HULPPEAT PÖYTÄKORISTEET HALVALLA HÄIHIN

Mulle iski jo ajoissa päähän visio tietynlaisesta pöytäkoristelusta häihin. En ole nähnyt missään mitään inspiskuvia tästä mun idiksestä, joten täytyy tässä piakkoin tehdä joku testikattaus ja katsoa, toimiiko mun ajatukset ollenkaan, mutta ainakin tämän yhden osuuden uskon onnistuvan. Iso osa meidän kattausta tulee nimittäin olemaan kynttilät! Tai sitäkin enemmän kynttilänjalat.

Olen kerännyt nyt tämän vuoden ajan erilaisia kynttiläjalkoja eri paikoista. Osan ostin Ikean poistohyllystä, muutaman kirppikseltä, muutaman antiikkiliikkeestä, muutaman Prismanpoistohyllystä, osa on sukulaisten nurkista, ja sitten vielä osa Topiaksen isoäidin ja minun isoisoäitini jäämistöstä. Olen ostanut kynttilänjalkoja aina, kun sopiva tulee vastaan. Jokainen on ollut ilmainen tai halpa, mitään en osa normaalihinnalla. Kallein taitaa olla osto- ja myyntiliikkeestä ostettu 8 euron kolmihaarainen jalka.

Meidän häidemme tärkein teemaväri on ruusukulta, joten ajatuksena on siis maalata kaikki nämä kynttilänjalat ruusukultaisiksi. En ole löytänyt mistään sopivaa maalia, kun Suomesta ei näköjään saa yksinkertaisesti ruusukultaa MISTÄÄN. Jenkeistä sitä löytyisi, mutta sitä ei saa lähettää Suomeen, joten pulassa ollaan. Ehdin jo vetää tästäkin yölliset itkupotkuraivarit käytyäni läpi kirjaimellisesti jokaisen mahdollisen maan varastot kaikilta verkkokaupoilta, joiden sivut oli kirjoitettu kielellä, jota ymmärrän, eli suomeksi, englanniksi, ruotsiksi tai saksaksi. Mutta ei.

Topias sitten onneksi lohdutti minua, kun en väsymyksissäni sitä itse tajunnut, että voidaan teettää itse sopiva maali. En tiedä, mitä hinnaksi tulee, mutta onneksi olen hankkinut jalat niin halvalla, että voin sitten laittaa vähän enemmän tarvittaessa siihen maaliin. Joten seuraava etappi on se maalin hankkiminen! En ole ihan varma, kuinka paljon tulen tarvitsemaan näitä jalkoja, mutta aika hyvin näitä alkaa jo olla. Uskon, että tarvitaan kyllä vielä lisää, koska mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Sitten puuttuu vielä kynttilänjaloilta kynttilät! Aika paljon näihin tulee niitä pitkiä kapeita kynttilöitä, mutta myös sellaisia pöytäkynttilöitä. Ikean jalat on tarkoitettu paksuille kynttilöille, ja sitten noille lautasille ajattelin myöskin laittaa paksuja kynttilöitä. En vain vielä tiedä, että minkä värisiä… En myöskään tiedä, onko näissä jotain standardimittoja, siis niissä pitkissä ohuissa kynttilöissä. Pitää tutkia. Pitää myös päästä halvalla, joten vinkit edullisista kynttilöistä otetaan vastaan!

Mitäs tykkäätte mun kynttiläsuunnitelmista? Onko jollain kokemusta tai hyviä vinkkejä tällaiseen maalausoperaatioon? 

Kommentit

32 kommenttia
Avatar

Ruusukultaista Vintroa saa myös Suomesta, Värisilmä-liikkeistä.

Avatar

Upeita löytöjä noin sun kynttilänjalat! Meidän häissä oli pulloja kynttilänjalkoina ja mä maalasin ne hopeisella spraymaalilla. Ihan kivasti onnistui mut kannattaa varata aikaa ja hermoja siihen että tulee siistiä jälkeä ja vähemmän valuma jälkiä. Meillä ei siis todellakaan ollut kovin siistit kynttilänjalat mut nätit oli kuitenkin! Ostin spraymaalin Prismasta. Mielestäni siellä oli aika hyvä valikoima eri värisiä maaleja! Muistelisin joskus nähneeni myös ruusukullan värisen mutta en ole ihan täysin varma…. Innolla odotan kuvia koe kattauksesta!! Tsemppiä suunnitteluihin!!

Avatar

Vinkkinä että ainakin Vintro-kalkkimaalia saa ruusukultaisena!

Avatar

Voin vaan kuvitella silmissäni kuinka upeen näkönen kattaus nuista tulee 🙂
Kokemusta ei oo kynttilänjalkojen maalaamisesta, mutta luulen että spraymaali vois olla helpompi/nopeempi vaihtis perus maalille. Tsemppiä järkkäilyyn! 🙂

Avatar

Moikka! Mulla on joku muistikuva omasta hääryhmästäni viime vuodelta et joku oli sekoittanut ruusukullan väristä maalia sekottamalla hopeaa ja pronssia!(tai jotain muita värejä)

Avatar

Hei! Oletko käynyt Motonetistä katsomassa ruusukulta maalia? Miten muistelisin, että Lahessa sellaista olisi ollut.

Avatar

Hauska tuo kynttilänjalkaidea. Vaikka ovat erinäköisiä, sopivat kuitenkin hyvin yhteen ja tuovat näyttävyyttä 🙂 Minkä värisiä kynttilöitä olet ajatellut? Ikeasta saa ainakin 20cm kruunukynttilöitä 50kpl hintaan 9,99€. Ja valkoisia siis.

Avatar

Muistakaa sitte paloturvallisuus noiden kanssa, voi olla että on aika äkkiä roskiskamaa jos rupeaa maalailemaan… muutenkin noi kyntteliköt on mun mielestä tosi nättejä tommosenaan, ajan patinoimia nuo vanhemmat eikä haittaa vaikka on eri paria.

Avatar

Eikö ole hassua, että kaikki kynttilänjalat ovat erilaisia?

Avatar

Ei, vaan tyylikästä.

Avatar

Hauska idea. Itse kuitenkin jättäisin kynttilät alkuperäisen väriseksi, koska kynttilänjalkojen maalaaminen tulee olemaan todella haastavaa. Etenkin jos on tarkoitus saada aidon näköinen metallinsävy. Tulee helposti muovinen tai epätasainen lopputulos.

Avatar

En tiedä auttaako tämä, mutta ostin justiinsa viime viikolla Tokmannilta spraymaalis joka sopi todella monelle eri pinnalle (spray mökillä niin en voi tarkistaa).

Väri oli metallinhohtokupari ja kun sprayasin sitä metallitölkeille niin väri oli lähes ellei jopa melkein ruusukulta, todella positiivinen yllätys!

Purkki oli 11€ tienoilla ja korkki oli sellainen metallin värinen ja kiiltävä kupari.

Avatar

Moikka! Kävimme myös mieheni kanssa Kankaisten kartanoa katsastamassa häidemme juhlapaikaksi ja ihan kun muistelisin että meille olisi sanottu että siellä ei saa polttaa kynttilöitä? Että vaan tuikkuja saa poltella. En aivan varma ole tästä mutta tulikin tästä mieleen että oletko varmistanut saako kynttilöitä polttaa? 😮

Avatar

Joo kannattaa kyllä varmistaa, että juhlapaikalla saa polttaa kynttilöitä. Ystävieni häissä (eri paikka tosin) ei saanu normi kynttilöitä polttaa.

Avatar

Ajattelin heti että HongKongista varmana löytys ruusukultasta kun siellä on hyvät värivalikoimat, mutta eipä ollukaan! Kaikki muut metallivärit kyllä oli, mutta se ei auta.
Kynttilöistä tuli ainakin ekana mieleen, että Ikeassa taitaa olla iso paketti valkosia kruunukynttilöitä, en muista minkänäkösiä tarkalleen tai että onko edullisia.

Avatar

Aivan ihania!!! Noista saa upeat pöytäkoristeet. Itse jättäisin ne noin, koska epäsymmetria tuo ihanaa tunnelmaa, mutta ruusukultaisena ovat varmasti myös upeita ^^ teille tulee ihana hääkoristelu!

Avatar

Kuulostaa todella ihanalta! Kuulisin mielelläni lisää sitten että miten idean toteutus sujui 🙂 itse rakastan vanhoja messinkisiä kynttilänjalkoja, ja olenkin ajatellut että jos joskus häät järjestettäisiin itse tehden eikä esimerkiksi ravintolassa niin ettei omia koristeluja tule, niin haluaisin juuri hyödyntää meidän kauniita kynttilänjalkoja ja metsästää vielä monta uutta niin että saa todella runsaasti niitä 🙂 ruusukulta kuulostaa kyllä todella ihanalta!

Avatar

Hei,
Järjestimme mieheni kanssa häämme Kankaisten kartanossa v.2015. Silloin korkeita kynttilöitä ei heidän toimestaan sallittu vaan pöydissä tuli käyttää talon omia, lasisia tuikkukuppeja.
Voi toki olla, että nykyään sallivat myös korkeat kynttilät. Tarkistaisin kuitenkin tämän ennen maalin hankintaa 🙂

Avatar

http://www.lily.fi/blogit/aa-home/diy-confetti-kuohulasit-ja-marmorijuttuja
Tuolla postauksessa oli mainittu joku ruusukultainen maali. Tiedä sitten onko jo vanhaa tietoa, mutta varmasti löytyy vastaavia tai sitten voi itse sekoittaa sävyn :).

Avatar

Tuo maali on ostettu Virosta Tallinnasta niinkun postauksessa lukee. Tulee vähän kallis maali jos muuta syytä ei ole lähteä… 😀

Kannattaa tosiaan varmistaa saako juhlapaikalla polttaa pitkiä kynttilöitä, todella todella monessa paikkaa saa polttaa vain tuikkuja ja niitäkin syvistä kiposta (ja joissain ei edes niitäkään).

Avatar

Kiva idea!

Kannattaa sovittaa kynttilöitä kaikkiin, ettei erikokoiset kolot tule yllätyksenä liian myöhään. Yllättävän harvoin se perus kruunukynttilä on juuri sopiva, ja varsinkin liian väljä kynttilänjalka on todellakin paloturvallisuusriski.

Avatar

Pitkiä ja edullisia kynttilöitä saa tigeristä! 🙂

Avatar

Kaveri on tilannut Ebaystä ruusunkultaista spraymaalia eikä ollut ees pahan hintaista!
Eli kannattaa Ebay koluta läpi 🙂

Avatar

Foliolla saa tilkittyä kynttilänjalan sopivaksi, kynttilän juureen vaan sen verran foliota että ei hölsky kolossa. Seurakuntien tiloissa saa polttaa ainakin kynttilöitä.

Avatar

Riihimäellä on Havin tehtaanmyymälä, missä myydään kynttilöitä edullisella kilohinnalla. On pöytäkynttilöitä ja kruunukynttilöitä. Nyt varmasti hyvät valikoimat, kun tekevät jouluksi kynttilöitä!

Avatar

Kynttilöiden edullisuuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden palamisaikaan. Ei ole kiva, että jonkun pitää häissä käydä useampaan kertaan vaihtamassa kynttilöitä pöytiin. Tuikut on helppo vaihtaa, mutta kapeat kynttilät pitää aina saada myös tukevasti kiinni kynttilänjalkaan (sula steariini, jo aiemmin mainittu folio), etteivät ne juhlatiimellyksessä pääse keikahtamaan. Aikamoista tuhtaamista joka tapauksessa.

Avatar

Nyt sulla on paljon kynttilänjalkoja ja kynttilöitä ei saa siellä hääpaikassa polttaa (paitsi LEDejä ja heidän omissa jalustoissaan).

Avatar

Hei! Me ostettiin Bauhausista ruusukultaista spray-maalia, kannattaa käydä sieltä katsomassa! 🙂

Avatar

Me ostettiin kans Bauhausista pronssin väristä spraymaalia, ja maalattiin sillä säilyketölkkejä kukkamaljakoiksi häihin. Käytännössä väri oli lähempänä kylmänsävyistä ruusukultaa kuin pronssia 🙂

Avatar

Niin ja esim. Jyskistä saa edullisia LED-kynttilöitä jos ette paloturvallisuussyistä saisikaan laittaa oikeita.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä