Terveellisempiä lettuja?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luistin torstaina dieetistäni tällaisen herkun myötä, jota en voi lakata ajattelemasta, koska olen aina ollut niiiiin koukussa lettuihin. Banaaniletut on myös tosi hyviä, mutta ei ne kuitenkaan korvaa mulle tätä aitoa oikeaa! Aloinkin miettiä, että ehkä teistä joltain voisi löytyä jotain hyviä reseptivinkkejä! Olisiko mitään tapaa tehdä vähän terveellisempiä lettuja ilman banaania? Vai onkohan tämä nyt ihan turhaa toivoa?

Silloin kun odotin Nomppua, paistoin minulle ja Avalle parin kuukauden ajan melkein joka päivä lettuja välipalaksi. Mulle tuli raskausaikana niihin ihan järkyttävä himo ja se on vähän jäänyt päälle. Nytkään en voi ajatella mitään muuta kuin, että miten saan itseni nyt pysymään kaukana meidän keittiöstä, etten ala paistaa ihania rasvaisia lettuja. Auttakaa!

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Heippa

Mä teen letut seuraavalla ohjeella:
50 gr kaurahiutaleita
ripaus leivinjauhetta, vanilliinisokeria, kardemummaa, kanelia (maun mukaan)
loraus maitoa
1 muna

Sekoitan aineet keskenään ja annan hiutaleiden tekeytyä hetken nesteessä.
Paistan kookosöljyssä pannulla ja lopuksi täytän mustikoilla, maapähkinävoilla ja vaahterasiirapilla.
Teen näitä aika vaihtelevasti aamupalaksi, välipalaksi tai treenin jälkeen/ennen. Nams!

Avatar

Hmm, miksi letuissa ei saa olla banaania? Tietysti voi ostaa sokeroimatonta omenasosetta ja korvata banaanin sillä. Periaatteessa kaikki mikä vastaa koostumukseltaan banaanimuussia käy.

Avatar

Ainakin vehnäjauhon voi ongelmitta korvata kaurajauholla, tarvittaessa vähän lisää kananmunaa ja taikinalle puolen tunnin turvotus. 🙂 Kotimaiset porkkanat on nyt ihanan makeita, niitäkin voi raastaa hienolla terällä taikinaan pari.

Avatar

Ite tykkään tehdä letut kaurajauhoista, lisätä vähän psylliumia, jauhotettua fibrexia ja protskujauhetta. Sitte paistaa kookosöljyssä. Ei nekään nyt ihan guilt-free versio oo, mutta astetta parempi kuitenkin. Ja saa niinku isoja lätynmallisia. Bamaanilätyt hajoo käsiin yhtään isompina…

Ps. Tässä tuo psyllium ja fibrex on aika tärkeitä, kun kaurajauhoista ei sitkoa tuu gluteenin puuttumisen takia. Psylliumia litran taikinaan n. 1tl ja fibrexiä blendattuna n. 1rkl

Avatar

Itse korvaan vehnäjauhot kaurahiutaleilla. Heitän kaurahiutaleet blenderiin ja niistä tulee jauhoa ☺

Avatar

Kaurahiutaleet jauhoksi sauvasekottimella, pari kananmunaa (tai valkuaista, riippuen sun ruokavaliosta), juoksevaa hunajaa, leivinjauhetta ja vettä. Luotto aamupala! 🙂 Yleensä jos oikein hifistelen niin paistan kookosöljyssä, ja nautin tietty tuoreiden marjojen kanssa! Ah nam, haluan näitä heti.. Toki siis rakenne enemmän amerikkalaisten pannukakkujen tyylinen, mutta close enough.

Avatar

Ainon tarinoita- blogissa lukaisin vähän aikaa sitten jostain valkuaispannarista/lätyistä 🙂 varmaan ainakin kokeilun arvoinen? 😀

Avatar

Hei! Kokeilepas fastin proteiinipannukakkujauhetta, makuna vaahterasiirappi. Tulee aivan sairaan hyvänmakuisia pannareita pannulla paistaen. Siihen lisäksi marjoja, voi pojat on hyvää. Mä oon kanssa aina tykännyt kovasti lätyistä ja miettinyt, miten niitä voisi tehdä hiukan ”terveellisemmällä” tavalla. Tässä ainakin mulle ratkaisu.

Avatar

Pannukakut n. 4 kpl
•1 dl kaurahiutaleita
•1 muna
•1 dl raejuustoa
•ripaus vaniljajauhetta ja laadukasta suolaa
•0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Paista pannukakut paistinpannulla kookos- tai oliiviöljyssä – keskilämmöllä! Seos on melko paksua, mutta nostelemalla lusikalla taikinaa pannulle (ja hieman painelemalla seosta) onnistuivat omat pannukakkuni ainakin hyvin. Varo polttamasta pannukakkuja, paista niitä ennemmin miedolla kuin keskilämmöllä. Pannukakut voit kääntää kun niihin muodostuu pieniä ”reikiä”. Nauti heti tuoreiden marjojen tai hedelmien kera.

Avatar

Moikka!

Puolen litran taikina:
5dl makeuttamatonta mantelimaitoo
2 kananmunaa+valkuainen/1 kananmuna+3 valkuaista
3 dl kaurajauhoja
1 rkl psylliumia
suolaa
loraus hunajaa(ei pakollinen)

Sit vaan paistellaan esim. luomuvoissa tai kookosöljyssä
Omasta mielestä ei mitään eroa normiversioon. Suola tärkee, että maistuu jollekin. Ja tosiaan ei mitään banaaneja, proteiinijauheita yms., jotkai aina kuitenkin vähän maistuu/muuttaa koostumusta yms. Voi syödä aamulla/illalla/herkkuna tai koska vaan, ravintosisältö vastaa kaurapuuroo ja kananmunasta proteiinia:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä