LASTENSUOJELUN ASIAKKAANA – NYT JA 2 VUOTTA SITTEN

Kaksi vuotta sitten minä romahdin neuvolassa. Pitkän koliikin ja liiallisen työskentelyn jälkeen olin saanut burnoutin, enkä pärjännyt enää. En jaksanut hoitaa lapsia, en jaksanut huolehtia itsestäni, enkä muiden tarpeista. Lapsilla oli vielä yksi hyvä vanhempi, mutta toinen oli matkalla lopulliseen uupumukseen, enkä pian olisi enää pystynyt huolehtimaan lapsista. Olin masentunut ja aivan loppu. Mutta sitten minä tein yhdessä neuvolan hoitajan kanssa lastensuojeluilmoituksen.

Loppuvuodesta 2015 meillä sitten alkoi käydä kaksi perhetyöntekijää, ja aina silloin tällöin ollaan tavattu sosiaalityöntekijää. Ollaan saatu paljon apua, mistä olenkin kirjoittanut paljon blogissa. Halusin alusta asti puhua tästä avoimesti, koska tämä on sellainen aihe, mistä ei yleensä puhuta, ja tuntui, että jonkun pitäisi. Joten halusin olla se joku.

Meillä on käynyt yksi sama perhetyöntekijä koko tämän ajan, ja hänen työparinsa on kerran vaihtunut. Eli yhteensä perhetyöntekijöitä on ollut kolme. Loppuajan tämä yksi sama kävi meillä yksin. Meidän kaikki perhetyöntekijät on ollut aivan ihania, ja meille jäi lastensuojelusta todella hyvä kuva. Myös sosiaalityöntekijämme oli todella mukava. En keksi oikeastaan mitään huonoa sanottavaa kokemuksistamme lastensuojelun kanssa.

Ja nyt se on ohi. Syyskuun lopussa meillä oli viimeinen käynti, jolloin sanottiin heipat, ja meidän lastensuojelun asiakkuus loppui siihen. Päätös tehtiin yhdessä, kun kaikista tuntui, että emme ole enää toviin tarvinneet apua. Olo on vieläkin aika haikea, mutta ennen kaikkea kiitollinen. Kiitollinen siitä, että saatiin ajoissa apua, ja siitä että apuna oli joukko hyviä ihmisiä. Haikea, koska enää ei nähdä näitä ihmisiä, jotka auttoivat meitä niin suuresti, ja koska yksi tärkeä ajanjakso elämässämme on ohi. Mietteliäs, koska en tiedä, osattiinko näyttää, kuinka paljon heidän työtään arvostetaan.

Kiitos <3

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Kaunis ja rohkea kirjoitus, kiitos siitä <3

Avatar

Ihankun olisi lukenut omaa tekstiä! Paitsi että olen yksinhuoltaja äiti yhden lapsen kanssa..
Omat kokemukset siis myös vaan ja ainoastaan positiiviset enkä millään heistä ihanista työntekijöistä haluaisi luopua❤️ Ja se kuinka iloisena lapsi heidät joka kerta ottaa vastaan saa vanhemmalle myös luottavan olon

Avatar

Hyvä että otit puheeksi. Moni ei itse huomaa/ymmärrä tarvitsevansa apua. Se on surullista. Itse perhetyöntekijän hommia n. 9 kk tehneenä, olen nähnyt erilaisia perheitä ja tuentarpeita. Ja se kiitos mitä oon saanut, on niiiiin lämmittänyt sydäntä! 🙂

Avatar

Upeaa, että kerrot hyvistä kokemuksistasi lastensuojelun asiakkaana. Liian usein lastensuojeluun liitetään vain negatiivisia kokemuksia ja häpeää.

Avatar

Ihana että teillä on noin positiiviset kokemukset lastensuojelusta, monille se on mörkö. 🙂 Itekin varmasti jos joskus tulen heidän apua tarvimaan niin otan vastaan, mielummin kun olen ottamatta ja en jaksa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä