TURUN PARAS TUKKATAIKURI – HIUSTENPIDENNYKSET 3.0

Mulla oli ensimmäistä kertaa syksyn jälkeen perjantaina kampaaja-aika Hair Mondon Annakaisalle, joka laittoi mulle taas tauon jälkeen hiustenpidennykset. Mullahan on ollut nyt kaksi kertaa sinetit ja taas kerran mulle laitettiin saman pituista hiusta kuin oma tukkani on, eli tuuheutta lähdettiin taas hakemaan! Mun tukka onkin jo niin pitkä, että tällä kertaa piti tilata pidempää hiusta, että pidennykset yltivät omien latvojen tasolle.

Hiustenkasvatusprojektini on sujunut loistavasti! Viime keväänä leikkasin tukasta 10 senttiä pois ja syksyllä otettiin taas viitisen senttiä. Nyt mulla ei olekaan tuota vanhaa värjättyä hiustaa enää jäljellä kuin ehkä 10 senttiä! Olen siis värjännyt hiukseni viimeksi 2014 maaliskuussa, jolloin Annakaisa taidokkaasti värjäsi mulle upean luonnollisen liukuvärin, joka oli loistava lähtökohta värjäämisen lopettamiselle. Sitä sävyä on ollut helppo kasvattaa huomaamattomasti pois! Annakaisa on kyllä ihan uskomaton velho hiusten kanssa.

Päätin lopettaa hiusten värjäämisen, koska kyllästyin siihen, että mun hius on todella herkkää ja kärsii aina värjäämisestä. Tämä oli kyllä yksi elämäni parhaita päätöksiä, sillä hiukseni eivät ole koskaan voineet näin hyvin! Alkuun vihasin omaa harmaaruskeaa sävyäni, mutta nyt olen oppinut jopa rakastamaan sitä. Välillä kuitenkin iskee tylsyys ja tuska, kun ei voi enää räväyttää ja yhtäkkiä vain värjätä hiuksia ihan eri sävyllä. Tai tietenkin voi, mutta sitten menisi kolmen vuoden työ hukkaan. Onneksi värjääminen ei kuitenkaan ole ainoa asia, millä sitä vaihtelua saa.

En myöskään ole halunnut leikata hiuksiani enempää kuin ne pakolliset kuivat latvat, enkä halua oikeastaan hirveästi vaihdella mallia. Koko idea kun lähti siitä, että halusin pitkät hiukset, mutta halusin niiden olevan myös hyväkuntoiset. Täydellinen ratkaisu sitten onkin ne sinettipidennykset! Ensimmäisellä kerralla laitettiin mulle vähän pidempää tukkaa ja sain upean luonnollisen näköisen pitkän tukan. Muistan olleeni joitain kuukausia pidennysten laiton jälkeen erässä pr-tilaisuudessa, jossa oli joku eurooppalainen kuuluisa hiustaiteilija mukana ja hän ihasteli pitkiä ja kauniita hiuksiani. Sanoin sitten siihen, että joo nää pidennykset on kyllä aivan upeat ja hän oli ihan ihmeissään, että onko mulle pidennykset, koska ei hän ollut yhtään huomannut. Hän sitten tarkasteli hiuksiani lähempää ja kehui, että olen kyllä löytänyt todella taitavan kampaajan. Ja niinhän minä olen!

Nyt en enää kaipaa lisäpituutta, sillä päinvastoin tahdon nähdä, minkä pituinen se ihan oma tukkani on, mutta pidennyksillä saa hiuksiin ihanasti tuuheutta ja näyttävyyttä. Nyt sinettien kanssa hiukset ovat juhlissa paljon kauniimmat, mutta helpottavat myös ihan arkea, sillä tukka näyttää paljon paremmalta sekä auki että ponnarilla. Nutturassa on kokoa, ponnari on tuuhea ja auki jätetty tukka vaikuttaa huolitellulta ilman vaivannäköä. Pidennykset auttavat jotenkin omaa tukkaani asettumaan paljon kauniimmin, eikä minun tarvitse taas tehdä mitään muuta kuin harjata!

Viime kerralla päätin ottaa pidennykset, koska hiusten väri oli niin kamala. Latvat olivat tooodella oranssit, mutta pidennysten kanssa sävy muuttui täysin, ilman mitään värjäystä. En ole käyttänyt edes mitään sävytteitä. Vannon kyllä niin täysin sinettien nimeen. Kaikille ne eivät tietenkään sovi! Kampaaja on siinä kohtaa paras arvioimaan, mikä on juuri sinun hiuksillesi paras vaihtoehto.

Pidennysten kanssa hiukseni myös voivat taas paremmin, sillä olen toooooodella laiska hoitamaan niitä. Sinettien kanssa on vain tärkeää huolehtia hiusten harjaamisesta, joten siihen tulee oikeasti kiinnitettyä huomiota. Ilman pidennyksiä saatan usein mennä oikeasti viikon harjaamatta hiuksiani kertaakaan. Pesen hiukseni yleensä aina kerran viikossa, joten valitettavan usein myös harjaan ne ainoastaan ennen pesua. Sinettien kanssa harjaan kuitenkin hiukset vähintään joka ilta, juuri ennen kuin letitän ne yöksi. Olen kokenut letin parhaaksi tavaksi pitää pidennykset parhaassa mahdollisessa kunnossa. Yritän myös muistaa vaihdella ponnarin paikkaa, enkä pidä hiuksia ikinä liian pitkään ponnarilla.

Olen tämän kasvatuksen myötä myös vähentänyt pesukertoja koko ajan. Nyt olen tosiaan siinä kerta viikkoon tahdissa, joka sopii minulle hyvin. Jos olen hikoillut tallilla, tarvitsen viimeisinä päivinä kuivashampoota tai pipon. Pesutahdin hidastaminen on kuitenkin tehnyt hyvää tukalle ja päänahkakin sopeutuu siihen nopeasti!

Hiukseni voivat paremmin kuin koskaan ja nyt ne taas näyttävät ihanilta! Oma luonnonkiharani korostuu pidennysten kanssa kauniisti ja suoristusrauta saa taas pölyttyä kaapissa. Tietenkin säännöllisesti käyttämilläni tuotteilla on myös oma osansa tässä projektissa! Kiinnostaisiko teitä kuulla ja nähdä, mitkä tuotteet ja käytännöt olen kokenut parhaiksi tässä hiusoperaatiossa? 🙂

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Moi! Minua kiinnostaa että miten sait harvennettua hiustenpesu kertoja? Oletan, että käyt kumminkin suihkussa useammin kun kerran viikossa :D, niin kasteletko sillon vaan tukan mutta et pese? Laitatko pelkkää hoitoainetta vai et mitään? Ootko kokeillut kookosöljyä hiusnaamiona/päänahkaan? Itse olen nyt taas pitkästä aikaa laittanut hiuksiin ja päänahkaan kookosöljyä vaikuttamaan, pitäis varmaan vaan joskus antaa vaikuttaa esim. yön yli tai aamusta iltaan jos on kotona koko päivän. Oon itekin kiinnostunut hiustenhoidosta ja hyvinvoinnista joten kaikki vinkit kiinnostaa! Ennen suoristin hiuksia joka päivä ja jopa pari kertaa päivässä, en kokenut itseäni kauniiksi muuten.. mutta nykyään hiukset näyttää hyviltä ja kiiltäviltä ilman suoristustakin 🙂

Avatar

Oon kyl vähän kade, oman tukan maksimipituus on kampaajan mukaan lapojen kohdalla D: siinä menee selvästi raja, kun pituus ylittää lavat…

Kerro ihmeessä tukkataikasi!

Avatar

Montako sinettiä sulle laitettiin ja paljonko sun luottokampaaja velottaa laitosta / tunti? Näyttää tosi hyvältä ja voisin olla kiinnostunut, en vaan tiedä, riittääkö rahat tällaiseen ns. Ylimääräiseen…

Avatar

Kiinnostaa! 🙂 Siis lähinnä tuo hoitotuotteiden puoli. Mulla tulee toukokuussa 3 vuotta viime värjäyksestä ja leikattukin on vain muutaman kerran – ne kuivat latvat pois myös. Ihan yhtä pitkä kuin sulla ei ole minun reuhkani vielä, mutta melkein. Ja luonnonkihara täällä myös 🙂 Olis myös kiva nähdä erilaisia helppoja kampauksia arkeen. Omani on aina vaan letillä tai sitten päätä koristaa pikaisesti tehty mombun 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä