihana iskä teillä ollut!! <3 Itse asuin pienenä noin viisi-vuotiaaksi asti maalla ja sieltä on ihania muistoja. Nyttemmin asutaan kaupungissa ja pihalla on trampoliini, mutta sukuloimme Oulussa vähän enemmän "landella" ja käymme sukulaisten mökillä. t: 16 v

Avatar

Maalla järven rannalla olen kasvanut äidin lapsuudenkodin naapurissa, samassa pihapiirissä mummin ja ukin sekä enon perheen kanssa. Ei olisi voinut olla parempaa 🙂

Avatar

Mökki saaressa on ollut ehdoton kesäpaikka ja on edelleen. Mutta mistä tämä uimapuku nyt sitten on? Huikeen hyvältä näytät! T. Toinen kurvikas ja muhkeapyllyinen

Avatar

Vau minkä paratiisin isäsi on rakentanut! Kyllä teidän kelpaa.

Avatar

Mä olen lapsena viettänyt kaikki kesät mun vaarin rakentamalla mökillä saaressa. Paikka on ollut jo vuosia mun vanhempien ja on nyt mun lasten suosikki paikka. Nyt kun mun vanhemmat on eläkkeellä, he ovat siellä puolet vuodesta. Ja jossain vaiheessa kumpikin lapsi on luullut, että mummi ja vaari asuvat saaressa. 🙂 Poika (7 vee) haluaisi muuttaa kokonaan saareen asumaan. Oltiin juhannuksen jälkeinen viikko mökillä ja nyt poika on ollut tämän viikon surkeana kun lähdettiin pois saaresta. Uiminen, kiipeily kivillä, metsässä oleminen ja veneily on kuulemma ihan parasta. 🙂

Avatar

Sun isä kuulostaa niin mahtityypiltä! Me ei kanssa koskaan perheenä menty mökille. Palveluiden lähellä pysyteltiin ja erityisesti sisävessojen läheisyydessä 🙂 Nyt onkin outoo kun oma mies kinuaa mökkeileen, itelle tulee vaan hyttysparvet ja ulkohuussit mieleen – mutta pitäähän sitäkin joskus kokeilla, jos vaikka tykkääkin 😀 Haluaisin kyllä kuulla tarinoita kyykäärmeiden ja susien kohtaamisesta!

Avatar

Mahtava kesäparatiisi teillä!! Itse liputan mökin puolesta! Mökki merenrannalla, mutta kotiin matkaa kuitenkin vain 15km jos tulee koti-ikävä! Kaikki lapsuuden kesät viettänyt mökillä ja nyt on ihanaa seurata kun omat lapset 3v, 1.5v saavat nauttia samalla mökillä lapsuuden kesät missä itse kasvanut.
Mistäs muuten toi mahtava uimapuku on!?! Ja mahtavan pepun omistat!

Avatar

Muistan, kuinka teidän altaasta oli juttu aikanaan Yhteishyvässä. Harmi, ettei tähän hätään mistään löytynyt, mutta olishannse aika hauska lisä tähän juttuun.

Avatar

Kuulostaa ihan tosi mahtavalta tuo kaikki! Meillä liputetaan kodin puolesta! Meillä kun ei ole omaa mökkiä, mutta tänä vuonna vuokrataan taas mökki Lapista, jossa ensimmäisen kerran vietettiin viikko 2014. Kotipihalla meillä on leikkimökki, trampoliini, keinut + liukumäki, ja takapihalla iso metsä, kun maalla asutaan hevosomistajien lähellä. 🙂

Avatar

Nyt on pakko sanoa että mua kyllä harmittaa kun et vastaa näihin kommentteihin. Luen blogiaai mielelläni ja kommentoin myös mutta kommentointi ei enää kiinnosta kun et vastaa kysymyksiin. Tässä jutussa kiinnosti uimapuvun alkuperä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä