Ensimmäinen viikko koulua takana

Tässä sitä nyt ollaan! Orientointi on ohi ja opiskelu on alkanut. Tehtävien palautuspäivät täyttävät kalenterin, eikä vuorokaudessa ole tarpeeksi tunteja loman takia saatujen korvaavien tehtävien tekemiseen. Puhumattakaan sitten koulun ulkopuolisista kiireistä, sekä keltanokkabileistä. Koulun alku on ollut paljon hektisempää kuin kuvittelin, mutta elättelen yhä toivoa, että tahti kyllä helpottaa tuon Kreikan reissun jälkeen, kun palaan kotiin, kouluun ja töihin, eikä ole enää rästitehtäviä ja ylimääräistä hommaa. Sitten saa aloittaa sen oikean arjen.

Koulu on ollut kiireestä huolimatta ihanaa! Siis meidän luokka on ihan huippu ja olen saanut jo paljon upeita kavereita. Ollaan päästy tosi kivasti tutustumaan myös Taideakatemian muiden alojen opiskelijoihin! Taideakatemia on kyllä niin mahtava paikka opiskella. En voi sitä tarpeeksi hypettää. Tämä ala on vaan niin mun juttu! Meillä alkoi tänään asiakirjoittamisen opintojakso, joka lukujärjestyksessä kuulosti vähän kuivalta, mutta osoittautukin varmaan mun lempparijaksoksi! Meillä on siinä ihan mahtava opettaja, joka sai tän aiheen kuulostamaan oikeasti mielenkiintoiselta, kun päästään lähestymään asioita vähän uudesta näkökulmasta. En ollut ennen tätä päivää edes tajunnut, kuinka paljon olen kaivannut opiskelua! Ja kuinka paljon sillon aikoinaan lukiossa odotin tätä korkeakouluopiskelua, jonka lukion opettajat aina sanoivat olevan paljon luovempaa ja mieluisempaa. Ja voi apua, se niin on.

Meillä alkoi tänään myös valokuvaus ja kuvankäsittely, mutta en osallistu sille jaksolle ollenkaan, koska ne asiat on jo niin hyvin hanskassa, vaan hyväksiluen jakson aiemmin hankitun osaamisen todistamalla. Saan siis lukujärjestykseen hyvin tilaa sitten työnteolle! Ajattelin ensin etsiä siihen jonkun muun aineen tilalle, mutta ehkä mun on parempi hyödyntää se aika töihin, jotta selviän tästä vuodesta. Huomenna alkaa markkinointi ja sitä odotan myös todella innoissani. Harmittaa vaan hirveästi kun joudun olemaan heti viikon poissa, mutta täytyy vaan tehdä ylimääräiset tehtävät huolella, jotta pysyn kärryillä.

MUTSIS ON (2)

Loman jälkeen meillä alkaa sitten pian myös liikkuvan kuvan jakso! Sitäkin odotan hirveästi, koska haluan päästä luomaan laadukkaampaa videosisältöä blogiin ja nyt saan toivottavasti siihen hyvät lähtökohdat. Lokakuun lopulla sitten alkaa vielä käsikirjoittaminen ja marraskuussa media-alan lainsäädäntö, mutta siinä taisikin olla kaikki tämän vuoden jaksot. Tammikuun lukujärjestystä ei vielä ole tullut, joten saa nähdä mitä siellä sitten alkaa! Olen tästä koulusta niin onnessani ja jotenkin kauheaa tunnustaa, mutta tavallaan vaan toivon, että tämä reissu olisi jo ohi, että pääsen syventymään opintoihin ilman tätä kiirettä ja stressiä. Mutta olen ihan varma, että sitten perillä Kosilla osaan kyllä nauttia olostani. Tässä lähtöä valmistellessa vaan meinaa hajota pää.

Meillä on torstaina tosiaan Keltanokkabileet, jotka eivät millään mahtuisi aikatauluuni, mutta enää ei ehdi perua ja en kyllä tahtoisikaan. Bileiden teema on 90 -luku ja meidän tiimillä on aivan upeat asut! Masulaiset ovat kuulemma voittaneet asukisan jo kolme kertaa putkeen, joten meillä on nyt kovat paineet viedä voitto kotiin. Ilmeisesti kisa menee niin, että tuomaristo valitsee asuista neljä lempparia, jotka laitetaan Facebookiin äänestystä varten. Jos meidän valkataan niin menette sitten tietenkin kaikki äänestämään meidän asuja! 😉 En malta odottaa, että pääsen näyttämään asun tänne. Ja hei siis joo tosiaan masu=mainonnan suunnittelu. Tämä lyhenne tulee varmaan näkymään täällä paljon, koska koko ajan puhutaan vaan masusta!

dav

Nyt mun kyllä täytyy lopettaa höpöttely, sillä mulla on tässä tosiaan ihan hurjat määrät tekemistä ennen reissua. Pitäisi saada sille aikaa vähän niitä postauksiakin ajastettua, ettei mene taas sitten loppukuukausi siihen, että kirjoitan vaan paljon ihan pieniä höpöhöpöpostauksia, vaan että saisin vihdoin aikaa kirjoittaa taas jotain kunnollista. Olen kuitenkin tosi kiitollinen, että te olette kaikki tsempanneet niin hienosti ja pysyneet mukana, vaikka mun postaustahti ja -laatu on tänä vuonna ollut vähän tällaista. Tää oli kuitenkin mun parantumisen kannalta ihan välttämätöntä, että otan rennosti blogin kanssa. Onneksi nyt voin jo paljon paremmin ja moni onkin sanonut, että koko ajan pikkuhiljaa vaikutan olevan enemmän oma itseni. Sitä mieltä mäkin olen <3 Nyt vääntämään muita juttuja!!

Kommentit

9 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos, yritän muistaa nauttia! 😀 Ja jep niin totta!! Meillä esim aloitetaan tunti ilmeisesti jatkossakin aina luovalla kirjoitustehtävällä, jossa pitää vaan kirjoittaa ylös kaikki mitä päähän tulee. Ensimmäisen tunnin tehtävä oli ”Tänä aamuna” ja aikaa oli varmaan joku 5-10 minuuttia. Noita tekstejä sitten säästellään ja luetaan myöhemmin. Oli tosi avaava kokemus! Kirjoittaa ihan vaan itselleen ilman mitään suodatinta. Tykkään tosi paljon 🙂 Sitten saatiin myös tehtäväksi kirjoittaa kaksi aa-nelosta aiheesta ”Minä kirjoittajana”, sen yritän ehtiä tehdä lentokoneessa 😉 Odotan innolla kaikkia tulevia tunteja!

Avatar

Ihanaa, että oot noin innossasi! 🙂 Muistan itsekin fuksivuoden ja sen hauskat tapahtumat. Tällä hetkellä oon tosin ylionnellinen siitä, että viime huhtikuussa sain kasvatustieteen maisterin paperit käteen. Uutena haasteena tähän syksyyn ois sellanen pieni juttu kuin äidiksi alkaminen! 😀 Marrasvauvaa odottelen saapuvaksi. Jännittävää!

Emilia Huttunen

Oii onnea maisterin papereista ja tulevasta vauvasta! <3 Joo tää on kyllä ollut ihanaa! Tapahtumat on syönyt paljon tätä työaikaa, mutta en halua missata niitä nyt tässä alussa, kun ne tekee niin paljon ryhmädynamiikalle ja auttaa löytämään uusia tuttavuuksia! 🙂

Avatar

Opiskelusi aloitus kuulostaa aivan mahtavalta. Tsemppiä rästitehtävien tekemiseen. Kyllä ne siitä hoituvat ja muista olla murehtimatta lomalla. Ajattele, miten hienoa, että saat nauttia auringosta ja perheen yhteisestä ajasta ennen kuin opiskelut toden teolla alkavat. Otat vaan auringosta kaikki d-vitamiinit talteen niin jaksat pimeän syksyn opiskelutehtävien parissa.

Alasi kuulostaan niiiiin innostavalta!!! Asiakirjoittaminen, plääh, oli minunkin eka reaktioni kun luin postaustasi, mutta hyvä ope tekee paljon. Olisi kiva lukea tarkemminkin siitä mitä teette. Millaisia tehtäviä on esim. just kirjoittamisen kursseilla?

Avatar

Heippa, tiesithän ettei rinnastuskonjunktioiden edessä pääsääntöisesti käytetä pilkkua? Tekstiäsi olisi helpompi lukea jos kiinnittäisit siihen huomiota viestinnän alan tulevana ammattilaisena. 🙂

Avatar

Pakko sanoa, että pilkkua ei käytetä silloin rinnastuskonjunktioiden jälkeen silloin, jos lauseilla on yhteinen lauseenjäsen. Jos ei oo, tulee esim. ja-sanankin eteen pilkku.

Emilia Huttunen

En kyllä löytänyt tekstistä virheitä, paitsi yhden puuttuvan pilkun. Laita toki esimerkki, mikä tuolla on häiritsevää? 😀

Avatar

Hmm. Eikös se valokuvaus nyt kuitenkin ole asia, joka sua kiinnostaa, joten lisäoppi ei varmaan olisi pahasta?

Emilia Huttunen

Tää ei olisi lisäoppia vaan ajan tuhlausta 😀 Ihan tyhmäähän se ois istua tunneilla viemässä tilaa ja opettajan aikaa, kun osaat jo kaiken, mitä tunneilla opetetaan. Meillä kehotetaan aina hyväksilukemaan kaikki näissä tilanteissa. Sen ajan kun voi käyttää paremminkin. Ja kuolisin tylsyyteen, jos istuisin kuuntelemassa aukon, ison ja suljinajan säätämisen vaikutuksia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä