MELKEIN OIKEA VAUVA

[mittaustagi]

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hasbron kanssa.

Meidän suvussa on pitkään ollut vauvat tosi ajankohtainen juttu. Ensin syntyi Ava 2011, Nomppu 2013, heti Nompun perään 2013 lasten serkku, 2014 loppuvuodesta minulle syntyi uusi serkku, 2015 keväällä lapset saivat toisen serkun, viime kuussa lapset saivat kolmannen serkun minun puoleltani, ja parin kuukauden päästä minulle syntyy toinen serkku. Näiden minun sukuni lasten lisäksi tällä aikaa meidän lapset ovat saaneet vielä kolme serkkua Topiaksen puolelta. Vauvoja siis riittää! Niitä oikeastaan tulee ihan ovista ja ikkunoista, joten ei ihmekään, että meidän lapset ovat vauvoista tosi kiinnostuneita.

Tämä uusin tulokkaamme, eli nuorimman siskoni pieni keskosena syntynyt poika on hurmannut taas meidän koko suvun. Voi sitä huumaa, kun aikuisetkin taistelevat vauvanpitovuoroista. Eihän siinä lapset edes ehdi apajille! Toisaalta tätä minivauvaa ei kauheasti ehkä uskalla lasten hoiviin antaakaan, kun pikkuherra on nyt reilu kolmeviikkoisena vasta 2,5 kiloa. Lapsilla olisi kuitenkin hirveästi innostusta vauvan hoitamiseen, ja he olivatkin todella innoissaan, kun he saivat tämän Hasbron Baby Alive Sweet Spoonfuls -nuken leikkikaveriksi.

Vaikka Ava on jo melkein koululainen, ei nuket todellakaan vielä ole out. Ei perusnuket enää oikein maistu, mutta tällainen ihan oikeasti syövä, juova, pissaava ja kakkaava nukke, voi sitä riemua! Tällaisen harjoitusvauvan kanssa lapset pääsevät ihanasti harjoittelemaan vauvanhoitotaitoja, ja siinä ohessa kehittävät vuorovaikutustaitoja ja omaa motoriikkaa.

Meidän molemmat lapset ovat ihan rakastuneita tähän uuteen ”melkein oikeaan” vauvaan. Vauvalle voi sekoittaa omaa vauvanruokaa ja syöttää sitä lusikalla. Perään juotetaan tuttipullosta vettä ja pian vauvalla onkin jo vaippa märkänä. Vaipanvaihdon jälkeen voi harjata vauvan hiuksia ja vaikka vähän röyhyttää. Onhan se nyt ihan erilaista leikkiä nukella, kun se nukkekin oikeasti tekee jotain!

Tätä nukkea hoivatessa lapset opettelevat samalla hienosti käsittelemään vauvaa, pitämään huolta vauvasta ja ottamaan vastuuta. On ihanaa seurata, kuinka lapset uppoutuvat leikkiin ja oikeasti keksivät vauvalle tarpeita ja huolehtivat niistä. Toivon todella, että Avallakaan ei mene vielä pitkään aikaan tämä ikä ohi, kun nautitaan vielä hoivaamisesta ja nukkeleikeistä. Nomppu onneksi onkin vielä sen verran pieni, että saadaan vielä muutama vuosi rauhaa ennen kuin alkaa tulla koulukavereista painetta ”aikuistumiseen”. Ja tietenkin pidetään peukut pystyssä, että lapset vielä pääsevät hoivaamaan ihan oikeaa vauvaa kotona pikkusisaruksen muodossa.

Kuvasin teille myös aika symppiksen videon, mistä näkee hyvin Baby Alive Sweet Spoonfuls -nuken ominaisuuksia!

Jos et jo seuraa Instagram -tiliäni @mutsisonblogi, kannattaa nyt mennä kurkkimaan, siellä sieltä puolelta löytyy myös Baby Alive -arvonta! Ja lapsia ilahduttamaan tässä teille vielä vinkkinä tulostettava Baby Alive – Print’n play -puuhavihko! 

Kommentit

4 kommenttia
Emilia Huttunen

Ihan totta, tämä teksti on kirjoitettu jo viime kuussa, mutta tulikin ulos nyt sitten vasta tämän kuun puolella 🙂

Avatar

Eikös tuo lasten uusin serkku syntynyt jo viime kuun puolella? Pienenä korjaus vinkkinä tuohon tekstiin:)

Avatar

Yritin osallistua instan puolella arvontaan mutta videoon ei voinut enään kommentoida. Kuulemma rajoitettu kommentointia?

Emilia Huttunen

Hei Marika, kommentoidakseen pitää olla instatilin seuraaja 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä