ANNA LAPSELLE MAHDOLLISUUS

Yhteistyössä Zadaa

Meidän lapsilla on harrastuksia ja paljon mahdollisuuksia kokeilla erilaisia juttuja. On jalkapalloa, voimistelua, ratsastusta, tanssia, uintia, vaikka mitä. Jokaiseen harrastukseen löytyy myös välineet, ja sitten ne jäävät loppujen lopuksi kaapin perälle lojumaan. Ollaan tosi onnekkaassa asemassa, kun lapsilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia juttuja ja ylipäätänsä harrastaa, kaikilla kun sitä mahdollisuutta ei ole. Siksi olinkin heti innoissani täysillä mukana, kun minua pyydettiin mukaan Anna lapselle mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanjaan.

Suomessa on yli 100 000 vähävaraista perhettä, joilla ei tätä mahdollisuutta ole. Jokaisen lapsen pitäisi saada mahdollisuus harrastaa, tai edes leikkiä ja kokeilla itsekseen juttuja ulkona, mutta se ei ole mahdollista, kun sopivat välineet puuttuvat. Se on aika herättelevä ajatus, kun helpolla tulee ottaneeksi itsestäänselvyytenä sen, että jos lapset haluavat tehdä jotain niin siihen sopivat tarvikkeet vain hankitaan. Mutta entä sitten, kun se ei ole mahdollista? Ei se ennen ollut meillekään.

”18 -vuotiaana raskaaksi” ei ihan huuda hyvää taloudellista tilannetta, ja ei ainakaan meidän kohdalla. Kun minä päädyin työttömäksi ylioppilaaksi, joka sai Kelalta 400 euroa kuussa ja Topias jäi Avan syntyessä lomautetuksi, oli rahatilanteemme todella tiukka. Niin tiukka, että kun pankki otti vahingossa lapsilisärahat heti aamulla pois tililtä, vaikka lainanmaksupäivä oli vasta kahden viikon päästä, jouduin soittamaan itkien omalle äidilleni, että en saa ostettua Avalle ruokaa tai edes maitoa, ja kaapissa ei ole mitään jäljellä. Ja äiti tuli ja vei meidät kauppaan ja täytti koko jääkaapin. Lapsilisärahatkin saatiin takaisin tilille pankin pahoittelun kera, ja voitiin ostaa jotain muutakin kuin elintärkeitä juttuja. Koska meillä on ollut aina apua. Vaikka päästiin tuosta suosta ylös jo tovi sitten, soittelee äiti välillä edelleen kertoakseen, että hänellä olisi meille ruokalähetys, tai kysyäkseen, tarvitsevatko lapset jotain.

Meillä on lähipiiri, joka on maksanut lapsille harrastuksia, vaatteita, vakuutuksen, lääkärilaskuja ja tärkeitä ulkoiluvälineitä. Meiltä aina varmisteltiin, että puuttuuko mitään, koska aina jostain löytyy apua. Sairastuessani masennukseen äitini perusti oma-aloitteisesti WhatsApp-ryhmän, jonka nimesin Ruoka-avuksi, ja sitä kautta toimitti meille aina isoja annoksia erilaisia valmiita ruokia, jotta lapsilla varmasti olisi aina lämmin ruoka pöydässä. Minimiäitiyspäivärahalla ja liiton pienellä rahalla eläessäkään ei jouduttu ikinä miettimään, että lapset jäävät jostain paitsi. Ja se on ihan järjettömän onnekasta. Monella ei tällaista onnea ole, ja lapselta jää puuttumaan se tärkeä mahdollisuus.

Anna lapselle mahdollisuus on Zadaan, Hope ry:n, Matkahuollon ja Videolle -videotoimiston yhteisponnistus, jolla kerätään lapsille niitä tärkeitä mahdollisuuksia. Zadaa on siis kirppissovellus, jonka kautta voit nyt kampanja-aikana 2.-15.10.2017 lahjoittaa vähävaraisille perheille sopivia tarvikkeita. Lahjoitusten lähettäminen on todella helppoa ja täysin ilmaista sinulle! Voit vain pudottaa paketin lähi K-Markettiin ja se pääsee sieltä perille.

Tällä hetkellä kaivataan etenkin ulkovaatteita koossa 90–160cm, sisävaatteita koossa 44–160cm, asusteita syksyyn ja talveen, kumisaappaita koosta 20 ylöspäin, kaikenkokoisia sadevaatteita, talvisia urheilu- ja harrastusvälineitä, leluja ja pelejä, sekä asusteita ja vaatteita myös kesään. Meiltä lähti nyt ensialkuun esimerkiksi laskettelumonot pienelle talviurheilijalle, ja tanssikengät teinille. Avan synttäreiden jälkeen saadaan myös muita harrastusvälineitä lahjoitukseen, kun ollaan toivottu isompia tilalle.

Ja kampanjaan osallistuminen todellakin on helppoa! Ota Zadaalla kuva tuotteesta, jonka haluat lahjoittaa, ja paina ”lahjoita”. Kun tuote on hyväksytty lahjoitettavaksi, saat ohjeet paketin postitukseen. Ja vaikka lahjoittaisit monta eri tuotetta jokainen eri kuvassa, voit lähettää sitten ne kaikki samassa paketissa! Zadaa tosiaan tarkastaa lahjoitukset ensin, ja tämä helpottaa suuresti Hope ry:n työtä, joka sitten huolehtii lahjoitukset niitä tarvitseville. Moni tuntuu ajattelevan, että lahjoitukseen kelpaavat myös rikkinäiset ja likaiset vaatteet ja tavarat, joten näin ehkäistään turha työ lahjoitusten lajittelussa. Anna lapselle mahdollisuus -kampanjan myötä lahjoittaminen on nyt helpompaa kuin koskaan, joten tämä kannattaa hyödyntää!

Kannattaa nyt katsoa myös Enni Rukajärven kampanjavideo ja inspiroitua tukemaan lapsen harrastusmahdollisuutta!

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Ihana postaus!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä