RENTO VAI TOSI RENTO – HÄÄKAMPAUSPOHDINTAA

Sorisorisori, mutta en voi mitään sille, että nyt kun tämä tammikuu on pyörinyt niin vahvasti hääjuttujen ympärillä, ei mulla kauheasti ole muuta asiaa… 😉 Kaikki häihin liittyvä saa sydämen sykkimään ja on sellainen olo, etten millään malttaisi odottaa häitä, mutta samalla kyllä nautin tästä suunnittelusta, eikä mulla ole sinänsä mitään kiirettä, koska en halua tämän olevan ohi. Tässä tammikuussa olen tosiaan jo varannut juhlatilan, valokuvaajat, videokuvaajan, cateringin ja yhden kirkon, jonka sai varata jo nyt. Lisäksi vertailen nyt tosiaan kakkua ja kukkia, joten toivottavasti saadaan nekin pian varattua. Mutta nyt seuraavaksi olisi sitten vuorossa hiukset ja meikki! Tahdon päästä myös ne buukkaamaan tässä lähiaikoina, että varmasti sitten saa mieluiset. Olisi ihanaa tarjota myös kaasoille kampaukset, mutta en tiedä onko meidän budjetissa tilaa. Myös kukkaisneidot tarvitsevat tietenkin omat ihanat kampaukset. Mutta tärkein on kuitenkin se oma tukka, kun nyt on luvassa tämä päivä, jolloin saa ajatella ensimmäisenä itseä!

IMG_20170129_194302

Yksi kampausvaihtoehtoni on ylläolevien kuvien mukainen rento, niskaan kiinnitetty kampaus. Lettiä, kiharaa, nutturaa, jotain tällaista. Tämä tukka olisi näyttävä ja helppo, kun tukka pysyy poissa tieltä ja näyttää takuulla ihanalta. Näissä rennon huolitelluissa tyyleissä vaan on jotain ah niin ihanaa! Lisäksi kun tukka on kiinni, voisin sitten käyttää koruja. Minua ärsyttää aina yli kaiken, kun hiuslaatuni on niin ärsyttävä, että siihen tarttuu ihan kaikki kiinni. Tai no siis oikeastaan hiukseni tarttuvat kaikkeen kiinni. Korvakorut, kaulakorut, huivit, napit, ihan kaikki mahdollinen. Sen takia olisi ihan kiva pitää tukka kiinni.

IMG_20170129_194539

Toinen kampausvaihtoehtoni on sitten tällainen half up half down -kiharapilvi. En halua pitää hiuksia kokonaan auki, mutta en ole varma tuosta kiinnittämisestäkään, joten tämä voisi olla sellainen kultainen keskitie. Tukka pysyy vähän poissa silmiltä ja näyttää paljon huolitellummalta kuin kokonaan auki olevat hiukset. Tykkään pitää hiuksia auki ulkonäön puolesta, vaikka se ei olekaan niin käytännöllistä, kun mulla kuitenkin on aika pitkä tukka. Onnekseni mulla kuitenkin tosiaan on tätä tukkaa, niin on varaa valita. Hiuksistani saa varmasti upean kampauksen mihin sitten päädynkään.

IMG_20170129_194557

Kolmas vaihtoehto on ehkä sitten lempparini. Eli tuota toista kollaasia vielä rennompi half up half down -kampaus. Tämä loivempi kihara on aina ollut mun lempparijuttu kampauksissa ja joku rento puolikiinnitys kruunaisi sen. Tykkään tästä lookista ihan hirveästi, mutta jään miettimään, että onko se kuitenkin liian rentoa?

Tahtoisin saada nyt jo ajoissa vähän mietittyä, mihin kampaukseen päädyn, sillä musta tuntuu, että tulen tarvitsemaan kaksi koekampausta. Kampaajaa varatessa tahtoisin päästä jo nyt piakkoin kokeilemaan kampausta, jotta voin sitten rentoutua sen suhteen. Jos menen koekampaukseen vasta vähän ennen häitä, en pääse irti siitä stressistä, että mitäköhän kampauksesta tulee. Olen sen verran kontrollifriikki ja stressaaja, että kaksi koekampausta olisi minulle täydellinen vaihtoehto. Toinen nyt piakkoin kampaajaa varatessa ja toinen sitten vähän ennen häitä.

Mitä mieltä olette näistä kampauksista? Mikä sopisi minulle parhaiten? Onko teillä jo naimisissa olevilla jotain sanottavaa kaasojen kampauksista? Oletteko itse tarjonneet heille kampaukset?

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Kauniita kampauksia kaikki! 🙂 Suuren suuri suositus kampaamosta Turusta on Elycia Puolalanmäessä. Ihanan rento tunnelma, tyylikäs kampaamo ja kaikki kolme naista niin ammattitaitoisia. Kannattaa tutustua heidän instagram ja facebook-sivuihinsa. Itse käynyt heillä monessa kampauksessa, kun olen ollut kaasona tai vieraana häissä. Aina yhtä upea lopputulos. Aioin heitä itse myös käyttää, kun menen naimisiin! :))

Avatar

Musta sulle sopisi just tollanen ihanan rento kampaus, hiukset auki rennolla kiharalla, etummaiset vaikka jollain letillä takana ja sit joku valkoinen panta siihen vaikka jostain kukkasista, sit vielä pari karannutta hiussuortuvaa tai karvaa ohimoille ja voilà! Oli ehkä vähän sekava selitys mut varmasti sopia teidän häiden tyyliin, vielä joku seli luonnollinen ja raikas juhlameikki siihen ❤

Avatar

Kannattaa kysellä paikalliselta ammattikoululta, josko he haluaisivat harjoitella sulle hääkampausta! Saattavat ottaa siitä kanpauksen hinnan tai tehdä ilmaiseksi harjoituksen vuoksi, mutta siinä olisi hyvä ja halpa tapa saada hahmoteltua erilaisia kampauksia! 🙂

Kaasoille ei mielestäni tarvitsisi kampausta tarjota, he varmasti saavat itsensä laitettua nätiksi ominpäinkin! 🙂

Avatar

Muistathan, että kahta koekampausta harvemmin saa pakettiin – eli toisesta ”ylimääräisestä” joudut pulittamaan lisähintaa. Hääkampauspaketteihin monesti kuuluu koekampaus ja itse kampaus häihin. Koekampaus toteutetaan monesti todella ”huolimattomasti” ja kiinnitellään vähän sieltä ja täältä, (eli koekampaus todella on vain raakaveto ja haetaan suuntaa, jotta saadaan yhteisymmärrys asiakkaan ja kampaajan välillä.)

Odotuksia ja toiveita saa olla, mutta jos haluat alusta asti loppuuntehdyt kolme kampausta, ei kannata loppusummaa ihmetellä.

Oma mielipiteeni näin kampaajana noista inspiraatiokuvistasi on se, että ensimmäinen kollaasi on kaikkein paras. Hiukset kiinni takaavat sen, että kiharat eivät pitkässä ja painavassa tukassa lässähdä (tai mahdollisen ilmankosteuden takia). Viimeinen kuvakollaasi on enemmän sellainen vartin pikakampaus kuin hääkampaus – jokaisella toki oma näkemys asioista! Onnea kampaajan valintaan!

Avatar

Jatka vaan hääjutuista kirjoittelua! kivaa lukea näitä sun tekstejä ja varsinkin, kun on itsellenikin ajankohtainen aihe! paras muutenkin kirjoittaa asioista, jotka itseään inspiroi eniten!

Avatar

Oon kaasona tulevana syksynä häissä, ja minulle sekä toiselle kaasolle morsian on kertonut tarjoavansa kampaajan. Kampaaja tulee kotiin tekemään hommansa, joten saadaan vähän hemmottelua liikkumatta mihinkään. 🙂 Olisin ollut itse valmis kyllä maksamaan tukkani, mutta morsian sanoi, että tahtoo tarjota sen vähäniinkun kiitokseksi siitä, minkä vaivan myös me kaasot nähdään hänen tärkeän päivänsä eteen. Morsian on tämän lisäksi maksanut meille mekot ja niihin asusteet, mikä musta morsiammen kuuluu tehdä. Toki näissä häissä on paljon vähemmän vieraita ja vain kaksi kaasoa, ja muutenkin vähän halvemmat menot (ainakin mitä olen postauksistasi päätellyt) niin on enemmän rahaa sitten laittaa kaasoihinkin. 🙂
Mun mielestä, jos morsian vaatii, että kaasoilla on jotain perus kiharoita kummempaa tukassa, niin morsiamen tulisi maksaa kampaus. Tietty jos kaasolla riittää taidot omasta takaa niin voi itsekin laittaa, mutta mun mielestä kaasoja ei voi vaatia laittamaan rahaa siihen, että morsian käskee mennä laittamaan tukan. Kaasot kuitenkin laittaa rahaa jo esim polttareihin, tai ainakin minä ja kaasoparini maksetaan suurin osa tulevista polttareista.

Avatar

Ehdottomasti 1 kollaasin nuttura kampaus!! 🙂 aivan yli ihania ja sopisi varmasti sinulle! Hkukset auki olevat on jotenki nykyään niin jokapäiväisiä kaduillakin et vaaka kyllä kallistuu 1:)

Avatar

Hei. Itselleni kolahtaisi ensimmäisestä nelikosta oikea yläkulma, voisin kuvitella sen myös sinulle 🙂 Alin nelikko mielestäni niinkuin itsekin mietit, liian rento. Minun silmääni ovat sellaisia ”tavallisen päivän vähän hienompia virityksiä”. Keskimmäisestä nelikosta mielestäni kaunein oikea alakulma. Auki olevat kiharat kauniita, mutta kiinnilaittaminen olisi mielestäni varmempi ratkaisu. Jos sattuu olemaan koste keli, jos haluat niitä koruja, ei pelkoa että kiharat lässähtää jos hikoilee tanssiessa jne 🙂 Teillä jos kuitenkin kirkkohäät ym. Ehkä tuollainen ”ylirento” kävisi johonkin sellaisiin, missä mennään naimisiin Intiassa meren rannalla varvassandaaleissa ja kevyessä kukkamekossa 😀 Kiva ajatus että kustantaisi kaasojen kampaukset, mutta tosiaan viiden (?) kaason kanssa se todella nostaa budjettia. Ehkä he ymmärtävät jos ”joutuvat” itse hiustenlaittonsa kustantamaan.

Avatar

Moi! Mä kannatan ehdottomasti niskanutturaa, se tuo paljon enemmän arvokkuutta ja on niinniin kaunis! Plus jos sattuu hellepäivä niin hiukset/niska eivät hikoa ja kiharat lässähdä niin helposti! plusplus itse on helpompi kihartaa ja tehdä tuollaisia avokampauksia muihin juhliin, mutta upeaa nutturaa ei väsää ihan jokainen 😉

Avatar

Tuli mieleen että välil mainitset teksteissä ”olisi meidän häiden teemaan sopiva” mutta et ole kirjoittanut teidän häiden teemasta ollenkaan (vai onko se vaan menny multa ohi?)

Olisi myös kiva jos sun pinterest taulut näkyis kaikille nii pääsis pinnaamaan näit ihanii ideoita omiinki tauluihin 🙂

Avatar

Omaan silmään tuo ylin on paras! Juhlava, tyylikäs ja sun makuun rentoa. Muut liian arkisia, eikä tartte stressata kiharan suoristumista.
Mut hei kaasoille sopis niin hyvin joku noista muista! Ja jos ei budjettiin mahdu niin kaasot sais ite laittaa hiuksensa, mutta esim. tolla tyylillä, mekko vois kaikilla olla sitten samanlainen.

Avatar

Minusta tuo ylin vaihtoehto on ehdottomasti kivoin! Itsellänikin oli hiukset kiinni häissä, ja oli mielestäni mukavaa, ettei kampauksen pysymisestä tai silmille putoilevista suortuvista tarvinnut huolehtia.

Meillä oli tosi pienet häät eikä minkäänlaisia vaatimuksia kaasojen kampausten suhteen, joten he laittoivat itse hiuksensa. Itsekin kävin hääaamuna vain ”juhlakampauksessa”, eli koekampausta ei tehty lainkaan. Minulla ei ollut tarkkaa visiota hiuksista ja luotin siihen, että kampaaja osaa tehdä hyvän – niin kuin osasikin, kampauksesta tuli aivan ihana. Tietenkään tällainen toimintatapa ei ihan kaikille sovi 😀 Olen myös ollut kaasona ystäväni häissä, joissa teimme toisen kaason kanssa itse kampauksemme.

Mielestäni hääparin ”kuuluu” maksaa kaasojen kampaaja, jos he kampaajakäyntiä tai jotain erityisen näyttävää kampausta vaativat. Sen sijaan jos hääpari ei anna kampaukseen mitään ohjetta, on kaasojen oma päätös, haluavatko he panostaa kampaajakäyntiin vai tehdä hiukset itse. Sama koskee mielestäni myös asuja. Meidän häissä kaasot saivat pukea päälleen mitä halusivat, ei ollut väri-, pituus-, mätsäävyys- tai mitään muutakaan toiveita. Siksi emme myöskään vaatteita maksaneet, ja itse asiassa toinen kaaso käyttikin vanhaa mekkoaan. Toisaalta häissä, joissa itse olin kaasona, ostimme toisen kaason kanssa uudet samanlaiset mekot ja maksoimme ne itse. Mekot maksoivat kuitenkin vain 40€, morsiamelta tuli pelkkä väritoive ja tiesimme, että heidän budjettinsa on tiukka, joten mielellämme maksoimme mekot itse.

Avatar

Musta on vaan ihana lukea näitä hääjuttuja!!<3 mun silmään ehdottomasti paras olisi niskanuttura, sopisi sulle tosi hyvin! 🙂 siitäkin saa rennon, kun jättää muutamia hiussuortuvia "kehystämään" kasvoja! Kiinnioleva kampaus on niin arvokkaan ja juhlavan näköinen, ehdottomasti sopisi noista parhaiten 🙂 niin kun joku kirjottikin, auki olevat hiukset voi helposti hiottaa, plus tuulisella säällä elävät omaa elämäänsä 😀

Avatar

Kyllä musta noi ekat nutturakampaukset olis parhaita. Jos mulla olis ollu häideni aikaan noin pitkät hiukset, olisin ehdottomasti laitattanut tollaisen. Noi viimeiset on musta vähän sellaisia, kuin olisi kiireisenä päivänä huitaissut jonkinlaisen kampauksen kasaan. Kaasoille en itse olis kampauksia kustantanut, varsinkaan noin monelle. Mutta sehän on ihan budjetista kiinni 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä