HÄÄPUKUJA JA TYTTÖJEN REISSUJA

Terkut aurinkoisesta Tallinnasta! Täällä on menossa ekstra-ihana viikonloppu, sillä eilinen lähti käyntiin aikaisella junalla Helsinkiin, jossa menin taas tapaamaan Tuhkimotarinan Heidiä, ja otettiin mittoja hääpukuun ja päätettiin kankaat, ja nyt sitten alkaa se oikea ompelutyö. Tuli aika helpottunut olo, kun tämä pukuhomma nyt etenee, sillä häihin on enää reilut 2 kuukautta, mutta pukua ei vielä ole olemassa. Mitat piti ottaa jo maaliskuun alussa, mutta tämän sairastumiseni takia jouduttiin lykkäämään aikataulua. Heidi on onneksi ollut aivan ihana ja helpottanut paljon tätä mun stressaamista!

Pukuhommien jälkeen otin taksin takaisin keskustaan ja treffattiin Iinan kanssa, ja lähdettiin kohti Länsiterminaalia ja Tallinan muotiviikkosa. Ollaan oltu tosi innoissaan, kun päästiin ekaa kertaa Iinan kanssa kahdestaan reissuun, mutta aika nopeasti tuli mutkia vastaan. Käyn edelleen näköjään vähän hitaalla, sillä check in:issä kävi sitten niin, että mullahan on passi mennyt vanhaksi, ja ennen kun olen päässyt Tallinnaan ihan ajokortilla, niin nyt se ei sitten kelvannutkaan. Ei siinä mitään, laiva lähtee puolen tunnin päästä ja yksi ei pääse sinne kyytiin. Hetki panikoitiin, mutta saatiin sitten liput vaihdettua seuraavaan lähtöön, ja suunnattiin Pasilan poliisiasemalle hakemaan väliaikaista passia. Tuli pieni kiertotie, mutta saatiinpahan hyvä tekosyy istua sitten satamassa siiderien kera höpöttelemässä seuraavaa laivaa odotellessa, ja jos ei muuta, niin tästä edestakaisin juoksemisesta tuli ainakin hauska tarina. Lapset saa sitten nauraa joskus vuosien päästä sitä kertaa, kun äidit lähti Tallinnaan ja Emilialla ei ollutkaan passia.

En olisi ikinä uskonut, että mulle voi käydä näin, koska tuntuu ihan absurdilta, että joku menee ilman passia edes satamaan asti, kun ollaan menossa kuitenkin ulkomaille. Mulla ei vaan siis yhtään toimi pää enää, käyn ihan älyttömän hitaalla sen infektion jälkeen! Mulle sattuu koko ajan kaikkea tällaista, mutta toistaiseksi ei onneksi ole mitään vakavia seurauksia tullut mistään 😀 Saa nähdä miten käy sitten paluun kanssa lauantai-illalla.

Eilen nähtiin ihania näytöksiä, vaikka yksi missattiinkin laivanvaihdon takia, ja tänään on aamupäivän shoppailureissun ja sightseeingin jälkeen luvassa lisää muotirakkautta. Ihanaa lauantaita teille kaikille!

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Ajokortti ei ole henkkari vaan todistus ajo-oikeudesta, siksi se ei kelpaa vaan tarvit passin tai henkilökortin. Ainoastaan pohjoismaissa (suomi ruotsi norja tanska islanti) voit liikkua ajokortilla. Jos laivayhtiö on päästänyt sut ennen ajokortilla ja oisit jäänyt kiinni siitä ettei sulla oo henkkareita mukana, olisit voinut saada 400€ sakon!

Avatar

Heips!

Mitäs sellainen väliaikainen passi maksoi, jos ei ole salaisuus? Itsellä tulossa myös reissu ja passi vanhenee, joten tämä olisi kaikinpuolin helpompi vaihtoehto!

Emilia Huttunen

Noin 80 euroa, mutta se myönnetään vain painavista syistä, kuten juuri tämmöisissä tapauksissa, että tajuaa lentokentällä tai satamassa, ettei ole passia 😀 pikapassi voisi olla sulle kyllä sopiva! Niistä löytyy kyllä infoa googlettamalla 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä