TÄRKEIN AINA MUKANA

[mittaustagi]

Olen mukana ASUSin kaupallisessa kampanjassa, ja siihen valmistautuessani nappasin kameran mukaan yhteen kiireiseen koulupäivään ja otin kuvia päivän touhuistani, jotta pääsen kertomaan teille vähän arjestani!

Minun arkenihan koostuu nykyään useammasta erilaisesta velvollisuudesta ja aktiviteetista. Aamuni lähtevät yleensä käyntiin opiskelujen parissa, sillä tuntien ja luentojen lisäksi meillä on paljon omia projekteja ja erilaisia ryhmätehtäviä, joita kokoonnumme yleensä aamusta asti työstämään. Isoin projektini tällä hetkellä on Taideakatemian Yö, jossa olen projektipäällikkönä, ja se vie kyllä todella paljon aikaa. Nautin hirveästi tästä tekemisestä, koska saan koko ajan oppia uutta ja voin oikein tuntea kokemuksen karttuvan. Tämä projekti on arvokas lisä ansioluetteloon ja omaan osaamiseen ylipäätänsä!

Sen lisäksi, että Yön kanssa tulee vietettyä lukuisia tunteja koneen äärellä näpyttelemässä, tutkimassa ja aikatauluttamassa, tulee sen kanssa myös paljon erilaisia tapaamisia ja kommunikointia lukuisten tahojen kanssa. Saan siis aika paljon kulkea ympäriinsä ja viettää pidempiäkin iltapäiviä koululla Yötä suunnitellen. Koulun sijaan suunnataan välillä myös palaveeraamaan Kouluun, siis Panimoravintola Kouluun, ihan vaan vaihtelun vuoksi. Ja joskus käydään Toimistolla. Siis Toimisto -baarissa. Tervetuloa Turkuun!

Meillä on tällä hetkellä menossa kaksi erilaista opintojaksoa. Toinen on ruotsi, jota opiskellaan joka maanantai tänä vuonna. Toinen on sitten taas kampanjasuunnittelu, joka alkoi heti syyskuun alussa ja loppuu syyslomalla. Sen parissa viikot menevätkin aika tehokkaasti, kun meillä on ollut niin paljon erilaisia mielenkiintoisia tehtäviä. Tälläkin hetkellä suunnitellaan kampanjaa ihan oikealle asiakkaalla ja jännitän jo kovasti ensi viikon välipresentaatioita. Meitä kehotettiin tässä tehtävässä kokeilemaan myös muita rooleja kuin sitä, mihin helposti ajautuu erikoistumissuunnitelmien takia. Minustahan tulee siis projektipäällikkö, se on ollut alusta asti selvää, mutta kakkosvaihtoehtoni on ollut copywriter. Tänään kuitenkin päädyin leikkimään AD:ta ja se oli ihan sairaan hauskaa! Nautin kyllä oikeasti AD:n hommissa, vaikka mulla ei niihin mitään kovin suurta lahjakkuutta ole. Mulle on kuitenkin tärkeää projektipäällikkönä ymmärtää copyn ja AD:n hommia kunnolla, joten tekee varmasti hyvääkin välillä tehtä enemmän käsillä töitä. Tai no ”käsillä”, tietokoneellahan me kaikki tehdään.

Tämä on todella käytännöllistä, että meillä on vain kaksi jaksoa kerralla nyt menossa, sillä se antaa huomattavasti enemmän tilaa keskittyä siihen, mitä olet tekemässä. Tämän hetkinen tehtävämmekin kestää kaksi viikkoa, ja jos tässä samalla pitäisi tehdä esimerkiksi graafisen suunnittelun tehtäviä, menisi homma taas paljon sekavammaksi. Kyllähän kiireestäkin selviää, mutta musta on kyllä kiva, ettei tarvitse miettiä hirveän montaa tehtävää samaa aikaa. Etenkin kun mulla on muutenkin niin paljon kaikkea! Syysloman jälkeen meillä on sitten ruotsia ja konseptisuunnittelua, ja sitten vähän ajan päästä alkaa vielä yksi jakso, jonka sisältö on vielä vähän peiton alla.

Koulupäivien ja -projektien lisäksi mulla on sitten tietenkin työt! Sekä tämä blogi, että valokuvaus. Kummassakin hommassa tärkeimmät työvälineeni ovat kamera ja tietokone. Ei kovin yllättävää. Tietokone nousee kuitenkin tärkeimpien esineiden listauksessa kameran yli, sillä tietokonetta tarvitsen jatkuvasti myös koulussa. En mene ikinä kouluun ilman tietokonetta, en ikinä. En ole kertaakaan tehnyt sitä. Tarvitaan koulussa konetta ihan koko ajan, koska kaikki tapahtuu netissä ja koneella. Tarvitsen lukuisia raskaita ohjelmia ja välineen, jolla pystyn nopeasti etsimään tietoa, kontaktoimaan tärkeitä ihmisiä ja luomaan uutta.

En voisi mitenkään selvitä ilman konetta myöskään Taideakatemian Yö kanssa. Koko elämäni on tässä läppärissä! Ja parilla kovalevyllä. Minulla on ihan hirveästi erilaisia tiedostoja omissa kansioissaan, jokainen siisti oman projektin ja aihealueen alla. Kaikki löytyy yhdestä paikkaa, ja se yksi paikka on aina mukanani. Koska tarvitsen tietokonetta 24/7 (aina kun en nuku), on mulle luonnollisesti tärkeää, että se kone on oikeasti hyvä. Ja sellainen mulla todellakin on! Tärkeitä ominaisuuksia tässä jatkuvassa käytössä on hyvä akunkesto, nopea käynnistyminen, sormenjälkitunnistus ja nopea kirjautuminen, hyvä suorituskyky, kevyt ja kompakti koko, ja kokonaisvaltainen käytännöllisyys. Kun kone on sulle yhtä kuin elämä, pitää sen kulkea helposti mukana ja olla käyttövalmis sekunneissa näytön nostamisesta. ASUS ei ole ikinä pettänyt minua!

ASUSilla on nyt käynnissä kampanja, jonka myötä ostamalla ASUS Zenbook Flipin S -tietokoneen 4.-24.9. välisenä aikana saat 100€ ostohyvityksen, kun täytät hyvityslomakkeen Microsoftin sivuilla. Voit lukea hyvityksestä lisää täältä ja tietokoneesta täältä. Saat siis ihan suoraa rahaa 100 euroa tilillesi, kun ostat ensin tietokoneen! ASUS Zenbook Flip S on vertaansa vailla oleva 13,3″ ultrakannettava, joka on varustettu erinomaisella suorituskyvyllä ja ohuella muotoilulla, mutta myös täydet 360° kääntyvällä kosketusnäytöllä, jonka ansiosta laitetta voi käyttää joko kannettavana, tablettina tai minä tahansa siltä väliltä! ASUS Zenbook Flip S on äärettömän kevyt ja ohut, ja oman koneeni tavoin kulkee helposti mukanasi ihan missä tahansa.

Rakastan tietokonettani ihan älyttömästi, ja olen niin kiitollinen siitä, että en ole joutunut mihinkään hankaluuksiin tekniikan kanssa koulussa! KOPKOPKOP. Luotettava tietokone on kyllä modernin ihmisen tärkein työkalu, vai mitä mieltä olette?

Kommentit

4 kommenttia
Emilia Huttunen

Todellakin suosittelen ASUSta, hyvä jos vakuutin! 😉 Mulla on kovalevyillä varmuuskopiot, sekä osa tiedostoista drivessa 🙂

Avatar

Ois kyllä kiva ku jaksaisit panostaa ns. normupostauksiin yhtä paljon kun näihin yhteistyöpostauksiin.
Mä aloin alunperin lukemaan sun blogia perheblogina ja kaipaan sitä tavallista perhebloggaamista sinulta. Nykyään tuntuu ettei oo mitään muuta ku yhteistöitä (jotka ei ykskään oo minua kiinnostanu) ja loput yhden lauseen postauksia.
Sanot että blogi on sun leipätyösi ja ymmärrän että kampanjoista saa rahaa, mutta on kai niiden normipostaustenkin kirjoittaminen työtä josta saa rahaa? Enemmän niitä, vähemmän mainoksia! 🙂
Tsemppiä arkeen!

Emilia Huttunen

Minulla on kyllä muitakin postauksia, ja jos olet niitä lukenut, niin olet varmasti tietoinen siitä, miksi minulla ei ole nyt aikaa panostaa postauksiin tuttuun tapaan 🙂 Koulutus on tärkeämpi. Lue esimerkiksi ”ruuhkavuosimutsin viikkoaikataulu”.

Avatar

Kyllä oli hyvä myyntipuhe! 😀 Olen suunnittelemassa läppärin vaihtoa ja tuo Asus kuulostaa tosi hyvältä! Aion todellakin tutustua tarkemmin. Sellainen tuli mieleen, että muistathan ottaa koneesi tiedostoista varmuuskopiot, ennenkuin on liian myöhäistä 🙂 Nimimerkillä ”kokemusta on”! Ja jos varmuuskopiointi on hallussa, olisi kiva jos tekisit siitä oman postauksen, koska liian moni tuntuu unohtavan koko asian… 🙂 Tsemppiä puuhakkaaseen arkeen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä