ITSEKKÄÄN ÄIDIN JOULUKUUSI

Meille taisi ensimmäistä kertaa tulla joulukuusi 2014, kun aiemmin on aina jouluna ollut muuttoa, tai jotain muuta hirveän aikaavievää puuhaa tehtävänä. Siitä ekasta joulukuusesta asti olen kuitenkin laittanut kuusen sitten aina heti marraskuussa joululaulujen soidessa ja tähtitorttujen tuoksuessa. Koska joulubest <3 Olen aina ollut niin jouluihminen, koska joulu on meidän suvussa tosi iso ja tärkeä juhla, jolloin vietetään yhdessä aikaa pitkän kaavan mukaan. Joten miksipä sitä ei tahtoisi venyttää mahdollisimman pitkälle.

Kun sanon, että olen laittanut joulukuusen, todellakin tarkoitan, että minä olen laittanut sen. Nimittäin olen aina laittanut kuusen yksin, jotta saan sellaisen kuin haluan! Ja aiemmin sillä ei niin ollut väliä, kun lapsia ei vielä kiinnostanut, mutta viime jouluna alkoi jo tulla aika itsekäs olo joulukuusta suunnitellessa. Ihan omien itsekkäiden tarkoitusperieni takia ostinkin viime vuonna lastenhuoneeseen oman pikkukuusen, jotta lapset saavat koristella sen, ja minä saan rauhassa koristella isosta kuusesta sellaisen kuin haluan. Ja tiedän, että se on tosi itsekästä! Mutta onneksi lapset eivät sitä tajunneet, koska he olivat vaan innoissaan ikiomasta kuusesta. Mulla kuitenkin omatunto kolkutteli ja kovaa.

Tänä vuonna sitten näiden syksyn kiireiden takia ehdittiin koristelemaan kuusi vasta itsenäisyyspäivänä. Lapset olivat sitä jo pitkään kyselleet, mutta joka päivä oli niin kiire, ja aina jouduttiin sanomaan, että ehkä huomenna ehditään. Itsenäisyyspäivänä sitten vihdoinkin ehdittiin! Ja voi että. Mulle tuli niin huono omatunto, koska lapset nauttivat NIIN paljon, kun he saivat ekaa kertaa ihan itse koristella kuusen!! Ja kun siitä tuli niin hieno!! Mun mielestä tää kuusi on hienoin, mitä meillä on ikinä ollut, koska se on heidän koristelema ja he on siitä niin ylpeitä, ja mä olen heistä niin ylpeä. Enkä varmana enää ikinä yritä yksin koristella yhtään mitään, vaan lapset saavat hoitaa. Lupaan.

Tästä lähtien olen parempi jouluäiti.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Mun mielestä toi on vaan huvittaa. Mun äiti teki ihan saman, kun olin pieni ja ohjeisti millaisia koristeita piti laittaa. Lapsena olisin halunnut tietenkin laittaa sellaisia karvahilenauhoja kuusen täyteen. Ei lapsuus mennyt piloille tuon takia ja vanhoissa joulukuvissakin on hienot kuuset äidin takia. Tulen varmasti jatkamaan tätä perinnettä myös omien lapsien kohdalla. 😀

http://www.siirikiviharju.com

Avatar

Et oo ainoa itsekäs täällä ilmoittautuu toinen, ostin pojille honkkarista metsäkuusen ja sai 4v koristella itse sen. Sitte The kuusi, yli 2m kunnon kuusi oli ostettava ja haettava kuusenkasvattajalta, jotta mää saan ihan itse määrätä mitä laitan ja minne Lapsonen sai ohjatusti valita calsulta pallot(muoviset, joistaa en oikeen välitä, mutta taapero ystävällisiä ja mielenterveys ystävällisiä :D)

Sitte nappasin calsulta myös ne ihanat kultaset Kaukosäätimellä toimivat Led kynttilät ja Aijaij, mieli lepää
Ens vuotta jo suunnittelen, ja menen Tanskaan tivoliin ostamaan kuusenkoristeita joulun jälkeen (mennään viettämään joulu siellä, en sentään vaan koristeiden takia lennä sinne :Dtai no.. Vähä n)

Tosiaan ajon siis jatkaa tällä 2 kuusta linjalla

Avatar

Ymmärrän! Meillä vaan yks kuusi ja nelä lasta. Lapset saa kyllä nykyään koristella kuusen, oikean värisillä koristeilla 😀 Mutta yleensä joudun sitten yön tullen vähän siirtelemään koristeita ”paremmin”, ettei kaikki ole yhdessä kohtaa. Lasten hoidossa/koulussa askartelemat kuusenkoristeet ovat mulle suuri kauhu:D Tai ennen oli, meidän kuusen värit olivat ennen sininen ja hopea, eikä niihin sopinut kaikki ne epämääräset askarteluit. Nykyään kuusi on punasävyinen, eli kyllä se siitä se joulurentouskin tulee vielä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä