KAIKKI KOLME HÄÄKUVAAJAAMME

Kun lähdettiin järjestämään häitä niin tosiaan ihan ensimmäisenä tehtiin kolme alustavaa varausta eri juhlatiloihin. Heti näiden alustavien varausten jälkeen tein alustavat varaukset valo- ja videokuvaajille, sillä paikan lisäksi onnistuneet muistot meidän tärkeästä päivästä ovat minulle älyttömän tärkeitä. Kun sitä hääpäivää varten näkee niin paljon vaivaa ja siihen laittaa niin paljon rahaa, on kuvaajiin panostaminen mulle ihan must.

Koska itsekin jotain kuvailua yritän räpeltää, en lähtisi ikinä palkkaamaan ihan mitä tahansa kuvaajaa, jonka hinnasto näyttää hyvältä. Lähdettiin yhdessä katselemaan kuvia Topiaksen kanssa ja mietittiin, millainen tunnelma me halutaan meidän häämuistoihin. Selattiin läpi aika monta portfoliota ja oltiin yksimielisiä täydellisestä valinnasta. Joten meidän häitämme tulee ikuistamaan valokuviksi Petri Mast, sekä Maria Ahokas, joka toimii häissä Petrin kakkoskuvaajana.

petri

Kuvien lisäksi meille oli selvää, että halutaan päivästä video. Oikeasti laadukas video, jota katsellessa vielä vuosien päästä tuntuu kuin häät olisivat olleet eilen. Meidän piti löytää sellainen kuvaaja, jonka tyyli sopii meille, johon voidaan luottaa ja jolta onnistuu toimittaa meille sekä pitkä video häiden tärkeistä kohdista, että lyhyempi video blogia varten. Sillä ihan ehdottomasti haluan jakaa meidän tärkeän päivän teidän kanssanne! Videota meille tulee kuvaamaan René Garmider.

Kaikki kolme kuvaajaa ovat mukana häissä koko päivän ja minulla on vahva luotto siihen, että päivästä tulee ainakin kuvien ja videon osalta täydellinen. Luotan siihen, että kokeneet kuvaajat osaavat hoitaa kaiken vaivattomasti, mutta haluan itse myös osaltani tehdä kaikesta mahdollisimman helppoa heille. Ajattelinkin koota nyt tätä lukeville kanssamorsiamille oman check -listani kuvaajia ajatellen.

rene

Kuvaajille tietenkin tarjotaan juhlissa ruoka. Yllättävän moni ei ymmärrä ajatella, että kuvaajalle tulee sen jopa yli 12 tunnin työpäivän aikana nälkä. Kuvaajat saavat siinä kohtaa myös näppärästi pitää ansaitun tauon, sillä mikään ei ole epämukavampaa kuin kuvaaja, joka räpsii salama välähdellen kuvia vieraista, jotka juuri yrittävät antaumuksella tunkea ruokaa suuhunsa. On parempi, että ruokailun ajan ihan kaikki saavat vain nauttia ruoasta.

Ja kuvaajana olisi myös kiva välillä vähän istahtaa. Ihan kaikkea kun ei kuitenkaan kuvata. Ihan joka sekuntia ei tarvitse kuvata, eikä noin pitkää päivää jaksa ilman pieniä taukoja. Joten istumapaikka on hyvä olla, mutta sitä en ole vielä miettinyt loppuun asti. Nimittäin meidän 120 hengen pöytämme menevät aika tiukille, joten en tiedä vielä, nipistänkö vieraslistasta sen kolmen kuvaajan verran, vai keksinkö heille erilliset paikat. Olisi kuitenkin kiva saada heille keskeinen paikka kaiken tärkeän lähellä.

Teen kuvaajille ennen juhlia omat aikataulut, joihin merkitsen kaiken tähdellisen heitä ajatellen. Selvä aikataulu helpottaa kaikkien hommaa. Tähän aikatauluun pyydän sitten kaasoja ja bestmaneja lisäämään omat ohjelmansa, jotta mikään ei mene ohi. Sepäs olisikin hauskaa, kun joku ryöstäisi morsiamen kuvaajien ollessa vessassa.

Kysyn kuvaajien mielipidettä esimerkiksi potrettien ja yhteiskuvien aikataulusta. Kokeneella kuvaajalla voi olla hyviä ehdotuksia päivän rakenteeseen, jotta saadaan varmasti parhaita mahdollisia kuvia. Kuvaaja osaa kuitenkin itse sanoa parhaiten, kuinka kauan tiettyihin kuviin on paras varata aikaa.

Onko teillä sattumoisin ollut samoja kuvaajia? Kuka teidän häitä tulee kuvaamaan tai on jo kuvannut? 🙂 Linkittäkää hääkuvia näytille, jos teillä on niitä esillä! Mulla on niin hirveä hääkuume nyt ja hääkuvat on parhautta <3 

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Hääsuunnittelu on kyllä niin ihanaa! Me mentiin viime kesänä naimisiin ja varattiin kirkko aika lailla 1,5 vuotta ennen hääpäivää. Ei yhtään liian aikaisin. 🙂

Meillä oli myös monta monta kuvaajaa tarjolla ja vertailtiin todella monien tyyliä.
Meidän häät kuvasi lahjakas Amanda Lehtola, hänen tyylinsä kolahti heti ja olimmekin todella tyytyväisiä kuviin.

Videokuvaajan minä olisin halunnut, mutta mies ei ollut yhtä innokas, joten ei otettu sitten videokuvaajaa.

Avatar

ota huomioon, varsinkin kun toi viikonloppu on valmistujaispäivä, että kaikki 120 kutsuttua ei välttämättä pääse paikalle. se että teidän suvussa ei valistu silloin kukaan, ei tarkoita etteikö jonkun vieraan suvussa juhlittaisi 😉

Emilia Huttunen

Joo ollaan kyllä huomioitu 🙂 sukulaisilla ei juhlia ole, mutta joillain ystävillä toki saattaa olla. Vieraslistallamme on nyt 138 nimeä, joten karsimaan joutuu joka tapauksessa.

Avatar

Tsekatkaa vielä upea valokuvaaja Anette Varjonen. Vink, vink…

Emilia Huttunen

Pitää kurkata, jos jatkossa tulee tarvetta! 🙂

Avatar

Petri Mast kuvasi serkkuni häät ja voin sanoa että kuvat oli uskomattomia, hän tuntui olevan koko ajan juuri oikeassa paikassa!

Emilia Huttunen

Ihanaa kuulla! 🙂 Mulla on kyllä kova luotto Petrin kuviin!

Avatar

Teille tulee varmasti upeat häät! Hauska päästä seuraamaan taas tätä häähumua, kun itsellä sellainen oli päällä viime keväänä. Meidän häät olivat tosin aivan erilaiset kuin teidän: päädyimme pitämään pienet parinkymmenen vieraan häät, joihin kutsuttiin vain perheenjäsenet, isovanhemmat ja kaksi ystävää kummaltakin (kaasot/bestmanit). Kaveriporukalla vietettiin sitten seuraavalla viikolla rento mökkiviikonloppu.

Alunperin kuvittelin, että minäkin haluaisin perinteiset, isot häät, mutta onneksi tajuttiin pian, ettei se ole yhtään meidän juttu. Miestä ahdistaa huomion keskipisteenä oleminen, ja minä puolestani olisin stressannut itseni kipeäksi siitä, viihtyvätkö kaikki nyt varmasti ja keitä oikein kutsutaan. Kun paikalla olivat vain ne oikeasti läheisimmät ihmiset, sai ottaa ihan rennosti. Myös tuhansien eurojen rahanmeno ahdisti ajatuksena tosi paljon molempia. Vanhempani olisivat kyllä maksaneet häät lähes kokonaan, mutta hirveän rahasumman käyttäminen yhteen päivään ei vain sovi meidän arvomaailmaan. Itse asiassa teidän hääkuvajaan sivua selatessa vähän nauratti, kun meidän lopullinen hääbudjetti taisi olla vain himpun verran enemmän kuin teidän valokuvaajan hinta 😀 Mutta olen silti ehdottomasti sitä mieltä, että hääjuhlaan saa ja pitää panostaa juuri sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä! 🙂

Tuttu valokuvauksen opiskelija kuvasi meidän häissä potretit ja vihkimisen, ja oltiin aivan älyttömän tyytyväisiä! Erityisesti ihania, metsässä otettuja potretteja tulee ihailtua harva se päivä. Meillekin kuvaus oli yksi tärkeimmistä jutuista, tosin minulle riitti, että potretit ja vihkitilaisuus on kuvattu ammattimaisesti. Ravintolaosuudesta halusin vain, että sieltä on joitakin kuvia muistoksi, joten ne otti harrastelijakuvaaja-kaasoni. Koko juhlan videoinnista huolehti puolestaan mieheni ystävä. Miehelläni on jonkin verran videokuvauskokemusta ja kohtuullisen hyvät välineet siihen, joten vaikka videoijalla ei hommasta mitään kummempaa kokemusta ollut, saatiin esimerkiksi kirkosta tosi kiva, kolmella kameralla kuvattu video.

Oma häävinkkini on se, että kannattaa keskittyä miettimään nimenomaan sitä, millaisilla ratkaisuilla häistä tulee juuri teille mahdollisimman rennot, mukavat ja ikimuistoiset. Hääsivuja selaamalla saattaa harhautua hankkimaan kaikenlaista turhaa, joten kannattaa panostakaa niihin juttuihin, joilla on teille merkitystä. Sellaisissa asioissa, joihin itsellä ei ole suuremman luokan visiota, kannattaa puolestaan luottaa ammattilaisiin. Esimerkiksi hääkimpusta kerroin floristille vain jotain hataria ”ehkä tämmöstä” -ajatuksia, ja silti hän osasi tehdä kimpusta aivan ihanan ja täydellisen.

Emilia Huttunen

Hyvin sanottu tuo, todellakin jokainen tavallaan! 🙂 Meille sitten taas on aina ollut selvää molemmille, että häistä tulee ISOT! 😀 Kutsuisin enemmänkin vieraita, mutta tulee aika kalliiksi niin tuo 120 voisi olla hyvä raja…

Avatar

Oikein pelottaa sinun puolesta, täytät nyt elämäsi näillä hääsuunnitteluilla. Kaiken pitää mennä juuri niin kuin olet suunnitellut. Häihin on kuitenkin vielä aikaa, mitä vain voi vielä tapahtua. Hieman vähemmän hössötystä ja keskittymistä perheen kanssa olemiseen. Ei viimeisen päälle suunnitellut häät takaa kenenkään onnea avioliitossa,vähempikin riittää. Kaikkea hyvää jatkossa, mutta todella pelottaa sinun puolesta…

Avatar

En yleensä kommentoi toisten kommentteihin, mutta nyt sen halusin tehdä. Entäs sitten? Niin ihana ja iso asia kuin häät niin miksi ei saisi olla innoissaan ja suunnitella 🙂 Tuskin sitä lasten kanssa Emiliakaan unohtaa olla vaikka häitä suunnitteleekin! Iso asia elämässä, parisuhteelle ja perheelle niin tottakai saa iloita ja suunnitella ja olla onnellinen siitä jos se itsestä hyvältä tuntuu.

Avatar

Samaa minäkin mietin! Häät on ihana ja iso rakkauden juhla, ja moni haaveilee ja suunnittelee omia häitään jo lapsuudessa. Tietysti mitä vain voi tapahtua, mutta tuolla periaatteella sitä ei saisi ikinä iloita, innostua ja nauttia mistään, vaan pitäisi jatkuvasti olla varuillaan siitä, että jotakin pahaa tapahtuu.

Onnea vielä teille Emilia! <3

Emilia Huttunen

En mä kyllä ymmärrä, että tässä olisi mitään pelättävää 😀 Mähän elän unelmaani kun saan suunnitella häitä. Ei se ole pois mun muusta elämästä 🙂

Avatar

Moi!
Aijotko hyödyntää häiden suunnittelussa blogiyhteistöitä? Onko tähän juhlapaikan hintaan tai juuri kuvaajien palkkioihin vaikuttanut bloginäkyvyys?
Onko teillä suunniteltuna jonkunlainen budjetti häille?
Tulee selvä mielikuva jo siitä, että sulla tulee isot ja hienot häät ja siksi just budjetti ja
kaikki hinnat kiinnostaisi 🙂

Emilia Huttunen

Ehdottomasti jos jokin sopiva yritys ehdottaa yhteistyötä! Häihin menee paljon rahaa ja tottakai olisi fiksua hyödyntää blogia siinä 🙂 Budjetista teenkin postauksen sitten, kun se on selvinnyt!

Avatar

Mistä ihmeestä saatte rahat tuohon kaikkeen? Hurjia summia häät kyllä tulee kaikkinensa maksamaan 😮

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä