10+1 SYYTÄ MIKSI EN KÄYTÄ RINTALIIVEJÄ

1. Mua ei haittaa sitten tippaakaan, että nännit näkyy. Taisin lopettaa rintsikoiden käytön 2015 keväällä. Alkuun oli vähän sellainen häpeilevä olo, mutta pääsin tosi nopeasti irti siitä ja aloin kantaa rintani ylpeydellä. Moni varmasti muistaa kansainvälisesti levinneen free the nipple -kannanottoni, joka päätyi lukuisiin lehtiin ja muihin medioihin, ja jopa esimerkiksi Catfish -ohjelman Nev jakoi kuvani. Siitä sain tosi paljon lisää rohkeutta antaa nännien olla vaan nännejä, ei mitään piiloteltavia kansallissalaisuuksia.

2. Rintsikat on epämukavia. Aina kotiintullessa mulla oli tapana ottaa ekana liivit pois ja huokaista helpotuksesta. Pitkin päivää olkaimet painoivat ja kaaren reuna hiersi. Miksi ihmeessä laittaisin itseni kärsimään epämukavasta olosta? Jotkut liivit ovat toki ”mukavia”, mutta oikeasti mukavia liivejä ei ole olemassa. Aina se tuntuu parhaalta olla ilman.

3. Liivien kanssa saa aina säätää, etteivät ne paista rumasti vaatteiden alta. Valkoiset paidat ovat aivan tuskaa, ja muutenkin on vaikea löytää liivejä, jotka tuntuisivat hyvältä ja sopisivat kaikkien vaatteiden kanssa. Aina näkyy joku ärsyttävä sauma, tai olkain menee rumasti paidan olkaimen kanssa.

4. Mulla alkaa pää ja hartiat särkeä rintsikoiden käytöstä. Mulla menee siitä puristuksesta hartiat ja niska jumiin, ja se tietty näkyy päänsärkynä. Aina jos mulla alkoi särkeä pää, ensimmäinen reaktio oli ottaa liivit pois. Ja nyt sillon harvoin, kun käytän liivejä, huomaan entistä paremmin, että alkaa heti särkeä hartiat ja pää.

5. Rintsikat on tosi kalliita. Enkä edes tykkää niistä! Eikä mun kannata ostaa niitä Topiaksenkaan takia, kun se vaan heti ensimmäisenä ottaa ne pois. Ja enemmän se tykkää niistä tisseistä kuin liiveistä.

6. Rintsikat tekee muhkuroita. Minä kun en ole mikään laiheliini, niin asut näyttää paljon paremmalta ilman rintsikoita. Rintsikoista tulee aina vähän jotain muhkuroita ja ärsyttäviä makkaroita.

7. Täydellisesti istuvia rintaliivejä on tosi vaikeaa löytää. Joten on paljon helpompi olla ilman, näin pääsääntöisesti. Joissain tilanteissa niitä tarvitsee, ja niitä tilanteita varten tietty on hyvä yrittää löytää istuvat liivit.

8. Olo on niin ihanan vapaa. Rintsikat on jotenkin niin rajoittavat ja ärsyttävät! Elämä on ihanaa ilman liivejä! On aina niin mukava olla, en enää osaa kuvitella käyttäväni säännöllisesti rintaliivejä.

9. Yksikään mies ei mulle kerro, mitä saan ja mitä en saa tehdä. Mua ei kiinnosta se, että tissit saattaa vähän roikkua. Jos se jonkun miehen silmiä häiritsee niin ei ole mun ongelma. Mun tissit ei oo miesten tuijotusta varten. Jos haluan antaa tissien muodon näkyä, niin minähän annan.

10. Rintsikoiden tehtävä ei oikeasti ole taistella painovoimaa vastaan ja estää rintoja venymästä alaspäin. Ranskalainen tutkija Jean-Denis Roullion tutki 15 vuoden ajan 300 naisen rintoja ja todisti, että rintaliivit ovat terveyden kannalta täysin hyödyttömät. Itse asiassa rintaliivien käyttö heikensi luonnollisia lihaksia, jotka kohottivat rintoja.

+1 Rintaliivien käyttämättömyyttäni ei rajoita se, että rintani eivät ole pienet ja pystyt. Rintani ovat itseasiassa varsin kookkaat (F), mutta en käytä liivejä. Kaipaan usein pientä tukea, ja käytänkin arkisin paljon toppeja. Siis ihan perus Cubuksen ja Ginan mustia trikootoppeja, jotka ihonmyötäisinä kevyesti pitävät rintaa paikallaan. Tai ainakin antavat illuusion siitä. Esim portaissa saatan toisella kädellä pitää rintoja vähän paikoillaan, ja korkojen kanssa keinuvasti kävellessäni joskus pitää käyttää rintsikoita, mutta muuten rintojen koko ei rajoita lainkaan.

Kommentit

25 kommenttia
Avatar

Siisti homma. Ookko semmosta aatellu, että yksikään keho ei oo samanlainen? F-kupin tissiä löytyy ihan jokasta sorttia, niinku myös F-kupin rintsikkaaki. Ei ne numerot mittään ultimaattisia totuuksia ole. Jos vaan asiallisesti jokkainen pitäs huolen omista tisseistään, eikä lähtis vieraisiin pöytiin huuteleen.

Avatar

Hauska huomata erilaisuus, sillä itselleni ne rintsikat nimenomaan on sitä mukavuutta! 🙂 Mikään ei ole ikävämmän tuntuista kuin pomppivat ja heiluvat tissit, ihan ajatuskin sattuu. Heti huomaa jos vaikka kotona on koko päivän ilman, tuntuu että tarvii tukea. Enkä voi kieltää ettenkö pitäisi push upien luoman illuusion katselusta. 😀 Se on kyllä totta että mukavia ja muhkuroimattomia on saastaisen vaikea löytää.. Mutta nännien puolesta puhumisesi on kyllä niin huippua! Hitaasti mutta varmasti..

Emilia Huttunen

Kaikki on niin erilaisia! 😀

Avatar

Epäsuosittu mielipide: pidän rintaliiveistä, enkä todellakaan heivaa niitä pois kotonakaan! Aamulla heti päälle, myös vapaa-aikaa. Käytän aika perus cubus-liivejä, mutta enemmän se mies tosiaan välittää siitä sisällöstä! Enkä muuten koskaan mätsää liivejä alushousuihin. Urheiluliivit on myös pop, ihana tuki! Meitä on siis tässäkin asiassa moneen lähtöön… 🙂

Avatar

Sama täällä! Mä olen aina ihmetellyt mielessäni sitä, kun tuntuu että kaikki ovat sitä tyyppiä, että rintsikat riisutaan ensimmäisenä pois kotiin tultaessa. Olenkin ajatellut, että olenko ainoa joka ei tee niin 😀

Emilia Huttunen

Se on täkeintä, että tekee niin, mikä itselle on paras vaihtoehto! 🙂

Avatar

Moi! Kiva juttu muuten, mutta itse isorintaisena koen että hyvin istuvat rintsikat tuntuu päällä paremmilta kuin jos olisi ilman. Kuppikokoni on D-E ja koen silloin tällöin kovaa ahdistusta jos minulla ei ole rintaliivejä, kun rinnat painavat, ovat tiellä ja ikäänkuin hölskyvät kun yritän tehdä jotain. Haluaisin myös tietää millä mittarilla kuppikokosi on F, sillä se on oikeasti jo melkoisen suuri povi ja aiheuttaa kyllä ongelmia selälle ja niskoille ilman kunnon tukevia rintaliivejä. Onkohan tullut kirjoitusvirhe? Kuviesi ja ylävartalosi solakkuuden perusteella arvioisin myyjänä kuppikooksesi ehkä C:n tai maksimissaan D:n riippuen rintaliivien ympäryksestä.

Avatar

Vähän kanssa jäi mietityttämään että voisiko olla että liivit tuntuvat siksi epämukavilta jos ovatkin olleet väärän kokoiset 🙂 oikean kokoiset ja malliset liivit kun ovat käytössä lähes huomaamattomat, ja juuri nämä väärän kokoiset liivit aiheuttavat niitä kipuja koska eivät anna oikeanlaista tukea. Itsellä ainakin urheiluliivit ovat jo pelkässä arjessakin ihan must, koska ne antavat parhaan tuen kookkaalle povelle (65J).

Mutta näin naisena vielä pakko todeta että hieno asenne sulla! Eihän ne miehetkin niitä nännejä peittele 😀

Emilia Huttunen

Tämä koko on nimenomaan ammattilaisen mittaama, itse käytin aiemmin pienempiä liivejä 🙂

Avatar

Eihän kuppikoosta voi puhua ilman ympärysmittaa!! Oikeesti ei se kerro mitään jos joku sanoo että kuppikoko on B tai E ellei samalla kerro et onko ympärysmitta 65 vai 85. Lisäksi vielä variaatio eri merkkien välillä! Mulla on suht pienet mutta ihanat tissit, sellaset aikalailla omaankin kouraan sopivat ja rintsikoita koossa 65F, 65DD, 65D. Kaikki kaverit aina järkyttyy kun kerron että ”kuppikoko” on jotain DD, mut ne kuuleekin vaan ne kirjaimet, ei niitä tärkeitä numeroita!!

Avatar

Juuri tämä! 65F on ihan tavallisen kokoinen rintavarustus, varsin eri kokoluokkaa kuin vaikkapa 85F. 🙂

Avatar

Hyviä syitä kyllä, ja varsinkin jos tulee kipeäksi liivien käytöstä, eikä niistä edes tykkää niin samahan se on olla ilman! Onneksi kukaan ei oikeasti voi pakottaa, paitsi sosiaalinen paine voi vähän yrittää.
Sitä tässä mietin, että monestihan kuulee sanottavan, että etenkin jos on isot rinnat, tulee niskat ja hartiat kipeiksi ilman niitä liivejä. Vähän hämmästyin, että sulla on toisinpäin!

Itsehän käytän liivejä vain silloin kun en halua että rintoja joko näkyy ollenkaan (urheiluliivit on tähän kätevät) tai silloin kun haluan korostaa syystä tai toisesta sitä faktaa että rinnatkin löytyy (silloin käy ihan tavalliset liivit). Mutta mä olenkin tosi pienirintainen.

Emilia Huttunen

Joo mulla on kyllä ehdottomasti toistepäin! Luulen, että siihen voi vaikuttaa paljon myös ryhti. Mutta kyllä mä liikkuessa ihan ehdottomasti tarvitsen urheiluliivit, ja tosi hyvät sellaiset! Heti kun yrittää treenata, niin pitää kyllä saada rinnat pois tieltä, mutta siinä treeninkin aikana mulla alkaa heti särkeä hartiat.

Avatar

Samaistun kaikessa muussa, paitsi tissien koossa. Mulla on kolmas vuosi ilman liivejä menossa, enkä aio palata takaisin rintsikkaelämään. Vaan juostessa pidän urheiluliivejä, mutta onneksi se ei ole pitkä aika kun niitä joutuu päällä pitämään

Emilia Huttunen

Samoin mulla, että treenatessa ainoastaan yleensä liivit päällä! 🙂

Avatar

9. Yksikään mies ei mulle kerro, mitä saan ja mitä en saa tehdä. Juuri näin. Se ei ole muilta pois jos haluaa kävellä kadulla ilman rintaliivejä. Jokainen tekee omat päätökset ja niin, että itsestä tuntuu hyvältä. Itse käytän välillä rintaliivejä. Ja ärsyttää, kun ihmiset nostavat haloon (yleensä toinen nainen) jos ei ole rintaliivejä. Uskon, että sekin on vähän sellaista kateutta, koska itse ei olla sinut oman kropan kanssa. Ei ainakaan minulla ole tarvetta huomauttaa jollekin jos, vaikka napakoru näkyy, vaikka minulla ei ole napakorua. 😀

Avatar

Mielelläni olisin kanssa ilman rintaliivejä, mutta itselläni on ihan syntyjään sellaiset isot, hölskyvät roikkutissit, joiden kanssa ei vaan pysty muuten olemaan. Ilman rintsikoita tissit heiluvat sinne tänne, vaikka ei edes rankemmin liikkuisi ja tuntuvat monessa istuma-asennossakin olevan jotenkin tiellä. Käytän aina mahdollisimman mukavia, saumattomia tai vähäsaumaisia rintsikoita ja kaarituet on itselleni ehdoton no-no. Kotioloihin tullessa vaihdan usein muiden vaatteiden ohessa ”kotirintsikat”. Ainoastaan öisin olen ilman rintaliivejä, vaikka välillä kyllä hyvää makuuasentoa etsiessä ja asetellessa rintojakin hyvään asentoon kaipaisi sitä rintsikoiden rintoihin tuomaan muotoa ja rakennetta.

Avatar

Mä oon aivan päinvastainen! Laitan kotona lapsen kanssa hengaillessakin heti aamulla ensimmäisenä liivit päälle koska ilman niitä olo on todella epämukava, ihan vaan omasta mielestäni, ei ulkonäöllisesti tai muuten. Joskus jos olen ilman alkaa se jossain kohtaa päivää inhottamaan ja liivit on lisättävä:D ja omani on pienet/keskikokoa 65E.. sullakin taitaa olla tosi kapea rinnanympärys, tuosta kuppikoosta tuli mieleen kun se on sullakin nuin suuri vaik ei mikää jättipovi ookka 😀

Avatar

Minä ennen rakastin kanssa sitä, että sai ja pystyi olemaan ilman rintisikoita. Mikään ei ollut niin parasta, kun esim suihkun jälkeen farkut jalkaan ja valkoinen t paita päälle -ei tarvinnut miettiä et mitkä liivit alle laittaa kun ei laittanut ollenkaan!
Lapsien ja imetyksien myötä rinnat roikkuvat niin paljon, että se näyttäisi enemmän vaan ällöttävälle jos kulkisin ilman liivejä. Tuntuu, että ilman liivejä kompastun rintoihini. Minulla on E kuppi, joten isot ja roikkuvat rinnat näyttävät sekä tuntuvat ikäville.
Ja liivit on älyttömän kalliita, pehmeän rintakudoksen vuoksi on ostettava koko kuppisia liivejä, eikä niitä saa kun vaan rintaliiviliikkeestä jossa liivien hinnat on pilvissä.

Avatar

Eikö nännit hierrä???

Avatar

Itse en voisi kuvitella olevani ilman rintaliivejä (paitsi yöllä nukkuessa). Pelkkä kävely ilman rintsikoita sattuu ja tuntuu, että tissit venähtää jokaisella askeleella sentin alaspäin :’D Jos voisin, mielellään eläisin ilman rintsikoita, mutta NO CAN DO liian isot tissit tähän hommaan. Itselläni myös F-koko.

Avatar

Aa huippu postaus!
Mulla itellä on nyt kolmen kuukauden ikäinen vauveli ja täällä kotona pyöriessäni oon aina ilman rintsikoita tai käytän vaan tämmösiä liru-imetysliivejä. Mulla on kahdet topatut imetysliivit jotka hankin sitä varten että rinnat näyttäis kivemmilta vaatteiden kanssa, mutta ne on niin hirveät panssarit ja niin epämukavat etten käytä niitä koskaan! Tekis itelläki mieli lopettaa rintsikoiden käyttö kokonaan mutta saa nähdä mitä mieltä oon asiasta sitten kun koulu taas alkaa ja oon enemmän ihmisten ilmoilla 😀
Mutta enikeis, kiitos kannustuksesta!
Hyvä ymmärtää että kaunis ja tyylikäs nuori nainen voi myös olla ilman rintsikoita jos vaan haluaa!

Avatar

Jokin tuossa nyt ei ihan täsmää. Rehellisesti sanottuna kuppisi ei voi yksinkertaisesti olla niin suuri.
Ei muuten merkitystä, mutta nimenomaan isorintaisille ilman liivejä oleminen on käytännössä mahdotonta.
Vai voisiko kuppikokosi johtua siitä, että sun rinta on jotenkin tosi ihossa kiinni? Tarkoitan siis sitä, kun omat rintani ovat kokoa G, eivätkä ole mitkään löysät repaleet, mutta ulkonevat vartalostakin jo hirvittävästi enemmän kuin sinun rintasi. Ei näitä saisi millään pysymään kuosissaan ilman liivejä.

Avatar

Jos olisi mahdollisuus niin en käyttäisi liivejä. Mutta minun rinnoilla siihen ei pysty. Siintä hetkestä lähtien kun rinnat alkoivat murrosiässä kasvaa huomasin ettei kaikki ole ”hyvin”. Jos lääkärissä kävisin niin diagnoosiksi tulisi varmaan jonkinsortin liikakasvu ja epämuodostuneet rinnat 😀 ja kuppikoko kun on i vai j niin hirveesti näillä riippurinnoilla ei viitsi ilman liivejä olla

Avatar

https://www.google.fi/amp/mobile.reuters.com/article/amp/idUSBRE93B0Y020130412

Uskoin joskus itsekin tuohon ranskalaisen tutkijan tutkimukseen, mutta hieman taustatietoa kerätessäni olen tajunnut, että se ei menekään aivan noin mitä lehdet väittivät.

Kannattaa myös googlata kuvia esim. Afrikkalaisista naisista jotka asuvat kylissä ilman rintsikoita, tissit ovat melko riippuvat siinä kohtaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä