HÄÄPUKUOSTOKSILLA

Minä tein sen! Selätin hääpukukammoni.

Minunhan piti käydä jo helmikuussa ensimmäistä kertaa sovittamassa pukuja, mutta pitkään sitä aikaa kammottuani peruutin sen viime hetkellä. Ajatus hääpuvuista on ahdistanut ja pelotti ihan hirveästi se ensimmäinen kerta, koska puvusta niin kauan haaveiltuani mulla oli sellainen mielikuva, että sen ensimmäisen kerran tulee olla jotenkin täydellinen. Sellainen maaginen onnen hetki. Ja siitä tuli kauheat paineet, kun pelkäsin, että jotenkin kuitenkin pilaan sen kokemuksen.

Varasin sitten jo pian sen perumisen jälkeen uuden ajan, joka oli viime perjantaina. En kertonut kellekkään aikeistani mennä sovittamaan pukuja, en edes kaasoille, sillä löysin sen itselleni sopivan tavan päästä ahdistuksesta irti. Menin nimittäin sovittelemaan ihan vaan äidin ja kummitädin kanssa! Ja se oli tosi kivaa. Se ei ollut maagista, uskomatonta ja upeaa, en itkenyt, eikä itkenyt kukaan muukaan. Ja se on ihan ok. Nyt tuntuu todella tyhmältä, että olin kasannut itselleni järkyttävät paineet näin hölmöstä asiasta! Tässä ei ole kuitenkaan mitään kiirettä, eikä sen sovittamisen tarvitse olla mikään elämän upein kokemus. Hääpuvun etsiminen oli kyllä oikeasti tosi ihanaa ja odotan nyt innolla seuraavaa kertaa! Ja kuka tietää, ehkä se maaginen itkuhetki tuleekin sitten, kun se oikea puku löytyy. Oikeastaan vähän luulenkin niin, koska nyt pukuja sovitettuani mulla on sellainen olo, että tiedän kyllä, kun se oikea tulee vastaan, ja sitten aukeaa hanat. Nyt vain hymyilytti ja nauratti.

Kokeilin vähän erilaisia malleja perjantaina, yhteensä taisin ehtiä siinä tunnissa sovittaa viittä tai kuutta pukua. Kokeilin yhtä a-linjaista pukua äidin ja kummitädin mieliksi, mutta kun sain sen päälle, he olivat samaa mieltä kanssani, että ei se ole minun mallini. Minun valinnoistani äiti ja kummitäti olivat alkuun aivan kauhuissaan! Istuivat siinä penkeillä pyörittelemässä silmiään ja haukkuivat kaiken lyttyyn tuttuun tapaansa 😀 Mutta sitten kun sain puvut päälle, he joutuivat myöntämään, että minä olin kyllä oikeassa, sillä puvut näyttivät kuulemma päälläni aivan erilaiselta kuin henkarissa.

Toivoin saavani tältä ensimmäiseltä kerralta tukea siihen mallin valintaan, jotta tietäisin vähän, mitä katselen, mutta ajatukset eivät kyllä muuttuneet mihinkään. Olen ajatellut pitkään, että minulle sopii joko merenneito tai ball gown ja oikeassa olin, molemmat mallit olivat täydellisiä. Mutta en vielä saanut mitään varmuutta siitä, kumman oikein haluan! Joten jatkan sitten molempien sovittelua ja odotan, että se oikea tulee vastaan.

Seuraavan ajan tahtoisin varata niin, että kaikki kaasot pääsisivät mukaan. Oli helpottavaa ja ihanaa kokea hääpukujen sovittaminen äidin ja kummitädin kanssa, mutta tämä on kokemus, jonka tahdon jakaa myös kaasojeni kanssa. Ei heitä ole turhaan tähän tehtävään valittu, vaan he ovat juurikin ne ihmiset, joiden kanssa tahdon tällaiset jutut jakaa. Tuo ensimmäisen kerran jännitys vaan oli helpompi selättää oma äiti tukena. Voi että. Tuo perjantai kyllä konkretisoi ihan hirveästi näitä lähestyviä häitä. Häihinkin on enää reilut 14 kuukautta!

Mulla on jo täydellinen mies, enkä malta odottaa, että löydän täydellisen puvun sille päivälle, kun meistä tulee vihdoin aviopari!

Ps. En laittanut kuvia itsestäni puvuissa, koska en ole vielä varma haluanko näistä puvuista jonkun. Sitten kun se oikea puku löytyy (toivottavasti kesän aikana), voisin kyllä esitellä joitakin muita ihania pukuja täällä! 😉 Mutta paljastan sen, että ainakin kaksi näistä kuvien puvuista oli päälläni perjantaina!

Kuvalähde Pinterest

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Miks ei 🙂 Mieluummin ajoissa kuin liian myöhään, varsinkin kun se puku ei välttämättä heti löydy. Monilla on käynyt köpelösti kun on olettanut että on tässä vielä aikaa, mutta onkin tullut lopulta kiirus. Joidenkin pukujen tilausajat on useita kuukausia ja saattavat niistä vielä viivästyä, sitten aikaa vielä lopullisille muokkauksille ja sovituksille. Esimerkiksi Morsiusgallerian sivuilla suositellaan metsästämään pukua 6-12 kk ennen häitä.

Avatar

Moikka! Ihania sovitushetkiä sulle ! Osaatkohan kertoa, mikö ton ylärivin oikeenpuolimmaisen puvun nimi on? Aivan ihana !

Emilia Huttunen

Se on Maggie Sotteron puku, mutta nimeä en valitettavasti osaa sanoa! 🙂

Avatar

Öö, onko toi oikein, että 14kk häihin?? Miksi ihmeessä jo nyt esim. hääpukua metsästämässä? 😀
Me päätettiin puoli vuotta ennen häitä vasta päiväkin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä