HÄÄSUUNNITTELUN KULMAKIVET

Kun me kihlauduttiin 2.1.2017, aloitin hääsuunnittelun ihan samantien. Heti ensimmäisenä tehtiin alustava vieraslista, jotta tiedettiin kuinka paljon suunnilleen porukkaa olisi tulossa, jotta voitiin valita sopiva paikka. Jo 3.1.2017 aloin ottaa yhteyttä juhlapaikkoihin, joista kahteen ihastuttiin kuvien perusteella. Käytiin molempia katsomassa, ja lyötiin sitten juhlapaikka lukkoon, kun tiedettiin heti, että tämä on meidän paikka.

Jo ennen juhlapaikan ja hääpäivän varmistumista otin yhteyttä kuvaajiin ja aloin suunnitella mm. istumajärjestystä. Ensin tein luonnoksia häävihkooni, joka oli myös pakko käydä ostamassa heti kihloja seuraavana päivänä, mutta siitä seuraavana päivänä kävin ostamassa nuo kuvien korkkitaulut, jotka olivat monta kuukautta hääsuunnitteluni ydin. Sormenpäät nastoista kipeänä liikuttelin nimiä ja tein monta eri versiota pöytäjärjestyksistä kumpaankin harkitsemaamme paikkaan. Olin niin innoissani tulevista häistä, ja oli taivaallista päästä oikeasti suunnittelemaan jotain!

Kun noita istumajärjestyksiä vaihteli ja kokeili, alkoi kuitenkin vähän ärsyttää se vaivannäkö. Aloinkin googlettaa hääsuunnittelusovelluksia, jos jossain olisi mahdollista tehdä istumajärjestyksiä, mutta mikään ei ollut oikeasti hyvä. Kaikki markkinoiden sovellukset oli suunniteltu jenkkien tarpeisiin, ja niissä oli todella vakavia puutteita. Harkitsin jo jotenkin excelin kanssa säätämistä ja vaikka mitä, mutta tämä korkkitaulu oli kyllä ehdottomasti paras tarjolla oleva vaihtoehto. Latasin vaikka kuinka monta sovellusta, ja päädyin vain heti poistamaan ne, koska mikään ei ollut sopiva. Mikään ei ollut hyvä, tai edes ok. Enkä todellakaan kuvitellut, että hääsuunnitteluun voisi oikeasti olla tarjolla täydellinen vaihtoehto, kun en löytänyt edes siedettävää.

Mutta sitten satuin bongaamaan ilmoituksen, jossa haettiin beta-testaajia uudelle hääsuunnittelusovellukselle nimeltä Tahtoo. Ilmoittauduin heti listaan ja valmistauduin pettymään. Mutta Tahtoon käytön aloittaessani jäin ihan samantien koukkuun ja lisäsin informaatiota sovellukseen monta tuntia putkeen. Tahtoo on TÄYDELLINEN. Ja mun on nyt ihan pakko kertoa teille siitä, koska olen löytänyt täysin ilmaisen, suomalaisiin tarpeisiin suunnitellun sovelluksen, joka on tehty rakkaudesta häihin, eikä rahan takii. Eikä hääsuunnittelu tule enää ikinä olemaan entisensä.

Tahtoo on suomalaisen hääparin rakkauslapsi, omasta tarpeesta rakennettu taskuun mahtuva ilmainen hääsuunnittelija. Tahtoon synnytti sama tarve, jonka mä koin heti häitä suunnitellessani, mutta tällä parilla oli oikeasti taidot ja keinot tehdä siitä unelmasta totta. Ja nyt tuhannet parit saa hyötyä tästä. Tahtoo on aivan järjettömän helppo ja selkeä tapa suunnitella häitä, niin että kaikki hääsuunnitelmat kulkee aina sun mukana. Tahtoo on ihan ensimmäinen suomalainen hääsuunnittelusovellus, ja maailmassa ei oo mitään verrattavissa olevaa. Tahtoossa voit tehdä to do -listoja, täydellisen budjetin, vieraslistan, pöytäjärjestyksen ja oman hääsivun. Sieltä ei puutu mitään!

Tahtoon kukkaro on ihan huippu. Sen voi kustomoida täysin, mutta voit myös valita valmiin ehdotuksen, jos et vielä tiedä, paljonko sinulla menee rahaa kaikkeen. Kukkaro ehdottaa oman budjettisi rajoissa, miten se jakaantuu. Voit lisätä kukkaroon menoja ja merkata varausmaksuja ja osasuorituksia, ja kukkaro laskee automaattisesti aina missä mennään.

Samaan tyyliin tehtävät -osiosta löytyy valmis lista ehdotuksista, joita hääsuunnitteluun yleensä liittyy, mutta voit myös tehdä alusta asti oman to do -listan, tai useammankin. Rasti ruutiin, kun on valmista, ja etusivulla näet helposti paljonko tehtäviä on vielä tekemättä. En ole ehtinyt edes vielä tutustua ihan kaikkiin ominaisuuksiin.

Lempparijuttuni Tahtoossa on pöytäjärjestys. Koska aaaahhhhh. Ei enää nastoja ja kipeitä sormia! Tässä on niiiiiiin helppo suunnitella pöytäjärjestyksiä ja tehdä niitä aina vaan lisää. Voit tehdä ihan minkälaisia pöytiä tahansa, ja liikutella ihmisiä paikasta toiseen. Voisin leikkiä tällä osiolla tuntikausia, ja niin olen tainnutkin jo tehdä. Pöytäjärjestyksen tekemisessä on vaan jotain, mikä saa sen lähestyvän hääpäivän tuntumaan niin todelta. Kun mietin, ketkä sopivat mihinkin, näen jo sen hääpäivän sieluni silmin.

Pöytäjärjestyksessä näkyvät ihmiset ovat sitten taas vieraslistalta. Vieraslistaan voi näppärästi rakentaa talouksia, joihin voi lisätä ihmisiä ja heidän tietojaan. Voit tehdä varmoja ja ehkä -vieraita. Voit valita kaikille oman avatarin, tai lisätä kuvan.

Pian tähän maailman parhaaseen hääsuunnittelusovellukseen on tulossa myös Hääsivu, joka on vielä testivaiheessa. Hääsivulle voit sitten koota hääinfon, ja kerätä sitä kautta ilmoittautumisia. Niin helppoa ja näppärää!

Mietitkö, mistä hääsuunnittelu pitäisi aloittaa? Miten häät suunnitellaan? Mitä pitäisi tehdä heti alkuun? Mikä on paras keino suunnitella budjettia? Entä pöytäjärjestystä? Ainoa oikea ensimmäinen askel on Tahtoo. Laita alusta asti asiat sujuvasti järjestykseen!

Eikö tunnukin hullulta, että Tahtoo on oikeasti ilmainen? Se on vielä beta-vaiheessa, mutta sinäkin voit päästä testaamaan sitä jo nyt, ilmoittautumalla Tahtoon etusivulla jonotuslistaan, josta pääset muutaman päivän sisällä rekisteröitymään.

Tahtoo on nyt myös ehdolla Vuoden Hääyritykseksi Love Me Do -häämessujen äänestyksessä. Minä ainakin annoin oman ääneni, annathan sinäkin sen täällä?

Myös blogini on ehdolla Vuoden Uudeksi Hääblogiksi 2018, joten jos haluat äänestää, voit tehdä sen täällä.

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Vuoden paras vastaus mihinkään kommenttiin -palkinto menee tänne!

Avatar

Aivan mahtavan oloinen sovellus 🙂 . Oletko miten jakanut hommia kaasojen kesken kun tuntuu että itse teet myös tosi paljon?

Emilia Huttunen

No en oo oikeastaan jakanut vielä mitään 😀 Muuta kuin polttarit tietty 😀 haha. Topias ei myöskään ole tehnyt mitään, eli oon oikeastaan tehnyt kaiken itse. Ehkä siinä askarteluvaiheessa voisi kysyä, jos saisi jonkun kaason auttamaan.. En tykkää vaivata muita ihmisiä 😀

Avatar

Hyvä sovellus, jos tuollaista tarvitsee. Itse olen ollut monissa häissä, ja kaikissa niissä ainoastaan hääparille ja hääparin vanhemmille on merkityt paikat, muut istuu missä haluaa. Itse kyllä inhoaisin, jos joutuisin jonkun pikkuisenkin vieraamman ihmisen viereen, jonka kanssa pitäisi vääntää juttua eikä yhtään huvittaisi 🙂

Avatar

Itse olen ollut monissa häissä ja kaikissa on ollut ennalta istumajärjestys. Olen itse tykännyt siitä, ei tarvitse kuluttaa aikaa miettien, mihin olisi sopivaa istua ja aina tulee ongelmia sumplia niin, että kaikki mahtuvat just omiensa viereen. Lisäksi mun mielestä häissä just kuuluu tutustua uusiin ihmisiin, eikä klikkiytyä oman seurueensa kanssa yhteen. Jos taas istumajärjestys aiheuttaa sen, ettet tunne pöydästä oikeasti ketään ja istut avecista erillään, on istumajärjestys laadittu alunperinkin päin prinkkalaa. Vieraat pitää tuntea ja fiksata järjestys siten, että kaikilla voi olettaa olevan kivat juhlat. Kaikille tuttuja viereen, mutta myös niitä vähän tuntemattomampia, joiden voisi kuvitella tulevan mukavasti juttuun.

Avatar

Vautsi! Jos ikinä joudun naimisiin (sori, pakollinen iskelmä-biisiviittaus), tuo sovellus olisi kyllä pakollinen apuri. 🙂

Avatar

Tahtoo on ihan huippu!
Sä oot vienyt näköjään sen astetta pidemmälle ja jaksanu nähdä vaivaa lisätä jokaiselle vieraalle Avatar, mä klikkailin bestmanit ja kaason erottuvaksi ja rupesin sit miettimään et oisko mulla muutaki tekemistä ku valita jokaiselle avatar. Pidätän oikeuden vielä vaihtaa jokaiselle moisen 😀

Avatar

Hei!
Kannattaa aina muistaa, että mikäli sovellus on ilmainen, olet itse tuote. Kun sovellusta mainostaa ilmaisena, olisi mielestäni vastuullista myös mainita sen myyvän käyttäjien tietoja eteenpäin muun muassa yhteistyökumppaneilleen (lukee käyttöehdoissa). Tuollaisen sovelluksen kehittäminen ja markkinointi maksaa helposti kymmeniä tuhansia, joten ihan pelkästä hyvästä tahdosta sitä ei ole kehitetty. On vain löydetty sopiva markkinarako, sillä kuten sanoit niin hyviä hääsuunnittelusovelluksia ei juurikaan ole ollut. Suosittelen ihan oikeasti tutustumaan aina niihin sovellusten käyttöehtoihin, erityisesti jos kyseessä on ilmainen sovellus!

Avatar

Moikka Ella!

Olen toinen Tahtoon perustajista, Ilari. Olet oikeassa, että Tahtoon kaltaisen palvelun kehittäminen maksaa rahaa, ja jos totta puhutaan, ei kymmenet tuhannet riitä alkuunkaan. Puhutaan vähintäänkin sadoista 🙂

Tahtoossa ei ole kuitenkaan mukana ahneita pääomasijoittajia jotka vaativat rahoilleen välitöntä tuottoa. Tahtoo on pieni perheyritys jota on rakennettu minun ja vaimoni toimesta, koska halusimme tehdä jotain hienoa. Ja näimme siihen mahdollisuuden.

Itseasiassa rakensin työkalujen ensimmäiset versiot pelkästään omia häitämme varten. Häiden jälkeen ajattelimme, että joku muukin voisi niistä hyötyä ja sen vuoksi perustimme Tahtoon.

Siksi en ehkä ihan allekirjoita ensimmäistä lausettasi, vaikka se monesti päteekin. On myös olemassa yrittäjiä, jotka haluvat luoda yhteistä hyvää ja joille rahan tekeminen on vähemmän tärkeää.

Tietenkin on hienoa, jos voimme joskus saada elantomme Tahtoon kautta ja pääsemme jatkokehittämään palvelua entistä paremmaksi, esimerkiksi tuomalla mukaan hääyrityksiä tai kehittämällä maksullisia lisäominaisuuksia, joista hääparit ovat valmiita maksamaan.

Jos ei, niin ei haittaa. Sitten teemme jotain muuta ja Tahtoo jää sellaisenaan hääparien avuksi ja iloksi.
Lisäksi haluan avata mainitsemaasi kohtaa käyttöehdoissa “käyttäjien tietojen myymisestä”. Emme ole myymässä kenenkään tietoja. Kyseinen kohta on kirjattu käyttöehtoihin sitä tilannetta varten, missä joku toinen taho ehkä kaukaisessa tulevaisuudessa haluaa ostaa Tahtoon. Käyttöehdot mahdollistavat tuolloin tietokannan siirtämisen käyttäjätietoineen uuden omistajan haltuun.

En usko, että hääparien mielestä olisi parempi, jos heidän tilinsä tällaisessa tilanteessa jouduttaisiin tuhoamaan. Mutta tilin voi toki aina myös käydä poistamassa, jos palvelussa ei halua enää suunnitella häitään.

Olen käyttänyt paljon aikaa siihen, että hääparien tiedot olisivat palvelussa mahdollisimman turvassa. Toistan vielä: emme ole kenenkään tietoja myymässä. Pikemminkin pyrin hysteerisesti suojelemaan niitä! Jos käyttöehdoistamme välittyy joku muu viesti, meidän tulee niitä parantaa. Joitakin oikeuksia käyttäjiemme tietoihin meidän tulee itsellemme kuitenkin varata, jotta voimme kehittää laadukkaan palvelun, muuten Tahtoo olisi vain tyhjä sivu.

Kysy toki lisää, jos jokin Tahtoossa vielä arveluttaa!

Avatar

Kiitos Emilia ihan mielettömän huipu(i)sta vink(e)istä; sun postauksen kautta mullakin nyt Tahtoo käytössä, ja oon iha täpinöissäni! 🙂 Lisäksi kun googlettelin tietoa Turun alueen juhlapaikoista, päädyin sun blogiin ja postaukseen jossa aiheesta kirjoitit. Sain kaipaamaani lisätietoa juuri siitä paikasta jota mekin ollaan alustavasti mietitty, joten kiitos taas! Kävin myös jättämässä ääneni sun blogille, onnea äänestykseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä