OPERAATIO HÄÄKENGÄT

Hääkengät. Ne pitäisi pikkuhiljaa päättää, koska puvun mittoja varten pitää sitten tietää, että kuinka pitkä minä tulen hääpäivänä olemaan. Alunperin olin jo päättänyt, että puen hääpäivänä tennarit, ja tilasinkin ihanat Kate Spade glittertennarit, jotka jouduin myymään eteenpäin, koska ne olivat liian isot. Minun piti tilata uudet pienemmät, mutta jossain kohtaa aloin sitten taas miettiä korkoja. Ja nyt olen sitten kuitenkin varmaan laittamassa korot jalkaan.

Mulla on koroissa se ongelma, että Nompun jälkeen mun jalkapöytäni on levennyt, eivätkä korot ole enää oikein istuneet kunnolla. Sen takia olenkin viime vuosina käyttänyt hirveästi matalia, vaikka olen aina ollut korkkarimimmi henkeen ja vereen. Nyt hääkenkiä kokeillessa bongasin ekaa kertaa tämän New Look Wide Fit -malliston, ja tadaa, se istuu minulle täydellisesti! Näistä kuvien kengistä nuo vaaleammat vaaleanpunaiset ovat ainoat, jotka eivät ole Wide Fit -mallistoa, ja ne eivät istuneet kunnolla, joten ne lähtevät palautukseen.

En voi käyttää enää vuoden 2013 jälkeen kovin korkeita korkoja, koska onnistuin futistreeneissä telomaan nilkkani, eikä se ikinä ole palautunut ennalleen. Se ei enää taivu kunnolla, enkä voi käyttää korkeampia korkoja kuin 9cm. Siinä oli mulle hirveä totuttelu, koska ennen filosofiani oli mitä korkeampi sitä parempi. Ja en yhtään tykkää mummokoroista! Joten on ollut vaikeaa löytää kenkiä, jotka olisivat juuri siinä rajoilla, että ne näyttävät tarpeeksi korkeilta, mutta eivät ole liian korkeita sökölle nilkalleni.

Nämä kimaltavat korot ovat todellisuudessa ruusukultaiset, se sävy ei vain nyt näissä kuvissa näy yhtään. Niiden sävy ja ilme on vaan niin täydellinen, että sen puolesta ne ovat täydelliset, ja ihan lempparit! Ne istuvatkin tosi hyvin ja ovat mukavat, mutta valitettavasti tuo korko on aika heiveröinen, ja tämän huonon nilkkani kanssa pelkään, että siinä ei ole minulle tarpeeksi tukea. Jos korko olisi tukevampi, valitsisin nämä ilman mitään pohdintaa.

Nuo harmaat kengät sitten taas ovat niiiiiiiiin mukavat. Ja ne ovat tismalleen samankorkuiset kuin ruusukultaiset, joten mietin, että olisin voinut laittaa nuo ruusukultaiset ja vaihtaa sitten harmaisiin tanssilattialla. Mutta kun nuo harmaat eivät ole oikein häiset. Topias nauroi tätä mun termiä, mutta en osaa nyt sanoa parempaakaan ilmaisua.

Sitten on vielä nämä dusty rose -sävyiset. Tuo sävy on vähän tummempi kuin haluaisin, mutta muuten nämä on tosi kivat. Nämä ovat vähän ruusukultaisia korkeammat, joten näitä en voi ottaa kakkoskengiksi. Mutta näillä sitten taas voisi olla koko päivän, koska nämä ovat myös ihan älyttömän mukavat ja tukevat. Mutta ovatko ne vähän tylsät?

En oikeasti tiedä nyt yhtään, mitä teen näiden kenkien kanssa! Mitkä kengät näistä te valitsisitte? Vai pitäisikö jatkaa etsintää? Arvostaisin todella paljon mielipiteitänne! Ja etenkin, jos on kokemuksia omalta hääpäivältä!

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Hei,

Minulla on huonokuntoiset jalat enkä ole pystynyt vuosiin käyttämään korkokenkiä. Tuskailin kenkäasiaa sillä kaipasin korkoja mekon kaveriksi. Päädyin ostamaan Tapaksen matalalla kiilakorolla olevat avokkaat ja olin täysin tyytyväinen valintaani! Kengät eivät näkyneet kertaakaan pitkän mekon alta, mutta matalien korkojen naisellinen kopina kuului ihanasti kävellessä. Kaikenlisäksi kengät ovat monikäyttöiset ja olenkin ulkoiluttanut niitä kymmeniä kertoja vielä häidenkin jälkeen niin juhlissa kuin illanvietoissakin.

Tässä linkki kenkiin: https://www.stiletto.fi/tuote/tapas-kiila-avokkaat-allie-valkoinen/118463/

Avatar

Tuleeko kengät näkymään hääpuvusta? Jos ei niin sitten ei ole niin tarkkaa onko ne kuinka häiset 😀
Itse pohdin ballerinojen ja korkokenkien välillä omissa häissä, mutta päädyin lopulta korkokenkiin. Korko ei tosin ollut päätä huimaava, jotta pystyin hyvin olemaan niillä koko illan!

Avatar

Jatkaisin etsintää. Häihin on vielä kuitenkin sen verran aikaa että the kengät osuvat varmasti vielä kohdalle, jos mitkään näistä ei sellaiset nyt ollut. Mihin saakka pukuun on mahdollista tehdä muutoksia? Voisiko puvun lopullisen pituusen muokkauksen jättää vasta siihen kun kengät ovat löytyneet?

Avatar

Mikäli budjetti riittää niin otat ruusukultaiset ja myös tennarit joihin vaihtaa, kun jalka väsyy =)

Avatar

Itse ainakin mukavuus syistä valitsisin umpinaiset kärjet kenkiin, mutta se on kyllä maku asia…ja tietty riippuu mikä tuntuu hyvältä jalassa. Kun miettii hääpäivän pituutta ja sään vaihtelevuutta Suomen kesässä niin mahdollisimman mukavat ja helpot kengät jalkaan itselläni oli luonnonvalkoiset silkkiset matalakorkoiset (n.5cm) avokkaat joissa oli pehmennykset päkiöiden alla, nämä oli täydelliset juhlakengät omalla kohdalla

Avatar

Mäkin valitsisin ehdottomasti umpinaiset kengät! Vaikka tuntuu hyvältä nyt jalassa nuo avonaiset niin 10h jälkeen uskon, että umpinaiset tuntuu vielä paremmalta! Ja juuri tuo Suomen sää :/

Avatar

Heippa!

Sellainen vinkki että tanssikengät on ihan supermukavat ja tukevat! Niitä löytyy kaikennäköisiä ja erilaisilla koroilla.

Avatar

Hei! Minulla oli jotku valkoiset korkkarit, jotka ekana kaupasta löytyi. Vähän tais puristaa varpaastakin, mutta ei sitä häissä huomannut. Jos on pitkä puku, niin eipä ne kengät sieltä mihinkään näy, vaikka ois tylsät.että mieluummin valitsisin tylsät, ku epävarmat. enemmän välitin puvusta ja kampauksesta.

Avatar

Mun mielestä kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja, tosin olen samaa mieltä siitä, että harmaat ei ole kauhean häiset 😀

Jos oisin sä, niin ottaisin ne mitkä tuntuu mukavalta ja joilla voit olla koko päivän. Siitä syystä, että et varmaankaan kiinnitä hääpäivän aikana monesti huomiota siihen, millaiset kengät ovat. Paitsi tietysti silloin jos ne ovat huterat ja alkavat tuntua ikäviltä. Toki noi ruusukultaiset ovat ihanat, mutta onko sit sen arvoiset, että pahimmassa tapauksessa niiden takia voi mennä nilkka hääpäivänä…Ota myös huomioon se, että jos sulla on pitkä puku, niin kengät ei edes paljon näy sieltä alta. Eli siis jos oisin sinä, ottaisin noi dusty pinkit 🙂

Avatar

Komppaan tätä. Mukavuus ennen kaikkea (vielä kun koroista kyse niin ei ainakaan nilkkaa kannata lähteä riskeeraamaan)

Avatar

Häiset – mikä ihana termi! 😀 Ihan mielenkiinnolla aloin itse katsomaan noita new look wide fit korkkareita ja mitä ihanuuksia! Ja lyösin 2 paria jotka vois ehkä sopia tohon sun ”häiset” kategoriaan 😀

http://www.newlook.com/row/womens/footwear/shoes/wide-fit-shell-pink-suedette-diamante-strap-block-heels/p/553868770?comp=Browse

http://www.newlook.com/row/womens/footwear/shoes/wide-fit-nude-satin-ankle-strap-block-heels/p/542347714?comp=Browse

Terkuin lenkkareilla kulkeva korkkarifriikki

Avatar

Kaikki ovat nättejä, mutta musta noi kimaltavat on kaikkein söpöimmät ulkonäöltä 🙂 Istuvuus on tietty kuitenkin tärkeintä ja se, että voit olla varma, että pysyt pystyssä koko päivän. Mulla oli häissä avokkaat, joissa oli korkoa, mutta ihan noin korkeilla en olisi itse uskaltanut lähteä, kun koko päivä pitää jaksaa olla niitten päällä. Riippuu tietty miten tottunut on koroilla kulkemaan, mä en muutenkaan oo käyttänyt paljon korkeita korkoja. Mutta jos sulle tulee pitkä puku, niin kengät ei välttämättä loppujen lopuksi edes paljon näy sieltä, että niitten merkitys ei oo niin suuri kuin vaikka kampauksen. Omanikin olivat pitkän helman peitossa koko hääpäivän 🙂

Avatar

Tuunaa noita dusty rose -sävyisiä joillain timanteilla tms mikä sopii häitten teemaan ja tyyliin:) säästöä mennä hyvillä hyvillä kengillä koko päivä ku et ostais kahdet ei niin hyvät kengät.

Avatar

Laittaisin ne joilla on helpoin olla ja selviää koko päivän. Tuskin ihanan hääpäivän jälkeen miettii enään kenkävalintaa, saattaa sitten jos huonoilla telookin nilkat niin jäädä harmittaa. Kaikki on ihania mitä kuvissa näkyy! Plus jos kengät ei hirveästi näy niin valitsisin ehdottomasti rennoimmat!

Avatar

Jep! Samaa mieltä 🙂

Avatar

Komppaan myös tätä. Mulla oli ystävieni häissä itselleni aika korkeat, tavalliset umpinaiset korkkarit joita olin käyttänyt aiemmin ongelmitta. Kirkkoon oli parkkiongelmien vuoksi vähän kävelymatkaa, ja päästyäni kirkolle saakka jaloissani oli kolme puhjennutta, verta vuotavaa rakkoa. Olin varautunut laastareilla mutta siitä huomaamatta illan päätteeksi verta vuotavaa rakkoja oli viisi. Tanssit jäi tanssimatta, hirveissä tuskissa hain syötävää juhlapaikalla.

Omiin häihini valitsisin siksi juuri sellaiset mummokorot, ihan tosin nätit ja valkoiset avokkaat. Olisi ollut kiva olla pidempi pitkän mieheni rinnalla mutten halunnut riskeerata päivää kauheille jalkakivuille. Päivä oli täydellinen, enkä edes ajatellut jalkojani tai kenkiä koko päivänä.

Avatar

Onnistuisiko mieleisen mallin maalaaminen jollain spraylla ruusukultaiseksi? En kyllä tiedä, onko sellaisia olemassa, mutta joskus ainakin olen kuullut, että joku on kenkiään maalannut 😀

Avatar

Nuo dusty rose-kengät on kauniit 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä