MISSIO HÄÄPUKU

Tämän piti olla se hauskin osa häiden suunnittelussa. Sitä katsoo vuosia hääpukuohjelmia ja haaveilee siitä hetkestä, kun löytää täydellisen puvun, alkaa itkettää, ja kaikki on upeaa. Mutta entäs kun sitä hetkeä ei tulekaan? Kun pukujen sovittelu alkaa vain ahdistaa. Kun mikään ei tunnu täydelliseltä. Se on aika hemmetin turhauttavaa.

Meidän häihin on enää ihan vähän yli puoli vuotta aikaa. En enää ehdi etsiä pukua, koska jos vielä onnistuisinkin löytämään puvun, en luultavasti ehtisi tilaamaan sitä, koska kaikki puvut, joista olen pitänyt, ovat olleet vähintään 8 kuukautta ennen tilattavia. Enkä oikein usko, että löytäisin edes enää pukua, koska olen käynyt läpi mallistoa malliston perään, ja sovitellut kaikki vähääkään lupaavat puvut Turusta ja Helsingistä.

Sovitellessani aloin tajuta, että mahdollisuuteni ovat vähissä. Olin löytänyt yhden puvun, josta pidin, mutta siitäkään en ollut varma. Joten jäljelle jäi teettämisen mahdollisuus, mikä tuntui tosi pelottavalta. Nompun kanssa osastolla istuskellessani lokakuussa sain sitten vihdoin aikaiseksi laittaa tarjouspyyntöjä ompelijoille. Sain tosi nopeasti vastauksia, mutta kaiken sairastelun keskellä pääsin perehtymään niihin tarkemmin vasta nyt.

Ompelijoilta saamani vastaukset auttoivat suuresti antamaan varmuutta teettämiseen. Kun kuuli ammattilaisten mielipiteitä ajatuksistani puvun suhteen, se auttoi hahmottamaan sitä, mikä on nyt se seuraava askel. Oli todellatodella vaikea vertailla ompelijoita ja päättää, kenen kanssa kannattaa lähteä työskentelemään, koska kaikilla oli upeita pukuja, kaikki olivat todella osaavan tuntuisia ja kaikki tuntuivat hyviltä tyypeiltä, jonka kanssa mielellään lähtisi toteuttamaan tällaista isoa projektia. Loppujen lopuksi tein sitten päätöksen sen perusteella, kenellä oli nettisivuillaan eniten kuvia puvuista, jotka olivat tyylillisesti sitä, mitä lähdin hakemaan.

Menen nyt sitten vielä ennen joulukuun puoliväliä tapaamaan ompelijaa ja juttelemaan yksityiskohdista, jotta saadaan toivottavasti projekti käyntiin. On tosi pelottava fiilis, kun tietää, että minulle on nyt tulossa puku, mutta en vielä tiedä millainen. Jotenkin tuntuu haikealta, että missaan sen täydellisen puvun löytämisen, mutta samalla olen innoissani siitä, että saan aivan ainutlaatuisen puvun. Tuntuu silti vaikealta luottaa siihen, että puku on sitten sellainen, josta oikeasti pidän. Olen vaan tosi huono tekemään tällaisia päätöksiä! Tulen varmasti tämän prosessin aikana jännittämään lopputulosta AIVAN hulluna, mutta yritän luottaa siihen, että puku kyllä onnistuu! On vaikea ”tilata” jotain näkemättä, kun on tällainen kontrollifriikki.

Onko teillä jollain kokemuksia hääpuvun teettämisestä? Kuulostavatko nämä ajatukset tutuilta? Miten puvun kanssa kävi?

Ps. Katsokaamme tämän pohdinnan kuvitukseksi kolmatta kertaa tätä kuvaa minusta hääpuvussa, sillä tämä on ainoa kuva, jonka olen julkaissut itsestäni hääpuvussa. Enkä aio tulevasta puvusta vielä paljastaa mitään!

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Minun mielestä tuo kuvan hääpuku on aivan upea sinun ylläsi !

Avatar

Teetin hääpukuni, sillä en mittasuhteiltani vastannut liikkeiden valikoimaa. Suuripovisena tarvitsin puvun, johon rinnatkin mahtuivat. teettämällä sain pukuun myös niitä välttämättömiä ”toiminnallisia” yksityiskohtia, joita suuret rinnat kantajansa vaatteita edellyttävät. Puku mm. tehtiin minun alusvaatteideni mukaan, sen sijaan että olisin yrittänyt etsiä hääpukuun sopivia alusvaatteita.
Puku oli kaunis. Sitä sai sovittaa ja siihen tehtiin korjauksia, kunnes istuvuus oli täydellinen. Puvun teettäminen tuli myös halvemmaksi, kuin valmiin puvun ostaminen kaupasta olisi tullut.

Avatar

Mä lähdin hääpukuostoksille myöskin liian myöhään, tai no sovittiin hääpäivä ja varattiin paikat puoli vuotta ennen. Kävin sovittelemassa, mut en löytäny kivoja, kaikki oli hirveen avonaisia. Nettiä guuglailin ja tulostin kuvan. Menin kuvan kanssa ompelijalle, joka toteuttikin puvun lähes tulkoon kuvan mukaiseksi. Puku oli onnistunut ja kankaineen maksoi n. 600€. Eli tuli myös paljon halvemmaksi, kuin puvun tilaus, ainakin se puku mitä katsoin olis ollu reilusti yli puolet enemmän. Aikaa tästä on kulunut jo kymmenen vuotta, enkä tosiaan silloin ois osannu ettiä netistä ja tilata ulkomailta. Sovituksia oli useita, joten pääsi vaikuttamaan lopputulokseen.

Saat Emilia ainakin itsellesi istuvan puvun ja uskon, että siitä tulee varmasti hyvä!

Avatar

Teetin oman hääpukuni, sillä minulla oli tarkka visio siitä mitä halusin ja tällaista ei yksinkertaisesti kaupoista löytynyt. Ompelija oli erittäin taitava ja kuunteli aina mielipiteitäni. Joka kerta kun menin sovittamaan ja ompelija oli pukua ommellut eteenpäin, oli hän tehnyt sen sillä tavalla, että sitä ei ollut enää hankala muuttaa, jos en pitänytkään jostain kohdasta. Teettämisessä on se hyvä, että saat päättää itse jokaisen yksityiskohdan, mutta ammattitaitoinen ompelija osaa myös antaa hyviä näkökulmia jos itse ei osaa päättää (välillä näin kävi mulle). Erittäin tyytyväinen olin pukuun:) Puku tuli myös varmasti paljon halvemmaksi, kuin että olisin sellaisen kaupasta ostanut.

Avatar

Sä tulet vielä kokemaan sen tunteen, kun sovitat viimein valmiin puvun päälle, ja se on juuri vain sinulle tehty.
Uskon, että projektista tulee mahtava ja lopputuloksesta täydellinen! Luota siihen!
Mä teetin puvun ja boleron siihen, kokeilin monta kertaa valmistusvaiheessa ja taas jatkettiin. Ei kestänyt kuin pari kk ja ompelija oli harrasteompelija. Puku oli a-linjainen ja yksinkertainen, yläosassa rypytystä. 200€. Ja oli just mulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä