ESKARILAINEN JA LUKEMAAN OPPIMINEN

[mittaustagi]

Olen mukana Lifien ja Sandviksin kaupallisessa kampanjassa, ja saimmekin jo tutuksi tulleen ihanan kirjalähetyksen jonkun aikaa sitten taas lapsia ilahduttamaan. Sandviksillähän siis on kolme erilaista kirjakerhoa, joista jokaisesta jäsenet saavat säännöllisen kirjapaketin kotiin.

Vaukirjan tavoite on rohkaista vanhempia lukemaan lapsilleen, ja kiehtovien kirjojen, hyvien neuvojen ja inspiraation keinoin tuoda lapsiperheisiin lukuiloa, heti ensi hetkistä alkaen. Päivittäiset lukutuokiot lasten kanssa luovat läheisyyttä, iloa ja myönteisiä kokemuksia. Vanhempansa sylissä lapsi oppii tärkeitä asioita itsestään, ympäristöstään ja äidinkielestään. Vaukirja haluaa tarjota oikean kirjan oikeaan aikaan sekä antaa käytännön vinkkejä yhteisiin lukuhetkiin.

Disney-kerhon avulla jaat Disney-maailman oman lapsesi kanssa. Kun lapsi kuuntelee ääneen luettua tarinaa, hänen aivoissaan alkaa tapahtua. Pienet sähköimpulssit muuttuvat sanoiksi, sanat sanavarastoksi, lauseiksi, mielipiteiksi, kysymyksiksi ja kertomuksiksi. Kirjat ja lukeminen alkavat kiehtoa aina enemmän, ja samalla mielikuvitus ja luovuus kehittyvät. Lukeva lapsi kasvaa uteliaaksi, itseään ilmaisevaksi ja itsevarmaksi. Puhumattakaan siitä, että yhdessä lukeminen vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä tunnesidettä ja luo suloista turvallisuuden tunnetta. Disney-kerhon kirjapaketit sisältävät ison kuvakirjan, joka perustuu jonkin elokuvaklassikon tarinaan, pienemmän kuvakirjan, jossa seikkailevat Mikki Hiiri ja muut Ankkalinnan hahmot, sekä kivan, pienen Disney-lelun.

Twinsy on kirjakerho, jonka ylpeydenaiheena ovat laadukkaat kirjat. Lapsen on saatava vielä olla lapsi, ja Twinsyn kirjoissa tutustutaan turvallisiin päähenkilöihin, luetaan hauskoista tapahtumista, hyvästä arjesta ja ystävyydestä. Twinsyn kirjat tekevät vaikutuksen. Niistä puhutaan, ja ne muistetaan pitkään. Saatte kirjoja, joissa on toinen toistaan houkuttelevampia neule-, ompelu-, piirustus- ja väritysohjeita sekä paljon muuta. Joissain paketeissa on myös tietokirjoja, jotka käsittelevät kiinnostavia aiheita kuten ystävyyttä ja eläimiä. Twinsy tekee lukemisesta hauskaa!

 

 

Meidän perheen ikäjakauma osuu tähän Disney-kerhoon täydellisesti, ja lapset nauttivat erityisesti näistä elokuvista tutuista tarinoista. Etenkin Avaa tämä tuttujen satujen kuuleminen innostaa oppimaan lukemaan, sillä näin ihania kirjoja olisi hienoa päästä ihan itse lukemaan. Tässä uusimmassa paketissa tuli muunmuassa Vaiana – ja Kaksin karkuteillä -kirjat, ja siinä on kaksi Avan lemppariprinsessoista, joten paketti ei todellakaan jättänyt kylmäksi!

Avalla oli juuri tällä viikolla puheterapian kontrollikäynti ja hän on edistynyt hienosti, vaikka vielä onkin puheterapian tarvetta. Nyt kun kuitenkin suurin osa kirjaimista tulee jo nätisti, on hyvä aika alkaa opetella lukemaan. Olemme lykänneet tähän mennessä aloittamista, kun Avalta puuttui vielä monta kirjainta, enkä oikein uskonut, että siinä vaiheessa olisi hyvä harjoitella lukemista. Ava rakastaa sitä, kun hänelle luetaan, ja hän rakastaa itse selailla kirjoja, joten hän odottaa innolla oppivansa lukemaan, mutta juurikin näiden pienien vaikeuksien takia hän ei ole oikein halunnut vielä keskittyä siihen hommaan. Tästä paketista hän kuitenkin sai uutta puhtia, ja nyt ajateltiin lähteä etsimään sopivaa Aapista, jonka avulla kirjaimet tulisivat tutuiksi. Sitten hän pääsee vihdoin ihan yksi tekemään sitä, mitä rakastaa! Hän voi hautautua vaikka kuinka pitkäksi aikaa sadepäivänä lukemaan kirjoja itsekseen, tai vaikka Nompulle ääneen.

Kun Ava oppii lukemaan, halutaan kyllä silti itse aina lukea vielä Topiaksen kanssa iltasadut. Iltasatu on meille tosi tärkeä koko perheen hetki, se kun välillä on se päivän ainoa hetki, jolloin ehtii rauhoittua paikoilleen. Lukemisessa on jotain niin ihanan rauhoittavaa ja rentouttavaa. Sitä saa syventyä aivan toiseen maailmaan, ja unohtaa kaikki maalliset huolet Disney-hahmojen kanssa seikkaillessa.

Kirjakerhoon kuulumalla lukeminen pysyy mielenkiintoisena, eikä siitä tule liian rutiinia. Vaikka toisaalta se on kiva, että lukeminen on rutiini! Mutta kirjakerhossa siihen saa niin paljon vaihtelua, ja onhan se lapsille aina hurjan hauska hetki, kun tulee uusi paketti, ja pääsee kurkkimaan, että mitäs kirjoja sitä tässä kuussa sitten oikein luetaan. Etenkin nyt kesälomalla, kun olisi niin hyvin aikaa lukea, on kiva saada uutta luettavaa edulliseen hintaan! Kirjat kulkevat sitten helposti mukana piknikeillä ja rantareissuilla, eikä tekeminen lopu kesken päivän lepohetken keskelläkään.

Nyt teille olisi tarjolla viime kerralta tuttu tarjous, joka kannattaa ihan ehdottomasti hyödyntää! Tällä blogitarjouksella saatte runsaan tutustumispaketin täysin ilmaiseksi. Normaalisti tutustumispaketin postikulut maksavat 4,90-6,90€, mutta tämän kampanjan ajan Sandviks tarjoaa postituskulut! Voit valita kuudesta eri vaihtoehdosta teille sopivan paketin lapsesi iän ja mieltymysten mukaan. Tarjous on voimassa heinäkuun loppuun.

Tutustumispaketin tilaaminen antaa esimakua kerhosta, joten jos pidätte siitä, kannattaa jäsenyyttä ehdottomasti jatkaa! Jäsenyys on erittäin helppohoitoinen, eikä se velvoita mihinkään; ei minimiostoihin eikä vähimmäiskestoon. Jäsenyyttä voi hallinnoida helposti kerhon netin salasanasuojattujen jäsenen omien sivujen kautta, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse. Jäsenenä saa kotiin kannettuna kerhopaketin noin kerran kuussa (tai useammin / harvemmin, jos niin haluaa). Kirjat ovat aina lapsen ikään sopiviaja hinnat ovat edullisia: paketit maksavat aina alle parikymppiä plus postikulut 3,95 — 6,90. Kaikki kirjat ovat ehdottoman turvallisia ja myrkyttömiä, joten niitä voi vauvakin huoletta vaikkapa maistella.

Ihania lukuhetkiä kaikille tämän huikean tarjouksen parissa! 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Oot Emilia hyvä äiti lapsillesi 🙂

Avatar

Meillä 5-vuotias, tuleva eskarilainen oppi just lukemaan. Ihan mahtavaa ja kuinka ylpeä hän on taidostaan. Ei muuta kuin kirjaimia opettelemaan. Suosittelen myös Ekapeliä; sen avulla oppii äänteet ja myös vaikeat pikku kirjaimet!

Avatar

Hei, olen kivasti miettinyt tähän kirjakerhion liittymistä (lapset 2- ja 4-vuotiaat). Kun valitsen tietyn kategorian, mistä tutustumispaketti tulee, niin onko jatkossa mahdollistaa valita vaihtoehdoista paketin kotiin (voisi vaihdella esim. lapsille vuorotellen ikään sopivan lukupaketin)? Ja itseä kiinnostaa myös numero- ja aakkospaketit lapsille saada. Onko tämä myös kirjakauppa, mistä voi erikseen tilata kirjoja?

Avatar

Tosi ihana ja mielenkiintoinen postaus. Ihanaa nähdä bloginkin puolella lapsista kuvia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä