HÄÄDIEETTI VAI PARISUHDELEIRI?

Kuten eilen kuulumisia raapustaessani mainitsin, meillä alkoi vihdoinkin viime hetken häädieetti. Ja se on sujunut yllättävän hyvin! Viime viikolla pidettiin herkkupäivä, kun multa oli kadonnut kaikki motivaatio sairastumisen myötä, mutta pidettiin ihan hillitty herkutteluilta, eikä vedetty överiksi. Mulla on meistä ehdottomasti enemmän selkärankaa, ja heti kun selkärankani murentui sairastaessa, Topias hyökkäsi ehdottamaan kebabbia 😀 Siihen mennessä minä olin ollut koko ajan se, joka sanoi kaikille Topiaksen ehdotuksille ei, mutta kebabin jälkeen oli pakko saada myös jotain makeaa.

Mutta eipä se yksi välipäivä sinänsä mitään vaikuttanut! Paitsi että sen jälkeen huomattiin molemmat, että tämä dieetti on tehnyt meidän kehoille ihan tositosi hyvää. Ei oltu tajuttukaan, kuinka paljon paremmin ollaan molemmat voitu, kun syödään terveellisesti, mutta tuolloin illalla se paha olo hiipi taas takaisin ja muistettiin, kuinka se oli viime vuonna jokapäiväistä. Mulle tulee selkeästi huonosta ruokavaliosta pahoinvointia, ja Topiaksella närästystä. Mutta tänä vuonna ei olla kärsitty kummastakaan, tuota yhtä cheatpäivää lukuunottamatta.

Me ollaan pidetty aika tiukka linja tässä dieetissä, koska aloitettiin niin myöhään. Suunnitelma kuitenkin oli alusta asti tehdä sellaisia muutoksia, joita pystytään sitten jatkamaan myös häiden jälkeen, koska ei haluta jojoilla, vaan muuttaa koko meidän elämäntyyli. Ollaan keskitytty tekemään yhdessä ruokaostoksia, tehty enemmän ruokaa kotona ja etsitty yhdessä sellaisia uusia välipaloja, jotka auttavat pitämään ruokarytmin kunnossa. Käydään myös aina salilla yhdessä, tai siis käytiin siihen asti, että tulin kipeäksi. Vieläkin hengästyn tosi nopeasti ja sitten alkaa heti yskittää kamalasti, ja olen kulkenut hissillä ykköskerrokseen, mutta pian kyllä alan uhmata tätä oloa ja palaan salille. Jos ei huomenna, niin viimeistään lauantaina! Tällä aikaa Topias on sitten treenannut yksin.

Salilla tosin me treenataan ihan omatoimisesti molemmat, mutta ollaan tehty siitä sellainen yhteinen koko perheen juttu, että sitä tahtia on helppo ylläpitää. Lapset rakastavat Elixian lapsiparkkia ja jos meitä meinaa laiskottaa, niin se ”mä haluun salilleeeee” vinkuminen ainakin sitten tsemppaa 😀

Ollaan tässä myös huomattu, että ollaan tosi erilaisia treenaajia. Kun me mennään salille ja jätetään lapset parkkiin, suunnataan molemmat pukkareihin. Minä laitan pukkarissa kuulokkeet päälle ja korviin, täytän juomapullon, otan treenivihon ja laitan ensimmäisen biisin soimaan. Musen Uprising on aina mun eka biisi, ja sillä saa sen hypen päälle heti pukkarissa, ja marssin sitten suoraan crosstrainerille lämppäämään biisin tahdissa. Topias on yleensä hitaampi, ja ehdin aina muutaman minuutin lämmitellä ennen kuin hän käppäilee kaikessa rauhassa ja istuutuu kuntopyörälle. Minä sitten myös ensimmäisenä lopetan lämpän, ja lähden joko vähän venyttelemään, jos olen tosi kipeänä, tai sitten aloittamaan kyykyistä. Topias taas tekee enemmän ylä- ja keskivartaloa. Lapsiparkissa saa olla 1,5 tuntia ja Topias lopettelee aina tunnin jälkeen ja menee suihkuun ja saunaan, ja jää sinne asumaan. Minä käytän viimeiset 5 minuuttia venyttelyyn ja juoksen kiireessä hakemaan lapset, ja sitten odotetaan Topiasta, joka on aina myöhässä. Käydään salin jälkeen usein sitten yhdessä kaupassa, ja saatetaan jo autossa syödä yhdessä Skyrit tai protskupatukat.

 

Volde on tietty myös yksi osa meidän dieettiä. Tekee hyvää, kun on pakko lähteä lenkeille säännöllisesti, vaikka ne lenkit ovatkin tosi lyhyitä. Cottoneille ei suositella pidempiä lenkkejä ennen 6 kuukauden ikää, koska rasitus voi vaikuttaa muistaakseni lonkkien kasvuun, mutta Volde on nyt 5,5 kuukautta, joten pian voidaan ruveta pidentämään meidän lenkkejä, ja siinä kohtaa ruvetaan ottamaan sitä enemmän osaksi treeniaikataulua, kun sitä pitkää lenkkiä voi sitten sanoa jo liikunnaksi.

Ollaan syöty paljon salaatteja, kasviksia, kanaa ja kalaa. Minä päätin joskus viime vuonna, että välttelen viimeiseen asti possun syömistä, koska mua ahdistaa niiden kohtelu ihan hirveästi, ja kanan ja kalan kanssa pyritään etsimään eettisimpiä vaihtoehtoja. En ole kasvissyöjä, eikä musta varmaan koskaan tulekaan mitään täysin vegaania, mutta osana tätä dieettiä on mun mielestä samalla näppärä tasapainottaa kokonaisruokavaliota myös vegaanivaihtoehdoilla. Syödään välipaloiksi usein hedelmiä, protskurahkoja, raejuustoa, pilttejä, riisikakkuja ja joskus ateria- tai protskupatukoita. Vaihdellaan mahdollisimman paljon, ettei kyllästytä. Sovittiin nyt myös, että käydään viikonloppuna ostamassa uusi blenderi, ja ruvetaan juomaan enemmän smoothieita.

Multa on toistaiseksi pudonnut 3,5 kiloa, mihin olin alkuun tyytyväinen, mutta kun sairastuttuani olen jumittanut tässä painossa jo kaksi viikkoa, on alkanut kyllä harmittaa. Toivottavasti paino alkaa taas pudota, kun pääsen takaisin treenaamaan. Mulla ei ole mitään tarkkaa tavoitetta, mutta yritän pitää mahdollisimman tiukan tahdin päällä pukusovitusten takia. Multa otetaan mitat maaliskuun alussa, ja ompelija sanoi, että silloin tulisi olla pudotettuna vähintään puolet siitä, mitä aion pudottaa. Joten katson mitä silloin lähtee, ja mennään sen mukaan. Enemmän kuitenkin katson peiliä ja omaa fiilistä, koska vaaka ei tietenkään kerro lihaksen kertymisestä. Mutta tässä alussa vaaka on mulle myös tärkeä, koska mulle on kertynyt ihan hirveästi nesteitä, ja haluan seurata niiden lähtemistä. Otin yhtenä päivänä nesteenpoistolääkkeen ja join lasillisen Activizea, ja multa lähti muutamassa tunnissa 1,4 kiloa. Ja kyllä huomasi, että sormien ja jalkojenkin turvotukset helpottivat. Mutta ne kilot ja turvotukset tulivat takaisin tässä kipeillessä.

Kaikenkaikkiaan on aika hyvä fiilis tästä dieetistä. Illat ovat yleensä pahimpia, mutta se kaikkein pahin makeanhimo alkaa mennä ohi. Laihduttaminen on paljon helpompaa, kun treenaa samalla, koska kun illalla treenaa, ei se himo enää iske, vaan treenin jälkeisessä fiiliksessä on helppo vastustaa mitä tahansa herkkua. Topias himoitsee eniten kebabbia ja hampurilaisia, mun unia värittää suklaa. Ja nyt kun ollaan päästy tähän rytmiin, olisi tarkoitus ruveta tutkimaan enemmän kaikkia terveellisiä herkkuja, joita voisi mahdollisesti satunnaisesti valmistaa. Esimerkiksi raakasuklaa, protskupannari ja muut vastaavat. Lukulistalle pääsee nyt uutuutena blogeja, joista tällaisia herkkuja löytyy! Täytyy siis alkaa etsiä.

Häädieetti on ollut myös tosi ihana yhteinen aktiviteetti tässä häiden lähestyessä. Kiireisen arjen keskellä ei ole hirveästi aikaa hoitaa parisuhdetta, enkä muista koska ollaan viimeksi oltu treffeillä, mutta treenaamisesta ja toistemme tsemppaamisesta ollaan löydetty tapa lähentyä entisestään. Ja toki asiaa helpottaa se, että joulukalenterista innostuneena ollaan jatkettu tämän kyseisen treenimuodon hyödyntämistä yhä enemmän kaloreita kuluttavilla tavoilla. Joten täähän on kuin olisi jossain parisuhdeleirillä!

Toivotan teillä ihanaa iltaa, ja meille tsemppiä dieetin jatkoon, koska sitä tarvitaan! 😀

Ps. Jos sinäkin haluat kiduttaa itseäsi, seuraa instassa @drjinna (Dr.Sugar -blogi). Tutustuin näihin mimmeihin häämessuilla ja aaaaaapua, kuolen. Ihania naisia, ja ehkä vielä ihanampia herkkuja! 

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Moikka, minkä nimistä nesteenpoistolääkettä käytät? 🙂

Avatar

Moikka! Pisti silmään että syötte paljon noita protskujuttuja ja niissä kannattaa kyllä pitää muistissa se että tavallisella ihmisellä proteiinin tarve ei oo mitään kovin järjetöntä ja että kaikki ylimääränen enegia (proteiinikin!) muuttuu rasvaksi ja kertyy keskivartalolle.. itekin oon alkanu tutkailemaan välipalavaihtoehtoja ihan eri silmin ja tajunnu että paras on ihan vaan ruisleipä ja banaani ja ns. Oikea ruoka. Ärsyttävä ilmainen ei-pyydetty vinkki mutta kuitenkin.. jos ette ollu tietosia, kannattaa ainaki vähän selvitellä ja laskeskella omaa energiansaantia ja -kulutusta:) ja noin muuten paljon tsemppiä! Täällä tuskaillaan kans sen kanssa kuinka saada liikunta osaksi arkea… kuinka monta kertaa oonkaan toivonu että olis luontasesti urheiluhullu:D

Avatar

Mukavaa että treenaatte yhdessä. 🙂 Minulla treenaaminen on ollut toistaiseksi aika yksinäistä hommaa, mutta kesällä jos juoksuharrastuksen aloitan, voisi joskus pakottaa sulhasen seuraksi. xD Täälläkin on siis dieetti menossa, tsemppiä sinne!
Minullakin on ongelmana tuo turvotus…pitäisi varmaan koittaa nesteenpoistajia, mutta ainakan se valmiste jota aiemmin kokeilin, ei tuottanut mitään vaikutusta. Ehkä pitäisi kokeilla jotain muuta, ja tuo Activizekin kiinnostaa.

Avatar

”Ollaan syöty paljon salaatteja, kasviksia, kanaa ja kalaa. Minä päätin joskus viime vuonna, että välttelen viimeiseen asti possun syömistä, koska mua ahdistaa niiden kohtelu ihan hirveästi, ja kanan ja kalan kanssa pyritään etsimään eettisimpiä vaihtoehtoja.”

Mä aloitin samalla tavalla. Ahdisti possujen kohtelu. Samalla huomasin kuinka rikas kasvis/vegaaniruokavalio onkaan ja sille tielle jäin. Jälkeenpäin oikeen hävetti, että miten mietinkään pelkkiä possuja. Tiesitkö, että naudoilla ja siipikarjalla on ihan yhtä huonot kohtalot? Puhumattakaan maitokarjasta ja munivista kanoista.

”En ole kasvissyöjä, eikä musta varmaan koskaan tulekaan mitään täysin vegaania, mutta osana tätä dieettiä on mun mielestä samalla näppärä tasapainottaa kokonaisruokavaliota myös vegaanivaihtoehdoilla. Syödään välipaloiksi usein hedelmiä, protskurahkoja, raejuustoa, pilttejä, riisikakkuja ja joskus ateria- tai protskupatukoita.”

Ei sinusta kasvissyöjää välttämättä tarvitsekkaan tulla, mutta tuo on yleisin sekaanin haksahdus. Syödään kaikkea vähän ns ”turhaa” ja muka eettistä. Kannattaa ainakin koittaa muutamaa reseptiä (esimerkiksi vegaanihaasteen sivuilta! Ja tiedän että osoite on provosoiva) niin ymmärtää millaista se se vegaaniRUOKAkin voi olla 🙂
Tsemppiä dieettiin!

Avatar

Topiakselle vinkiksi että vähärasvaista kebabia voi tehdä itse esim. 10% jauhelihasta, googlettamalla löytyy paljon ohjeita.

Avatar

Semmonen sovellus ku yasio on must hyvä ku siitä suuntaa antavasti näkee kuinka tulee syötyä ja saatua protskua,hiilaria ja rasvaa!ja siinä sovellus ilmottaa sun tavoitteiden mukaan kuinka paljon kaloreita sun pitäis päivän aikana syödä ja kuinka liikunta vaikuttaa et paljon täytyy lisää.

Avatar

Hahaa! Yritetään tehdä jotain terveellistäkin tässä ettei mene pelkäksi kiduttamiseksi! 🙂 hyvä samalla ite vähän vähentää herkkuja vaikka itsetehdyt yleensä päätyykin aina muiden suihin kuin omiin! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä