Mutsi tahtoo bilettää

1-tyot

Kun meillä alkoi koulu kolme kuukautta sitten ja istuttiin Kupittaan puistossa piknikillä tutustumassa toisiimme tuutorien avustuksella, sanoin jollekin, että musta ei ole todellakaan tulossa mitään äiti-opiskelijaa. Tiesin sen jo alusta asti, että en aio jättää bileitä väliin, koska olen äiti, vaan päinvastoin. Kun on tullut 18 -vuotiaana raskaaksi ja selvinnyt juuri ja juuri lukiosta ulos, sitä missaa oikeasti paljon. Toki olen saanut paljon tilalle! Mutta kyllä multa jäi paljon niitä perinteisiä nuoren aikuisen kokemuksia kokonaan pois.

Tämän takia päätinkin jo silloin 18 -vuotiaana, että sitten joskus kun pääsen opiskelemaan, otan siitä oikeasti kaiken irti. Ja sitä olen todellakin tehnyt! Olen ihan täysillä elänyt uudestaan ”menetettyä nuoruuttani”. Olen lähtenyt 23h risteilylle ryyppäämään, tullut samoilla silmillä satamaan ja lähtenyt päikkäreiden jälkeen takaisin juhlimaan. Olen tullut kouluun eilisen meikeissä kamalassa darrassa. Olen missannut tasan yhden koulupäivän jäädessäni kotiin nukkumaan darraa pois. Olen hinkannut lempilaukkuani tuntitolkulla puhtaaksi, pessyt hiukseni 4 kertaa ja vaatteet kolme kertaa saadakseni kaikista edellämainituista kamalan tupakanhajun pois. Olen kerännyt haalarimerkkejä, juonut shotteja, kreisibailannut tanssilattialla ja ostanut converset, jotta pysyn pystyssä myös humalassa. Olen viettänyt täyttä opiskelijaelämää ja nauttinut siitä aivan jumalattomasti.

Olen käynyt opiskelun aloitettuani melkein joka viikko jonkin asteen bileissä, joinain viikkoina kaksi kertaa. Kalenterin mukaan mulla on ollut kolme viikkoa, jolloin en ole käynyt missään. Aika isot määrät on kulunut alkoholia ja se kyllä näkyy kropassa. Mutta mulla on ihan pirun hauskaa. Mulla on ihania uusia ystäviä, mielenkiintoisia koulupäiviä, hullunhauskoja bileitä ja noloja darrapäiviä. Vihdoin musta tuntuu, että oon saanut elämässä ihan kaiken. Mulla on sekä se perhe, että nuoruus. Vaikka mun täytyykin juhlimista seuraavana päivänä ryhdistäytyä tekemään töitä ja hakemaan lapset päiväkodista, kun muut voivat maata sohvalla, oon opiskelijaelämää viettävä nuori siinä missä muutkin. Vietän vaan tätä nuoruutta vähän myöhemmin kuin alunperin ajattelin.

Oon tällä hetkellä ihan älyttömän onnellinen. Vaikka on kiirettä ja stressiä, eikä pieniltä vastoinkäymisiltä voi välttyä, on mulla asiat ihan mahdottoman hyvin. Olen opiskelija ja äiti. Ja ne sopii yllättävän hyvin yhteen.

Jos haluat nähdä meitsin seminoloja bilejuttuja, niitä näkyy aina snäpissä @mutsisonblogi

Ps. suurin kiitos tästä kuuluu Topiakselle, joka mahdollistaa mulle kaiken tämän <3 

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Hmmm. kuulostaa aika paljolta. Ei siksi että olet äiti vaan siksi että olen kertonut pahasta stressistä, jatkuvasta kiireestä ja ERITYISESTI siitä että olet edelleen toipilas burnoutista ja vakavasta masennuksesta. Noin runsas alkoholinkäyttö (toki en sano sitä etteikö bailata voi ilman alkoholia, mutta tekstistä päätellen runsas alkoholi kuuluu juhliisi) ei sovi yhteen näiden asioiden kanssa. Toivottavasti et aja itseäsi piippuun juhlimisen, äitiyden, töiden ja koulun kanssa taiteilulla. Ja siis en todellakaan sano, ettei joskus olis tervettäkin mennä bailaa, mut ehkä kerta kuussa. tai sit oon ite vaan herkkis alkoholille eikä mun mielenterveys pysyis kasassa tolla paletilla.

Avatar

Huh, oot kovempi bilehile kun meitsi (parikymppinen, ei lapsia)! 😀 jaksaispa itekin bailata noin usein! Mut ihan mahtavaa että voit elää nuoruuttasi ja opiskelijaelämääsi täysillä! PS. teillä on ihanan väriset haalarit!!

Avatar

Onpas teillä ihanan väriset haalarit 🙂

Avatar

Ihanaa että sallit itsellesi tuon kaiken ja että sulla on mahdollisuus siihen! Oot ihan sikamahtava esimerkki siitä, että vaikka lapsia sais nuorena, se ei tarkota että pitäisi luopua mistään, vähän ehkä vaan odottaa 🙂

Avatar

Mä en kertakaikkiaan ymmärrä, miksi kommentoin sulle tyyliin ekaa kertaa ikinä, kun oot kuitenkin mun lempibloggaaja. Korjataan tämä vääryys 🙂
Ihana kuulla, että oot onnellinen! Toi on niin super siistiä, että biletät menemään hyvällä omatunnolla, etkä istu neljän seinän sisällä mammautumassa. Ja saa lapsetkin kivaa isi-aikaa!
Aina kun mulla tulee fiilis lauantai-iltaisin, että ei hitto, en mä jaksa mihkään lähteä ja sohva houkuttelee tanssilattiaa enemmän, niin koitan aina muistaa, että kerran täällä vaan eletään. Ja toiseksi, en halua koskaan sanoa ”olisinpa lähtenyt ulos!”, koska juurikin ikimuistoisimmat feilit ja onnen tunteet on niitä extempore -reissuja ja retkiä, joihin valmistaudutaan sekunnissa kyl-mä-ehin-tohon-minuutin-pääst-lähtevään-dösään -meiningillä!
Emilia, oot ihana!!<3

Avatar

Etkö aiemmin kirjoittanut ettet välttämättä aikoisi käydä bileissä? Tai ainakin sen käsityksen tästä sai: ”Oonko siellä sitten ihan vanhus? 24 – vuotias kahden lapsen äiti ei ehkä hirveästi opiskelijabileissä juokse, jäänkö ihan ulkopuoliseksi?”

Avatar

NY O AITOO! Käyn aina välillä haistelee mitä mimmi on rustaillu. Oon just se apina, joka ei koskaan lue tekstiä juuri ollenkaan, nyt luin. Oot hyvin kiinnostava ja raaka muikku. Diggaan. Moni ei kehtais myöntää kahen lapsen äitinä, et painaa shottilasi kädessä aamuun asti börssin tanssilattialla. Moni bloggaaja mitä luen, sokerilla kuorruttaa aina kaiken, teikä ei. Siitä pidän isosti. Kiitos!

Avatar

Ihanaa lukea tämmöinen postaus missä äiti rehellisesti kertoo tykkäävänsä juhlia! Itselläni on reilu 2 kk ikäinen pikkuprinsessa ja olen jo pidemmän aikaa miettinyt milloin sitä uskaltaa/kehtaa lähteä ensimmäistä kertaa vähän viihteelle. Hoitoon en missään nimessä halua vielä tyttöä viedä vaan hän jäisi isin kanssa kotiin, nyt jo pakkanen täynnä pumpattua maitoa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä