SORMUKSIA SOVITTAMASSA

IMG_20170131_145720

Mulla on probleema nimeltä sormus.

Rakastan tätä kihlasormustani! Se on ihanan erikoinen, siro ja kaunis. Juuri sellainen, mistä olen haaveillut. Sen timantit kimaltavat niin upeasti, etten voi olla tuijottamatta sitä jatkuvasti. Se on juuri minun näköiseni. Mutta voi vitsi kun sille on vaikea löytää kaveria!

Kihlasormukseeni rakastumisen jälkeen aloin heti haaveilla siitä, että myös vihkisormuksessa olisi keskellä joko yksi iso timantti, tai johonkin kivaan isohkoon muotoon istutettuja pieniä timantteja. Tiesin kuitenkin, että ei tämän sormuksen kaveriksi saa toista isoa timanttia, koska eivät ne istu yhteen. Olen sovittanut ja sovittanut messuilla ja liikkeissä vihkisormuksia, mutta ei. Mikään ei istu tämän viereen, kuten näette tuosta oikeassa yläkulmassa olevasta kuvasta, jossa on toinen niistä kahdesta sormuksesta, joita harkitsin kihlasormukseksi. Kaksi isolla istutuksella varustettua sormusta jättävät tohon väliin tollaisen kamalan raon.

Love Me Do -messuilla jollain korupisteellä sovitellessani sitten yksi esittelijä ehdotti, että entäs kaksi vihkisormusta. Olin vähän epäileväinen, koska eikö se olisi vähän outoa. Olin sovitellut rivitimanttisormuksia, koska se on ainoa malli, joka istuu tähän sormukseni viereen. Mutta kokeiltiin sitten kahta rivitimanttia, kihlan molemmille puolin. Ja ai että sitä timanttien kimallusta! Rakastuin tähän ideaan ja suupielet levisivät hymyyn nimetöntä tuijottaessani. Mulle tulee siis kaksi vihkisormusta. Okei, kyllä tällä pärjää. Jos en kerran voi saada sitä isoa timanttia, on tämä vaihtoehto kuitenkin myös ihanan näyttävä. Niin paljon timantteja! En tiennyt olevani tällainen harakka.

Tästä huolimatta mulle jäi kuintenkin sellainen pieni kaipaus sykkimään rintaan. Ja sitten viime viikonloppuna Turun häämessuilla sormuksia taas sovittaessani sain idean. Jos mulle kerran tulee kolme sormusta, niin mähän voin jättää kihlan alimmaksi ja laittaa toiseksi sormukseksi rivisormuksen, jolloin saan tilaa isolle timantille, kun molemmat isokiviset sormukset mahtuvat sen rivisormuksen päälle, eikä siihen jää sitä hirveää rakoa. Tadaa! Täydellistä!

Tähän ideaan olen nyt rakastunut ja olen niiiiiiiiiin onnellinen. Mulle tulee kaksi vihkisormusta, joista toinen tulee luultavasti olemaan rivitimanttisormus ja toinen sitten jotain muuta. Mutta sitten pitäisi vielä löytää sopivat sormukset…

Tuo kihlasormukseksi harkitsemani Princess -malliston sormus on aivan ihana ja voisin mieluusti ottaa sen vihkisormukseksi, mutta kun se ei sovi. Jos keskellä on rivitimanttisormus, Princessin valkokultainen yksinkertainen rengas ei sovi mukaan. Jos taas välissä on sileä sormus, ei kihlasormukseni sovi mukaan. Yksi vaihtoehto olisi laittaa väliin tuollainen kihlasormukseni muotoon täydellisesti sopiva kaareva sormus, jossa on sekä timanttiriviä, että sileää, sillä silloin se sitoo molemmat sormukset yhteen. Mutta ideaali tilanne minulle olisi löytää sellainen sormus, jossa on keskellä isompi timanttimuodostelma ja siitä lähtee sivuille timanttirivit, kuten tässä kihlassakin. Sellaista on kuitenkin vaikea löytää, sillä erikoisen malliseen kihlasormukseeni ei tosiaan sovi ihan mikä tahansa. Pyöreät sormukset näyttävät hassuilta, neliskulmaiset näyttävät hassuilta, isoilla timanteilla varustetuissa sormuksissa sitten taas ei tunnu olevan missään niitä timanttirivejä, vaan ne ovat liian simppeleitä. Tuo Princess -malliston sormus olisi muodoltaan täydellinen, sillä tuo kukkamainen muoto sopi loistavasti tähän kihlaan, mutta kun ne rivitimantit jatkuvat. Mutta etsintä jatkukoon…

Hakusessa on nyt siis rivitimanttisormuksen lisäksi täydellinen rivitimantilla ja isommalla ei täysin pyöreällä tai neliskanttisella muodostelmalla varustettu vihkisormus. Jos sellaista ei löydy, niin sitten täytyy harkita teettämistä. Ja sitä ajatellen minä lähdinkin tätä kirjoittamaan. Sillä haluaisin hirveästi kuulla, onko teillä kokemuksia sormuksen teettämisestä? Minkä hintaiseksi se tuli? Missä teetitte? Kaikki suositukset Turusta ja pääkaupunkiseudulta otetaan lämpimästi vastaan! 

Kommentit

43 kommenttia
Avatar

[…] se on kuitenkin ehkä jopa tärkein juttu, koska se on loppuelämän sormessa. Kirjoittelin sormuksen hankinnasta jo melkein vuosi sitten, kun lähdin heti tammikuussa sovittelemaan sormuksia, ja mulle tulikin […]

Avatar

Tuo oikea alakulma kuinka täydellinen.

Emilia Huttunen

Se on kyllä aika ihana! Mut mikään näistä ei vielä ollut mulle sellainen täydellinen 😀

Avatar

Eli laittaako Topias alttarilla sulle sitten ensin yhden ja sitten toisen sormuksen? 😀 Tämä tuli vaan ekana mieleen kolmesta sormuksesta 🙂

Emilia Huttunen

Se unohtuikin kirjoittaa, mutta olin siis ajatellut juottaa ne sormukset yhteen! 🙂 Toi tuli mulle myös mieleen! 😀

Avatar

Mun mielestä kaikki paitsi kuva missä kaksi siroa rivisormusta näyttää vähän tyhmille. Ja kaksi vihkisormusta ajatuksena vähän kummallinen, ehkä sen toisen rivisormuksen voisi saada myöhemmin jonain 1-,5-,10- vuotishääpäivänä? Miten tapahtuisi esim kahden rivisormuksen sormeen pujottaminen alttarilla, ja tulisiko molempiin sama kaiverrus? Luulen että sun sormus olisi tosi nätti yhdelläkin sirolla rivisormuksella 🙂 mutta siis itse en laittaisi toista keskitimantillista sormusta missään tapauksessa, oli se sitten yksi isompi timantti tai monta pientä rykelmässä 🙂

Emilia Huttunen

Mä ajattelin ensin myös, että kummallinen idea, mutta sitten tykästyin 🙂 Mulle on myös ehdotettu, että se toinen sormus voisi olla huomenlahja, tai sitten juuri 1 -vuotislahja, mutta mä kyllä haluan sitten hääkuvissa jo kaikki sormukset näkyviin.

Avatar

Minä löysin unelmieni sormuksen Hovikullasta, Hämeenkadulta. Ainoa ongelma oli sormuksen hinta, joka oli yli budjettimme…ja siellä itse ehdottivat että heidän seppänsä voisi tehdä samanlaisen kuin kyseinen sormus, hinta tuli lähes puolella alaspäin ja sormus oli juuri sellainen kuin olin halunnut! Itselleni kun ei ole merkitystä sormuksen valmistajasta/merkistä niin tämä oli täydellinen vaihtoehto. Voin siis suositella!

Emilia Huttunen

Pitääkin kysellä kyllä hintoja tolle teettämiselle! 🙂 Mullakaan ei ole kovin suurta budjettia sormukseen.

Avatar

Oikee alakulma näyttää ihan täydelliseltä!

Emilia Huttunen

Se on kyllä kiva! 🙂

Avatar

Kannattaa kysyä tarjousta kultaseppä Mika Mäkiselta Turusta. Hänellä on hyviä ideoita ja hinnat olivat huomattavasti edullisempia kuin liikkeessä. Suosittelen.

Avatar

Sinulla on upea kihlasormus. Vihkisormus voi olla ”simppeli”, joka ei vie tilaa kihlasormukselta. ”Överit” ei tuo hyvää loppu tulosta. Vuosien varrella komboon voi lisätä sormuksia. Mukavaa hääsuunnitteluja sinulle.

Avatar

Millainen hääbudjetti muuten teillä on? 🙂

Avatar

Oon koruliikkeessä töissä ja vaikka kaks sormusta näyttää tosi hyvältä sun kihlan kanssa, en suosittele sitä jos oikeesti budjetti on pieni, niinku kommentissa toteat. Koruissa ja varsinkin timanteissa laatu maksaa ja laatu on se mikä saa ne kestämään pidempään – niitähän on tarkoitus käyttää päivittäin vuosikausia, joten niihin kannattaa panostaa 🙂 toki päätös on jokaisen morsiammen oma, mutta lähtökohtaisesti itseäni harmittaa ettei Suomessa tajuta panostaa enemmän sormuksiin, jotka loppupeleissä ovat avioliiton pysyvin symboli, toisinkuin vaikka hääjuhlien juomat tai ruuat. Mutta tämä on vaan mun mielipide tietysti 🙂

Avatar

Täällä kans korukaupan myyjä ja samoilla linjoilla toisen myyjän kans että satsaa ehottomasti laatuun! En myöskään tajua miksi sormuksen budjetti jätetään liian usein niin pieneksi.. Sitten ihmetellään kun ei saakkaan sitä laadukasta näyttävää sormusta edullisesti. En toki tällä tarkoita suoraa juuri sinua vaan monia asiakkaita. 🙂

Ja mitä tuohon yhistelmään tulee niin ei tuohon sovi ei sitten millään mikään toinen missä keskellä iso kivi. Ei vaikka väliin laittais mitä sormusta. Kihlasormuksesi on aivan ihana, mutta myyjänä olisin jo myyntitilanteessa kertonut kuinka vaikea sille on löytää kaveria.

Tuo oikea alakulma on nuista ylivoimaisesti kaunein yhdistelmä. Monet ostaa jos haluaa kolmen sormuksen yhistelmän niin sen kolmannen huomenlahjaksi.

Onnea sormuksen etsintään, kyllä se oikea vielä löytyy!:)

Avatar

Mulla teetettiin Turussa Aitokulta-liikkeessä. Todella hyvä palvelu! Mä teetin mun sormuksen mun edesmenneen äidin sormuksista ja siitä tuli upeampi mitä edes uskalsin toivoa. Eli jos sulta löytyy koruja joita et käytä niin kannattaa viedä liikkeeseen, jos ei sormukseen sitä materiaalia käytä niin saa hintaa alemmaksi.

Avatar

Muut oudon näköi minusta paitsi oikea alakulma! Tosin makuasia! Mulle tuli kans hankala kihla vaik ihana onki mut vaikea oli löytää kaveria ja vieläkin vähän näyttää tyhmälle ja nyt haaveissa ois kolmas sormus vuosipäivälahjaksi.
Mutta katoppa toi linkki, aivan ihana ja upea!! http://everlastingweddingblog.blogspot.fi/2015/04/varasormus-ja-1-kkn-rajapyykki.html?m=1

Avatar

Valtavan kauniita nuo linkin sormukset!

Avatar

Samaa mieltä, aivan ihana idea!

Avatar

Siis tuo on kyllä asia, mitä ei kihlasormuksia katsellessa yhtään mieti! Että miten sitten tuleva vihkisormus siihen istuu. Mulle kävi just päin vastoin kun sulle, eli mun kihlasormus on tarkotettukin pidettäväks kahden rivitimanttisormuksen kanssa, jotka sujahtaa kihlasormuksen timanttirykelmän alle aivan täydellisesti. Eli vähän kun vahingossa mun vihkisormus on hoidettu pois päiväjärjestyksestä 😀 Mä ite tosin haluan ensin vaan yhden rivitimanttisormuksen ja sitten sen kolmannen, sormusrykelmän täydelliseks tekevän, sormuksen kun/jos toivottavasti joku päivä sitten meidän perhekin täydentyy kääröllä! <3 Sinuna ehkä teettäisin tuohon kihlasormukseen kiinni (jos joka tapauksessa ajattelit juottaa kaikki sormukset yhteen) esim kahden rivin rivitimanttisormuksen mikä tuollein lainehtis niinkun tuo kaunis kihlasormus 🙂 Säilyis iso keskusrykelmä pääosassa, mutta tulis säihkettä ja kaikesta yksi ihana kokonaisuus!

Avatar

Hyvä myyjä kertoo kyllä asiakkaalle minkälaiseen sormukseen on vaikea löytää sitten kaveria. Asiakas saa toki ostaa minkä vain haluaa mutta ainakin me aina kerrotaan tällaiset tiedot asiakkaalle ettei sitten tule yllätyksiä. 🙂 Toki jotku päätyy myös siihen, että pitää vain yhtä sormusta vaikka onkin naimisissa. Saa juuri sellaisen kuin haluaa eikä ole merkitystä sopiiko viereen mikään toinen sormus.

Avatar

Muakin miellyttää eniten alarivin oikea 🙂
Paitsi en oo puolueeton…muistuttaa nimittäin mun omia sormuksia 😀

Toivon todella että löydät unelmiesi sormuksen/-t! Se ei oo mikään helppo saavutus, mutta sen tuntee kun oikea osuu kohdalle:)

Avatar

Nyt kun näitä hääpostauksia tulee, nii ois kiva lukea sun pohdintaa sukunimestä 🙂 Otatko Topiaksen sukunimen vai Topias sun? Itellä kiinnostaa kaikki nimiin liittyvät jutut

Avatar

Niiiin ihana tuo oikea alakulma! 🙂

Avatar

Täältäkin ääni oikealle alakulmalle!

Avatar

Mielestäni oikea alakulma on paras, mutta vain yhdellä vihkisormuksella. Kaksi on liikaa, näyttää vaan jotenkin liialta omaan makuun. Toki päätät itse ja makuja on erilaisia. 🙂

Avatar

Minulla on kaksi vihkisormusta ja ei siinä ole mitään outoa, kaikki kolme yhdessä on täydelliset, mutta yksikseen yksinäiset 😀 minulla on kihlasormuksen molemmin puolin vihkisormukset. Mies laittoi alttarilla kaksi sormusta ja kirkon jälkeen laitoin ne oikein päin. 🙂

Avatar

Itse painiskelin samanlaisen ongelman edessä. Mikään sormus ei tuntunut täydellisesti mätsäävän kihlasormukseeni. Päädyimme teettämään vihkisormuksen. Turkulaista Aitokultaa näytti joku muukin suositelleen. Loistavaa palvelua, asiantuntemusta. Teettäminen tulee itseasiassa jopa kauppahintoja edullisemmaksi. Aitokullassa ovat hyvin perillä timanteista, koostumuksesta, aitoudesta ja alkuperästä.Saat uniikin, juuri sinulle sopivan vihkisormuksen!

Avatar

Hei, pakko kommentoida, oikea alakulma ehdottomasti paras. Itselle aikoinaan valikoitui juuri vihkisormuksen vuoksi tosi timanttiset sormukset. Nyt jälkikäteen mietittynä olisin valinnut vähän arkisemman vihkisormuksen jotta en näytä ihan harkalta muuten suht luonnonmukaisessa tyylissä. Jokainen tekee niin kuin haluaa, mutta suosittelen antamaan sormus asialle aikaa ja miettimään miltä sormus näyttää arki lookissasi. Juhla koruja voi ostaa mielinmäärin eikä niitä käytetä joka päivä;)

Joten ehdottaisin kahta siroa sileää sormista kihlasormuksen ympärille jolloin kihlasormus pääsisi oikeuksiinsa. Joskus vähemmän on enemmän 🙂

Avatar

Samaa mieltä ehdottomasti. Less is more, koska kihlasormuksesi sirous ja näyttävyys menee täysin hukkaan jos ympärillä on timantteja kahmalokaupalla. Korosta kihloja ylsinkertaisella vihkisormuksella. Sormuksia pidetään vauvan kakkapyllyä pestessä, vessanpönttöä kuuratessa, kauppareissulla, ruokaa laittaessa, haravoidessa, nuotiolla, ikkunoita pestessä. Ainakaan itse en jaksaisi olla joka välissä siirtämässä sormuksia sormesta turvaan. Jos taas ei kotona pidä sormuksia, ne unohtuvat helposti ja näin koko sormuksien idea menee täysin hukkaan. Eli lämpimästi suosittelen valitsemaan melko simppelin vihkisormuksen timanttiloiston rinnalle. Anna päätöksellesi aikaa. Kyllä se sieltä hahmottuu ajan kanssa.

Avatar

Apua jos oikeesti pidät sormuksia kaikissa mainitsemissasi tilanteissa!:o Naiset aivan liian vähän huolehtii arvokkaista monen sadan tai tuhannen euron sormuksistaan. :/

Ja yleensä vihkisormus on näyttävämpi kuin kihla, mut toki se ei saa jättää kihlaa varjoonkaan. Mut kukin valitsee mikä itselle mieluisin, vaikka sitten sileä timantiton vihkisormus.

Avatar

Omanlainen ja itsestä hyvältä näyttävä ja tuntiva setti on tärkein! Ihan sama, mitä muut ajattelevat. Itse katselet sormuksiasi päivittäin. Minusta idea on timanttinen! Täytyy kuitenkin jakaa oma kokemus. Tiedätkö, minulle kävi niin, että vihki- ja kihlasormus olivat yhdessä liian leveä kokonaisuus joka päivänä pidettäväksi ja lopulta kihlasormus piti vaihtaa ohuempaan. Tuli kipua koko käteen ja teen paljon töitä koneella ja kynien & siveltimien ääressä, joten sormien liikkuvuus tärkeää. On mulla ollut muitakin leveitä sormuksia, mutta ei päivittäisessä pidossa. En yhtään ollut ajatellut asiaa.

Avatar

Teettäminen kannattaa ehdottomasti ja pienemmälläkin budjetilla pärjää. Kultasepän tehtävänä on tehdä asiakkaan budjetin mukaiset sormukset. Mulle teetettiin sormus ja oon kyllä tosi tyytyväinen siihen ratkaisuun ollut, vaikka kihla matkan varrella vielä vaihtuikin. Auraria Turussa teki mun sormukset ja suosittelen!

Avatar

AITO Kultasepänverstas Turussa (aitokulta.fi). Siellä me ollaan teetetty kihlasormukset ja vihkisormus. Meidän sormukset näkyy ainakin tällä hetkellä heidän etusivullaan Korun teettäminen-kohdassa. Lämmin suositus!
Itse olen sitä mieltä että vihkisormuksia on vain yksi! Vaikkei kukaan nyt mielipidettäni kysynytkään.

Avatar

Hei, mulla tuli ekana mieleen et miltä kuulostas kaks iso timanttista sormusta silleen limittäin? Et ne timantit ei ois suoraan päällekkäin vaan silleen vähän kuin vierekkäin.

Avatar

Teetätin iki-ihanan rivitimanttisormukseni Tampereella, Kultasepät Andreasenilla (http://www.andreasen.fi). Hinta oli todellakin kilpailukykyinen! Menin naimisiin 12/2013, jolloin sormus maksoin alle 2000 euroa ja juuri huollatin sormuksen ja sain hinta-arvioksi n. 3700 euroa (ko. liikkeen ulosmyyntihinta vastaavalle). Voin lämpimasti suositella ko. liikettä! Oma sormukseni on yhdistelmä heidän kahdesta vakiomallistoon kuuluvasta sormuksesta. Keltakultainen, jossa viisi 0,15 ct timanttia w vs) valkokultakiinnityksellä. Heillä on siis omat kultasepät, jotka suunnittelevat ja toteuttavat mieleisen sormuksen.

Avatar

Mahtavaa, että olet jättänyt sormusbudjettia suht reilusti (mikä ei ole yhtään itsestäänselvää nykyään) ja saanut unelmiesi sormuksen. <3 Sitä kuitenkin käytetään joka päivä niin kannattaa satsata kauneuteen ja kestävyyteen!:)

Avatar

Kultasepänliike Morris Lindblom Turussa. Teetin siellä omani ja sain huomattavasti laadukkaamman kuin mitä samalla rahalla saa liikkeistä. Yksityisen kultasepän hinnoissa ei ole esim. järjettömiä markkinointikuluja, jolloin voivat tehdä edullisemmin. Suosittelen! Tekevät ilmaiseksi 3D kuvat suunnitelmasi mukaan. Heillä on myös malleja hurja määrä heidän ateljeessa

Avatar

En löytänyt mielestäni sormusta, joten teetätin Naantalin Hopeapajalla. Sain juuri sellaisen kuin halusin, tai oikeastaan vielä paremman. Hinta-laatusuhde kohdillaan ja huippuhyvä palvelu.

Avatar

Oletko ajatellut sormuksen teettämistä? Se ei ole ollenkaan niin kallista kuin aluksi voisi kuvitella. Voisit viedä omia rakkaita mutta käyttämättä jääneitä kultakoruja mukaan joista sormus voitaisiin tehdä ja säästäisit materiaalin hinnassa. Myös timantit voidaan uudelleen käyttää. Sormuksesta tulee tunnearvoltaan paljon rakkaampi ja tietysti myös juuri sellainen kuin itse haluat. Kultaseppä osaa sovittaa sormukset täydellisesti toisiinsa sopiviksi ja hassuja rakoja ei jää. Itselläni on näin tehdyt sormukset. Kihlana Kalevalakorun filigraani.

Itse halusin kolmannen sormuksen huomenlahjaksi. Mielestäni parempi vaihtoehto kun kaksi vihkisormusta.

Avatar

Aivan täydellinen kombo tuo oikea alakulma!!

Avatar

Jos ehdottomasti haluat rinnalle toisen isokivisen sormuksen niin sitten kannattaisi niitä olla kolme limittäin Ne voi myös juottaa yhteen niin eivät pääse pyörimään

Avatar

Atelier Eklöf helsingissä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä