Aktiiviset, onnelliset, terveet lapset

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Reima5′ title=’Aktiiviset, onnelliset, terveet lapset’]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toimin vuonna 2016 Reiman Blogger Ambassidorina ja olen mukana Reiman kampanjassa, johon tämä postaus kuuluu. Kannattaa lukea myös aiemmat postaukseni kuravaatteista, lasten ulkoiluvarusteista yleisesti, uv-suojavaatteista sekä play jerseysta ja kerrostamisesta sekä katu-uskottavista ulkovaatteista.

Kuten olen toitottanut aiemmissa postauksissani ja ihan muutenkin elämässä yleensä, on meille lasten ulkoilussa todella tärkeää, että varusteet oikeasti kestävät. Siis KESTÄVÄT, eli ei haittaa, vaikka lapsi kaatuu koirankakkaan, putoaa ojaan ja laskee pulkkamäkeä asvaltilla ilman pulkkaa samaa aikaa, vaatteet kyllä kestää ja kaikki lika irtoaa pesussa. Lasten pitää saada olla vapaita ulkoilemaan, käyttämään mielikuvitustaan ja riehumaan ihan kunnolla. Jotenkin nykypäivänä surettaa katsoa, kun lapsille ostetaan usein kalliita haalareita, joissa ei kuitenkaan ole mitään teknisiä ominaisuuksia ja sitten siellä leikkipuistossa ollaan koko ajan nostamassa lasta seisomaan, ettei niihin kauniin haalarin polviin tule tahroja. Meillä ei ole ikinä kielletty lapsia leikkimästä vaatteiden takia. Kun varusteet on kunnossa, on lapsilla AINA ulkona hauskaa, eikä tule kasvatettua vahingossa ulkoilua ja liikkumista jännittäviä lapsia, jotka eivät uskalla käyttää mielikuvitustaan. Okei, tosi kärjistettyä! Mutta ymmärrätte varmaan pointtini?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vapaata ulkoilua

Reiman ulkovaatteista löytyy valikoimaa vähän joka makuun. On kirkkaita värejä ja kuvioita, mutta myös neutraaleja sävyjä ja tyylikkäitä leikkauksia. Yhtä laajasti löytyy myös niitä käyttötarkoituksia, mutta kaikki vaatteet on suunniteltu yksi asia mielessä: lasten on saatava ulkoilla ilman ulkovaatteiden tuomia rajoja.

Ulkoilu yleensä mielletään automaattisesti liikkumiseksi, mutta eiväthän nämä kaksi asiaa todellisuudessa ole lähelläkään toisiaan! Joku lapsi saattaa ulkoillessaan istua ensin tunnin hiekkalaatikolla ja sitten siirtyä keinuun työnneltäväksi. Toiset lapset sitten taas juoksevat liukumäen portaita jatkuvalla syötöllä, laukkaavat ympäri pihaa heppaleikin mukana ja leikkivät hippaa kavereiden kanssa. Toki se ulkoilu voi olla liikkumista, mutta yhtä hyvin se voi olla myös istumista raikkaammassa ilmassa kuin mitä sisällä tulisi hengitettyä. Ja jos lapsesi viettävät päivät hoidossa, ei sinulla ole mitään keinoa tietää, mitä he todellisuudessa siellä oikein tekevät! Eivät päiväkodin hoitajat voi millään muistaa, mitä kukin lapsi on juuri sinä päivänä pihalla tehnyt.

Kun minä tulen koulusta kotiin ja alan pohtia kaikkia tekemättömiä työhommia, ei ensimmäisenä mielessä ole ulkoilemaan lähteminen. Eikä kyllä ole Topiaksellakaan, joka tekee niin rankkaa ruumiillista työtä, että aina kotiin palattuaan joutuu menemään suoraan ovelta suihkuun. Tottakai yritetään ulkoilla mahdollisimman paljon, mutta kyllä tällaisen arjen keskellä se liikkuminen tuppaa jäämään viikonlopun hommaksi. Sitten iltaisin tulee aina välillä mietittyä, että olisi pitänyt tehdä sitä ja tätä. Nyt tämäkin osa arjesta on kuitenkin hieman helpompaa, sillä Reima lanseerasi vähän aikaa sitten ReimaGO -aktiivisuussensorin, joka hauskasta sattumasta huolimatta ei ole saanut nimeään PokemonGO:n mukaan, vaan on ollut vireillä jo pidemmän aikaa, heh!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liikkumalla datasta energiaksi

ReimaGO -sensori on pieni musta läpyskä, joka laitetaan ReimaGO -vaatteista löytyvään sille suunniteltuun taskuun (toki sitä voi käyttää myös muissa vaatteissa, mutta ReimaGO -taskuun kiinnitettynä se antaa Reiman mukaan luotettavimman mittaustuloksen). Sensori seuraa jatkuvasti lapsesi liikkumista ja muuttaa tämän liikkumiseen käytetyn ajan energiaksi, jonka lapsi saa käyttää sensorin kaverina kulkevassa ReimaGO -sovelluksessa. Liikkumalla kerätty data muuttuu peliajaksi ja mitä enemmän lapsi liikkuu, sitä nopeammin hän pääsee liikkumaan tasojen läpi ja saa enemmän erilaisia palkintoja. Pelin tarkoitus siis ei ole kannustaa lapsia pelaamaan, vaan nimenomaan toistepäin. Hauskaa peliä pelaa mielellään, mutta ei tarvitse sinänsä huolehtia siitä peliajasta, sillä sovellus lakkaa toimimasta, jos lapsi ei ole liikkunut tarpeeksi.

”Äiti, mä haluan pelata padilla tätä peliä!” 

”No menepäs sitten ulos leikkimään, että saat ladattua siihen lisää peliaikaa!”

Kuulostaa aika kivalta, eikö? Pienempien lasten kohdalla tämän sensorin ja sovelluksen suurin hyöty on siinä, että vanhempi pystyy näkemään työpäivän jälkeen, että onko lapsi liikkunut tänään, vai kannattaisiko vielä lähteä ulos purkamaan energiaa. Isompien lasten kohdalla sitten taas tämä palkintojen ja peliajan kerääminen motivoi lasta oikeasti liikkumaan ulkona!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä vanhemmat sitten käytännössä saavat tästä irti?

Sovelluksen kautta voit seurata paitsi sitä, kuinka kauan lapsesi on liikkunut, myös sitä lapsen liikkumisen aktiivisuustasoa. Intensiivisyyskaavio näyttää, kuinka paljon lapsen aktiivisuuden taso on vaihdellut ja sen perusteella on helppo päätellä, mitä lapsi on siellä päiväkodissa tehnyt. Etenkin, jos puhutaan näistä pienemmistä kavereista, joilta ei hirveästi juttua irtoa! Pitkän päivän jälkeen kotiin palatessa, kun aletaan miettiä loppupäivän ohjelmaa, auttaa ReimaGO -sovellus tässäkin hyvin, sillä jos sovellus näyttää, että lapsi on tänään jo liikkunut aktiivisesti 90 minuuttia, ei välttämättä tarvitse lähteä sinne loskan keskelle rämpimään, kun voitaisiin vaikka kotona pelata jotain lautapeliä yhdessä. Sitten taas, jos niitä minuutteja ei ole kertynyt kovin hyvin, saa siitä itsekin motivaatiota lähteä koko perheen voimin ulkoilemaan ja tekemään vaikka pienen tutkimusmatkan syksyiselle metsäreitille.

Sovellus kannustaa liikkumiseen myös pitkällä tähtäimellä, sillä vanhempi voi asettaa reitin varrelle omia palkintoja ja määrittää, kuinka monta välietappia (jotka vaativat tietyn määrän liikkumista) lapsen pitää suorittaa saadakseen kyseisen palkinnon. Palkintohan voi olla vaikka huvipuistopäivä, uusi lelu, reissu HopLoppiin, elokuvakäynti tai ihan mitä tahansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huono sää ajaa sisätiloihin

Päiväkoti-ikäiset lapset vielä liikkuvatkin hyvin, mutta kouluiässä ulkoiluun käytetty aika vähenee huomattavasti. Reima lähti tutkimaan syitä tähän ja selvitti, että suurimmat syyt ulkoilun vähenemiseen ovat mm. huono sää, ajanpuute ja peliviihde. Kaksi näistä kolmesta ratkeaakin kivasti Reiman avulla, kun huono sää ei ulkoilua estä kunnon varusteilla, eikä ReimaGO:n aktiivisuusmittari anna lupaa jämähtää kotiin istumaan, jos koko päivänä ei ole liikuttu. Ajanpuutekin saa mielestäni vähän apua, sillä lapsen tämän päivän aktiivisuuden tsekkaamalla helpottuu loppupäivän suunnittelu, kun tietää, mitä oikeasti nyt kannattaisi tehdä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onnelliset, terveet lapset

Meidän lapsilta löytyvät nyt tälle talvelle nämä kuvien Succeed -ReimaGO-toppahaalarit, joista tosiaan löytyy tämä sensorille tarkoitettu pieni tasku. Nämä haalarit ovat Reimatec+ -matskua, eli taatusti tulee taas läpi talven kotiin tarhasta kuivia ja lämpimiä lapsia. Lasten toiminnallisiin väliasuihin yhdistettynä tulee liikkuminen olevaan talvellakin helppoa ja mukavaa, kun varusteet on yksityiskohtia myöten loppuun asti suunniteltuja. Mikään ei hierrä, hankaa tai pistä vastaan. Hiki kuivuu ja haihtuu nopeasti. Ulkopuolinen kosteus ei pääse läpi.

Kun varusteet ovat kunnossa, liikkuminen on helppoa. Kun liikkuminen on helppoa, on se myös hauskaa. Kun liikkuminen on hauskaa, kasvaa onnellisia ja terveitä lapsia.

indiedays-ja-brm-yhteislogo

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Terveisiä sinne Reimalle että hieno homma tämä GO mutta jestas mitkä hinnat näissä vaatteissa alkaa olla. Jos haalarin ja takin hinta on jo lähemmäs 200e jää kyllä monelta hyvätuloiseltakin ostamatta jo periaatteenkin vuoksi. Tosin tänä vuonna jää monen muunkin merkin topat kauppaan ihan huippuunsa nousseiden hintojen takia :(. Hienot on ominaisuudet mutta ilman niitäkin pärjää ihan kivasti vaikka ulkoillaan paljon.

Avatar

Siis nuo haalareiden värit IHANA❤

Avatar

Ihan mielenkiintoinen keksintö nuo uudet haalarit. Tekstissä pistää silmään tapasi kirjoittaa aina kärkkäästi.Hienoa että teillä pystytään aina hankka lapsille parasta ja Varmaan kaikki pyrkivät siihen että on hyvät ulkovarusteet lapsille

Avatar

Hei.
Kiva kirjoitus ja aihe. Varmasti lapsen ja kuin myös aikuisenkin on kiva liikkua hyvissä vaatteissa. Omat lapset jo isompia mutta täytyy sanoa että saa aika varakas olla että raaskii lapsen haalarista maksaa 189 e,niinkuin tämä haalari on. Kun ei itsellekään pysty ostamaan tuon hintaisia vaatteita vaikka kuinka tietäisi että laadukkaita ovat ja kestävät pitkään.
Se on vaan niin suhteellista kun tuota rahaa ei vaan kaikilla ole vaikka kuinka haluaisi panostaa.

Avatar

ReimaGO-vaikuttaa hauskalta idealta ja voisi toimia ehkä parhaiten alakoulu-ikäisillä, mutta en kyllä tajua mistä kalliista ja teknisiltäominaisuuksilta huonoista lastenvaatteista puhut. Tuntuu, että joka muksu on nykyään viimeisen päälle vedenpitävissä ja lämpimissä ja _erittäin_ kalliissa haalareissa. Valitettavasti myös nämä tekniset ja kalliit ulkovaatteet kuluu ja moni haluaa maksimoida jälleenmyyntiarvon. Varmaan siksi niissä ei saa leikkiä. Itseäkin lähinnä sapettaa ostaa lapselle todella kovaan hintaan hyviä haalareita, kun lopulta lahkeessa on mustaa öljyä jostain autosta tms, vaikka emme edes omista autoa. Siksi ostan mielummin haalarin käytettynä sellaiselta ”onnekkaalta”, jonka lapsi ei ole a) saanut leikkiä siinä b) onnistunut likaamaan tai puhkikuluttamaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä