LAHJOITA JOULULAHJASI TARVITSEVALLE

Me ollaan viime aikoina tilattu ruokaostoksia valmiina, mutta maanantaina mentiin itse tekemään ostokset, koska haluttiin samalla osallistua Joulupuu -keräykseen. Joulupuussa kerätään lahjoja lapsille, jotka niitä todella tarvitsevat, ja jokainen lahja voi pelastaa yhden lapsen joulun. Kuten aiempinakin vuosina olen huomannut, oli puussa jäljellä erityisesti teinien lappuja, koska jostain syystä ihmiset eivät ehkä niin herkästi osta teineille. Ehkä se johtuu siitä, että teinille on vähän vaikeampi miettiä sopivaa lahjaa. Koska teinejä oli eniten, päädyttiin ottamaan kolmen teinin laput, sekä yhden 4 -vuotiaan.

Lahjaa sai kyllä hetken miettiä. Taidetarvikkeet olisivat olleet ihania, mutta entä jos tämä lapsi ei pidä taiteesta? Meikit sopisivat varmasti monelle teinitytölle, mutta entä jos ne päätyvät tytölle, joka ei oikein meikeistä välitä? Ajateltiin ottaa varman päälle ja valita sellaisia lahjoja, jotka sopisivat ihan kenelle tahansa.

Me oltiin jo valmiiksi päätetty, että tänä vuonna muutenkin vähennetään materiaa, eikä osteta lapsille esim leluja, vaan ollaan jo joululahjamme ostettu, ja lapset saavat pelejä ja muuta yhteistä tekemistä. Tuntui kuitenkin taas tosi hyvältä ostaa lahjoja myös sellaisille lapsille, jotka eivät niitä välttämättä muuten saa. Pienelläkin rahalla voi olla jo niin isoksi avuksi. Puhuttiin lastenkin kanssa jo etukäteen, että sen sijaan, että he saisivat hirveästi leluja, joita eivät tarvitse, voidaan yhdessä ostaa lahjoja muille lapsille, ja he olivat samaa mieltä, että mieluummin autetaan muita. He kyllä uskovat Joulupukkiin, mutta ollaan puhuttu, että osa lahjoista ostetaan, kun Joulupukki ei ehdi ihan kaikkialle.

Oletteko te jo osallistuneet Joulupuu -keräykseen? <3 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä