HETKI BAARITISKILLÄ

Tämäkin teksti on asiakirjoittamisen satoa. Harjoiteltiin paljon käyttämään eri sanaluokkia ja se oli aika mielenkiintoista. Tähän kirjoitin nyt ylös vielä tehtävänannonkin. Oli muuten ihan älyttömän vaikeaa kuvailla tilannetta ilman adjektiiveja!

 

Kirjoita yhdestä seuraavista aiheista:

Luo tilanteen mukainen tunnelma käyttämättä adjektiiveja. Kuvaa toimintaa ja tapahtumia, käytä verbejä ja substantiiveja.

Noin 2000 merkkiä.

  • ›Hetki baaritiskillä
  • Tuokio terveyskeskuksesta
  • ›Kaksikymmentä minuuttia kotibileistä

Hetki baaritiskillä

Valot välkkyvät seinissä ja katossa, osuen musiikin tahdissa baaritiskiin ja ihmisiin, jotka odottavat pääsevänsä tiskin luokse. Baaritiskin pinta kimaltelee, kun tanssilattialta lentelevät valot osuvat tiskillä näkyviin lasien jättämiin renkaisiin ja yli läikkyneisiin juomiin.

Tiski tärähtelee hakkaavan musiikin tahdissa. Sivusilmällä näen ihmisiä tanssimassa samaan tahtiin. Osa edessäni odottavista ihmisistä liikehtii kärsimättömästi. Jotkut rentoutuvat ja tanssivat pienin liikkein paikallaan. Valot välähtävät taas ja osuvat ihmisten hiuksiin. Hiusten liike kohtaa valon kuvion, joka toistuu taas uudestaan. Hiukset kiiltävät ja heijastavat valoa saaden minut hypnotisoitumaan näystä. Jono ei liiku ja tuijotan valojen leikkiä.

Ilma ei liiku, kuten eivät ihmisetkään. Näen jatkuvasti liikettä jossain edessäni, mutta liike ei yllä tänne asti. En pääse ottamaan askeltakaan, enkä etene mihinkään. Juomia kohti etenevät vain leikkivät valot.

Tunnelma muuttuu musiikin mukana, eivätkä valotkaan enää jaksa leikkiä. Ne pysyttelevät tanssilattialla. Minä pysyn paikallani. Alan menettää kaiken toivon, eikä janokaan enää vaivaa. Janon tilalle tulee väsymys. Turhautuminen valtaa mielen ja ajatuksiini vajoten hipelöin käsilaukun pohjalta löytyvää narikkalappua.

Vilkaisen kohti baaritiskiä, joka on edelleen täynnä pieniä renkaita ja valuttaa nestettä tiskin edessä odottavien jalkoihin. Enää eivät valot osu tiskiin, eivätkä yli läikkyneet juomat kimaltele. Enää baaritiski ei houkuta minua, mutta narikkalappu kuumottaa kädessäni. Pehmeä sänky ja viileä tyyny valtaavat ajatukseni. Ennen kuin ehdin edes rekisteröidä omaa päätöstäni, jalkani jo kuljettavat minua kohti ulko-ovea ja baaritiski jää selkäni taakse.

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Tekstistä löytyy useakin adjektiivi (pehmeä sänky, viileä tyyny, pieniä renkaita). On kyllä vaikeita nuo sanaluokat, jos jokaiseen sanaan ei oikeasti kiinnitä huomiota ja pureksi niitä palasiksi. 🙂

Avatar

Onhan tuossa adjektiiveja.. Saiko siis olla joku tietty määrä? 🙂
Esim.
Pehmeä
Viileä
Pieni
Leikkivä
Hakkaava
Jne.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä