MISTÄ ON UNELMIEN POLTTARIT TEHTY?

Yksi iso odotus häihin liittyen on monella morsiamella tietenkin polttarit! Polttareitani miettiessä en niinkään halua viimeistä vapauden iltaa, sillä onhan tässä oltu jo yhdessä sitten häiden aikaan 8,5 vuotta. Mutta polttarit ovat mulle mielessäni sellainen täydellinen päivä rakkaiden ystävien kanssa, avioliittoon kunnon revittelyllä valmistautumista ja ainutlaatuisten muistojen luomista.

Minua ei todellakaan ahdista ajatus huomion keskipisteenä olemisesta, vaan ehkä jopa odotan sitä. Neljän lapsen perheessä huomio jakautuu aina joka puolelle, ja kutkuttaa ajatus siitä, että polttareissa olen se päivän ”tärkein” ihminen.

Kaasonihan toki kertoivat päättäneensä, etteivät järjestä polttareita, joten turhaan tässä varmaan odotellaan 😉 Mutta ajattelin silti vähän kertoa, että mitä minä polttareista ylipäätänsä ajattelen!

Erilaisia polttareita on yhtä paljon kuin meressä kaloja, ja niin pitääkin olla, sillä tietenkin jokainen haluaan itsensä näköiset polttarit. Mulle ehkä sellainen kauhujen polttarikokemus olisi jotain mökillä hengailua ja piknikkiä, avioliittovinkkien keräämistä tai pusujen myymistä, ja hemmottelua morsiussaunassa. En halua missään nimessä viettää polttaripäivääni jossain yhdessä paikassa, etenkään missään mökillä! Haluan olla ulkona ihmisten ympäröimänä, haluan kulkea kaupungilla ja nauttia täysin rinnoin yhdestä toivottavasti elämäni hienoimmista päivistä. Haluaisin tehdä kyllä jotain hauskaa, mutta en halua myydä pusuja, koska se nyt on vaan awkwardia, kun sulle lähinnä maksetaan, että päästään susta eroon, enkä halua kerätä avioliittovinkkejä, koska se on TYLSÄÄ.

Mutta mitä minä sitten tahtoisin niihin polttareihin? Aloitetaan ihan alusta.

Polttariaamuun herätessä tahtoisin olla tietämätön tulevasta päivästä. Mun mielestä siinä vaan kuolee joku tärkeä elementti, jos tietää polttareiden ajankohdan. Meillä kyllä järjestyy lastenhoito ja Topiaskin toivottavasti osaa sitten pitää salaisuuden. Toivoisin polttareiden alkavan jo heti aamusta, koska se päivä menee varmasti niin nopeasti, ja haluan ehtiä nauttia siitä mahdollisimman pitkään! En kyllä sanoisi todellakaan ei kaksipäivisille polttareille, mutta kyllä perinteisistä yhden päivän polttareista ehtii saada kaiken irti, jos pääsee ajoissa aloittamaan. Tosin en kyllä halua lähteä likaisella tukalla ja karvaisilla säärillä liikkeelle, joten täytyy varmaan sitten kevään tullen alkaa joka perjantai valmistautua mahdolliseen lauantaiaamun yllätykseen 😀 Haha!

En myöskään sanoisi ei ihanalle skumppa-aamiaiselle tai lounas-mojitolle, mutta en toivo polttareihin mitään ihan kreisiä alkoholikeskittymää. Rakastan juomapelejä ja erilaisia drinkkejä, mutta haluan muistaa polttaripäivän, joten juominen kannattaisi ehkä sitten aloittaa vasta illalla, ja jättää juomapelit sun muut tällaiset pois. En siis todellakaan halua mitään selviä polttareita! Mutta en myöskään halua sammua kahdeksalta ja harmitella, kun meni puolet päivästä hukkaan.

Olisi niin upeaa, jos pääsisin polttareissa tekemään jotain extremeä! Benjihypyn hyppääminen on ollut niin hauskaa, että hirveän mieluusti tekisin jotain muutakin jännittävää. Laskuvarjohyppy on vähän peruspolttaribudjetin ulkopuolella, ja mitään mereen liittyviä juttuja en halua, koska pelkään hirveästi merta (etenkin siis pelkään kaloja ja levää ja ylipäätänsä meressä olemista), joten esimerkiksi sitä ihme vesisuihkulentelyhommaa, joka nyt on muodissa, en haluaisi lähteä kokeilemaan, mutta joku adrenaliinipiikki olisi kiva! Eihän mitkään tällaiset ole pakollisia, enkä pety, jos en joudu pelkäämään hetkellisesti henkeni puolesta, mutta olisi se kyllä siistiä. En tosin tiedä, onko sitten täällä kauheasti mitään mahdollisuuksia, joten extremehaaveet pitää ehkä jättää vaikka jollekin vuosipäivälle.

Olen seurannut hääryhmissä nyt paljon polttarijuttuja ja nähnyt upeita teemapolttareita! On ollut HIMYM-polttarit, Harry Potter -polttarit ja vaikka mitä. Joku mulle rakas teema olisi kyllä niin hauska! On paljon sellaisia polttareita, joissa on teemana vaikka joku hoitsut, pinkki, länkkäri tms geneerisempi juttu, mutta olisi niin siistiä, jos teema olisi jotain, mistä oikeasti olen innoissani, ja sitten se teema kantaisi jotenkin päivän läpi. Joka tapauksessa tahtoisin kovasti aivan over-the-top överit sekoilupolttarit, jotka muistetaan ikimuistoisina vielä vuosikymmenienkin päästä.

Haluaisin polttareihini paljon ystäviä, sillä toivon siltä päivältä isoa porukkaa pitämään hauskaa! Musta olisi aivan ihanaa, jos mahdollisimman moni pääsisi paikalle, mutta tiedän, että pienemmälläkin porukalla olisi kyllä mahtava meno! Olisi hauskaa aiheuttaa hämminkiä ihanan isolla polttariporukalla ja nauttia päivästä mahdollisimman monen rakkaan ystävän kanssa. Mutta jos joku ei pysty osallistumaan polttareihin, niin häissä sitten juhlitaan!

En välttämättä tahtoisi, että mun ja Topiaksen polttareita vietettäisiin samana päivänä, sillä haluaisin, että kumpikin saa ihan oman päivän, josta saa sitten seuraavana aamuna kertoa kaiken toiselle. Odotan jännityksellä myös Topiaksen polttareita ja toivon, että pääsen sitten näkemään sieltä kuvamateriaalia!

Kuvamateriaalista puheenollen, toivon ystävieni ottavan polttareista paljon kuvia ja videoita! Ihania ihania muistoja <3 Pitääkin muistaa pitää kamera ladattuna, jotta voin sitten ottaa senkin mukaan, ja saadaan laadukkaita kuvia mahdolliseen polttarikuvakirjaan. Tykkäisin siitä perinteisestä polttarikirjaideasta, eli että kummankin polttareista tehtäisiin kuvakirja, jotka sitten laitetaan häissä esille ja kaikki vieraat voivat kurkata, mitä siellä polttareissa on tapahtunut. Ja polttareita pitää tietenkin esitellä sitten blogissa, joten kuvia tarvitaan!

Haluan ehdottomasti jonkun hienon polttareiden teemaan sopivan asun! Tahtoisin mieluummin jotain hauskaa kuin noloa ja epämukavaa, mutta antaudun ystävieni armoille 😀 Mun mielestä ne vapputorin valikoimista löytyvät asut on hirveän tylsiä ja mielikuvituksettomia, joten painajaisten polttariasuni olisi varmaan jotkut antennituntosarvihiuspantahärpäkkeet, tyllihame ja jättiaurinkolasit.

Toivon pääseväni polttareissa ihan hengailemaan ystävien kanssa jossain kohtaa, jotta voidaan jutella ja fiilistellä ja kilistellä, mutta tahtoisin kyllä paljon ohjelmaa. Ja ystäväni aivan varmasti tietävät sen, kuten he varmasti tietävät näissä kaikissa muissakin jutuissa minun makuni, sillä rakastan aina kaikkea ohjelmaa! Järjestän aina muille kaikkea, joten odotan innolla sitä päivää, kun muut järjestävät minulle ohjelmaa! 😀 Illan päätteeksi toivon vielä pääseväni baarin tanssilattialle irrottelemaan, ihan vaan koska rakastan tanssimista, ja mun mielestä illat päättyy ihanasti aina tanssilattialla rakkaiden ystävien kanssa.

Odotan hirveän innoissani polttareita, ja se on ehdottomasti yksi häähumun isoimpia juttuja minulle, jos se ei vielä käynyt selväksi. Tärkeintä on tietenkin se porukka ja hyvä fiilis, ja olen aivan varma, että polttareista tulee joka tapauksessa ihanat, vaikka me sitten istuttaisiin kaatosadetta paossa koko päivä jossain hotellihuoneessa (toivottavasti kuitenkaan ei). Oli kuitenkin hauska vähän listata, millaiset ne unelmien polttarit olisivat! Tai ainakin, että millaiset ne eivät olisi. Luotan kaasoihin ja kaikkiin ystäviini, vaikka minun onkin aina vaikea päästää ohjaksista irti, ja yritän vain pysyä housuissani, kun odotan tuota päivää.

Millaisia polttareita teillä on ollut?

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

[…] Jos et ole lukenut melkein vuoden takaista postausta, jonka kirjoitin unelmieni polttareista, voit käydä kurkkaamassa sen täältä. […]

Avatar

Polttarit on ollut ihan painajaisia. Ensin kauhea suunnittelu mikä päivä sopii kaikille, sitten osa tippuu väkisinkin pois kun ei välttämättä saa töistä vapaata tai lapsille hoitajaa. Seuraavaksi budjetti, toiset ovat köyhiä opiskelijoita joilla ei ole varaa laittaa rahaa polttareihin ja mitä enemmän porukka jättäytyy pois niin sitä suuremmat kulut tulee muille. Ja sitten on myös näitä jotka kutsuvat polttareihin ihmisiä keitä ei ole kutsuttu häihin, ihan vain että saataisiin enemmän maksajia kun morsian halusi niin hienot polttarit. Ja se että tietää morsiammella olevan suuret odotukset polttareista lisää vain stressiä. ”Miehellä oli niin ihanat polttarit, mitähän kivaa mulle järjestetään”. Ja sitten kun jotain on saatu suunniteltua niin tulee morsiammelta pitkä lista siitä mitä polttareissa ei saa olla. Ja kaikki suunnitelmat menee roskiin.

Avatar

GOT-polttarit emilialle 😀

Avatar

Menin naimisiin lapsemme ristiäisten ohella, kukaan ei ollut arvannut että menisimme naimisiin yllätyksenä rakkaiden ympäröimänä. Ystäväni eivät halunneet järjestää minulle polttareita, ehkä sen takia kun olin jo puolta vuotta aiemmin saanut vauvakutsut, virallista syytä en tiedä. Eräs parhaista ystävistä kertoi että hän oli jo kovaa kyytiä suunnittelemassa polttareita minulle kun olimme menneet naimisiin, mutta kukaan ei ollut lämmennyt idealle. Toista lasta odottaessani järjestin sitten itse itselle kesyt polttarit ja vauvakutsut, kun halusin vaan että saisin viettää vielä ystävieni kanssa hauskaa aikaa enkä halunnut olla vaivaksi ystävilleni, ja minun mielestäni minulla piti olla polttarit vaikkakin itse ne järjestin liki 1,5v myöhemmin.

Avatar

Jos menit ilmoittamatta naimisiin, miksi sinulle olisi pitänyt järjestää polttarit?
Polttarithan yleensä järjestetään ennen häitä ja niin, että polttareihin osallistujat on kutsuttu myös häihin. Ei polttarit ole polttarit enää häiden jälkeen..
Kannattaa muistaa että kaikkea ei voi saada.

Avatar

On sulla kovat odotukset ja vaatimukset polttareistasi. Ei kannata liikaa niitä itse suunnitella ettei sitten joudu pettymään jos ei olekaan ihan sellaiset mitä itse olit suunnitellut.:/ En tarkota pahalla mutta niin voi helposti käydä jos rupee itse miettimään ja suunnittelemaan niitä liikaa. Parasta polttareissa on kuitenkin se yhdessä olo ja ystävien kanssa voi pitää hauskaa pienemmälläkin budjetilla:)

terkuin. opiskelija kenellä kahden kaverin polttarit järkättävänä.

Avatar

Mäkin luulin, että mun ystävät tuntevat mut. Ja kyllähän ne tuntevat, mutta ei mun polttarit olleet mun _unelmien_ polttarit. Ne olivat kuitenkin sellaiset, jotka ystäväni parhaansa mukaan ja rakkaudella järjestivät. Aikani harmittelin niitä, mutta hei – ne olivat vaan yhdet polttarit. Parhaat bileet järjestyvät yleensä sattumalta.

Avatar

Oletko ajatellut, että voisit olla itse osallisena polttareiden suunnttelussa ja ideoinnissa? Esimerkiksi keitä haluaisit osallistumaan ja mahdollisesta budjetista, jotta polttarit olisivat kaikille osapuolille onnistuneet.

Avatar

Aika ympäripyöreästi kerroit, millaiset unelmien polttarit olisivat. En ihan saanut kokonaiskuvaa tapahtumista. Ympäriinsä pyörimistä ulkona, överiä, eli mitä? Hämmennystä eli mitä? mutta ei alkoholia, tanssimista joo, mutta ei mitään perus baari-iltaa. Sitä ja tätä mutta ei sitten kuitenkaan sitä ja tätä. ja vaikka olisi sitä ja tätä niin tosi jees mut jos ei oo sittenkään niin on silti ihanaa. Oli vaan hassusti kirjoitettu tämä postaus, irtosi aihetta kohtaan saattoi vähän sotkea ilmaisua päätä nyt itse ainakin polttareiden vieraat! Ja maksa itse jotain, jos jotain tiettyä haluat. On oikeasti hirveä stressi suunnitella toiselle jotain juhlia vaikka olisi kuinka läheinen ystävä. Varsinkin jos tietää että morsiamella on korkeat odotukset.

Avatar

Intosi

Avatar

Olen siskoni kaaso tulevana syksynä. Tämän blogitekstisi tyyliin hän luetteli jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella että mikä olisi kivaa ja mitä ei saa olla missään nimessä. Voin kertoa, että aikamoisia paineita siitä tuli meille jotka polttarit järjesti. Oli kova stressi vieä polttaripäivän aikanakin, että onko nyt tarpeeksi tekemistä ja onkohan tämä nyt odotusten mukainen päivä. Toivottavasti sun kaasot osaavat olla liiaksi seuraamatta tätä tekstiä ja rohkeasti pläänätä hauskan päivän sinulle stressaamatta liikaa. 🙂 Vinkkinä sinulle, älä mieti polttareita liikaa tai luo valmiiksi mitään mielikuvia päivästä, muuten saattaa pettymys iskeä, kun ei kaikki ollutkaan just niinkun olit itse päässäsi ajatellut. Sinun polttareihin on varmasti vielä pitkä aika kun häänne ovat vasta 2018 kesällä, joten keskitä ajatukset mielummin niihin hääjuttuihin mihin itse tosiaan pystyt vaikuttamaan. 🙂

Avatar

No tietty ykkösenä omissa polttareissa olis, et kaikki lähimmät kaverit pääsis osallistumaan ja kaikilla olis koko ajan hyvä fiilis ja meininki. Paljon naurua ja iloa! Unelmapolttarit kestäis koko viikonlopun. Päivisin olis jotain kivaa puuhailua, johon kaikki osallistuis. Mää en missään nimessä haluis mitään sellasta, et pelkästään minä tekisin/osallistuisin (esim. kauneushoidot, benjihypyt yms) vaan haluisin, et koko polttariseurue osallistuis, jottei muut joudu istumaan ja odottamaan ku mää istun jossain jalkahoidossa. Mun puolesta ohjelmat saa olla vaikka ilmasia, sillä ei oo mitään merkitystä, mut toivoisin et niissä olis käytetty vähän mielikuvitusta ja ne olis mietitty just mulle. Mäkään en haluu kaupungilla myydä mitään turhia, koska mustaki se on kiusallista. Ja viiminen ja ehdottomasti tärkein, mää en missään nimessä haluu baariin vaan nimenomaa sinne mökille. Mulle kamalinta olis se, et kivan päivän päätteeksi mennään baariin. Joo, mää tykkään yleisesti käydä baareissa ja tanssimassa mut ne on niiiiiin nähty ja sit tuntuis ihan siltä, ku olis joku perintein ryyppyilta (:D), josta porukka hajaantuu ja sit alkaa väsyttää ja tulee nälkä ja sit vaa haluu kotiin. Ja mökin ei tarvi todellakaan olla mikää luxus, kunhan pääsee saunomaan ja kaikki lähimmät kaverit on siellä. Onneks mun kaveripiirissä tosi monilla on mökkejä ja mua ei haittaa, vaikka mentäis ihan mun vanhempien mökille. Eli tärkeimmät jutut siis: kaverit, yhdessä tekeminen, koko viikonloppu aikaa ja mökki!

Avatar

Polttareiden järjestäminen on varmaan hyvin stressaavaa, kun yrittää mahdollisesti tuntemattomien ihmisten kanssa yhdessä järkätä jotain ja jokaisella on vähän eri näkökulma. Itse en voinut osallistua kaverini polttareihin, koska jokaisen osallistumissumma oli niin suuri, että minulla ei opiskelijana ollut sitä edes tilillä 😀 Oli tyhmää, kun joutui keksimään tekosyyn, ettei osallistu. Minusta hinta ei saisi ylittää 50 euroa missään nimessä, koska muuten ihmisiä alkaa jäädä pois. Eli ennemmin yritetään keksiä edukasta tekemistä tai sitten tehdään kaksi osallistumissummaa. Porukoissa, kun voi aina olla mukana todella hyvin toimeentulevia ja esimerkiksi työttömiä ihmisiä, jolloin edullinen tarkoittaa täysin eriä jokaiselle.

Minä itse, jos haluaisin polttarit, enkä miettisi summaa, vaan ihan vaan millaset unelmissani haluaisin. Haluaisin juuri kaikenmaailman hoitoja kaikille, hyvää ruokaa, yö jossain mökissä tai hotellissa ja sitten ehkä baarissa illalla. Aamulla sitten brunssi. Mutta itse en ole polttari- tai hääihmisiä, joten tätä en varmaan tule kokemaan.

Pidän muuten hirmuisesti hääaiheista blogissasi juuri tästä syystä! On todella mielenkiintoista lukea aiheesta, joka on itselle ihan vieras. Muutenkin kiitos ihanista ja pitkistä vaivalla kirjoitetuista postauksista ^^

Avatar

Hei! On ihana nähdä, että olet tosi innoissasi häistä, mutta näyttää siltä, että sinusta on tulossa oikea ”bridezilla” Luomalla liian suuret paineet kaasoillesi, itsellesi, vieraillesi ym. todennäköisesti et ainakaan onnistu parantamaan hääfiilistä.

Toivottavasti teille tulee ihanat häät ❤️

Avatar

Ja näköjään tuolta jää hymiöt pois. Mutta siellä oli sellainen 🙂

Avatar

Haha joo mulle tuli sama mielikuva bridezillasta, liikaa katsonut sitä ohjelmaa eikä kannata oikeesti siihen stressiin ryhtyä, ei oo sen arvoista! 😀

Avatar

Huhhuh kuinka tarkat vaatimukset! Tsemppiä kaasoille järjestämiseen. Oon monen muun kommentoijan kanssa samaa mieltä, että luot hirveet paineet järkätä unelmien polttarit kun niin tarkkaan oot kaikkea miettiny.

Olin vasta ystäväni polttareissa, hän antoi kaasoille todella vapaat kädet ja sanoi, että on kyllä tyytyväinen ja kiitollinen että polttarit järjestetään, oli ne sitten mökillä tai minkälaiset vain. Tosi vähä tuli ”sääntöjä tai rajoitteita”, juuri sopivasti vain.

Ainut minkä hän halus tarkkaan suunnitella ja vaikuttaa ite, oli polttarivieraat. Se oli selkeää kun hän toimitti listan ketä kutsutaan ja sillä selvä.

Tuo on myös hyvä huomioida, että sun unelmien polttarit kuulostaa todella kalliilta! Onko kaikilla polttarivierailla vara laittaa hulluna rahaa niihin? Meillä ajankohdan säätämisen lisäksi haastavaa oli budjetti. Ite henkilökohtaisesti luulin, että polttarit tulisi maksamaan n.50€/hlö (+omat juomiset sen mukaan paljon juo), meitä osallistujia oli kuitenkin paljon eikä ollut edes mitään mökkivuokria tms. mutta jotenkin koko polttarit alko paisumaan ku tuli uutta ideaa jne. Lopulta ne maksoi jokaiselta vähintään 100€, ja tähän hintaan en juonut yhteisen skumpan lisäksi kuin yhden drinkin ravintolassa (se oli pakollinen), eli suurimmalla osalla meni vielä paljon enemmän rahaa. Baarissa oli pakko olla selvinpäin ku ei ollu yksinkertaisesti varaa enää juoda.

Aivan ihanat polttarit oli eikä mua tuo juomattomuus itseäni haitannut, mutta onhan se hankalaa kun on vakituisessa työssä olevia, opiskelijoita, työttömiä.. ja kaikilla aivan eri käsitys mikä on kohtuullinen hinta polttareista. Meillä ei oikeastaan missään vaiheessa edes kysytty paljo vierailla on vara laittaa niihin rahaa, lähinnä ilmoitettiin vain loppusumma..

Avatar

Helsingissä / Tampereella toimii Polttarikaraoke joka on todella pidetty ja helppo ohjelmanumero. Morsian laulaa pari biisiä studioympäristössä jotka saa mukaansa illanviettoon tai vaikka häissä soitettavaksi 🙂 http://polttarikaraoke.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä