14 VIIKKOINEN VAUVA

Meidän vauva on jo 14 viikkoa! Ja meistä on tullut hulluja koiraihmisiä. Puhutaan meidän koiranpennusta vauvana, lässytetään jatkuvasti, tutkitaan hypoallergeenisia ruokia ja raakaruokavaliota, ostetaan sadeasuja ja erilaisia valjaita ja seotaan kaikesta koiriin liittyvästä. Ollaan niitä ärsyttäviä tyyppejä, jotka haluaa raahata koiran mukanaan joka paikkaan ja suunnittelee mitä ostaisi koiralle joululahjaksi, ja miten ne lahjat paketoidaan, että koira saa itse repiä paketit.

Volde on kasvanut ihan hirveästi! Se alle kilon painoinen pieni pallero on muuttunut yli kolmikiloiseksi riehuvaksi kauhukakaraksi. Volde on niin ihana koira ja rakastetaan häntä ihan hirveästi. Hän on selkeä oma persoona, joka on kotiutunut jo todella hyvin.

Volde on ihan älyttömän itsepäinen! Siis sellainen kunnon jääräpää, ja ovela sellainen. Hän ei tee mitään, jos ei oikeasti halua tehdä. Alussa hän oli vähän arka, mutta kotiuduttuaan ei kyllä ole enää mitään arkuutta. Missään kohtaa hän ei kuitenkaan ole jännittänyt ihmisiä, vaan se arkuus oli lähinnä ulkoilua kohtaan, sillä meillä kävi huono tuuri sään kanssa ja Volde ei saanut ensimmäisinä viikkoina kovin hyvää kuvaa ulkoilmasta. Ihmisiä Volde rakastaa! Ja eläimiä. Hän olisi aina lähdössä jokaisen vastaantulijan mukaan ja on maailman onnellisin, kun joku tulee silittämään. Ja voi sitä onnea kun me tullaan kotiin töistä tai koulusta! Silloin kun Volde oli vielä ihan pieni, kuljetin häntä yleensä sylissä, koska hän ei vielä oikein pysynyt pystyssä, ja hän oli niin liikkumaton ja uskomattoman söpö, että kaikki pysähtyivät aina joka puolelle kyselemään, että onko se oikea, ja sitten jäivät silittelemään. Ja nyt kun hän on jo isompi ja reippaampi niin ihmiset ovat alkaneet ohittaa hänet pysähtymättä, ja hän ei millään ymmärrä sitä, ja jää aina vinkumaan jokaisen ohikulkijan perään hämmentyneenä 😀

Meidän lapset ovat Voldesta niin innoissaan edelleen. He leikkivät koko ajan yhdessä ja Volde rakastaa Avaa ja Nomppua. On ollut niin ihanaa seurata lasten ja koiran suhdetta, ja se on ollut juuri sellaista kuin olen aina toivonutkin. Lapset osaavat olla tosi nätisti koiran kanssa ja koirakin osaa olla nätisti lasten kanssa. Välillä leikit menevät vähän liian rajuiksi, mutta he eivät ikinä ole koiran kanssa ilman valvontaa, joten siinä on aina sitten aikuinen muistuttamassa, että koiran kanssa pitää olla varovaisempi, tai komentamassa koiraa, jos koiralta rajat hämärtyy.

Ollaan niin onnellisia meidän hullujen koiraihmisten rakkauskuplassa. Ei malttaisi odottaa jokaista uutta askelta! Pentuaika on ollut ihanaa, mutta odotan innolla myös sitä, kun saadaan vihdoin ruveta kunnolla ulkoilemaan ja puuhaamaan kaikkea. En vaihtaisi tätä mihinkään <3

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ihana Volde! Niin suloinen pallura. :´)
Ja mahtavaa että ette anna lasten olla koiran kanssa ilman valvontaa (vielä) ja muistutatte molempia rajoista. Musta on hirveää miten jotkut vanhemmat olettaa että koira on vain joku asia, jolla ei ole sananvaltaa siihen mikä siitä tuntuu ikävältä ja jos se murisee/näykkäisee lasta, niin se on aina koiran vika. Yleensä koirat kertoo tietyllä murinalla että nyt ei ole enää kivaa _ennen_ kuin tekevät mitään esim. näykkäisevät varoittavasti.
Koirallakin _saa_ ja pitää olla se oma mukavuusalue ja oma rauha mitä pitää ihmisen kunnioittaa. En tarkoita tässä hoitotoimenpiteitä (tietenkään).

Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle. 🙂

Avatar

Heh meistäkin tuli ihan hulluja koira ihmisä 😀 ihan välillä naurattaa tää omaki touhu. Mutta niinhän se on että koira on samallainen perheenjäsen kuin muutkin <3

Avatar

Ihana vauva! Minun vauvani on nyt 10 kk ja murrosiän metkut meneillään. Pikkupoju tuo kyllä paljon, paljon iloa joka päivälle. Rotuhan on tietysti sama kuin teillä eli coton de tulear.

Ihanaa koiravauvaelämää koko perheelle, nauttikaa tästä vauva-ajasta ja opetelkaa hyviä koiratapoja joka päivä 😉 Oppiminen on parasta juurikin ensimmäisinä kuukausina.

Avatar

Ihana pieni

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä