MEIDÄN KAKSI HÄÄMATKAAMME

Häihin liittyy paljon järjestelyjä, mutta myös häiden jälkeen on vielä tekemistä. Nimenvaihdoin ja siihen liittyvän byrokratian lisäksi on myös mukavampaa tekemistä, nimittäin tietenkin se häämatka!

Kun lähdettiin miettimään häämatkaa, päätettiin heti, että tehdään se lasten kanssa. Ei osattu kuvitella lähtevämme reissuun kahdestaan, kun lasten kanssa on niin ihana matkustaa, ja he ovat niin innoissaan odottaneet, että pääsisivät taas ulkomaille. Ei voitaisi mitenkään kertoa lapsille, että äiti ja isi nyt lähtevät, ja te ette pääse. Eieiei.

Palattuamme Kreikasta syyskuussa 2016, minun vanhempani ihastuivat meidän matkakuviin ja -videoihin, ja sovittiin, että lähdetään yhdessä reissuun syksyllä 2018. Minun vanhempani, sisarukset ja kaikki puolisot ja lapset. Koska oltiin jo sovittu tästä matkasta, päätettiin Topiaksen kanssa, että se on meille juuri sopiva häämatka, koska saadaan kahdenkeskistä aikaa, kun lapsilla on muita hoitajia, mutta saadaan myös viettää loma lasten kanssa. Ihan täydellistä! Mulla on niin läheinen perhe, että tällainen reissu on ihan unelma. Lapsena me tehtiin aina isoja etelänreissuja koko suvun kesken, ja se oli parasta.

Tästä sovittuamme me alettiin nyt kesällä kuitenkin haikailla vielä kahdenkeskistä aikaa, ja päädyttiin varaamaan matka Kreikkaan ihan vaan meille kahdelle. Nyt kun lapset tietävät, että ihan pian hekin pääsevät reissuun, on meidän helpompi lähteä myös kahdestaan. Lapset eivät sitten kuitenkaan joudu kauhean kauaa odottamaan, että hekin pääsevät matkaan. Raha on tietenkin yksi iso tekijä, ja toinen matka kasvattaa budjettia runsaasti, kun matkoihin menee nyt yhteensä noin 6000 euroa. Toinen matka on all inclusive, ja toinen sellainen semi-inclusive, että käydään muutamana iltana muualla syömässä.

Joten nyt meillä on sitten kaksi häämatkaa tulossa! Ensimmäiselle kahdenkeskiselle matkalle lähdetään vain pari päivää häiden jälkeen. Toinen koko perheen reissu tehdään syyskuussa. Voi vitsi miten mahtava ensi vuodesta tulee, kun on niin paljon kaikkea odotettavaa. Häät, matka, Avan ensimmäinen kouluvuosi ja toinen matka. En malttaisi pysyä pöksyissäni, jos en tietäisi, että tässä on enää reilut 5 kuukautta aikaa, ja tekemistä on aivan liikaa! Joten eiköhän aika tule kulumaan aivan yhtä nopeasti kuin tähänkin mennessä. Todella, todella nopeasti.

Ps. Molemmat matka suuntautuvat Kreikkaan. Ekaa kohdetta ei olla ainakaan toistaiseksi kertomassa, toinen kohde on luonnollisesti se jo aiemmin kertomani Kos.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Hei!

Itsekin opettajana ja ei kyllä ole hyväksi ekalla luokalla heti olla poissa noin pitkää aikaa. Missäköhän kunnassa olet töissä? Ei tietenkään matkaa voida kieltää, mutta parempi olisi matkustella ekat kouluvuodet vaan lomilla. Tämä siis opelle, ei blogin kirjoittajalle 🙂

Avatar

Kuulostaapa ihanalta, pääsispä itekin! Tuota syyskuun matkan ajankohtaa vaan mietin, ekaluokkalaisille ei oikein taideta suositella matkan takia poissaoloa syyslukukauden aikana ollenkaan, ja syyskuussa se kouluun ja kaveriporukkaan sopeutuminenkin voi olla vielä aika kesken

Avatar

Höpöhöpö, ekaluokkalaiselle on varmasti tärkeämpää päästä perheen kanssa reissuun kuin viettää viikko enemmän aikaa koulussa. Koulu ei karkaa mihinkään, kavereihin tutustuu ja ei muutenkaan tule koulun kannalta varmasti mitään ongelmaa viikon poissaolosta. Terkuin Ope 🙂

Emilia Huttunen

Otettiin matka niin, että koulua on käyty jo kuukausi, niin Ava pääsee mukaan siihen ryhmäytymiseen 🙂 Ei matkasta siinä kohtaa mitään haittaa ole.

Avatar

Vau, mitä suunnitelmia! Mitä lähdet opiskelemaan?

Hyvää joulunaikaa!

Emilia Huttunen

Siis Ava lähtee opiskelemaan! 😉 Kiitos ja samoin sulle! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä