ÄLÄ UNOHDA LEIKKIÄ

Yhteistyössä Paw Patrol

Kuten kuvista näkee, meillä rakastetaan Ryhmä Hauta. Ei ryhmähautaa, vaikka se joulun alla levinnyt epäonnisen isoäidin viesti olikin todella hauska! 😀 Tämä Ryhmä Hau -rakkaus on lähtenyt Nompulta, joka joskus alkoi katsoa Viaplaysta Ryhmä Hauta ja jäi totaalisen koukkuun. Meillä tosin yleensä sanotaan Paw Patrol ja kaikki hahmotkin tunnetaan alkuperäisillä nimillä, sillä tuossa versiossa ne on jätetty kääntämättä. Nomppu jäi Paw Patroliin tosiaan ihan koukkuun ja todella pitkään sitten olisi aina vaan halunnut koko ajan katsoa sitä. Ja vaikka hän toki kohtuudella saakin katsoa, niin rajat pitää olla. Tuntui kuitenkin kurjalta, kun toinen oli niiiiin rakastunut kaikkiin hahmoihin ja koko ohjelmaan, eikä muusta puhuisikaan, ja sitten sitä pitää niin paljon rajoittaa. Mutta onneksi nykyään nämä rakastumiset eivät rajoitu digijuttuihin, sillä myös Paw Patrolista löytyy hurja määrä ihania leluja, joiden kanssa sitä rakkaan ohjelman juonta saa jatkaa omissa leikeissä.

Kun lelukuvastot viime vuonna kolahtivat postiluukuista sisään, oli Nompun joululahjatoiveiden sisältö aika yksitoikkoinen. Hän tahtoi kaikkea mahdollista, mikä liittyi mitenkään Paw Patroliin ja sitä hän myös sai. Jouluaattona maailman onnellisin pieni poika repi paketeista auki Paw Patrol -astiaston, Paw Patrol -tyynyn, Paw Patrol -hahmoja, Chase -asun, Vahtitornin ja Paw Patrollerin. Niillä leikittiin koko joulu ihan hulluna, mutta ne myös oikeasti jäivät jatkuvaan leikkiin joulun jälkeenkin. Edelleenkin kaikki Paw Patrol -jutut ovat Nompulle maailman rakkaimpia! Avakin lähti mukaan tähän Nompun innostukseen ja heillä on aina niin ihanat leikit kotona. Vahtitorniin tulee aina ilmoituksia milloin mistäkin vahingosta, ja sitten matkataan Paw Patrollerilla pelastamaan päivä.

Nyt Vahtitorni ja Paw Patroller ovat saaneet seuraksensa huikean Air Patrollerin, sekä robopennun ja rakettirepulla lentävän ilmapelastus-Ryderin. Avan ja Nompun ilmeet olivat korvaamattomat, kun he näkivät nämä uudet Paw Patrol -perheen jäsenet! Oli ihan hirveä malttamattomuus niiden parin minuutin aikana, kun äiti halusi ensin kuvata uusia leluja, ennen kuin paketti avattiin. Mutta sillä sekunnilla, kun Air Patroller saatiin irti, lasten mielikuvitus lähti laukkaamaan ja ensimmäinen ilmapelastustehtävä käynnistyi.

Lasten leikkiä on aina niin ihana seurata, eikä meillä tule ikinä sitä tilannetta, että ei keksi mitään tekemistä. Online- ja offline -leikki menee sillä tavalla kivasti käsi kädessä, että esimerkiksi juurin Paw Patrolia katsoessa ruutuajan päätyttyä leikit jatkuvat siitä, mihin ohjelma jäi. Elokuvista ja sarjoista saa paljon uusia ideoita ja nekin kehittävät mielikuvitusta, kunhan elämä ei ole yksin niiden tuijottamista. Kaikki tällaiset oheistuotteet ovat kyllä niin ihana keksintö, kun lapset saavat oikeasti syventyä siihen lempiohjelman maailmaan ja mikään ei rajoita omaa mielikuvitusta. Etenkin nämä Paw Patrol -lelut ovat vielä todella aktivoivia, sillä Air Patrollerin kanssa voisi juosta loputtomiin ympäri asuntoa ja Paw Patrolleria lykkiessä ei voi olla lihakset kehittymättä. Tila vaan loppuu nopeasti kesken, mutta nyt ilmojen lämmetessä onneksi pian lapset saavatkin ottaa Air Patrollerin ulos mukaan! Paw Patroller saa pysyä sisällä, mutta ilmassa ”lentävä” Air Patroller sopii loistavasti myös ulkoleikkeihin. On muuten maailman söpöintä, kun Nomppu 3v sanoo poopatoolleli ja eepatoolleli!

Paw Patrol haluaa tämän yhteistyön kautta nostaa taas pinnalle vanhan kunnon offline -leikkimisen tärkeyttä. Nykyään puhutaan paljon siitä, kuinka erilaiset online -jutut auttavat paljon lasten kehityksessä, sekä korostetaan ulkoilun ja liikunnan merkitystä, mutta tasapaino on aina paras ratkaisu ja näin ihan perinteinen leikkiminen on myös tärkeää muistaa osana lapsen kehitystä. Monesti sitä törmää nykypäivänä jo lapsiin, jotka eivät enää osaa kunnolla leikkiä, kun ollaan niin totuttu katsomaan padia tai telkkaria, mutta ehkä siinäkin tapauksessa tällainen online-yhteyden omaava offline-leikki voisi olla kiva apu. Minusta tuntuu, että täällä Suomessa meillä kuitenkin on aika hyvin perinteinen leikkiminen edelleen osa ihan kaikkien lasten elämää, tai ainakin omassa lähipiirissä on näin. Joka tapauksessa, Paw Patrol on kyllä täydellinen paketti pienen ihmisen leikkeihin ja kehitykseen.

Löytyykö täältä muita Paw Patrol -fanien vanhempia? Mitä mieltä te olette sarjasta ja tuotteista? Onko teidän lapsilla hauskoja ajatuksia aiheesta? Nomppu kerran halusi yhtäkkiä soittaa Anni-tädille, jonka hän tietää olevan hyvä leipuri, pyytääkseen häntä tekemään ”peemojakakun”. Kyllä siinä meni tovi selvittää, mitä hän tarkoitti, mutta Päämaja-kakun hän tietenkin halusi! 😀 Ja Anni-tätihän lupasi toteuttaa.

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

[…] Ryhmä Hau -fanitukselle, koska se oli jotenkin niin söpöä. Sitten saimme tartunnan. Luin Emilian postauksen muutama päivä sitten ja tajusin, etten ole ollenkaan kertonut blogin puolella Ryhmä Hau […]

Avatar

Mä tykkään Kans näistä haukoirista ja niin tykkää meidän lapsetkin. Mun mielestä parasta on että nää sopii kaikenikäisille eikä nää ole sellaisia taistelujuttuja mitä nykypäivänä on joka toisessa ohjelmassa

Avatar

Ja mun mielestä nää on opettavaisia, kun ohjelmassa on aina joku pulma ja ne ratkaisee sen(esim joku pelkäs hammaslääkäriä)

Avatar

Kummitytön pikkuveli (heinäkuussa 3v) on aivan hurahtanut ryhmä hau juttuihin. Uusimmat kumpparit on ryhmä haut ja on silmäterät!

Avatar

Nyt on selkeästi merkattu yhteistyö!

Avatar

Samaa tulin kommentoimaan. Kiitos hyvästä uudistuksesta.

Avatar

Samaa mieltä! Paljon parempi näin

Avatar

Täällä myös pidetään Ryhmä Hausta. Moni noista leluista kuitenkin uupuu, joten hyviä lahjavinkkejä tuli 🙂
http://westendmum.fi

Avatar

Olispa hauska jos tekisit lapsista videopätkän leikkimässä tai vaikka haastattelisit heitä! Olis hauska kuulla heidän puhuvan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä