KOEKOEHÄÄMEIKKI

Silloin tammikuussa 2017, kun menimme kihloihin, aloitin heti varausten tekemisen ja laitoin järjestykseen lähes kaiken tärkeän. Yksi viime tinkaan jäänyt juttu hääpuvun ja kukkien lisäksi on ollut häämeikki, jonka suhteen en osannut tehdä päätöksiä. Olen ollut paljon meikattavana tämän blogiuran aikana, joten siinä tuolissa istuminen on tuttua puuhaa, mutta en silti osannut päättää, että haluanko meikkaajan, vai meikkaanko itse. Tämä johtui lähinnä siitä, että olen tosi tarkka siitä, miten haluan kulmani tehdä.

Otin yhteyttä sitten kuitenkin muutamaan meikkaajaan, joista yksikään ei vastannut. Tässä kohtaa olin vähän jo luovuttanut, sillä nettisivujen perusteella en ollut löytänyt sopivaa meikkaajaa, koska todella harvalla oli portfolio ajan tasalla, tai ainakaan en löytänyt kuvia sen tyylisestä meikistä, mitä kaipaisin. Kaikki tuntui vähän 2000 -luvun alulta.

Eräänä päivänä koulussa sitten juttelin luokkakavereiden kanssa tästä ongelmasta opettajaa odotellessamme, ja eräs kurssilainen suositteli turkulaista meikkaajaa, johon en vielä ollut törmännyt. Muutama viikko sitten kävin sitten hänellä meikattavana testimielessä, varasin siis ihan juhlameikkiin ajan, enkä koemeikkiin, koska halusin koekoemeikin päättääkseni, että varaanko hänet häihin. Juttelin hänen kanssa etukäteen jo puhelimessa ja mulla oli tosi hyvä fiilis, joka vaan vahvistui siellä meikattavana istuessani. Nyt oli löytynyt sopiva meikkaaja, joka vaikuttaa sellaiselta ihmiseltä, jonka kanssa voi jutella, ja jolle uskaltaa sanoa, jos jokin ei miellytä. Mulle on nimittäin ihan tosi vaikeaa antaa kasvotusten palautetta, koska en halua pahoittaa kenenkään mieltä, ja kerroin tästä ongelmastani. Tuntuu tyhmältä, koska eihän se ole mikään aihe  loukkaantua, jos et vaikka pidäkään meikkaajan ehdottamasta luomivärisävystä, mutta mulle on tosi vaikea sanoa negatiivisia asioita tällaisissa tilanteissa.

Oli tosi iso helpotus meikin jälkeen istua autoon, ja laitoin heti automatkalla perään viestin, että buukataan se hääpäivä. Silmämeikki on mulle se isoin juttu, minkä takia haluan meikkaajan penkkiin, sillä oon itse silmämeikin kanssa ihan toivoton. Ja mun mielestä tästä silmämeikistä tuli tosi ihana! Nyt on hyvä pohja lähteä koemeikkiin, sillä päivän aikana meikkiä tuijoteltuani tuli mieleen vielä muutamia parannuksia, ja nyt uskallan hyvien keskustelujen jälkeen myös sanoa niistä, enkä jää miettimään niitä.

Yksi ongelmakohta kaikissa meikkauksissa on aina ollut kulmat, koska mulla on tosi spesifi tapa laittaa ne, ja juteltiinkin siitä, että on hyvin mahdollista, että teen kulmat itse. Jäin sitten miettimään tätä ja saattaa olla, että teen ne kulmat itse, niin sitten on ainakin hyvä fiilis niistä. Mulla on muutama kaveri, joka ei ole tykännyt omista hääkulmista ja vielä vuosienkin päästä se asia vaivaa, joten yritän oppia heidän virheistä. Vaikka mulle heidän kulmat näyttävät hyviltä, niin ymmärrän sen tunteen hyvin, koska kulmat vaikuttavat ilmeeseen ihan hirveästi, ja jos olet tottunut aina tekemään ne tietyllä tavalla, niin meikkaajan tekemillä kulmilla saattaa tuntua, että peilistä katsoo takaisin ihan eri ihminen, vaikka kulmissa ei olisikaan yhtään mitään vikaa.

Tämä luomivärin sävy oli tosi kiva, mutta päivän mittaan aloin miettiä, että haluan kuitenkin jotain vähän vähemmän punertavaa, sillä luonnonvalossa tämä sävy oli kuitenkin sitten mun makuun vähän liian punertava. Alkuun ajattelin, että mulle ei sovi eyeliner ja en halua sitä, mutta meikkaajan laittamana yllätyin huomatessani, että tykkäänkin eyelinerista. Musta nämä rajaukset olivat tosi hyvännäköiset, ja niiden kanssa nuo ripsitupsut ovat täysin huomaamattomat. Itse tupsuja laittaessani ne huutavat metrien päähän, että moi meidät on liimattu tähän. Ja nämä silmämeikin sävyt muuten korostivat mun mielestä tosi ihanasti mun silmien sävyjä. Nämä ripsitupsut olivat muuten niin onnistuneet, että päätin nyt mennä niillä myös hääpäivänä! Ei sitten tarvitse ottaa pidennyksiä vain sitä yhtä päivää varten.

Huulipunan suhteen tulin siihen tulokseen, että mulle sopii paremmin vähemmän punaiset sävyt, joten valitsen ehkä mun vakkaripunan myös hääpäivälle. Ostin tosin Tallinnasta viikonloppuna yhden uuden punan huulirasvaa metsästäessäni, joten testailen vielä vähän ja mietin, mihin päädyn.

Sitten yksi aspekti vielä on nuo alaripset, joista en tiedä mitä haluan. Tässä kuvassa ne on mun mielestä tohon silmämeikkiin ihan täydellisesti sopivat, mutta kun itse käytän ripsaria, niin laitan sitä yleensä myös alaripsiin runsaammin, koska tykkään sellaisesta hämähäkinjalkalookista. Tiedän, aika ironista ottaen huomioon tämän hämähäkkipelkoni ja pesulalaskut, jotka todistavat sen. Mutta kuitenkin, mietityttää, että onko tämäkin sellainen juttu, että haluan hääpäivänä tuttua ja turvallista, tuntea olevani oma itseni, vai haluanko mennä taitavan meikkaajan näkemyksen mukaan. En oikein tiedä.

Joka tapauksessa, olen nyt iloinen, että meikkaaja on hoidossa! Ja odotan jo innolla koemeikkiä, ja tietenkin sitä varsinaista häämeikkiä, vaikka jännittää kyllä ihan sikana, kun se alkaa olla jo niin lähellä. Mitäs te tykkäätte tästä meikistä? Ja näistä ajatuksista? Olisiko ehdotuksia?

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Tosi kaunis meikki! Korostaa sun silmiä upeasti, näytät kauniilta! Ainakaan tuossa valossa sävy ei minusta näytä yhtään liian punaiselta. Ja minäkin liputan näiden ”herkempien” alaripsien puolesta yläluomien ja- ripsien meikin ollessa näyttävämpi.

Tokikin kannattaa hääpäivänä mennä sellaisella meikillä ja tyylillä, joka itselle tuntuu luontevimmalta. Sillä on kuitenkin yllättävänkin suuri vaikutus päivään. Itseäni jäi harmittamaan omalta hääpäivältäni kampaus, se tuntui vieraalta jo heti kampaajan tuolilta noustessani.

Avatar

Tosi nätti ja raikas meikki! Minusta sinun silmien muotoa imartelee tuollainen silmämeikki missä pääpaino on yläripsissä ja yläluomissa 🙂

Avatar

Moi! Miun mielestä tuo persikkaan taittava luomiväri todella korostaa kauniisti vihertävän sävyisiä silmiäsi 🙂 kun puhuit punasävyisestä, hämmennyin että ohops.. mutta tämä persikkaisen sävyinen on tosi upea ja mätsää hienosti huuliin 🙂

Avatar

Upee meikki. Tosin kulmat ei näytä sinulta (vaikka hienosti meikattu on).
Mahtavaa, että löysit tämän meikkaajan 🙂

Avatar

Tosi hyvän näköinen meikki! Raikas mutta säväyttävä, niinku morsiamen kuuluu ollakin. Nappi valinta meikkaajan osalta siis, olisipa jo kesä ja teidän häät..

Avatar

Niin ja vielä lisäyksenä, että teet niinkuin parhaalta lopulta tuntuu. Itse tykkään että alaripsissä ei juurikaan ole ripsaria, varsinkin jos yläluomi on meikattu suht vahvasti; ne siis silloin tasapainoittavat sitä kokonaisuutta, just niinkuin sulla on tossa koemeikissä, eli mielestäni täydellinen!
Ja varmaan itsekin lopulta tekisin kulmat itse, meikkaaja voi toki sitten vaikka vähän viimeistellä niitä tai ei, miten keskenään asiasta vaan sovitte 🙂 mutta summa summarum oikein hyvältä näyttää!

Avatar

Tosi kaunis meikki! Itse en voi sietää hämähäkkiripsiä, ne tekee helposti suttuiseksi ja raskaaksi koko ilmeen. Kehotan harkitsemaan

Avatar

Musts tällanen hallitumpi alaripsien meikki olisi parempi. Tää meikki on tosi hyvä ja raikas 🙂 kulmat on ehkä hassut. Siis kauniit ja ihanat mutta tottunut sulla erilaisiin.

Avatar

Siis aivan upea meikki! Mun mielestä sun kannattaa mennä omien päätöksien mukaan ja mennä sillä mikä tuntuu parhaimmalta 🙂 ei ainakaan hääpäivänä tarvi miettiä, että hitsi kun en laittanutkaan alaripsiin ripsaria 🙂 susta tulee kyllä kesän kaunein morsian!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä