KARVAINEN YÖKYLÄILIJÄ

Oltiin maanantaina lasten kanssa käymässä mun vanhempien luona. Jätin lapset ja koiran sinne hetkeksi ja kävin läheisessä palvelukeskuksessa viettämässä vähän laatuaikaa isoisäni kanssa. Illalla kotiin lähtiessä otin meidän Oliivin mukaan, kun hän tuntuu tykkäävän Volden seurasta. Oliivi on jo 12 -vuotias (pian 13) vanhus, joka on Ompun kuolemasta asti ollut tosi masentunut, eikä ole yleensä ikinä iloinen, eikä enää liiku sen enempää kuin hitaasti taapertaen silloin kun on ihan pakko. Nyt Oliivi on täällä kuitenkin pari kertaa jopa JUOSSUT Volden perässä, ja häntä heilui tuolla selässä asti, vaikka luultiin, ettei se enää nouse tuolta jalkojen välistä ikinä. Oliivi ei ole Ompun kuoleman jälkeen myöskään oikein tykännyt muista koirista, joten on tosi hassua, että hän on nyt Voldesta niin kiinnostunut.

Oliivi ei ole ikinä ennen ollut kerrostalossa, mutta on viihtynyt täällä kyllä hyvin. Tai no eihän se kauheasti muuta tee kuin nuku! Ja aina välillä kiinnostuu Volden leikeistä, tai komentaa kun Volde alkaa ärsyttää. Voldelle tekee myös hyvää saada vanhempi koira pitämään jöötä, oppii ainakin paikkansa.

Mulle on aiemmin tullut Oliivista aika kovat allergiat, mutta ne on nyt paljon paremmat. Olen kyllä nyt näiden päivien aikana saanut hänestä oireita, nenä kutisee koko ajan ja ihokin alkaa nyt vaivata, mutta ei tämä ole kuitenkaan mitään verrattuna siihen, mitä allergiani aiemmin oli. Altistus toimii! Volde on tehnyt tosi hyvää mun allergioille. Voldesta mulle ei tule mitään oireita. Jaksan kyllä hyvin vähän aikaa kärsiä tästä allergiasta, kun saan sitten viettää Oliivin kanssa enemmän aikaa. Mutta viikonloppuna Oliivi menee varmaan takaisin kotiin. Nyt kun tiedetään, että se viihtyy täällä, voidaan ruveta ottamaan sitä aina tänne kyläilemään sen aikaa, kun mun allergiat kestää. Kyllä mä nyt näitä oikeasti kestän, mutta on se vähän ärsyttävää, kun tälleen kotona altistuessa oireet pahenevat pikkuhiljaa päivä päivältä.

Vitsi että mua pelottaa se päivä, kun Oliivi kuolee. Siskoni ihana koira Chloe jouduttiin lopettamaan juuri vähän aikaa sitten, ja sitten oli nämä meidän gerbiilit. Sitä ennen isovanhempieni koira Kaneli kuoli, ja sitä ennen Omppu. Nyt Oliivi on jo tosiaan aika vanha, eikä maailman parhaassa kunnossa, mutta toivotaan, että saataisiin vielä pari vuotta yhdessä. Tulen kyllä murtumaan täysin, sitten kun aika koittaa. Isovanhempieni toinen koira Pippuri alkaa myös olla jo aika vanhus. Pippurin joku ehkä muistaakin, kun kirjoitin täällä viime vuonna siitä, kun Pippuri katosi suolla ja etsittiin häntä koko päivä ja yö. Oli ihan valtava ihme, että tuollainen vanhus selvisi yöpakkasista jotenkin ja löysi tiensä asutuksen pariin. Omppu, Oliivi, Kaneli ja Pippuri olivat kaikki sukua keskenään, ja tämän takia pysyttiin yhteisessä nimiteemassa ja jokainen sai nimensä jonkin syötävän mukaan.

On kyllä ihanaa, kun on kotona kaksi koiraa. On paljon helpompi jättää heidät kotiin, kun tietää, ettei koira jää yksin. Ja pysyy molemmat jalat lämpimänä, kun on kaksi varpaanlämmitintä 😀 Best <3

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä