KUN HUMPPA EI NAPPAA – HÄIDEN MUSIIKKI

Häiden lähestyessä aloin nyt muokata uudestaan meidän häiden soittolistaa. Aiemmin olen lisäillyt mukaan haluamiani biisejä yhdelle soittolistalle, mutta nyt olen tehnyt useamman soittolistan eri tilanteisiin ja siirrellyt biisejä oikeille paikoilleen. Järjestys tosin ei vielä ole lopullinen.

Yksi haaste tässä on ollut se, että minun musiikkimakuuni ei uppoa sitten yhtään mikään humppa. Ja humpalla tarkoitan näitä perinteisiä suomalaisia biisejä, joita joka toisissa häissä valssataan. En halua näitä tavallisia iskelmähittejä, vaan makuni on vähän elegantimpi. Rakastan kyllä vanhoja klassikoita, mutta suomalaisista en ole löytänyt kauheasti sellaisia, jotka iskisivät. Sen sijaan kansainvälisiä rakkauksia mulla on useita! Etta James, Fran Sinatra, ahh. Näitä ovat oikeat klassikot. Topias sitten taas ei näistä niin suuresti välitä, mutta on sitä mieltä, että nämä ovat kuitenkin parempia biisejä kuin humppa-valikoiman tähdet.

Häiden ensimmäinen soittolista sisältää taustamusiikkia ruokailuun. Meille tulee vihkimiseen jousikvartetti, ja halusin jatkaa sillä linjalla, joten taustamusiikkina on kaikkia lempparibiisejämme jousikvartetin esittämänä. Vitamin String Quartet on ihan huikea! Täydellinen vaihtoehto.

Ruokailun jälkeen taustamusiikki saa jatkua hiljakseen siihen asti, että bändi aloittelee ja tanssitaan ensimmäinen tanssi. Bändin tauoilla ja niiden hintaan kuuluvien kolmen 45 setin jälkeen tanssilattiaa pitää hengissä taas Spotify. Välillä kovempaa, välillä taustamusiikkina, mutta mulla on tärkeää, että koko ajan on vähintään se kevyt taustamusiikki ylläpitämässä fiilistä. Ei sillä, että fiilis ei ilman sitä pysyisi ylhäällä, mutta musiikki vaan tuo hirveästi lisää joka tapahtumaan.

Vaikka se humppa ei meidän listalle kuulu (myöskin bändiltä olen ”kieltänyt” biisilistalta sellaiset kappaleet, joista ei pidetä), niin halutaan kuitenkin kuluttaa tanssilattia puhki sukulaisten ja ystävien kanssa. Bändiltä tulee muutama suomalainen ei-niin-paha biisi isovanhempien iloksi, mutta muuten mennään modernimmalla linjalla, sekä näiden jenkkiklassikoiden parissa. Ensimmäinen ongelma, mikä Topiaksella tuli mieleen, oli se, että mistäs sitten saadaan niitä valsseja. Mutta voi kuinka paljon valsseja löytyykään, kun osaa etsiä! Kokoan tämän postauksen loppuun vielä listan muutamista hyvistä valsseista teille, jotka ette myöskään halua iskelmätähtien sulosointuja raikumaan hääpäivänänne.

Ensimmäisenä meidän paritanssien listallamme on Vaianan teemabiisi, koska lapset rakastavat sitä ja halutaan tanssia se heidän kanssaan.

Sitten kun vanhin ja nuorin väki alkaa pikkuhiljaa lähteä kotiin (lapsille on asetettu kotiinlähtöaika, vanhempi väestö saa tietenkin olla kaikessa rauhassa ja mitä pidempään he ovat, sitä onnellisempia olemme, mutta tiedän, että he eivät jaksa koko iltaa), niin vaihdetaan Kreba-listaan. Sieltä löytyy kaikkia vanhoja lemppareita, ja tämän vuoden hittejä. Ja lisätään vielä sitten ensi vuoden hittejä! Odotan niin paljon meidän häiden soittolistaa, kun ekaa kertaa ollaan bileissä, joissa kaikki musiikki on meidän maun mukaan! 😀 Okei, mulla ja Topiaksella on aika eri maku ja tuolla listalla on muutama biisi, josta en yhtään tykkää, mutta ihan sama, koska Topias tykkää ja se on tärkeintä, että siellä on molemmille lemppareita! Ja jos meistä jompikumpi oikeasti inhoaisi jotain biisiä, niin se ei listalle pääse, vaikka toinen siitä pitäisikin.

Kun ilta alkaa lähestyä loppuaan, haluan heittää vielä kädet rakkaimpien ystävien ja rakkaista rakkaimman uuden aviomieheni niskaan ja heilua päämäärättömästi hitaiden tahdissa. Mulla tulee kyyneleet silmiin, kun edes mietin sitä fiilistä! Olen niin varma, että tästä tulee meidän elämän onnellisin päivä, ja on uskomatonta, että siihen on enää alle puoli vuotta.

Tältä näyttää meidän häiden soittolista! Tästä vielä puuttuu muutama yllätysbiisi, ja lisäyksiä varmasti tulee ennen häitä, mutta aika kattava pohja tämä on. Mutta sitten vielä niihin valsseihin! Mä itse tykkään ihan tosi paljon valssista, se on ehkä mun lemppi tahti tanssimiseen. Mutta perinteiset valssit ei oikein iske, joten häitä varten olen metsästänyt vähän erilaisia valsseja. Valsseja löytää helposti ihan vaan kuuntelemalla, ja varmaan Spotifysta voisi hakemallakin löytää! Mutta tässä on nyt muutama vinkki alkuun, toivottavasti meni oikein, tuntuu että oon tänään kuunnellut niin paljon musiikkia, että oon jo ihan sekaisin! 😀 Monelle nää ei varmastikaan tyylillisesti sovi, eikä kaikki näistä ole ”valsseja”, vaikka kolmitahtisia ovatkin, mutta siitä vaan kuuntelemaan ja miettimään, mikä sopii kullekin.

3/4 -tahtisia kappaleita

Päiväkoti – PMMP

Earned It – The Weeknd

Who’s Lovin’ You – The Miracles

A Thousand Years – Christina Perri

I Put A Spell On You – Annie Lennox

I’d Rather Go Blind – Etta James

At Last – Etta James

A Sunday Kind Of Love – Etta James

Like I’m Gonna Lose You – Meghan Trainor

Flightless Bird, American Mouth – Iron & Wine

Hallelujah – Jeff Buckley (tai Leonard Cohen)

Gravity – John Mayer

Come Away With Me – Nora Jones

Perfect Day – Lou Reed

Kiss From A Rose – Seal

 

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Ihania biisejä soittolistassa, meillä on aika paljon samoja mutta tästä sai myös uusia ideoita! 😀
Itsekään en yhtään välitä humpasta, mutta tykkään myös Frank Sinatrasta ja Etta Jamesista jotka eivät tyylillisesti humppaa olekaan. 🙂 Olen alustavasti jutellut bändin kanssa että humppaa meillä kuitenkin soitettaisiin vanhemman väen mieleksi ainakin kuuden biisin verran… en tiedä onko se liikaa vai liian vähän. 😀 Toisaalta haluaisi että vieraat viihtyvät, mutta toisaalta en tahdo häissäni soittaa paljon sellaista musiikkia, mistä en itse tykkää yhtään.

Tämä postaus sai havahtumaan siihen että yhden soittolistan sijasta pitäisikin varmaan olla kaksi soittolistaa. Onko teilläkin näin? Ensimmäinen lista siis enemmän taustamusaa, ja toinen bändin tauolle ja heidän soiton lopun jälkeen biletysmusaa.

Avatar

Heippa!
Tosi kiva nähdä näitä soittolistoja, inspiroi omiakin listoja! Ainut mitä vähän ihmettelin, että kun valsseista puhuttiin niin oletin puhuttavan häävalsseista. Ja minusta esim PMMPn Päiväkoti on erobiisi, minkä vuoksi aika erikoinen valinta häävalssiksi.. 😀

Emilia Huttunen

Eihän nämä ole häävalsseja, vaan ylipäätään häissä tanssittavia valsseja 😀 En mäkään tätä ensitanssiin ottaisi, mut musta se on ihana biisi ja haluan sen kuulla häissä 🙂

Avatar

Joo. Itkin jo tätä listaa kuunnellessa 😀 itken varmasti silmät päästä ku luen hääpostauksia!

Avatar

Hyviä biisejä kyllä! Ainut mikä omaan korvaan kuulostaa oudolta on toi pmmp:n päiväkoti, koska se on yksi haikeimmista erobiiseistä mitä on… Mutta muuten kyllä todella kaunis kappale, ei vaan ehkä fiilikseltään omasta mielestäni häihin sopiva. Pääasia kuitenkin, että te tykkäätte! Ihanaa häiden suunnittelua ja fiilistelyä <3

Avatar

Ihania biisejä!

Avatar

Jos et oo jo kuullut/kuunnellut/oot vaan ks kappaleen unohtanut, niin itse suosittelen Neljänsuoran ja Suvi Teräsniskan Täävalssi-biisiä! ❤ On sitten niin koskettava, ihana kappale, että huh!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä